Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברגע שהתנועה בכביש הזה נתקעה, הישראלי היפה פתח לו נתיב חדש, נגד כיון התנועה ועל פס לבן.

גם אני הייתי במקרה דומה.

לפני כ7 חודשים חזרנו (אני וחברים) מחוף לבנון בכנרת לכיוון פוריה, וממש 3 קילומטר אחרי היציאה מהחוף התחיל פקק, מה שלא מנע מהרבה נהגים, בעיקר צעירים, להפוך את הנתיב הנגדי (גם בקטעים שהיה קו הפרדה) לנתיב שלהם. ואני לא מדבר על מכונית אחת, אפילו לא על 10, אז תבינו מה היה שם.

רק מה, שדווקא שאתה באמת צריך את השוטרי תנועה, אתה לא תראה אותם.

פשוט לא יאומן מה שהלך שם.

ניב

לא חותם

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השוטרים עסוקים עם אולמרט וחבריו.

זה הדג השמן.

אתה ואני סתם מטרידים אותם.

מפריעים להם לגרבץ.

אז מקסימום מידי פעם הם מעמידים ניידת על אי תנועה או חוסמים נתיב ומוציאים איזה אקדח לייזר.

מה רע?

פורסם
חלק לא מבוטל מכביש השירות עובר על שטחים פרטיים (בטאבו, אגב) של הקיבוץ, שאר הכביש הוא בשטחי המועצה האיזורית,

רוב הכביש נבנה מכספי המיסים של המועצה ושאר המימון הגיע מהקיבוץ.

אני לא מונע מאף אחד לעבור שם, ולא בבעלות על הכביש עסקינן

ברגע שאתה עוקף את הפקק מכביש השירות של הקיבוץ מבחינה מוסרית אתה לא שונה מאותם אנשים שעוקפים במפרץ האוטובוסים או כאלה שחותכים פניות עמוסות.

תחשוב על זה שניה ותראה שאני צודק.

לא ידעתי שלקיבוצים יש קרקע "בטאבו" :roll: למיטב ידיעתי זאת קרקע של המדינה, קרי שקיבלתם במתנה! (וחלקכם אף הגדלתם עשות, בשינוי קרקע לצרכים מסחריים בניגוד לחוק וזה נכון לפחות לשכנים שלך בגעש ושפיים שקיבלו את הקרקע של כל תושבי מדינת ישראל לצרכי חקלאות ומתעשרים בניגוד לחוק ובזילותו על חשבונינו)

וגם אם לא זה שלסבא שלי הפקיעו אדמות ברחוב ויצמן ברעננה (העוקף הצפוני) לא נותן לי את הזכות למתוח ביקורת על תושבי כפר סבא שחוסמים לי את היציאה בבוקר מלב הפארק ולמנוע מהם לעבור ברעננה.

חבל שהבחנת המוסר שלך נוגעת לקניינך הפרטי ולא לטובת הכלל.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

להפוך כבישי שירות לכבישי אגרה [עם התחשבות במקומיים]

יתחילו לשים מחסומים ולקחת כסף בכל כביש

האנשים יתעצבנו, אבל העניינים ירגעו.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני חושב שהגיע הזמן להתעורר. אנחנו כבר מזמן לא עם סגולה ו"העם הנבחר", אנחנו אותו זבל כמו כולם אם לא יותר - שחיתות, בצע, עולם תחתון, קומבינות, אלימות, חוסר הומניות...

מי שעדיין חושב שהמדינה הזאת טובה יותר בגלל שאנחנו יהודים - חי בסרט.

לא אלוהים ולא אף אחד אחר יגאל אותנו מהזבל ששורץ פה - רק אנחנו עצמנו.

אני חושב שאם הנשיא, אולמרט, ועוד 1001 אנשי ממשל וחוק עבריינים ע"פ חוק, מה עם אלה שעוד לא נחשפו, ושאולי גם אף פעם לא יחשפו...? ומי לעזאזל לא מושחת פה ???

המצב בכבישים רק משקף את המנטליות המעוותת שפיתחנו לעצמנו.

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

אני חושב שהנושא אותו העלת, התפספס קצת.

כל מה שגיבסון רוצה להגיד, אם אני מבין אותו נכון, זה שאין אתה יכול לדבר על איך "הפכנו לעם של זבלה" בעודך עצמך נוסע על כבישים צדדיים, על מנת לחסוך דקה מפקק.

הרי זוהי עצם מהותו של הישראלי החוצפן, הלא סבלני והמזלזל!

