Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

V 16 משמע מנוע עם 16 שסתומים (VALVE) או ארבע שסתומים לצילינדר (בהנחה שמדובר במנוע 4 צילינדרים).

V 6 מנוע עם שישה צילינדרים בסידור V. להבדיל מהמבנה הטורי שאופייני בד"כ ל- BMW.

פורסם

אז מציינים את מספר הצילנדרים ואת מספר השסתומים באותה אות?

כאילו יכול להיות מנוע V6 ולכל צילנדר 2 שסתומים ואז זה יקרא גם 12V?

פורסם
אז מציינים את מספר הצילנדרים ואת מספר השסתומים באותה אות?

כאילו יכול להיות מנוע V6 ולכל צילנדר 2 שסתומים ואז זה יקרא גם 12V?

כאשר ה V מאחוריי המספר כמות שסתומים,כאשר ה V לפני מספר בוכנות :)

פורסם

סבבה תודה

ועוד משהו קטן

אם יש 4 שסתומים בצילנדר (אני מניח שצילנדר זה בוכנה כן?) אז יש 2 זוגות של שסתומים שעושים את אותה פעולה?

פורסם
סבבה תודה

ועוד משהו קטן

אם יש 4 שסתומים בצילנדר (אני מניח שצילנדר זה בוכנה כן?) אז יש 2 זוגות של שסתומים שעושים את אותה פעולה?

כן,2 ליניקה 2 לפליטה.

למרות שפגשתי בעבר מנוע בעל 3 יניקה ו1 פליטה.

מנוע ה20 שסתומים ל 4 בוכנות של וואג - הוא 2 יניקה - 3 פליטה.

פורסם

16V כפי שנאמר 16 שסתומים.

רוב המנועים (הכוונה המנועים הנפוצים ברכבים בארץ) המודרניים הם מנועים טורים (רוחבים) בעלי 4 צילנידרים כשבכל צילינדר יש 4 שסתומים.

מנוע V6 , V8 וכו'- האות V מסמנת את התצורה של המנוע עצמו. צורת המנוע היא V (ממש כמו האות) כשבעצם יש שני ראשים. הספרה 6,8,12 וכו' מסמנת את סה"כ מספר הצילנדרים במנוע.

אסף

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעל 6 צילינדרים זה כבר מנוע ממש גדול, ולא נראה לי שיש מספיק מקום ,אז עשו אותו בצורת V ,ואז הרוויחו גם כוח(!).

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
לא מובן לי כאן משהו.

מנוע 6 צילינדרים ומעלה חייב להיות בתצורת V?

אם לא, איך מסומן\נקרא מנוע 6 צילינדרים שמסודרים ישר?

מנוע 6/8 או יותר צילנדרים לא בצורת וי(v) נקרא גם מנוע רוחבי או אורכי,

הכוונה לרוחב הרכב או לאורך הרכב,

הכל תלוי בסוג הרכב וגודל הרכב.

ירון מאיר

פורסם

לא נכון,

מנוע רוחבי או אוריכי - מתייחס לצורת התקנה של המנוע בתא המנוע. גם מנוע 4 צילינדרים,וגם מנוע V6 יכול להיות רוחבי או אורכי, ואין שום קשר למבנה המנוע. אם גל הארכובה מקביל לכיוון נסיעה - המנוע אורכי, אם הוא ב 90 מעלות לכיוון נסיעה - המנוע רוחבי.

• תוכן חדש...