Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Hertz Mille עולם אחר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לכן נשמע לי מוזר שריבון לרכב , עם כל מה שיש בו , עולה ככה.

כמו כן הטוויטר לא מגיע לרמות גבוהות הוא מגיע עד 25 KHZ סה"כ .

סתם לדוגמא , הטוויטר של קנטון שהוא טוויטר שעולה 40 יורו , מגיע בלי בעיה ל 30KHZ .

אתה לא רציני בזה נכון ?

באופן תיאורטי בני אדם שומעים תדרים בין 20HZ עד 20KHZ,

כך שזה מיותר לחלוטין להתחשב שהאלמנט הזה מנגן עד 25KHZ והאלמנט השני מנגן עד 30KHZ. וכנ"ל גם לוופרים.

וזה עוד תיאורטית!, מעשית תדרים מתחת ל 45-50HZ הם יותר "מורגשים" מאשר נשמעים,

והתדרים הגבוהים שנשמעים לאדם הממוצע הם באיזור ה 18KHZ וכמובן שזה יורד ככל שהגיל מתקדם/נזקי שמיעה וכו'.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גל היקר,

לא אתחיל להתנצח כאן איתך. בטח לא אתנצח עם אחד שמתיימר להיות מומחה גדול בתחום האודיו לרכב, ודואג להפיץ מיני דיעות שלא מועילות לכלום, ובוודאי שלא לעצם הדיון עליו אנו מתדיינים כאן.

אבל - אם כבר גלשנו לפן האישי :

אצלי ברכב מושקעים אלפים רבים של ש"חים, כי אני חושב שזו הדרך שלי להנות מהמערכת. אם תשים לב, אני לא נותן כאן דיעה על מוצרים אותם לא שמעתי ו/או ראיתי. אני לא מתיימר למצב מוצרים עקב מחירם. ולבטח אני לא מתיימר לקבוע את מחירם של רכיבים כאלו או אחרים לפי מחירם בחו"ל.

כיבואן בלעדי של הרץ בארץ, רשאי היבואן לקבוע כל מחיר העולה על רוחו ועל חשבון הבנק שלו. במידה והמחיר לא נראה לך, הינך רשאי לייבא רכיב כזה או אחר מחו"ל. אבל לצאת בהצהרה שלרמקול מסויים מתאים מחיר של 5000-7000 ש"ח מבלי אפילו להאזין לו, ומבלי לראות אותו - נשמע לי כיהירות והתנשאות יתר. ועם כל הכבוד לך, גל, ובמלי חלילה לזלזל בידע ובניסיון שלך, אני מזמין אותך לבוא ולשמוע אצלי ברכב. אני מאמין שאז, אולי, תדבר אחרת.

בהצלחה,

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

ראשית, שלא כמו אחרים פה, אני לא נפגע גם אם מזלזלים בנסיון או היידע שלי.

אני יודע לקבל ביקורת לכאן או לכאן.

כשאמרתי 5000-7000 אמנם התייחסתי לנאמר אבל גם התכוונתי שלי זה נשמע "סביר" על כל רכיב ש"מתיימר" להיות היי-אנד.

שוב, ביני ובינך יש פערים עצומים בכל הנוגע לאופן ההשקעה/תמורה של אודיו לרכב, לכן סביר כי כל אחד מאיתנו ישמיע תקליט

שהוא שונה.

אני בטוח ב 200% שהסאונד אצלך ברכב הוא פנומנלי ולא פחות, אבל לי הוא עדיין לא יהיה שווה אלפים רבים, זה הכל.

בדיוק כמו שאני יודע להעריך את ה LCD של גיסי 37" ואת גובה ההשקעה שלו אבל אני עדיין רואה יותר טוב על הטלוויזיה 34" שלי.

לכן, ההשקעה שלכם מוערכת ומדהימה, אך לא תואמת לכל אחד. (לא לכל כיס, לכל אחד)

פורסם

אני "מאוד אוהב" לקרוא תגובות של אלו שהוציא אלפים רבים של שקלים על המערכת רק לשמוע שהם כ"כ "מרוצים" ממנה.

