Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס נגד קורולה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תשכח - לפוקוס מושבים נוראיים (מנסיון, מה לעשות), כך שאם נסיעותיך ארוכות או שאתה רגיש בגב, הרכב לא מומלץ לדעתי.

האמת, אני לא מבין איך עד עכשיו לא חשבו בפורד להחליף את המושבים האלו. מכונית כ"כ מעולה, עם מושבים כה גרועים....

(הערה: מדובר על פוקוס LX)

יניב

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן גם בקורולע שלנו התגלו כמה פאקים קטנים, כנראה שמדובר רק בגרסאות הזולות של הקורולע, מכיוון שבכל ה-GLI שישבתי בהם (3 אם זכרוני אינו בוגד בי) לא מצאתי את הפגמים שיש בקורולע שלנו

כנראה שכאן קבור הכלב :)

על הGLI בפירוש אי אפשר לומר שאיכות ההרכבה בה "מחפירה" - פשוט לא.

פורסם

מניסיון של כשבוע עם פוקוס ליסינג די חדשה ו500 קילומטר

ושבוע וחצי עם הקורולה ו900 קילומטר ניתן לסכם ככה

א. המזגן - קורולע ... המזגן חלש... אלעד... אתה כניראה משאיר את הרכב בצל .. כי פעם אחת השארתי אותו בשמש... והוא היה רותח ללא פרופורציה והמזגן ממש ממש ממש התקשה לקרר את זה ... והכל בפנים שחור ...

פוקוס - מזגן מצוין ...

ב. איכות הרכבה... בקורולה היא מחפירה... החל מגומיות חלונות ודלתות מתפרקות , שטיחונים של התא כפפות זז ... אבל אין רעשים ואין קירקושים ( עוד מוקדם )

מנוע וגיר ... מצוין בקורולה... הרבה כח ... גיר זריז , אך יש פה ושם חורים

פוקוס... לא הרשימה אותי במיוחד בקטע הזה

מיתלים - קורולה פשוט פחות נוחה ... יותר קשיחה ... אבל הזוויות גילגול ... נוראיות ... בפוקוס הרבה הרבה יותר טוב

הגה - קורולה ... הוא מתקשר... או שלא ... ממש ממש ממש לא ... קל מדי ... אבל קטן ונחמד ...

פוקוס... מזמין יותר משחקים ושטויות .

אבל ... העיצוב פנים של הקורולה לוקח ... ובתור משפחתית למישהו לא חובב נהיגה ... שצריך להגיע מא לב ... הייתי לוקח אותה ולא את הפוקוס שמתחילה להיראות מיושנת משהו.

אה כן ...

ואלעד... אני לא יודע למה אתה אומר צריכת דלק טובה... 1-10 משולב במיקרה הטוב ...

ובכבישים מהירים המצב לא מישתנה

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מיתלים - קורולה פשוט פחות נוחה ... יותר קשיחה ... אבל הזוויות גילגול ... נוראיות ... בפוקוס הרבה הרבה יותר טוב

ליביו , זו דעתך והיא מקובלת.

האם אתה יכול להסביר את שכתבת : "קשיחה אבל בעלת זוויות גלגול נוראיות" :?:

לא מסתדר לי..

פורסם

ליביו , זו דעתך והיא מקובלת.

האם אתה יכול להסביר את שכתבת : "קשיחה אבל בעלת זוויות גלגול נוראיות" :?:

לא מסתדר לי..

אכן שכחתי את הנושא הזה ...

לקורולע זוויות גלגול נוראיות, אבל בשטח הגובה שלה זה דווקא יתרון ענק ביחס לשאר המשפחתיות (יש לה "מרווח גחון" הכי טוב בקטגוריה) ...

עכשיו נחזור לתפקידים היעודיים של הרכב, הזוויות גלגול מאוד מורגשות, אני תמיד מפחד להתהפך אתה ...

