Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמנו הוצע לי לבנות תיבה בהזמנה אישית, שתיוצר בעיבוד שבבי (CNC), המחיר היה סביב ה500-600 שקל לתיבת 30 ליטר.

(שלו, אתה מדבר על האופציה הזו?)

מכיוון שהייתי קצת קצר בכסף, החלטתי לא לזרוק סכומים כאלה על כמה לוחות עץ חתוכים מדוייק לרמה מיקרונית. בזמנו (וגם היום) זה נראה לי קצת overkill.

וכמו שראית במקרה שלי - תיבה מיוצרת וחתוכה עם "ג'קסון" בלבד, לא מאפשרת שום בריחת אוויר, ושום רעשים וחופשים. (הרבה מאוד דבק נגרים וכ70 ברגים על תיבה של 50X40X40, וסיליקון תרמי לתפרים הפנימיים - שגם זה כבר לא באמת נחוץ).

בברכה!

יונתן.

פורסם

וכמו שראית במקרה שלי - תיבה מיוצרת וחתוכה עם "ג'קסון" בלבד, לא מאפשרת שום בריחת אוויר, ושום רעשים וחופשים. (הרבה מאוד דבק נגרים וכ70 ברגים על תיבה של 50X40X40, וסיליקון תרמי לתפרים הפנימיים - שגם זה כבר לא באמת נחוץ). זה בהחלט בסדר . אבל כמו כול דבר יש יותר טוב , ואני בטוח שנגר שיודע איך לבנות תיבות לסאב יודע למשל היכן לשים חיזוקים מעץ

מה עוד שכשאני אבנה אני ארצה לבנות מBIRCH PLY . אם כבר בונים אז בונים עד הסוף. אבל זה אני .

ואני אומר כאן משהו . בגלובס סוף שבוע שעבר היה כתבה על בחור שירד מהארץ ונהפך תוך מספר שנים למיליארדר , לא נכנס לכול מה שנאמר שם , אבל כששאלו למה יש לו שם של מעביד גרוע , הוא אמר שרוב האנשים עושים בין 60-80% מיכולתם , וממה שהם צריכים לעשות ולכן הם למעשה מפסידנים . או שתעשה את זה כמו שצריך עד הסוף או שלא תעשה כלל .

נקודה למחשבה לכולם

בברכה יהודה

פורסם
מה עוד שכשאני אבנה אני ארצה לבנות מBIRCH PLY .

יהודה, מה הכוונה? פרט נמק והסבר. :-)

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
יהודה, מה הכוונה? פרט נמק והסבר. :-)אולי תפסיקו עם הפרט נמק והסבר , הרי ממילא לא תסכימו לדברי כי אתם הולכים על בטוח :lol:

גיא.

ולנושא . שמעתי שזה סוג של עץ שמתאים במיוחד לתיבות של סאב . הוא יקר יותר ולא כול אחד מוכן וצריך להשקיע . אצלי יש לי נטיה לקנות הכי טוב שאפשר בלי שיקול של מחיר . עדיין אחפש מחיר מעולה אבל לא אוותר על איכות בגלל מחיר .

ולכן בשבילי לפחות זה אומר שאם לקנות סאב ולעשות תיבה אז עד הסוף .

בברכה יהודה

פורסם

בירץ' הוא העץ הכי חזק שאפשר למצוא בשוק. הוא עשוי משכבות דקות של עץ בצורת שתי וערב עם דבק ביניהם ומושם במכבש.

זה סוג העץ הכי כבד וחזק (ויקר) שניתן למצוא וכתוצאה מכך מצויין לרמקולים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש משהו שאמור להיות אפילו יותר טוב - סיבי קרבון.

קראתי על זה לראשונה בהקשר של גיטרות, בדומה לרמקול המטרה בגיטרה שההרעדה במיתר תייצר בתיבת התהודה הד, ככל שהסיבי של העץ יותר ארוכים וצפופים זה יותר טוב, סיבי קרבון מהונדסים לכן הם ברמה ממש אחרת.

למי שרוצה לקרוע על זה בהקשר של גיטרות - http://www.flashguitar.co.il/

פורסם

אני רוצה לראות אותך בונה תיבה בעובי של אפילו ס"מ אחד מקרבון ולא פושט את הרגל במקום!

אתה מתאר לעצמך בכלל איזה כמות שכבות תיאלץ לשים???

תחשוב שאולי (ואני לא בטוח לגבי זה) בשביל גיטרות זה סבבה, אבל שם אין לחץ מתמיד על המבנה, ובעצם יש חור ותיבת תהודה מאוד דקה (עד כ5 מ"מ), בתיבה ממוצעת של סאב, העובי נע בין 2-4 ס"מ עובי!.

נראה לי מיותר בעליל!

בברכה!

יונתן.

פורסם

ויהיו הבדלי שמיעה שאני יוכל לזהות אם אני יבנה תיבה מבירץ' או תיבה מ-MDF רגיל? כלומר אוזן רגילה יכולה להבדיל ביניהם, או שההבדלים קטנים?

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אני רוצה לראות אותך בונה תיבה בעובי של אפילו ס"מ אחד מקרבון ולא פושט את הרגל במקום!

אתה מתאר לעצמך בכלל איזה כמות שכבות תיאלץ לשים???

תחשוב שאולי (ואני לא בטוח לגבי זה) בשביל גיטרות זה סבבה, אבל שם אין לחץ מתמיד על המבנה, ובעצם יש חור ותיבת תהודה מאוד דקה (עד כ5 מ"מ), בתיבה ממוצעת של סאב, העובי נע בין 2-4 ס"מ עובי!.

נראה לי מיותר בעליל!

לא הצעתי לבנות תיבה לסאב מקרבון, העלתי עוד חומר שאפילו יותר טוב מבירץ', אם כבר מדברים על חומרים סופר איכותיים.

בכל מקרה גיטרה כזאת עולה כ3000 דולר, אז זול זה בטח לא.

פורסם

אתה תשמע את ההבדל. עם אתה יוכל לשמוע בהפרש של שניות אחד מהשני!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
ויהיו הבדלי שמיעה שאני יוכל לזהות אם אני יבנה תיבה מבירץ' או תיבה מ-MDF רגיל? כלומר אוזן רגילה יכולה להבדיל ביניהם, או שההבדלים קטנים?

גיא.

מנסיון בבנית תיבות לרמקולים להגברות במה יש הבדל בין שני סוגי העץ תיבת בירג' תהיה חזקה הרבה יותר ולא תתפוצץ מכל בורג שתבריג בה.

HU: Pioneer 880prs, Component: mbq-qsc216 Rear: mbq RUA 216 Amp1: p.g x400.1Amp2: MBQ PAB4100 Sub: Infinity kappa perfect 12.1

• תוכן חדש...