Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרוייקט יבוא מרצדס 280S

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה: לא יותר פשוט וזול לקנות את אותו רכב פשוט בארץ ולעקוף את כל הביוקרטיה ???

בדרך כלל מייבאים מכונית חדשות שאין בארץ או מכוניות ענתיקות שגם נדירות אבל הרכב הזה לא זה ולא זה...

*דעתי האישית בלי לפגוע באף אחד*

פורסם

אל תדאג, אני ממש לא נעלב, במיוחד כשהכוונה של מי שנותן ביקורת היא טובה. מה שקורה במקרה הזה הוא שאין לי חשק שיהיה לי כל רכב אספנות. יש לי דברים יותר חשובים על מה לבזבז כסף כרגע. מה שמיוחד ברכב הזה הוא, שזה הרכב הראשון שעליו נהגתי. יש לי קשר רגשי איתו. אם זה היה כל רכב אחר, הייתי מעדיף לעשות משהו אחר עם הכסף, לפחות ברגע זה, עד שאני אסיים את הלימודים.

פורסם

סתם לדוגמא ניקח סתם חס וחלילה הבאת את המכונית לארץ וחס וחלילה קרתה תאונה ...

אני לא מבין רכב זה לא דבר רגשי זה חפץ בסך הכל !!!

תעשה מה שבראש שלך אם הרכב שלך במצב טוב ואכן יש לך הזדמנות חד-פעמית להביא אותו אז תביא ...

אני אישית לא הייתי עושה זאת ....

פורסם

אז אני מבין שאתה גם נוהג לגלוש קבוע בפורום מקררים ומכונות כביסה?

מה שמאחד את רוב האנשים בפורום הזה הוא העובדה שבשבילנו אוטו זה קצת יותר מ"חפץ בסך הכל".

פורסם
סתם לדוגמא ניקח סתם חס וחלילה הבאת את המכונית לארץ וחס וחלילה קרתה תאונה ...

תעשה מה שבראש שלך אם הרכב שלך במצב טוב ואכן יש לך הזדמנות חד-פעמית להביא אותו אז תביא ...

אני אישית לא הייתי עושה זאת ....

הביאהו אל הקיר לאלתר.....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ממש אוי ואבוי לך...

אתה מדבר ברבים...

אין לך מושג כמה רכב הוא רק לך, " חפץ בסך הכול" - הרכב שלי וכמו של יוסי לדוגמא זה סתם יותר מחפץ!

זה משהו שמסמל בשבילו משהו! ואני יודע את זה מדיבור אישי אם הבן אדם הכל כך חמוד הזה!

אני אפילו לא רוצה להרחיב אמרת הכול מה זה בשבילך!

לא תגיע רחוק אם רכב אספנות משלך!

וכל זה ממש בלי לפגוע!

"אל תלמד את אבא לעשות ילדים"

סוסיתא כרמל דוכס 1971

סובארו ליאונה 1600 (DL ) ידני...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, אז הפרוייקט ממשיך!

נסעתי שוב למכס כדי לפתוח תיק כעולה חדש. הייתי במשרד הפנים להוציא אישור כניסות ויציאות מהארץ ומשם הלכתי למכס (ממש הלכתי, זה ליד). הגעתי לשם ב8:30 בבוקר ולא היה אף אחד, אז קיבלו אותי תוך דקה וחצי.

ב45 הדקות שהייתי שם עם הפקידה (הלא נחמדה, אבל יעילה), מילאתי המון טפסים וחתמתי את שמי בערך 20 פעם.

גיליתי שיש חדשות טובות וחדשות פחות טובות.

מצד אחד, מותר לי ליבא רכב, אבל אני חייב לשלם 75% מיסים עליו במקום 127%. זה עדיין מאוד יקר, ולא שווה לי ליבא רכב אספנות במחיר הזה, כי אני יכול לקנות אוטו חדש במקום זה, ופשוט לשלם מחיר מלא על המרצדס. זה גם מוריד לי את לחץ הזמן, כי לא משנה אם זה השנה או בשנה הבאה, ואפשר להביא אותו למצב הרבה יותר טוב מעכשיו אם אני רוצה לפני שאני מביא אותו.

ההפתעה הטובה הייתה דווקא היעילות של המכס. הרבה יותר יעיל כיום מאשר בשנה שעברה. רציתי לדעת כמה אני בדיוק צריך לשלם על מיסים, וכמה שווה האוטו כאן, אז נתנו לי מחירון קראוס שיש להם שם, וראיתי שהשווי של מרצדס 280S משנת 76 הוא בין 3700 דולר ו18000 דולר, בהתאם למצב. זה הפתיע אותי לטובה, כי בעבר לא היה להם מחירון, ואנשים היו צריכים להשיג אחד ולהביא אותו איתם למכס.

היו לי המון שאלות, ונתנו לי מכתב שבו כתוב הכל. אם מישהו רוצה עותק, סרקתי אותו ואני יכול לשלוח באימייל. הפתעות טובות בהחלט!

עוד הפתעה טובה היא העובדה שאפשר להביא יותר מרכב אחד בקונטיינר, אבל בתנאי שהם לא שייכים לאותו אדם. זה יעיל עד מאוד, כי מצאתי עם אבא שלי המון רכבים למכירה בצ'ילה, שאפשר להביא אותם בקלות לארץ, בהזמנה אישית. כך החלטנו שאני אתעסק עם זה. אני אקבל הזמנות בארץ, ההורים שלי (הם מבינים באספנות) יאתרו רכבים בצ'ילה, ואני אדאג בארץ לשאר הפרוצדורות. יש רכבים במחירים ממש מגוחכים, החל ממיני ב8000 שקל במצב תצוגה, ביואיקים ישנים מאוד, והמון 2CV שנוסעות טוב. מדהים!

אני יכול ברמת העקרון להוריד עלויות, אם אני מביא מרצדס אחת ושלוש או ארבע מכוניות קטנות באותו קונטיינר. יש מתנדבים?

• תוכן חדש...