תשמע, לביו, לכל אחד יש אמות מידה שונות. נכון שכשמשאירים את הרכב בשמש הכל רותח וממש מעצבן לסוע בכמה דקות הראשונות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני אסביר את עצמי אביעד ... זוויות גלגול שמרגישות יותר גרועות מהקורסה שלי ... ( טוב נו ... לא עד כדי כך .... אבל נותנות הרגשה הרבה הרבה יותר מפחידה ממה שזה באמת ... )

אבל בכל זאת אתה מרגיש את הרכב מתרסק... לא כמו מאזדה שאתה מרגיש בגב... אבל כאילו הפוקוס עושה את זה יותר בשקט....

הבעיה הגדולה שניתקלתי בא בכביש מהיר ... על גלים האוטו לא מתנדנד ... אבל נותן תחושה ממש לא נחמדה... קרה לך ?

בקשר למזגן

הלאנטיס היתה מקרר ...

הקורולה ברת השוואה לאופל שנת 97 ... עם מזגן הרבה יותר חלש...

אני לא רואה את זה כסביר ... אלה כחבל שזה ככה

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מהיכרות משפחתית לאורך שנה של הקורולה GLI האיכות מצויינת, ללא קירקושים ואף כשל אחד של שום פריט.

לא ברורה ההתרשמות המוזרה הזאת מהאיכות.

עיצוב הפנים של הקורולה לוקח בקלילות את זה של הפוקוס המוזרה עד מבולבלת למראה. וזה נכון לדשבורד למושבים ולדיפוני הדלתות. הקורולה כלל לא מסגירה את המוצא היפני (כן, אני יודע שהיא מיוצרת באירופה - וכך זה נראה)

כל נושא שילוב מנוע/גיר מוצלח בקורולה בצורה יוצאת דופן המשלב פוטנציאל ביצועים וחסכון טובים משל הפוקוס.

לדעתי, מלבד נושא הניהוג =הגה+התנהגות הקורלה טובה או לא נופלת מהפוקוס. מכאן המסקנה שבחירת חובב ההגה תהיה הפוקוס. אך לדעתי, מי שמחפש הנאה מנהיגה ידיר רגליו מ 2 האופציות האוטומטיות של מכוניות אלה. ויעדיף ידניות או בעלות נפח מנוע גדול יותר.

מסקנה - לרוב הציבור הקורולה עדיפה. היתרונות של הפוקוס ראוי שיבואו לידי ביטוי במנוע גדול יותר ו/או ידנית.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מהיכרות משפחתית לאורך שנה של הקורולה GLI האיכות מצויינת, ללא קירקושים ואף כשל אחד של שום פריט.

לא ברורה ההתרשמות המוזרה הזאת מהאיכות.

עיצוב הפנים של הקורולה לוקח בקלילות את זה של הפוקוס המוזרה עד מבולבלת למראה. וזה נכון לדשבורד למושבים ולדיפוני הדלתות. הקורולה כלל לא מסגירה את המוצא היפני (כן, אני יודע שהיא מיוצרת באירופה - וכך זה נראה)

כל נושא שילוב מנוע/גיר מוצלח בקורולה בצורה יוצאת דופן המשלב פוטנציאל ביצועים וחסכון טובים משל הפוקוס.

לדעתי, מלבד נושא הניהוג =הגה+התנהגות הקורלה טובה או לא נופלת מהפוקוס. מכאן המסקנה שבחירת חובב ההגה תהיה הפוקוס. אך לדעתי, מי שמחפש הנאה מנהיגה ידיר רגליו מ 2 האופציות האוטומטיות של מכוניות אלה. ויעדיף ידניות או בעלות נפח מנוע גדול יותר.

מסקנה - לרוב הציבור הקורולה עדיפה. היתרונות של הפוקוס ראוי שיבואו לידי ביטוי במנוע גדול יותר ו/או ידנית.

אפשר גם להנות מפוקוס 1.6 אוטומטית. נכון עדיף שהיא תהייה חזקה יותר. עדיף בכלל STI אבל אין כסף.. לחובב ההגה שצריך לבחור אחת בליסינג - פוקוס. גם לא חייבים להיות חובבי הגה מטורפים, מי שטיפה מבין או שנהיגה טיפה מעניינת אותו יעלה על ההבדלים ברגע.