ברור שניתן לדבר על תשתית לקויה, שוטרים מסריחים ומיני ירקות.

אבל בסופו של דבר, בכל מדינה מתורבתת, אנשים לא ירוצו ישר לחפש עיקופים דרך שטחים חקלאיים וכו, אלא יהיו מסוגלים לעמוד בפקק.

דבר נוסף שגיבסון אמר שאיתו אני מסכים גם כן, הוא שעצם חיפוש קיצורי הדרך לעיתים בעצמו גורם לפקקים.

Passt scho...

פורסם

1. אני לא חבר קיבוץ, אני רק תושב, שום דבר לא שלי.

2. בתור מושבניק שהורסים לו גדר כי היא היתה 20 ס"מ מחוץ לגבול החלקה שלו גם אני מעוצבן על השימוש החופשי שעושים הקיבוצניקים.

3. חבל שאתה ממשיך להטפל לעניין הבעלות על הכביש, לצורך העניין: לכל אדם מותר לנסוע על הכביש, לא כתבתי שום דבר אחר בהודעה הראשונה שלי, מה שכן אמרתי זה שהכביש נבנה ע"מ לאפשר לתושבי הקיבוץ (וחוות רונית לצורך העניין) גישה לנתיבים הדרומיים של כביש החוף, הניצול של הכביש למטרות "גניבת פקקים" מקשה על אלו שבשבילם בנו את הכביש להשתמש בו.

בוא נסכם עובדות:

1. קיבולת של כביש מהיר ממוצע היא כ1500 מכוניות לשעה בנתיב.

2. מספר הנתיבים בין כפר שמריהו לווינגיט לא משתנה.

3. אם מכוניות עוקפות דרך כביש מסויים את הפקק וחוזרות לפני הפקק - אין שום הקלה על הפקק, לראשונים שעוקפים את הפקק אכן יש רווח לא רע, אבל בסופו של דבר יקרה מה שראית - כביש השירות מתמלא כי הוא לא מתמזג אחרי הפקק בכביש החוף אלא לתוכו.

4. מוכח שחלק גדול מהפקקים הוא בגלל בעיות השתלבות מכבישים צדדים למהירים או ההפך (כשמישהו נכנס לנתיב - אתה בולם וגם זה שאחריך בולם, התוצה הסופית היא האטה גדולה, תוסיף עומס תנועה קטן וקיבלת פקק).

5. המסקנה המתבקשת: אם כולם היו נוסעים בכביש החוף ולא מנסים לגנוב כמה דקות בכביש השירות הפקק היה קצר יותר לכולם (חוץ מאשר לאלו שגנבו אותו, מן הסתם).

אז אני שואל אותך: לעקוף את הפקק על כביש השירות ולהשתין על אלה שכן תקועים בו זו לא אגואיסטיות? הזמן שלך יותר יקר מהזמן של שאר האנשים? אני אפשט את זה: אם יש שני נתיבים עמוסים בפניה ימינה ברחוב X בתל אביב ואדם מגיע בנתיב השלישי שממשיך ישר ונכנס בשניה האחרונה לנתיב שפונה ימינה (שים לב שחוקית הוא מכוסה - הוא לא עשה כלום נגד החוק בהנחה והוא לא ממש הפריע לרכב שהוא נכנס לפניו) - האם האדם הזה הוא לא אגואיסט?

מה שאתה עשית זה בדיוק אותו הדבר, היה פקק מנקודה X לנקודה Y. אתה עקפת את חלקו בצורה "מחוכמת" וחברת חזרה לאותו הפקק אחרי ש(לכאורה) הרווחת עוד כמה דקות על חשבונם של אלו שכן תקועים בפקק.

שוב, עושה רושם שדברים כאלה אכן מפריעים לך ולכן זה מרגיז אותי עוד יותר.

פורסם

זה פחות ישראלים, זה יותר בני אדם בכללי.

אני בספק שזה רק בישראל, פשוט שבגלל שהמדינה קטנה ומרוכזת רובה בגוש דן אז נוח לראות את זה.

לא חסר דברים כאלה - אנשים שנוסעים על המדרכה ליד בתי ספר כי משאית זבל חוסמת את הדרך. קטנועים שנוסעים על מעברי חציה.

יש מלא עברות שאנשים עושים ונראה להם לגיטימי.

