Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום עצוב לחובבי הספורט המוטורי.

אני זוכר שראיתי פעם תוכנית של שעה + שבה נידונו נסיבות וגורמי התאונה.

עצוב.

מִזְמוֹר לְדָוִד: יְהוָה רֹעִי, לֹא אֶחְסָר.

בִּנְאוֹת דֶּשֶׁא, יַרְבִּיצֵנִי; עַל-מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי.

נַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב; יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי-צֶדֶק, לְמַעַן שְׁמוֹ.

גַּם כִּי-אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת, לֹא-אִירָא רָע-- כִּי-אַתָּה עִמָּדִי;

שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ, הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי.

תַּעֲרֹךְ לְפָנַי, שֻׁלְחָן-- נֶגֶד צֹרְרָי;

דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי, כּוֹסִי רְוָיָה.

אַךְ, טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי-- כָּל-יְמֵי חַיָּי;

וְשַׁבְתִּי בְּבֵית-יְהוָה, לְאֹרֶךְ יָמִים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני זוכר שראיתי פעם תוכנית של שעה + שבה נידונו נסיבות וגורמי התאונה.

התכנית הנ"ל שודרה אתמול שוב.

התאונה נגרמה משילוב של גורמים:

השאיפה להנמיך את הרכב כמה שיותר, כדי ליצור כוח הצמדה מקסימלי.

זינוק בעזרת מכונית מובילה (שכחתי איך זה נקרא).

בגלל הזינוק הנ"ל הצמיגים התקררו ונפחם ירד. כתוצאה הרכב הונמך עוד יותר.

באחת הפניות, נוצר מצב שלאלפית שנייה, במקום אחיזת מקסימלית של גומי מירוצים, הרכב נשען על התחתית המתכתית.

המעבר החד מאחיזה גבוהה לאחיזה אפסית (תנאי סקי הם קראו לזה) הוציא את המכונית משיווי משקל וזרק אותה החוצה.

הקטע הוא שהוא נהרג בגלל שהצמיג שקרס פגע לו בראש. אילו זה לא היה קורה, הוא היה חי ובועט.

פורסם
זינוק בעזרת מכונית מובילה (שכחתי איך זה נקרא).

PACE CAR

לי רק נשאר להצטער שפיספסתי את התקופה שלו כי התחלתי לצפות קבוע במירוצים כאשר שומי כבר היה בבנטון.

אבל גם היום אני נחרד לראות איך בטעונות מסוימות המתלה חצי נתלש או נטלש לגמרי............

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
הצמיגים התקררו ונפחם ירד. כתוצאה הרכב הונמך עוד יותר.

.

זו הסיבה שכיום הצמיגים ממלאים בידיוק באותו גז שמשתמשים למלא בקבוקי נייטרוס

הגז הזה אינו משנה את נפחו בטווחי טמפרטורות של צמיגים כמו שאויר רגיל משתנה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בנוסף ה PACE CARS היום היא לא איזה פיאט מצוקמקת כמו במירוץ המדובר וכך גם כשהמכוניות עוקבות אחריה

הן יכולות לשמור על מהירות סבירה ולא זחילה אחרי רכב משפחתי.

פורסם

היה לי הכבוד לעמוד אחד לפני סנה בתור (כלומר הוא נשף על גבי) לביקורת דרכונים בפורטוגל ב 1990 - אז עוד היו מרוצים במסלול של אסטוריל ליד ליסבון. סנה היה לבד ללא פמליה או מלווים והגיע כמה ימים לפני המירוץ של סוף השבוע.

נדמה לי שבמרוץ עצמו, הוא הגיע שני אחרי מנסל שניצח.

הכתבה עצמה של א.ר. ללא ספק כתובה היטב ומראה על יכולת הביטוי המעולה שהיתה לו. ובלי לפתוח את הדיון הזה מחדש, הבעיה שהוא נתקע בעבר ומאז לא ראינו כמעט שום דבר חדש או משמעותי (למעט המלחמות נגד כל העולם)

פורסם
זו הסיבה שכיום הצמיגים ממלאים בידיוק באותו גז שמשתמשים למלא בקבוקי נייטרוס

הגז הזה אינו משנה את נפחו בטווחי טמפרטורות של צמיגים כמו שאויר רגיל משתנה

כל הגזים נשמעים לאותם חוקים. הנפח יורד עם הטמפרטורה. הצמיגים ממולאים בחנקן, ולא באוויר בגגל שבאוויר יש אחוז לחות משתנה ולא ניתן לחיזוי.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

14 שנים למותו של איירטון סנה, 3 פעמים אלוף עולם.

המאמר של אהרנוביץ' הוא באמת אחד הטובים שנכתבו.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

מאמר מצויין.

כל הגזים נשמעים לאותם חוקים. הנפח יורד עם הטמפרטורה. הצמיגים ממולאים בחנקן, ולא באוויר בגגל שבאוויר יש אחוז לחות משתנה ולא ניתן לחיזוי.

נראה לי תחמוצת חנקן משמשת רק לזה במרוצים או שלא?

פורסם

יש לי חבר טוב, מהנדס שגולש פה בפורום, שטוען נמרצות כי לחץ האויר בגלגלים של סנה לא היה הגורם לתאונה אלא משהו אחר.

הוא בטוח קורא שורות אלו (לא סנה) ואם ירצה לפרסם את התיאוריה שלו אני בטוח שכולם ישמחו לקרוא!

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

בתוכנית טלוויזיה שראיתי (לא זוכר איפה אבל נדמה לי שבערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק) הגיעו למסקנה שכוח השאיבה של האוויר מתחת למכונית הכניע את הקפיצים וגרם להצמדה תחתית המכונית של סנה לקרקע.

ברגע שהיא נצמדה לקרקע - כבר אין אוויר שעובר מתחתיה, וכוח ההצמדה החזק שהיה פתאום הפסיק.

מכאן הדרך לאיבוד אחיזה - קצרה מאוד.

הסבירו שמעבר לכוח ההצמדה שמעניקים ה"ספוילר" והכנף הקדמית של מכוניות פורמולה, יש חשיבות גדולה גם לכוח ההצמדה שנובע ממעבר מהיר מאוד של אוויר מתחת למכונית, ש"שואב" אותה לכיוון הכביש (חוק ברנולי למי שמכיר - איפה שאוויר זז יותר מהר - נוצר שם תת לחץ).

המהנדסים אמורים לתכנן את קושי הקפיצים במכונית כך שיוכלו להתנגד מספיק לכוחות ההצמדה לקרקע, גם (ובמיוחד) במהירות מקסימלית. במקרה ההוא - זה לא קרה.

• תוכן חדש...