Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב... כולנו יודעים שדלק בעולם (ובארץ הקודש בפרט) הוא מצרך יקר, ולמרות שכולנו כאן אוהבים קצת "לאתגר" את הרכב שלנו, זו לא הדרך אם אתם רוצים לחסוך בחשבון הדלק בסוף החודש.

מצאתי כאן לינק מאוד חביב עם כמה טיפים לחסכון בדלק:

http://auto.howstuffworks.com/how-to-get-better-fuel-economy1.htm

אתם מוזמנים להוסיף עוד כמובן!

ואגב, הטיפים הללו (ועוד רבים אחרים) באמת עובדים, לפי סגנונות נהיגה שונים, השגתי צריכת דלק בין 10 ל20 קילומטר לליטר, והכל על אותו המנוע ואותו הרכב!. (המון תלוי בסגנון הנהיגה).

יאללה - לילה טוב לכולם!

בברכה!

יונתן.

פורסם
Shut down. If you're waiting somewhere for a while, like at a train crossing for instance, turn off your engine. Even if it's just for a minute, it can make a difference in your fuel economy, especially if you drive in the city a lot.

ציטוט מתוך האתר שנתת , ואני חשבתי שרצוי לא לכבות את הרכב אם זה לפחות מדקה כיון שרק ההתנעה תצרוך יותר דלק, האם טעיתי?

פורסם

תלוי ברכב, בגודל המנוע וכו'.

בנוסף לצריכת דלק בהתנעה - יש גם את האלמנט של בלאי מואץ (מאד!!) לכל חלקי המנוע ולסטרטר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אכן, את הטיפ הזה פיספסתי... גם לדעתי כיבוי הרכב בעת המתנה קצרה הינו מיותר.

ויותר מזה - אני פתחתי את זה יותר כשרשור פתוח לכולם

כדי שכולם יוכלו לתת עצות מנסיון אישי!

אז יאללה אנשים להוסיף!

בברכה!

יונתן.

פורסם

הטיפ הכי הכי מועיל: נהיגה נכונה. לאו דווקא איטית.

כמה שפחות לחץ על הברקס ועל דוושת הגז.

לדוג': אתה נוסעים בכביש מהיר, וכ200 מטר לפניכם הרמזור הופך אדום. במקום להמשיך באותה מהירות וכשמתקרבים מתחילים להאט, פשוט עוזבים את הגז, והאוטו ידדה אל עבר הרמזור, שרוב הסיכויים יהפוך לירוק עד אז, וככה תחסכו האצה מחדש מאחר והרכב עדיין לא נעצר. או בפקקים במקום ללחוץ גז-ברקס גז-ברקס פשוט עוזבים את הברקס והרכב (האוטומטי) יגלוש באיטיות, הרי לאן אתם ממהרים גם ככה תצטרכו לעצור עוד 5 מטר.

יש עוד כמה דוגמאות שאני לא זוכר כרגע. בכל אופן, העצה הכללית שלי היא לנהוג רגוע רגוע (אלא אם אתם ממהרים).

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אהבתי תטיפ *** תטיפ = את הטיפ / תשר *** שאומר למלא דלק בבוקר, זה נראה לכם באמת עובד? בצורה מורגשת[אפילו קצת..]

למי שלא קרא, הם אומרים שכשממלאים דלק בבוקר הדלק יותר קר, ולכן יותר צמיגי ודחוס, לכן אנחנו מקבלים יותר דלק לשקל.

פורסם

אתם יודעים מה , יכול להיות שאם תעשו את כול העיצות תורידו את צריכת הדלק , ותרוויחו 100-200 ש"ח לחודש .

כול ימי חייכם אתם הולכים לחשב כול פיפס שאתם עושים , ומתי לעצור וכו' בשביל החסכון הזה ?

לא יודע לגבכם אבל אני מאמין ,שעדיף שבגיל 120 כשיבוא יומי ,אדע שבמסגרת המגבלות נהנתי מחיי ולא הפכתי למישהו שסופר כול ימי חייו אפונים .

תחשבו על זה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

עם זאת, עם כמה שינויי הרגל קטנים, ולא בעיתיים, תוכל באמת לחסוך לדברים אחרים.

דוגמא שלי מגרמניה:

אחרי שנגמרה ההתלהבות הראשונית מהאוטובאן, אני שם היום את הקורז-קונטרול על 140-150 ובהילוך שישי נותן לאוטו לנסוע לבד. (במרחקים ארוכים)

זה מונע משחקי גז-ברקס, שלא לדבר על מהירות גבוהה יותר בה התצרוכת עולה פלאים.

קרוז קונטרול זה משעמם, אבל אחלה לצריכת דלק.

Passt scho...

פורסם
עם זאת, עם כמה שינויי הרגל קטנים, ולא בעיתיים, תוכל באמת לחסוך לדברים אחרים.

דוגמא שלי מגרמניה:

אחרי שנגמרה ההתלהבות הראשונית מהאוטובאן, אני שם היום את הקורז-קונטרול על 140-150 ובהילוך שישי נותן לאוטו לנסוע לבד. (במרחקים ארוכים)

זה מונע משחקי גז-ברקס, שלא לדבר על מהירות גבוהה יותר בה התצרוכת עולה פלאים.

קרוז קונטרול זה משעמם, אבל אחלה לצריכת דלק.

לא מסכים אתך שהקרוז קונטרול חוסך ,

במונדיאו ( 06 ) שלנו הקרוז קונטרול פשוט זוועתי - לא מאפשר הורדת הילוך לכן קורה הרבה פעמים שבעליה מתונה אני רואה שהדוושה כמעט עד הסוף ( אבל לא מספיק כדי לייצר קיק ) וזה אוכל המון ( אבל המון ) דלק בלי תוצאה.

בכלל המונדיאו היא המכונית הכי זללנית שנתקלתי בה והיו לנו במשפחה אקורד 2200 , מאזדה 6 וכו' ...

המונדיאו עושה 1 ל - 8 ביום טוב בלי מזגן .

פורסם
תלוי ברכב, בגודל המנוע וכו'.

בנוסף לצריכת דלק בהתנעה - יש גם את האלמנט של בלאי מואץ (מאד!!) לכל חלקי המנוע ולסטרטר.

הבלאי שציינת הוא בעיקר מחוסר שימון של החלקים הנעים ועבודה בטמפרטורה נמוכה.

כיבוי של המנוע לכמה דקות ואז התנעתו מחדש לא תגרום לאותה רמת בלאי, השמן לא ירד כולו לקרטר והמנוע לא יתקרר לגמרי.

• תוכן חדש...