Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול משיחה ארוכה עם חבר על 106 ראלי ו XSI לעומת אלפא ספרינט (יתרונות וחסרונות וכיף בנהיגה).

אז הפג'ו בסט אפ המקורי שלה יושבת מדהים על הכביש, לא משנה מה תעשה כמעט, אתה בכל מקרה תכנס ותצא מהפניה, הרכב לא זורק תחת אלא יושב בצורה מדהימה ואולי טיפה מוזרה על הכביש (למישהו נשפך דבק?), ההגה מדוייק מאוד את המנוע פחות אהבתי.

אלפא ספרינט, רכב עם הגה מדוייק ורכב קליל בפניות שנשלט יפה מאוד ובאופן מתקשר עם ההגה אך מה? בכיכרות קטנים ובפניות מוגזמות הישבן נוטה לברוח לך בקלות מאוד, שלא נדבר על צמיגים יבשים שזה מתכון לתאונה! בקיצור איתה לא תוכל לעשות את כל הדברים האלה שתעשה עם 106 ראלי, בטח לא להכנס ב 100 קמ''ש באיזה פניה שבא לך כי מה? הרכב יזרוק תחת!

אני התרגלתי לזה ומאוד נהנתי מזה למרות שזה אולי טיפה יותר מסוכן, נכנס לפניה, מאבד את הישבן ומפה יש לך תיקוני הגה, בראלי אתה פשות נכנס ו... יוצא!

אז בשאלה האם הייתי מעדיף פג'ו ראלי על הספרינט עניתי שבט ובטח לא! אני מעדיף רכב שניתן לשחק איתו, שיש בו קצת סכנה ושהנהג יתפתח יותר, גם הפחות מנוסה! מאשר רכב שלא משנה מה תעשה פשוט ממשיך לשבת על הכביש (וכן זה טוב אבל...).

ולכל בעלי הפג'ו - אני מדבר על הסט אפ המקורי ולא על סט אפ כלשהו שיתן לה לזרוק תחת (תנחשו מה? גם האלפא בזמן נסעה הייתה מקורית מכל בחינה).

אז הסקר הוא, בעצם מה שאני בא לשאול זה לא אם אתם מעדיפים ראלי או ספרינט אלה מה הייתם מעדיפים, רכב זורק או רכב דבוק? כמובן הכל בפרופורציה של רכב ספורטיבי מהנה (ובבקשה לא לשאר הדברים שכתבתי, זאת דיעה שלי בלבד והעדפה אישית בלבד.)

וכמובן הסקר מדבר על הנעה קדמית בלבד!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז בשאלה האם הייתי מעדיף פג'ו ראלי על הספרינט עניתי שבט ובטח לא! אני מעדיף רכב שניתן לשחק איתו, שיש בו קצת סכנה ושהנהג יתפתח יותר, גם הפחות מנוסה!

עמית.

:shock: .

אתה בטוח שאתה לא מתבלבל ??

ה 106 ואחותה הגדולה 306 ידועה כאחד הרכבים עם הHANDLING הטוב בעולם ושלא אדבר על השוואות להנעה קדימית.

אולי אתה פשוט היית רחוק מהמגבלה (שקל מאוד להגיע אליה..).

בקיצור מוזר מאוד :shock: .

הגדולה של ה106 היא לא האחיזה אלא השליטה!

הרכב פשוט נשלט בצורה יוצאת דופן! קל ליהיות "נהג" על 106!

אני אסביר בצורה יותר פשוטה - כשאתה הוגה יתר עם רכב "פחות מתנהג" (נגיד ב70 קמ"ש - לא ממש משנה כרגע) , רוב הסיכויים שתמצא את עצמך מסובסב 180 לכיוון הנגדי בו בכלל התכוונת לפנות (סוג של זנב דג..) .

ב106 או כל רכב נשלט (עם HANDLING טוב) התיקון ייעשה בקלילות וללא עבודת הגה קשה .

התנהגות לא נמדדת ע"י אחיזה אלא ע"י שליטה - כמה קל לשלוט ברכב , מעבר בין תת היגוי להיגוי יתר , תיקונים של תת היגוי\היגוי יתר.

לדעתי האישית ה106 לא אוחזת בצורה מטורפת! היא פשוט נשלטת והכל נעשה בקלילות .

ולשאלתך המקורית - "מה נעדיף , אחיזה או החלקה" אני יעדיף רכב שמתנהג טוב , רכב שקל לי להחליט אם אני רוצה להחליק אותו על רוחב הפניה או פשוט לקחת קו נכון מהיר וללא ציוץ של החלקה -בקיצור רכב שייתן לך משתי העולמות ופה לדעתי ה106 עושה עבודה יותר טובה.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
אלפא ספרינט, רכב עם הגה מדוייק ורכב קליל בפניות שנשלט יפה מאוד ובאופן מתקשר עם ההגה אך מה? בכיכרות קטנים ובפניות מוגזמות הישבן נוטה לברוח לך בקלות מאוד, שלא נדבר על צמיגים יבשים שזה מתכון לתאונה!

עומר, בתוך כל המילים התחבא המשפט הזה שלי אישית הסביר את הכל.

עמית, שים צמיגים נורמליים ובטיחותיים על הרכב, תגלה שהוא אוחז יותר ממה שהכרת קודם (ובטיחותי יותר פי מאה).

מוטי

פורסם
עומר, בתוך כל המילים התחבא המשפט הזה שלי אישית הסביר את הכל.

עמית, שים צמיגים נורמליים ובטיחותיים על הרכב, תגלה שהוא אוחז יותר ממה שהכרת קודם (ובטיחותי יותר פי מאה).

מוטי

מסכים איתך מאוד!