כעבור חודשיים - שדרוג נוסף.

כעבור 3 חודשים - עוד שדרוג. (אם זכרוני אינו מטעיני, גם אתה עברת שדרוג לאחרונה רזי)

אתם לא נהנים מהמערכת היקרה הזו, אתם רק מתרצים את הקנייה שלה, זה הכל.

בתור מישהו שאוהב סטריאו אני אגיב על זה

המרדף הזה אף פעם לא נגמר

אתה מתחיל במשהו שנראה לך שגם ככה את משקיע יותר מדיי

עם הזמן אתה שומע משהו שמוצא חן בעיינך , אתה שופך כסף שעבדת קשה בשבילו

לאט לאט אתה מגלה רכיב אחר שנשמע מדהים לדעתך אתה מתחיל לגרד מתחת לבלטה

כל הזמן אתה מתפתח ומחפש משהו שיספק אותך, עוד רמקול עוד מגבר או מגבר שאתה צריך לסוע בשבילו מעל ל300 קילומטר בידיעה שהוא מקולקל והולך ורודף אחרי טכנאים שיתקנו לך אותו

אתה טועה, מוכר, קונה

אין לזה סוף השאלה מה הגבול בו אתה עומד, ועד כמה באמת מעניין אותך התחום

אתה יכול לקנות מגבר קליפורניה וקיקר ולהיות מרוצה ואז לשמוע מגבר שמזיז את אותו סאב כמו שלך בצורה שאתה רק יכול לחלום,

אז אתה משתדרג.

זה אין סופי למי שבאמת אוהב את התחום הזה

פורסם

גל,

ולזה סוף סוף אני מסכים.

שתהיה שבת שלום,

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם
אתה לא רציני בזה נכון ?

באופן תיאורטי בני אדם שומעים תדרים בין 20HZ עד 20KHZ,

כך שזה מיותר לחלוטין להתחשב שהאלמנט הזה מנגן עד 25KHZ והאלמנט השני מנגן עד 30KHZ. וכנ"ל גם לוופרים.

וזה עוד תיאורטית!, מעשית תדרים מתחת ל 45-50HZ הם יותר "מורגשים" מאשר נשמעים,

והתדרים הגבוהים שנשמעים לאדם הממוצע הם באיזור ה 18KHZ וכמובן שזה יורד ככל שהגיל מתקדם/נזקי שמיעה וכו'.

טוב בלי להתנשא ובלי כלום. ברצינות. יש דברים שמומלץ ללמוד.

CD מוקלט עד 44.1 KHZ . אני לא אכנס למה אבל זה כך.

מערכות אודיופיליות בנויות כך שיוכלו להגיע כמה שיותר גבוהה מבחינת רפרודוקצית דרים וזאת לשם פגיעה מינימלית ב AMBIANCE ובאוברטונים של המוזיקה.

אמנם תחום השמיעה המתורגם של האוזן הוא 20-20K אך האוזן והעצמות שבה מרגישות גם את תנועות האוויר האחרות. כמו כן עוד חלקים בגופנו מרגישים אותם. הדבר יוצר תחושה ממלאת אחרת שמקרבת אותנו לישיבה בהופעה, אולם קונצרטים וכו..

הרי אחרת לא היו ממציאים סופר טוויטרים וכו..

בנוסף לרוב טוויטר שאנו יכולים לסמוך על ההצהרות שלו (והרץ היא חברה מכובדת בהחלט) , לרוב אם טוויטר יכול להגיע בבדיקה מעבדה כל הנפילות של dB/oct ל 30K אז ל 20K הוא יגיע לרוב פחות מונחת , כלומר נשמע טוב גם את הקצה.

לגבי מה שאיתמר אמר על הרץ ,הוא צודק, להכניסם להיי אנד זה קצת מוגזם, חברה שמתיימרת להיות היי אנד לא תייצר בסט הכי נמוך שלה טוויטר בגודל 0.6 אינץ . סתם להשוואה זה גודל הטויטר בסט הכי גרוע של מאגנט שזה חברת "זבל גרמני " יחסית.