לגבי פקקים אני אף פעם לא הבנתי, מראש מי שנוסע יודע שהוא הולך להיות בפקק אז למה להתעצבן ולנסות להגיע יותר מהר, פשוט תתכנן את הנסיעה שלך נכון. אם זה שעה או שעה ו10 דקות זה לא קריטי, אבל אני מעדיף לנסוע עוד 10 דקות ולא לנסות לחתוך כל פעם נתיבים ולנסוע גז ברקס כל הזמן.

(אני בכלל עם קטנוע אז מה אני מדבר)

אלעד

פורסם

עזבו אתכם שטויות..

מה עם כל אלו עם הרכבי "שטח" וליסינג שנוסעים על הדרך עפר בסמוך לכביש הסרגל כדי לעקוף את הפקק מעפולה לצומת מגידו? :/

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
חבר...

זה כביש ציבורי לכל דבר ועניין ואין שום מניעה חוקית או מוסרית להשתמש בו.

הוא אפילו לא נמצא בתחום הישוב שלך!

האם עולה על דעתך שאני אמנע ממך לעבור ברחוב בו אני מתגורר?

ואין קשר ולו הקטן ביותר בין הפרת חוק פרועה לשימוש לגיטימי בדרך ציבורית.

גם אם זה מסתדר חוקית, זה עדיין לא הוגן. מה שונה "קיצור הדרך" שלך מאותם נהגים שנכנסים לתחנות הדלק על מנת לקצר ב100 מטר את הפקק (אגב, הם חוטפים על זה דוחות)? אם תחשוב שוב תראה שהקיצור שלך רק מאריך את זמן הפקק מאחר שתהליך ההשתלבות (המרובה) שנוצר מאט בצורה משמעותית את התנועה ובנוסף הוא פוטנציאל לתאונות השתלבות (רוב הנהגים שלא חתכו את התנועה לא מאפשרים בקלות להשתלב). תוכל לראות זאת באותם גאונים שמנסים לקצר באילון צפון (לפני מחלף קק"ל) ליד הירידה לגני התערוכה, המצחיק הוא שהקיצור שלהם בדר"כ לא מצליח להם והם מחכים יותר מאלו שהמתינו.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

רבותי, אין לכם על מה להלין.

המנטאליות הישראלית מקדשת את הערך של "לא לצאת פראייר" בכל מחיר.

במאמץ האדיר שלנו לא לצאת פראיירים, אנחנו נדפקים מימין ומשמאל, כל הזמן ויוצאים פראיירים באבו-אבוהה.

כל אחד מאיתנו מת מפחד שהוא יהיה הפראייר היחיד שלא יקנה מנוי לחבילת המונדיאל. אז ביום האחרון כולנו קונים את המנוי במחיר מופקע, ומוכיחים שוב שחרם צרכני לא יעבוד כאן לעולם, וכולנו תמיד נהיה פראיירים של חברות הענק. ולמה ? כי אנחנו לא רוצים לצאת פראיירים.

כל אחד מאיתנו מת מפחד שהוא יהיה הפראייר היחיד שעומד בפקק. אז כולנו מקצרים על השוליים, במפרצי אוטובוסים, בנתיב שנועד לפניה, וגורמים לפקק להיות גדול עשרות מונים. ולמה ? כי אם נעמוד בפקק וכולם יעקפו אותנו על השוליים, נצא פראיירים. ואנחנו לא רוצים לצאת פראיירים.

כל אחד מאיתנו מת מפחד שאם הוא יעזוב את הבנק שלו בגלל העמלות, הוא יצא פראייר, כי לבנק לא אכפת ממנו, והוא סתם יחטוף כאב ראש מהמעבר. אז הבנקים משתינים עלינו בקשת, ממציאים "עמלת יום שמש אביבי - 12 ש"ח", ואנחנו משלמים. למה? כי אנחנו לא נעשה חרם, נעזוב, נגלה שהיינו היחידים שעשו את זה, ונצא פראיירים.

כל אחד מאיתנו היה מת להעניש את הפוליטיקאים על כל מה שהם עושים. אבל להעניש את הפוליטיקאי שבחרתי בו בפעם שעברה זה אומר להצביע למחנה היריב. וזה גם אומר שאני יצאתי דביל בהצבעתי הקודמת. יצאתי פראייר. ואני מת מפחד לצאת פראייר. אז אני אצביע לאותה מפלגה שוב. ושוב. ושוב. ואתן לראשיה להבין שמותר לעשות הכל. לרמות ולשקר, להסית ולהדיח, למנות מקורבים ולשדוד את קופת המדינה. כי אם אעניש אותם, בטח אשאר לבדי, כי איש לא ינהג כמוני, ואז אצא פראייר. העיקר לא לצאת פראייר.

