Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים

ובכן ,שאלתי היא כזו

האם ניתן על ידי שידור של גלי קול לבטל את רעשי הדרך מרצפת הרכב ?

חומרי הבידוד הקיימים ברכב כיום לתעשיית הסאונד יש בהם הרבה חסרונות :

1 יקרים

2 חד פעמיים ,לא ניתנים לשימוש חוזר

3 כבדים ,במיוחד היריעות שבסיסים הוא זפת

4 יישום קשה

5 סופחי לחות או לוכדי לחות בין היריעה המיושמת והפח

6 הופך כל תיקון ברכב לסיוט

אני שואל שאלה תאורטית זו מכיון ,שאני יודע שחברת אופל למשל עוסקת בשידור גלי קול המבטלים את גלי קול רעשי הדרך ,לא מצאתי סימוכין לענין בחיי היום יום

ביום ראשון אני מתחיל פרוייקט צנוע מאוד יחסית אליכם ,כאשר בידוד הרעשים הוא נושא שהפריע לי מאז ומעולם,הפעם אני אנסה לחבר יריעות פלציב ,וספוג שחור בעובי 10 ממ ,(אשר איני יודע את הרכבו ),על ידי שימוש בתפסים הקיימים ולא הדבקה

חשבתי על שימוש בפוליאוריטן מוקצף גמיש,כאשר הוא סגור בניילון עבה, וקרש החתוך מראש, לחוץ כנגד החלק (ריצפה דופן)להתאמה מקסימלית

הנחת העבודה היא :חלקים הניתנים להסרה בקלות ,שלא סופגים לחות ,ניתנים לשימוש חוזר

דעתכם המלומדת בעניין תתקבל ברצון

יגאל

פורסם

שידור של גלי קול בפאזה הפוכה על מנת ליצור התאבכות הורסת של הגלים ועל ידי כך להשקיט את הרעש הוא פטנט ידוע.

יש לא מעט אוזניות שעושות את זה.

הבעיה בחלל כמו רכב היא שמכיוון שגלי הקול של הרעש וגלי הקול ה"מבטלים" לא יוצאים מאותה נקודה, הם יבטלו אחד את השני בנקודה מסויימת במרחב - אוזני הנהג - אבל עלולים דווקא להגביר זה את זה בנקודה אחרת - למשל אוזני הנוסע.

פורסם

גם קח בחשבון, שהרעש באוטו נובע מלפחות איזה 5 מרכיבים בסיסיים: הכביש, הרוח בחלונות, הרוח מהמראות, צליל המנוע והאגזוז, ורשרושים שונים באוטו.

במקרה כזה עולה השאלה איזה מהרעשים אתה רוצה לבטל? ואם לבטל - אז איפה למקם את המיקרופונים שיבדקו את הצליל ויצרו בשבילו צליל בפאזה הפוכה.

גם קח בחשבון שצלילי הכביש משתנים ללא הרף כתוצאה מעלייה על משטחים שונים באספלט, וכתוצאה ממהירות.

עכשיו קח בחשבון שהאוזן שלנו קולטת צליל מכל הכיוונים האפשריים, גם אם הם הכי לא משמעותיים מבחינתנו, אז כמה בדיוק מיקרופונים וחיישנים תשים? 5? 10? 20? אולי 200? ואז גם צריך מעבד כלשהו שיעשה את עבודת ההתאמה, וגם רמקולים צריך שיהיו דיי איכותיים כדי שיוכלו לשחזר את הצלילים המקוריים (אחרת לא יהיה איפוס מספיק טוב).

וכמובן כמו שציינו מעלי, גם אם איכשהו תצליח לאפס את התדרים הלא רצויים, זה עדיין לא יהיה שווה לכל נוסעי הרכב...

ובכל הנוגע למחיר - אני חושב שהבהרתי את הנק' שלי כשהזכרתי את כמות החיישנים והמעבד והאלמנטים.

בקיצור - בתור רעיון, מאוד מוצלח, בפרקטיקה - עדיין יש לאן לשאוף... הרבה!

בברכה!

יונתן.

פורסם

אפשרי לגמריי.

תצטרך מחשב על קטן ברכב לחשב את כל הדברים .