הפוקוס גם נוחה יותר מהקורולה (לפי הבנתם של אחרים אני לא נסעתי או נהגתי).

מסקנתי - אם נהיגה לא מעניינת אותך בכלל! לבדוק את נושא הנוחות מצד אחד, מול יופי פנימי מצד שני.

בעית אמינות אין לפוקוס.

גיא.

פורסם

נוחות הפוקוס לא גבוהה באופן מוחלט משל הקורולה. זה תלוי באופי/מהירות הנסיעה.

עפ"י כתבה ב YNET הפוקוס רוככה ב 2004 - אני לא יודע אם זה נכון, אבל אם כן, אז אולי היא כן צוברת יתרון בתחום זה - אבל אין ארוחות חינם - ואני מתאר לעצמי שהיא מאבדת נקודות בהתנהגות - אם כי סביר שלאור מבנה המתלה האחורי היא עדיין בולטת לטובה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני מצטרף לשי, אין כמעט הבדל בין הנוחות של הקורולע לפוקוס ...

גיא, אני ממש לא מבין את הקביעה שלך, לפי הבנתם של אחרים ??? הרי זה ברור שלכל אחד יש אמות מידה שונות. אבל אם בודקים את הקורולע ביחס לפוקוס, הפוקוס אולי קצת יותר נוחה, אבל תקח בחשבון שהמושבים בפוקוס גרועים מאוד, מזכירים לי את המושבים ב-BMW 320D (שאני סבלתי מהם מאוד) ...

לעומת המושבים בקורולע, שהם פשוט מושבים מצויינים, קשים בדיוק ברמה הנכונה, אחיזה צידית מצויינת (המושבים אפילו יותר טובים מכמה וכמה רכבי ספורט שישבתי בהם) ...

תאמין לי שמושבים נוחים זה הרבה יותר חשוב ממזגן קצת חלש. ושוב אני אומר שלפי דעתי ליביו מגזים, המזגן אומנם קצת חלש אבל לא משהו שיגרום לכם לשבת נוטפי זיעה באוטו. אז יקח לו עוד כמה דקות לקרר את האוטו אחרי שהאוטו עמד בשמש כמה שעות, אבל לשימוש בסיסי (כלומר כשהרכב לא עומד שעות בשמש) המזגן מספיק ביותר ...

ועוד משהו שי, האיכות הרכבה של הקורולות עד עכשיו הייתה מצויינת, וזה גם מניסיון של דיי הרבה קורולות במשפחה. הבעיה היא כנראה רק בקורולות החדשות בגימור SUN, בגימור GLI עדיין לא נתקלתי בפגמים ...

בשורה התחתונה, כתור רכב ממוצע הייתי לוקח את הקורולע, כתור חובב הגה מושבע הייתי לוקח את הפוקוס.

דבר אחד מאוד מעניין אותי והוא מדוע לא מייבאים לארץ את הקורולע T ספורט, כי לפי דעתי עם הנמכה, הגה לא חשמלי ומנוע קצת יותר חזק זה יכול להיות רכב לא רע (כי כרגע יש בסיס טוב: שלדה לא רעה, טונות של אחיזה, בלמים טובים, הגה קטן ומאוד זריז אבל לא מתקשר) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
דבר אחד מאוד מעניין אותי והוא מדוע לא מייבאים לארץ את הקורולע T ספורט, כי לפי דעתי עם הנמכה, הגה לא חשמלי ומנוע קצת יותר חזק זה יכול להיות רכב לא רע (כי כרגע יש בסיס טוב: שלדה לא רעה, טונות של אחיזה, בלמים טובים, הגה קטן ומאוד זריז אבל לא מתקשר) ...

תג מחיר נושק ל 180K עושה אותה לא אטראקטיבית מספיק ללקוח הישראלי.

הרמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

הרמן.

היא תתחרה על פלח שוק דומה לזה של הונדה סיוויק Type-R. ולדעתי אף תפתה לקוחות רבים יותר, בהיותה יותר מבוייתת ופחות צעקנית\רועשת מהסיוויק.