לטוויטר כזה יש הרבה הרבה הרבה מינוסים שלא נתחיל לפרטם פה.

בוא נגיד שנראה לי מוזר , שסט 3 חלקים כזה עולה 12000 ש"ח , כאשר הסופירמו עם הקרוס החדש (קרוס X שהוצג ב CES) בטוח לא יעלו ביחד מעל 6000-7000 ש"ח , וכאשר האודיופיל של פייז שנחשב מהסטים הטובים בעולם עולה במחירון של SG שהוא יקר 4000 ש"ח

ונוסיף לכך שאפילו הסטים של BRAX בגדול לא מגיעים למחירים האלו כמעט .

אם נציג דוגמא מקבילה לסט הזה , של חברה שהיא היי אנד אמיתי שזה BRAX , הסט הכי טוב שלהם היום ה:

matrix 3 way pp עולה בחו"ל בסביבות ה2000 יורו.

וזה סט שעם כל הכבוד מגיע מחברת היי אנד , סופר היי אנד לרכב. לכן התמחור של הרת הוא שערוריה.

פורסם

קבלו את זה איך שאתם רוצים :twisted:

לאחר בירור(כרגע) עם חנות באזור השפלה (המבין יבין) :)

הרץ מילה 2 חלקים יעלה בין 8 ל10K שזה (אל תשכחו) דרך חנות שגם מרוויחה מהעניין סכום מכובד לדעתי.

בברכה.

פורסם

תשמעו, אין סוף לויכוח הזה.

אני גם בתור אדם שיש לו מערכת ממוצעת? ממוצעת מינוס?

אני שומע בה כרגע טוב, אני עובר לרכב אחר ושומע למשל סט של מורל עם הMT22( ליש tw1),

ואני אומר לעצמי, וואלה, שומעים יותר טוב. אבל בשבילי? לא נראה לי ששווה לכיס שלי להוציא 500 או יותר שקל על הטוויטר הזה.

למה? כי מבחינתי, ולאוזן שלי השינוי הוא מורגש אבל לא שווה את הכסף.

בכל אופן, מה שאני מנסה להגיד, שלכל אחד יש את הסטנדרטים שלו, ולמה הוא מצפה מהמערכת שלו.

באיזשהו שלב, כאשר הגעת לרף הזה, כל שינוי מעבר במערכת לא נראה "שווה את הכסף", כי מבחינתך שומעים טוב. אז נכון שעם מה שתקנה שמעו קצת יותר טוב מבחינתך, אבל זה לא שווה לי את ההשקעה.

יש כאלה שדוטק/ פולס מספק אותם ביותר, ויש כאלה שהפולס בשבילהם הוא בדיחה ואיתו גם הדוטק, הם פשוט לא קרוב לרף שיש לבנאדם, ולדרישות שלו מהמערכת.

לי למשל הפולס בועט ונשמע מעולה! ובשביל 350 שקל שקניתי אותו יד שנייה, הוא המציאה הכי גדולה בשבילי.

תתנו את הפולס ליאריק שירכיב אצלו ברכב... הוא ידפוק לך אלת בייסבול בראש לפני שתספיק לגעת בדלת.:oops:

אני מקווה שהבנתם את מה שניסיתי להעביר, ושהבנתם גם שאין טעם להתווכח על זה.

כל אחד עם רף הציפיות שלו וכמובן? הכיס שלו.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם
טוב בלי להתנשא ובלי כלום. ברצינות. יש דברים שמומלץ ללמוד.

CD מוקלט עד 44.1 KHZ . אני לא אכנס למה אבל זה כך.

מערכות אודיופיליות בנויות כך שיוכלו להגיע כמה שיותר גבוהה מבחינת רפרודוקצית דרים וזאת לשם פגיעה מינימלית ב AMBIANCE ובאוברטונים של המוזיקה.

