Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סריון או פונטו ... ???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפונטו יש שוק מלא חלקים אומנם - אבל יש לי חשש מאיטלקי ...לשכנים ולחברים בעיקר גם ...

לכן אני מכוון על הסריון ... אבל תמיד יש את האבל ... למצוא סריון למכירה זה כמו למצוא מחט בערמת שחט...

חוץ מאחת שאחרי תאונה קשה ...לא מצאתי למכירה ...

לכן אני חושב שאני יעבור לחפש פונטו (לא תהיה בעיה).

אבל עדיין לא בלב שלם... לכן ח'ברה אבקש את עזרתכם להתעקש על הסריון או אפשר פונטו .??

תודה רבה לעוזרים למיניהם!!

יניב

פורסם
להתעקש על הסריון או אפשר פונטו .??

להתעקש על הפונטו, שעדיפה על הסיריון בכל פרמטר שתבדוק.

אין לך מה לחשוש, משום שתדמית האמינות או יותר נכון האי אמינות, רחוקה מהמציאות.

הפונטו תהיה זולה יותר בקניה ובאחזקה, ואני מאמין שגם בהוצאות על דלק.

לגבי הקליאו שהוזכרה, אני באופן אישי מעדיף את הפונטו, בין היתר משוםעלות האחזקה.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אם הסיריון מהדור הישן, אז הוא גם פחות בטיחותי.

מעבר לזה - פונטו שנשמר לא עושה בעיות מיוחדות. בדיקה טובה, ויש לך רכב מצויין לקטגוריה (לא תעקוף STI למינהם, אבל אני מניח שלא זאת כוונתך).

היה לי פונטו בעבר (לא רק אחד), ואם הייתי שוקל היום לקנות רכב מהקטגוריה הזאת שוב, הייתי מעדיף את הפונטו.

הרכב מרווח למדי, תא מטען מכובד (מהגדולים בקטגוריה אם לא הגדול ביותר), בטיחותי לקטגוריה, וגם סביר מבחינת נוחות. הטיפולים תמיד הפתיעו אותי לטובה במחירים הנמוכים (והייתי מתעלל באוטו ברמות של לאכול לו את הבלמים בנס הרים), ועד כמה שאנשים אוהבים ללעוג לתוצרת פיאט, הרכב עמד בגבורה מול כל הסבל שהעברתי אותו.

גם נראה לי שהסיריון יותר צפופה משמעותית, אבל לא בדקתי ממש.

בנוסף, ההיצע של פונטו בשוק המשומשות הוא גבוה יחסית, מהנפוצים ביותר - מה שאמור להקל עליך למצוא רכב טוב.

כן, יש רכבים שונים נוספים, כמו הקליאו שהוצעה פה, אבל בלי שתפרט מה אתה מחפש ברכב אני יכול רק להניח ששקלת ואתה מעדיף סיריון או פונטו משום מה, ובינהם הפונטו לדעתי היא חבילה משתלמת יותר. שים לב, לא אמרתי טובה יותר או פחות אבסולוטית - זה כבר עניין של טעם - אבל משתלמת. אנשים לא טיפשים - יש סיבה שהרכב כל כך נפוץ - הוא פשוט נותן תמורה טובה מאוד בעד הכסף.

ניר

פורסם

אני באופן אישי לא הייתי רוכש פונטו.

הייתי ממשיך לחפש יפנית שקשה לרכוש וקל למכור במקום אירופאית שקל לרכוש קשה להחזיק וקשה למכור

פורסם

הייתי ממשיך לחפש יפנית שקשה לרכוש וקל למכור במקום אירופאית שקל לרכוש קשה להחזיק וקשה למכור

אני איתך .

אני ממליץ לך ללכת יום אחד ולעשות סבב מוסכים,לשאול דעתם בעניין,מה יותר מומלץ ומאיזו סיבה,ורק אז = לעשות חושבים .

בכל אופן בהצלחה.

פורסם

מדוע קשה להחזיק פונטו? או למכור אותה?

תוכל לשפוך מעט אור על הסוגיה?

הפונטו הקודמת שלי נמכרה ללא בעיות מיוחדות, וזה לא שהיו בשוק רכבים טובים פחות בוא נגיד ככה. מה גם שבעיות היא ממש לא עשתה, והטיפול היחיד שהיא עברה שהיא היתה בבעלותי, הסתכם בסכום מצחיק למדי.

!AWDSOME

פורסם

וכאן המקום להזכיר למי ששכח,שהסיריון הינה מכונית מיני,על כל המשתמע מכך.

הסיריון צפופה בהרבה מהפונטו,יציבותה הכיוונית מוגבלת והיא פשוט לא נעימה לנסיעה מחוץ לעיר.

כמכונית,הפונטו עדיפה עליה ברוב האספקטים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

באותו העניין:

גם אני התלבטתי והחלטתי ללכת על הפונטו (בעיקר משיקולי התמורה למחיר, הסיריון 1000 לא עשתה רושם טוב וה-1300 יקרה לי).

השאלה היא האם יש הבדל גדול בין הדגמים של הספייס s,sx וה-elx כשהאחרונה היא 80 כ"ס בניגוד לדגמי ה-S שהם 60 כ"ס.

ההבדל במחיר משמעותי עבורי, האבל האם בכל זאת שווה להגדיל את ההלוואה בשביל זה?

פורסם

אני הייתי גם שוקל טויוטה יאריס, נהגתי עליה פעם אחת (T ספורט), ואני חייב להודות שיותר נהנתי (אם זה מה שאתה מחפש) מהפונטו HGT (שבסוף רכשתי). בפונטו יותר נוח, אבל אם אתה מחפש יפנית, או מעדיף יפנית, הייתי שוקל את היאריס. רק שתדע שהתאמצתי למצוא את אותה אחת שגם כן הייתה אחרי תאונה. אבל היא דגם הספורט.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

אין ספק אפילו שהיאריס הכי טובה בקטגוריה, אך לצערי גם הכי יקרה ואם היה לי את הטווח מחירים שלה .. כבר לא היה משתלם (מבחינתי כמובן) קטנה כשאפשר גדולה יותר מרווחת...

פורסם

מחיר הקליאו הוא כמו מחיר הפונטו ואפילו פחות עם תיקח את המנועים החזקים באותה מידה (ה1.2 של הקליאו עם 60 כ"ס). זה שיש לך גם קליאו עם מנוע 1.4 V16 עם 98 כוח סוס והיא עולה יותר זה לא אומר שהקליאו יותר יקרה.

הקליאו "מתנהגת" יותר טוב וככל הנראה המכונית הנוחה בקטגוריה, בוודאי שיותר נוחה מהפונטו.

עוד הערה למרות שממבט ראשון תא הנוסעים של הפונטו נראה מאד "שובב", "צעיר" וצבעוני, ממבט קצת יותר קרוב מרגישים שאיכות החומרים בתא הנוסעים - הריפוד של הדלתות והמושבים בעיקר - לא הכי איכותיים.

האמינות של הקליאו שלי מצוינת.

וכל מי שאומר שקשה למכור את הפונטו מוכיח את הבורות שלו, מכיוון שבכל טבלה של סחירות מכוניות הפונטו ראשונה. אני מבטיח לך שיותר קל למכור את הפונטו מאשר סוזוקי יורוסוויפט מאותו שנתון ואותם נתונים. כנראה גם עבור יצירות פאר מוטוריות כמו מאזדה דמיו, קאיה פרייד, קאיה ריו, קאיה שומה, סוזוקי איגניס, יודנאי לנטרה, יונדאי אטוס, דייה לאנוס לא יעמדו בתור.

• תוכן חדש...