Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אידיוט שעבדתי אצלו החליט שהשכר שעליו דובר יתקצץ בכ 2000 ש"ח (בפגישה דובר על 7000 ברוטו, וביום התשלום הוחלט על 5000 ברוטו)

לא היה חוזה עדיין כי סוכם שבעוד שלושה חודשים אם שנינו מרוצים אני אתחיל את המשרה בצורה מלאה.

בנוסף קיבלתי ממנו רכב שלא נרשם בתלוש שכר.

האם בפניה לבית דין לעבודה יתמכו בי ? האם מילה שלי מול מילה שלו תעמוד באינה?

תודה לכל המגיבים מראש.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קשה לי להאמין שיש לך הרבה אחוזי הצלחה לנצח את המשפט הזה שיכול להמשך גם שנתיים.

אם יש לך איזה עדים יכול לעזור לך,אבל בתאחלס אין לך מה להפסיד,תגש לשוקן 25 ת"א שם נמצא בית דין לעבודה.

יש לך שם סטונדטים שעוברים שם פרקטיקה,תתייעץ איתם.

אני הגשתי תביעה על מישהו לפני 3 חודשים ורק בעוד 3 חודשים יהיה דיון ראשון.

פורסם

חסר נתונים.....

1. מתי התרחש השינוי בשכר? ביום הראשון לעבודה או לאחר תקופה עבודה מסויימת ? ואם כן לאיזה תקופה?

2. לגבי שווי הרכב זה שהוא לא הכליל את זה בתלוש זה לטובתך ולא לרעתך והאחריות חלה עליו.

סביר להניח שאם היה מוסיף לך את שווי הרכב היית מגיע לסכום ברוטו של 7,000 ש"ח תלוי בסוג הרכב ..... תבדוק את זה

פורסם

לפי החוק מעביד חייב לתת לעובד בכתב את תנאי העסקתו כולל היקף משרה, שעות נוספות, שכר, תנאים סוציאליים וכו'. מה שאני לא יודע זה תוך כמה זמן הוא אמור לתת את זה.

פנה להסתדרות או למועצת הפועלים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
חסר נתונים.....

1. מתי התרחש השינוי בשכר? ביום הראשון לעבודה או לאחר תקופה עבודה מסויימת ? ואם כן לאיזה תקופה?

2. לגבי שווי הרכב זה שהוא לא הכליל את זה בתלוש זה לטובתך ולא לרעתך והאחריות חלה עליו.

סביר להניח שאם היה מוסיף לך את שווי הרכב היית מגיע לסכום ברוטו של 7,000 ש"ח תלוי בסוג הרכב ..... תבדוק את זה

1. זו המשכורת הראשונה, עבדתי שם רק 3 שבועות, השכר היה גלובאלי

2. אני יודע שזה לטובתי.

פורסם

בנוסף קיבלתי ממנו רכב שלא נרשם בתלוש שכר.

לפי מה שאני מבין , אם האוטו לא נרשם בתלוש השכר, גם לא שלמת שווי שימוש.

כך שאם תתבע אותו ואפילו אם תזכה, מה שבכלל לא בטוח, מה שתרוויח ככל שתרוויח, יתקזז אל מול אחזקת האוטו שלא דווחה ככל שלא דווחה.

אם לא תזכה, תוכל ל"אכול" אותה באוטו שלא דווח ולשלם דמי שימוש.

לדעתי לא שווה.

אם אני מבין נכון, בכל אופן, אני לא מומחה לדיני עבודה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קודם כל, הדיווח חל עליו, לא דיווח - בעיה שלו.

דבר שני, מפאת העניין שמדובר בסכום קטן (שכן עבדתי רק שלושה שבועות, על פני חודשיים - 12 יום בחודש אחד והשאר בחודש אחר), יצא שהמשכורת היא נמוכה דיה, שגם אם יתווסף אליה מס על רכב, עדיין שווה לי לקבל את ה 1000 ש"ח ברוטו שנעלמו לי.

פורסם

אני קצת מתקשה להבין למה אנשים מתחילים לעבוד בלי חוזה כתוב מראש.

התשלום המסוכם הוא 7000 גלובלי לחודש?

או 7000 ל3 שבועות ומשכורת גבוהה יותר לחודש שלם?

אם הראשונה - אז אני לא מבין את הבעיה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
קודם כל, הדיווח חל עליו, לא דיווח - בעיה שלו.

הדיווח עליו אבל המס עליך. מס הכנסה יכול לדרוש ממך את המס.

אם הוא לא מנכה לך אז אתה צריך לשלם אותו לבד ומבחינתו אין שום עבירה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לדעתי כדאי לך להגיש תביעה בבית הדין לעבודה, הזמן שתחכה לדיון עלול להיות לטובתך.

השכנה שלי אמא ל-4 ילדים עבדה כמה שנים כטבחית במסעדה ברחובות. כאשר ביקשה לסיים את העבודה, סירב בעל המסעדה לתת לה פיצויים כחוק. התברר שהוא דיווח על חצי משרה וגם הסכים לשלם לה לפי חצי משרה, אלא שהיא לא הסכימה והגישה

תביעה לבית הדין לעבודה ואף זימנה עדים. שבוע אחרי שקיבל הזמנה לדיון (ל- 3 חודשים) כנראה נבהל מההשלכות שעלולות לנבוע מהעניין, פנה אליה שתבטל את התביעה ושילם לה את המגיע. בחלק גדול (אני יודע על עוד מקרים) מהמקרים העניין מסתיים לפני הדיון כאשר הבוס ניסה לרמות את שלטונות המס.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
. כאשר ביקשה לסיים את העבודה, סירב בעל המסעדה לתת לה פיצויים כחוק..

כחוק לא מגיע לה פיצויים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נכון בתאוריה, אבל כאשר העובד יודע על דברים לא חוקיים שמבצע הבוס נגד שלטונות המס, זה: ביקשה לסיים לא רלוונטי.

ובכלל מה הבעיה לגרום לו לפטר ?. ואל תכתוב לי שאם הבוס יוכיח שהיא גרמה לפיטורים, כדי לקבל פיצויים לא יהיה חייב בדין.

זה ידוע, קודם שיוכיח זה לא קל.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

ליביו, כמו שאמרתי, השכר היה אמור להיות 7000 גלובאלי.

עבדתי שבועיים בחודש ינואר, ושבועיים בחודש פברואר, המעביד שילם לי על חודש ינואר את השבועיים לפי ברוטו של 5000 ולא 7000

ואני בטוח שאם הוא יוסיף את השווי רכב, אבל בנוסף יוסיף שווי של עוד 2000 ש"ח ברוטו שמגיעים לי, זה יתקזז לטובתי.

בקיצור, אני אלך לרחוב שוקן 25 ואעשה את מה שאני צריך לעשות.

• תוכן חדש...