איכשהוא התעוורתי מהמשפט והתייחסתי לשאר הדברים .

מה שמזכיר לי את אותו היום ששחר הרכיב F1 אחרי פאלקן 312 גמורים (על 106 ) והופתע מאוד מרמת האחיזה. פתאום הרכב לא התנהג באותה צורה (היה לו קשה להוציא זנב אחרי אותם פאלקנים גמורים).

מה שמראה שאחד השיפורים הטובים ביותר והחשובים ביותר הם ללא ספק צמיגים! בסופו של דבר זה מה שמחבר את הרכב לכביש !!!

פורסם

אם הנעה קידמית סטנדרטית שאפשר להשיג בארץ, אז אני מעדיף VR שזורקת מחוסר אחיזה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

איי מוטי, עומר, מוטי שהרכב שלי נסעה לאחר תקופה מסויימת אכן שמתי עליו צמיגים חדשים וטובים (כן בדיוק בגלל אותה סכנה שציינת! יום אחד פניה לפני אחרונה בדרך הביתה כמעט ולא הסתיימה בדרך לא יפה ויומיים אח''כ הייתי עם צמיגים חדשים!), זרק פחות אך עדיין זרק! ואנשים מנוסים וזקנים ממני אומרים שגם עם עוד שדרוגים למתלים זה לא בא לידי פתרון ושזאת הנטיה של הרכב, לזרוק תחת!

עומר כבר נסעתי המון על הראלי ועל ה XSI גם בתור נהג וגם בתור נוסע! ההגה? אמרתי עליו משהו רע? אני רק אומר שלא משנה מה תעשה אתה נכנס לפניה ויוצא ממנה בלי יותר מדיי משחק.אפילו שנקנתה ראלי דור 2 של חבר והייתה עם צמיגים שחוקים, ניסיתי כניסה אופיינית לכיכר שהייתי רגיל אליה בספרינט, ואללה וכלום, הרכב לא זרק למרות האגרסיה בהגה זה הכל. אל תשכח שהיא מקורית לגמרי ואולי עם שינויים של בולמים והנמכה הייתה זורקת, אבל במצב היום לא זורקת!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
ניסיתי כניסה אופיינית לכיכר שהייתי רגיל אליה בספרינט, ואללה וכלום, הרכב לא זרק למרות האגרסיה בהגה זה הכל. אל תשכח שהיא מקורית לגמרי ואולי עם שינויים של בולמים והנמכה הייתה זורקת, אבל במצב היום לא זורקת!

אין לי ניסיון עם ספרינט.

אבל יש לי ניסיון על 106ים חמות והם עושות את העבודה נהדר.

כנראה סגנון נהיגה שונה...

פורסם

לגבי הסקר , אני אישית מעדיף רכב נשלט עם הנעה אחורית , כי זה אומר שניתן לגרום לו להחליק כשאני רוצה וקל מאוד לתקן , וכשאני לא רוצה זה לא יקרה .

ברכבים שלא כ"כ מתנהגים תחשוב מה יקרה אם תיסע מהר ופתאום יהיה לך כתם שמן על הכביש והמכונית תחליק ? (קרה לי פעם ) , אז אם היא לא נשלטת אתה תעשה סיבוב של 360 מעלות ולך תדע מי יפגע בך

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אני מעדיף רכב דבוק אבל לא יותר מידי דבוק וכשהוא מתחיל להשתחרר שיהיה נשלט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לי אישית הרבה יותר כיף "זורק".

דוגמה - המאזדה 3 שלי נועלת צמיגים די רחבים ובחתך נמוך, האחיזה שלה טובה מאוד, עושים סיבובים "של 60" ביותר ממאה קמ"ש וכלום - הרכב לא מתרגש בכלל וזה מרגיש נורא סטרילי. זה אולי יעיל ומצויין אבל פחות כיף מאשר בסוד, שבה גם ב60 קמ"ש אתה מרגיש התגרזנות, עשן וסחרורים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כזה שזורק. משהו שאוחז טוב מדי, עם מגבלות גבוהות מדי, מכריח אותך לקחת סיכונים מוגזמים בשביל להפיק קצת הנאה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אוהב רכב שעושה מה שאומרים לו.

ב-306 שלי לדוגמא, ההיגוי האחורי מקשה על הנאה מהתחת, וגורם לו להיות לא צפוי.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

הוצאה קטנה יחסית של 150 ש"ח לקיט שיכוך היגוי אחורי של powerflex + בערך אותו סכום על עבודה, מאוד עוזרת לנטרל את תופעת ההיגוי האחורי של ה-306 (וה-ZX וקסארה).

זה לא מבטל אותו לגמרי אבל בהחלט משנה את ההתנהגות.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

עמית, כמו שנאמר, הרכב שלך זורק אולי בגלל setup, אולי הבולמים הקדמיים גמורים, אולי בגלל צמיגים או אולי כי אתה - במודע או לא במודע - גורם לו לזרוק. הספרינט והסוד דווקא מכוניות בעלות אחיזה גבוהה ובנהיגה נייטרלית (בלי פרובוקציות למטרת זריקה) לא "יזרקו" סתם, אבל גם מאוד נשלטות וקל לזרוק תחת.

כמו כולם ההעדפה שלי לרכב שנותן לך לעשות מה שאתה רוצה ובמובן זה לסוד יש יתרון גדול (לא משווה ל-106 שאני פחות מכיר, אלא בהשוואה לרכב "הממוצע"), אפילו על פני ה-156 שלי שאמנם בבסיסה רכב מאוד נשלט ובעל תגובות היגוי/מצערת נפלאות וחדות, אבל איך שאני רק מתחיל לחייך באה בקרת האחיזה ואומרת "STOP עד כאן".

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...