אבל אם תצליח , ותבנה אלגוריתם מספיק משוכלל , תוסיף מקרופונים קיבוליים מאוד איכותיים בכל מקום ברכב, כמו כן תצטרך עשרות רמקולים קטנים בכל הרכב.

אם כן אין בעיה. בגדול זה יהיה הרבה הרבה הרבה יותר יקר מלהתשמש בDAMPERS שיש היום בשוק לחברות רבות (יש שרשור של איתמר עליהן).

הרעיון הוא לא לעשות טעות רווחת של בידוד רעשים=יריעות אקוסטיות למוזיקה.

לחברות האלו יש DAMPERS מאוד טובים , לא יקרים מדיי, ולא כבדים מדיי , שטיחים מיוחדים לרצפת הרכב ולגג , כאלו לשים על מכסה המנוע מבפנים וככה להשקיט את הרכב.

פורסם
שלום לחברים

ובכן ,שאלתי היא כזו

האם ניתן על ידי שידור של גלי קול לבטל את רעשי הדרך מרצפת הרכב ? כעקרון כן במציאות זה פשוט לא מעשי

חומרי הבידוד הקיימים ברכב כיום לתעשיית הסאונד יש בהם הרבה חסרונות :

1 יקרים

2 חד פעמיים ,לא ניתנים לשימוש חוזר

3 כבדים ,במיוחד היריעות שבסיסים הוא זפת תלוי מה נקרא אצלך כבד ? אל תשכח שע"מ לבודד/לאטום/לבלוע גלי קול צריך מאסה מסויימת שקשורה לאורך תדר הגל שאתה רוצה לבלוע/לאטום

4 יישום קשה הדיינמאט אקסטרים ו/או המוצרים של קסקייד אינם בעייתיים , פשוט מדביקים אותם וזהו

5 סופחי לחות או לוכדי לחות בין היריעה המיושמת והפח לא ידוע לי על כך , האם אתה בטוח בכך? ועל איזה מהם בדקת את זה ?

6 הופך כל תיקון ברכב לסיוט מה ? אם אתה שם שתי יריעות דיינמאט על הצדדים הפנימיים של הדלת יהיה מזה סיוט תיקוני כלשהו ? אפילו את המתקן של החלונות החשמליים זה לא אמור להפריע לך לתקן . אז על מה בדיוק אתה מדבר ?

אני שואל שאלה תאורטית זו מכיון ,שאני יודע שחברת אופל למשל עוסקת בשידור גלי קול המבטלים את גלי קול רעשי הדרך ,לא מצאתי סימוכין לענין בחיי היום יום

ביום ראשון אני מתחיל פרוייקט צנוע מאוד יחסית אליכם ,כאשר בידוד הרעשים הוא נושא שהפריע לי מאז ומעולם,הפעם אני אנסה לחבר יריעות פלציב ,וספוג שחור בעובי 10 ממ ,(אשר איני יודע את הרכבו ),על ידי שימוש בתפסים הקיימים ולא הדבקה למה ? הרי אתה רוצה משהו טוב ולא סיוט שלא שווה כלום

חשבתי על שימוש בפוליאוריטן מוקצף גמיש,כאשר הוא סגור בניילון עבה, וקרש החתוך מראש, לחוץ כנגד החלק (ריצפה דופן)להתאמה מקסימלית תגיד לי שאלה אחת , אני מבין מהסמל שלך שאתה מומחה במשהו (לא מכיר אותך ולכן אנני יודע במה ) , במה שאתה מומחה בו אתה הולך למצוא פתרונות של חברות איזוטריות ו/או תרופות סבתה לצורך פתרון או שאתה משתמש בפתרונות של מומחים ?

יש מומחים לבידוד ובליעת רעשים ברכב , כול מקצועני הסאונד משתמשים בפתרונות האלו , למה בדיוק אתה חושב שה"פתרון" שלך יותר טוב/יעיל משלהם ?

מה שניסיתי לומר שזה אינו מומלץ

הנחת העבודה היא :חלקים הניתנים להסרה בקלות ,שלא סופגים לחות ,ניתנים לשימוש חוזר

דעתכם המלומדת בעניין תתקבל ברצון

יגאל

דיעותי באדום

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...