Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף שקר לו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברתי יש גולף שנת 92 עם מנוע 1300.

בימים קרים לאחר שהרכב הגיע לטמפ' עבודה, כאשר הנסיעה מתבצעת מחוץ לעיר מד הטמפ' יורד לפעמים גם מתחת לטמפ' עבודה תקינה וכאשר הנסיעה איטית יותר ו/או עומדים ברמזור הטמפ' חוזרת למצב הרגיל.

1. האם כך צריך להיות?

2. האם יש בעייה בטרמוסטט?

מה שכן לפעמים כאשר הטמפ' מנוע יורדת ועוצרים לפני רמזור הרכב נכבה!

תודה לכל העוזרים

יואב

פורסם

כן, ככה זה צריך להיות.

בגולף 92 כמו גם בצרפתיות למיניהן, מד הטמפ' עובד על טולרנס רגיש, לא כמו היפאניות שמד הטמפ' שלהם לא זז כמעט.

לגבי הרכב שמתכבה, זו כבר בעיה אחרת.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

1. המצב לא תקין כנראה שהתרמוסטט לא תקין.

בכול הגולפים שהיו ברשותיי מד הטמפ' אמור להיות תמיד במצב אמצע או תזוזה קלה ימינה/שמאלה ולא לרדת מתחת ל-80 מעלות צלזיוס.

האם בנסיעה מחוץ לעיר כאשר האותו הגיע לטמפ' עבודה ואתה מדליק חימום ומעביר את הבורר ל-MAX חום האם אתה מרגיש שיוצא אוויר חם מאוד או אוויר קריר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

השאלה בכמה הוא יורד. אם מדובר בתזוזה קלה של המחוג זה כנראה תקין (אני אומר כנראה כי ממה שאני מכיר ב-VW יש מעגל שמונע תזוזת המחוג לשינויים קלים מסביב לטמפ' העבודה).

אם מדובר ביותר מכך כנראה שכמו שמרק ציין התרמוסטט לא תקין באופן חלקי או שאיננו קיים. כמה זמן לוקח לרכב להתחמם?

פורסם
).

אם מדובר ביותר מכך כנראה שכמו שמרק ציין התרמוסטט לא תקין באופן חלקי או שאיננו קיים. כמה זמן לוקח לרכב להתחמם?

במידה והתרמוסטט לא קיים, או לא תקין, כלומר תפוס במצב פתוח, התופעה השנייה שהזכרת, כבוי הרכב בעת עצירה, קשורה לקרבורטור, או לצינור וואקום קרוע.

ברכבך קיים צוק אוטומטי מוזן מי קירור, במידה ומי הקירור נשארים קרים, בגלל תרמוסטט תקול או חסר, סלד הצוק אמור להיות גבוה, ולכן הרכב לא אמור להתכבות.

יש לסדר תחילה את בעיית התרמוסטט, ולאחר מכן יש לטפל בקרבורטור, הדורש סביר להניח, נקוי שיפוץ וכוון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה לכל נותני התשובות

1.לרכב לוקח הרבה זמן להגיע לטמפ' עבודה בסביבות 10 דקות ביומים קרים (אני גר בירושלים).

2.תזוזות מד הטמפ' הם גדולות.

3. גם שמד הטמפ' יורד עדיין יוצא אוויר חם.

4.לגבי המצאות הטרמוסטט אני כמעט בטוח שהוא קיים .

לגבי טיפול בקרבוראטור אני חושש שאתה צודק צביקה הרכב צריך לעבור טיפול .

שוב תודה לכל העונים

יואב

פורסם

1. 10 דקות ביום קר זה לא הרבה בכלל. נראה לי שזה מרמז על כך שיש תרמוסטט.
  2. לא תקין.
  3. חם באותה מידה פחות או יותר או שיש הבדל מורגש? בכל מקרה קשה להסיק מזה בוודאות.
  4. זה לא אומר שהוא תקין, אוליי לוקח לו הרבה זמן להיסגר.
  5. אם הקרבורטור לא טופל מעולם בכל מקרה כדאי לבצע ורק אצל צביקה.

מצד אחד כשאתה נעצר והטמפ' נמוכה הרכב נכבה, מה שמעיד על כך שבאמת המים מתקררים. מצד שני אתה אומר שהחימום עדיין מחמם כך שקשה לקבוע בוודאות האם הבעיה היא רק מד-חום שמשתגע ובעית כיבוי לא קשורה או טמפ' שיורדת. אני מהמהר על האפשרות השניה. אם מד-החום יורד לאט ועולה לאט אזי זה מחזק את ההשערה שלי.

כשלים בערכת החשמל שגורמים למד-חום להשתגע בדר"כ מאופיינים בקפיצות מהירות מאד של המחוג.

הייתי מציע לך בתור התחלה לבצע שטיפה למערכת הקירור שתכלול פירוק התרמוסטט וניקוי שלו. יכול להיות שיש לכלוך במערכת שגורם לתרמסוטט לתפקד באיטיות. אם הבעיה לא תיפתר נסה להחליף תרמוסטט לתרמוסטט מקורי. המחיר לא גבוה כ"כ וגם כך הם (וגם מכסה התרמוסטט) נוטים להידפק אחרי זמן מה ולא מזיק להחליפם באופן תדיר. אני מסייג את דבריי לבית תרמוסטט ומכסה תרמוסטט עשויים מפלסטיק, אני לא יודע בוודאות אם זה המצב אצלך.

בהצלחה וחזור לעדכן.

פורסם

בענין הטרמוסטט אנסה להחליף בהקדם האפשרי (יש היום גשם אז לא נראה לי), ולדווח על התקדמות.

אם זה לא יפתור את הבעייה !, גם כך אני צריך לבצע טיפול לקרבורטור באוטו שלי (סובארו לגסי), ואשמח להגיע לצביקה,אך כמו שרשמתי אני מירושלים :cry: ולנתניה זה ממש טיול שנתי אז....מקווה שבקרוב אצליח.

בברכה יואב

• תוכן חדש...