אמנם תחום השמיעה המתורגם של האוזן הוא 20-20K אך האוזן והעצמות שבה מרגישות גם את תנועות האוויר האחרות. כמו כן עוד חלקים בגופנו מרגישים אותם. הדבר יוצר תחושה ממלאת אחרת שמקרבת אותנו לישיבה בהופעה, אולם קונצרטים וכו..

הרי אחרת לא היו ממציאים סופר טוויטרים וכו..

CD מוקלט עד 44.1 KHZ ??

44.1 KHZ זה קצב דגימה זה לא תדר גבול! (ועוד אומר שמומלץ ללמוד..)

אני לא יודע ולא קראתי על מה שדיברת שהאוזן והעצמות "ועוד חלקים" בגופנו מרגישים את התדרים האלה "יכול להיות שאתה צודק", אבל מה שאני יכול להגיד לך בבטחון רב ואחרי קריאת מאמרים מדעיים, ששום תדרים שמעל 20KHZ ומתחת 20HZ באופן תיאורטי אתה לא תשמע, ואף אחד אחר לא ישמע, בשום מצב.

אני לא רוצה להמשיך בזה כי לא לזה התרד הזה נפתח.

פורסם

שאלה שמסקרנת אותי, למה למשל לא הלכת על Utopia Be N°6?

pagekitN6.jpg

האוטפיה למשל מספקת חיתוך תדרים מלא, לעומת ההארטס מייל שלא עושה את זה.

תחום ההענות של האוטופיה הרבה יותר גבוה, RMS יותר גבוה .

את האוטופיה שמעתי פעם אחת בחיים שלי , היה מנוגן דיסק של ריטה , והרגשתי לרגע שריטה מקדישה לי שיר.

פורסם
שאלה שמסקרנת אותי, למה למשל לא הלכת על Utopia Be N°6?

pagekitN6.jpg

האוטפיה למשל מספקת חיתוך תדרים מלא, לעומת ההארטס מייל שלא עושה את זה.

תחום ההענות של האוטופיה הרבה יותר גבוה, RMS יותר גבוה .

את האוטופיה שמעתי פעם אחת בחיים שלי , היה מנוגן דיסק של ריטה , והרגשתי לרגע שריטה מקדישה לי שיר.

אתם כולכם רציניים בירידות על הרץ? :shock:

נראה לך שהאוטופיה באמת טוב יותר מההרץ? מאיפה אתה בטוח כל כך?

הקרוס של האוטופיה ברמה יותר גבוהה? למה בדיוק? כי יש לו 3-4 כפתורים קלים לסיבוב?

אני עדיין לא שמעתי את המייל ואת האוטופיה BE 3 חלקים דווקא כן שמעתי,

ועדיין אני לא יכול להגיד שהאוטופיה זה איזה סט מיוחד במינו..ובטח ובטח לא לקבוע שהוא יותר טוב מההרץ.

סה"כ זה כל אחד וטעמו כאן.

המריבה כאן לא צריכה להיות על העניין שהסט הוא היי אנד (הוא היי אנד בניגוד לזה שהחברה מייצרת גם כמה מוצרים לא משו.. אז החברה רוצה לממן את ההוצאות שלה ולא להיסגר כמו חברות היי אנד מזהירות כגון הזטק! מה רע בזה?) או לא ואם הוא נשמע פחות טוב או יותר מסט אחר.

לא כל חברה חייבת לייצר סדרות היי אנד בלבד כגון ה- BRAX שבוודאי מוכרים איזה 50 מוצרים בשנה (לא לריב איתי על מספרים בבקשה)

בברכה..

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

אם קראתי עד לכאן ,

אני ממש רוצה לשמוע ולהבין על מה היה פה ה"ויכוחון" .

סט של 12 אלף צריך להשמע dam good !!!!

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

חבר'ה מה קורה אתכם. מספיק להתווכח פה כל הזמן.

עזבו את המחיר בצד, דברו על דברים אחרים.