חבל ש"יוניון-מוטורס" יבואן שמרן מדי. אולי ההצלחה הפנומנלית של הYTS תשכנע אותו להביא גם את הCTS בסופו של דבר, מי יודע :roll: .

פורסם

הרמן.

היא תתחרה על פלח שוק דומה לזה של הונדה סיוויק Type-R. ולדעתי אף תפתה לקוחות רבים יותר, בהיותה יותר מבוייתת ופחות צעקנית\רועשת מהסיוויק.

חבל ש"יוניון-מוטורס" יבואן שמרן מדי. אולי ההצלחה הפנומנלית של הYTS תשכנע אותו להביא גם את הCTS בסופו של דבר, מי יודע :roll: .

אין לה סיכוי בארץ.

1. לקורולה אין תדמית ספורטיבית בארץ. לסיוויק יש - הייתה VTI, ESI וכולי.

2. המחיר שלה גבוה מאוד, אם הסיוויק נאבקת קשות מול מכוניות כמו ה-WRX (ולא מצליחה), למה שקורולה תצליח?

3. היא נראית כמו, ובכן, קורולה...

4. מי שקונה מכוניות כאלו לרוב בודק היטב, אם הוא יבדוק כמו שצריך הוא יגלה מה שכתבי הרכב בעולם גילו כבר מזמן - שהקורולה TS היא פשוט ספורטיבית גרועה. יש לה מנוע חזק אבל לא גמיש בכלל - כוח רק בסל"ד גבוה וכלום מתחת. כנראה פונקציה גם של הגודל - 1.8 ליטר לעומת 2.0 של הסיוויק והקליאו. ההתנהגות שלה לא עומדת מול זו של המתחרות ובסיכום הכללי הוא ממש לא מתבלטת - הוכחה לכך ניתן למצוא בהשוואות שנתיות של מגזינים. הקליאו מופיעה, ה-CTR מופיעה בחלק מהן, הקורולה? כלום.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

השמוקוס לקחה או שכל מה שמבדיל בין השתיים יורד לרמת עיצוב הפנים ?

בנושא הזה כדאי לציין שאם הרכב ליסינג בא בתצורה בסיסית אז אכן ניתן ליחס לקורולה את הבעיות גימור שדובר עליהן כאן .

פורסם
אין לה סיכוי בארץ.

1. לקורולה אין תדמית ספורטיבית בארץ. לסיוויק יש - הייתה VTI, ESI וכולי.

2. המחיר שלה גבוה מאוד, אם הסיוויק נאבקת קשות מול מכוניות כמו ה-WRX (ולא מצליחה), למה שקורולה תצליח?

3. היא נראית כמו, ובכן, קורולה...

4. מי שקונה מכוניות כאלו לרוב בודק היטב, אם הוא יבדוק כמו שצריך הוא יגלה מה שכתבי הרכב בעולם גילו כבר מזמן - שהקורולה TS היא פשוט ספורטיבית גרועה. יש לה מנוע חזק אבל לא גמיש בכלל - כוח רק בסל"ד גבוה וכלום מתחת. כנראה פונקציה גם של הגודל - 1.8 ליטר לעומת 2.0 של הסיוויק והקליאו. ההתנהגות שלה לא עומדת מול זו של המתחרות ובסיכום הכללי הוא ממש לא מתבלטת - הוכחה לכך ניתן למצוא בהשוואות שנתיות של מגזינים. הקליאו מופיעה, ה-CTR מופיעה בחלק מהן, הקורולה? כלום.

רוני

רוני, יש בזה משהו, אולי הCTR איננה המתחרה הטבעית של הCTS.

אבל מה תגיד על ההצלחה היחסית של גולפים דינמיות (V5 ידנית, V6, GTI), בתקופה שמחיריהם היו עוד יחסית "שפויים" ?

יש בפירוש פלח שוק לרכבי "נישה" כאלה בארץ לדעתי, והקורולה בהחלט איננה נופלת בתמורה שהיא מציעה לעומת הגולפים האלה,

אפילו לא בתדמית היוקרתית - מספיק להסתובב בחוצות צפון ת"א ולהתרשם מכמות הRUN\Xים הגדולה שיש שם.

• תוכן חדש...