כל אחד מאיתנו היה מת שיהיה כאן שלום, וקצת שקט. אבל שלום כרוך בויתורים. ואם נוותר, ונגלה שהצד השני שיקר לנו, כהרגלו ? נצא פראיירים. הכי גרוע. אז לא נוותר. שהם יוותרו קודם. גם אם זה אומר שכולנו נפסיד מזה. אז מה? גם הצד השני מפסיד, וככה אנחנו לא יוצאים פראיירים.

כל אחד מאיתנו היה מת לצאת להפגנה על זכויות לנכים. או קיצבאות לעניים. או שקיפות שילטונית. או אלוהים יודע מה. אבל איזה פדיחה זה יהיה אם אני אצא מהבית, אגרר בפקקים, אגיע להפגנה ואגלה שאף אחד לא בא ? הרי ממילא ההפגנה הזו לא תשנה מאום. אז שאצא מהבית, אבזבז זמן יקר, ואצא פראייר ? עדיף להיות אפאטי, להדחיק הכל, להתעלם מעוולות שהמדינה שלי גורמת לאוכלוסיות החלשות. הייתי רוצה להתקומם, אבל אני אשאר לבדי. פראייר.

יש לא מעט מחקרים שהגיעו למסקנה שההתנהגות של הקולקטיב הישראלי דומה להתנהגות של חולה נפש.

אבל לפחות לא פראייר.

פורסם

arnon is 100% right

sad but true

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
גיל, כשיש פקק, אתה נוסע רק בנתיב הימני ?

או אם השמאלי הולך יותר מהר, אתה תסע דרכו או לא ?

אני בד"כ נשאר באותו הנתיב, כמעט תמיד אני פוגש את אותו גאון שעקף אותי וזגזג בין הנתיבים בעמידה הבאה של הפקק.

יש מקרים (כמו המנהרה בכביש החוף בכפר שמריהו) שאני יודע שהפקק מימין הוא בגלל ההשתלבות להרצליה, מן הסתם אני אעקוף אותו, במקרה כזה - אני משרת את האנשים שתקועים בפקק כי אני מוריד עומס מיותר מהנתיב שלהם (אני נצמד לשמאלי שנוסע ישר ומוריד את הרכב שלי מהימניים שרוצים לפנות ימינה).

אפרופו נתיב ימני - יש מקומות (כמו מפרץ האוטובוסים ברשפון) שאני נוסע בכוונה בימני הפקוק ע"מ להפריע לחראות שגונבים את הפקק דרך מפרץ האוטובוסים להשתלב, אני יודע שזה לא עוזר - אבל הם פשוט מוציאים אותי מדעתי.

אגב - אני לא מנסה להצטדק, אני בטוח שגם אני לא 100% בסדר כל הזמן, אבל אני עושה כמיטב יכולתי להיות בסדר, גם אם זה אומר שאני אתקע בפקק עוד X דקות, אם מישהו יתפוס אותי בקלקלתי אני אתנצל ואלמד את הלקח שלי.

ארנון - אני לא אוהב את ההכללה שלך, אני מעולם לא חתכתי פקק או פניה, אני סולד מהתנהגות בהמתית שכזו.

פורסם

ארנון - אני לא אוהב את ההכללה שלך, אני מעולם לא חתכתי פקק או פניה, אני סולד מהתנהגות בהמתית שכזו.

gibsonlp - מצד שני אתה לא מסוגל להבחין בין ביצוע עבירת תנועה של מעבר על פס הפרדה רצוף/מעבר בדרך אסורה שהיא חמורה ונוגדת את החוק לבין אלו שמקצרים בדרך חוקית ולגיטימית.

האם העובדה שאני מקצר דרך רמה"ש ולא בוחר בכביש 4 לצורך נסיעה מרעננה לרמת גן, ויש בכך יצירת עומס לתושבי רמה"ש והרצליה האם גם זה פסול? האם במקומות אחרים בעולם לא בוחרים בדרכים חליפיות, בכבישים צרים בכדי לעקוף פקקי תנועה, התשובה לכך חד משמעית, כן! ואם היה המחוקק או תושבי המקום סבורים שאין הדבר ראוי או רצוי היו פועלים בכדי למנוע כניסה חוקית לאותם הלא רצויים (לדוגמא, אין כניסה בין 7-9) ואז, ורק אז הייתי נמנע מלנסוע באותה הדרך.

החרות האישית לבחור כל מסלול נסיעה בהיותו חוקי אין בה כדי להעיד על אופיו של אדם.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...