אני יכול לומר לכם מהשוואה שלי המורל סופרימו פחות טוב מההרץ מילה.

למה אני אומר את זה - פשוט מאוד כי היה לי אותם.

יצא לי גם לשמוע את ה אוטופיה של פוקל, זה בכלל לא ברמה לדעתי. אין בסט הזה שום דבר מיוחד חוץ מהמראה שלו.

בסופו של דבר הכל עניין של טעם אישי, כל אחד יכול לחפש דברים שונים ואופי סאונד שונה.

אני רק עכשיו לראשונה הגעתי לסאונד שאני באמת יכול לשמוע וליהנות ממנו (אני מאוד קפדן ושם לב לדגשים הכי קטנים), לכן אני שוב אומר תפסיקו לחפור אחד לשני על מחירים, מה שחשוב למי שבאמת אוהב את זה היא התוצאה.

מוצר הייאנד עולה יקר ואין מה לעשות עם זה.

לגביי הקרוסים אני יכול לומר לכם בוודאות, לכל אוהבי מורל, אל תנסו בכלל להשוות את הקרוסים של הרץ מול הקרוסים של מורל.

זה באמת רמות שונות לגמריי.

אני ניסתי כמה מוצרים של מורל (התחלתי מה ELATE) וכל פעם הייתי מאוכזב ממשהו.

בקרוב זה מגיע....ה THESIS!!!!!!! פרטים בהמשך...

פורסם
מחירי סוחרים? לא ממש.

לקנות זוג רוולייטורים + זוג טוויטרים מסדרה 9000 של סקאן ספיק ועוד להישאר עם עודף.

לקנות סט של סיס-לוטוס ולהישאר עם הרבה עודף. אחד הסטים הטובים בעולם לדעתי , אבל לא נראה לי שישאר הרבה עודף , כי הישן מתומחר (אם אנני טועה ) ב750 דולר והחדש ב900 , תוסיף משלוח ומיסים ואתה מגיע לבערך 5000-7000 ש"ח

לקנות סט של ג'נסיס אבסולוט ו -כמה מפתיע- להישאר עם עודף.

לקנות סופרימו פיקולו ואת ההמשך תשלימו לבד. ומידוופר של סיס ואתה נמצא במחיר של 3000-4000 ש"ח , או את המיד של האוטפיה וגם המחיר הזה , ואני לא בטוח שהמיד מגנזיום של סיס לא עולה בהרבה על ההרץ

12,000 ש"ח על סט של חברה שלא מתיימרת להיות היי-אנד זה פשוט לשלם על מותג כאשר בהרבה פחות כסף ניתן לקבל תמורה הרבה יותר גבוהה.

אני חייב לומר כאן משהו. אני האדם האחרון שחושב שמערכת נמדדת בכסף , המערכת החלומית שלי לביית עולה במחירי היום כ200K (לא טעות 200 אלף ש"ח) . אז נכון שעדיין אין לי את הכסף לזה , אם מישהו מוכן לתרום למטרה אשמח מאוד :lol:

ואם ראיתם את התרד' שלי על מגברי היי אנד אז אתם מבינים שאין לי בעיה להגיע רחוק . הענין הוא היכן עובר הקו בין מערכת לפלצנות . ולדעתי להגיע עם הרץ ל12K ועוד עם ריבון (ריבונים מעולים עולים כ350 דולר , וריבון צריך לשים ברצפת הרכב כלפי מעלה , כך שהתקנה של זה שיתן את מה שהריבון יכול לתת זה לא דבר טריביאלי) , וברמת ההתקנות בארץ זה פשוט פלצנות (לדעתי האישית)

אפילו אם הוא היה קונה את ההורנים של אימג' דיינמיקס ומוצא מישהו שיודע איך להרכיב ולכווין אותם , זה היה עולה פחות טיפה ונותן איכות לפחות פי 2 למרות שלא שמעתי את זה (פשוט הורן ברכב שמותקן היטב נותן במה וצלילות שאין לשום דבר אחר )

אז חברה רדו מזה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...