Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, האתמול בלילה הבנתי שמשאבת המים שלי נוזלת כמו משוגעת (מוזר לי תקלה בסיטרואן שלא קשורה להידראוליקה...), השאלה שלי היא האם אני יכול להחליף לבד ללא כלים מיוחדים או שעדיף לשלם למוסך. אני יודע שכבר עדיף להחליף גם את רצועת הטיימינג, עד כמה העבודה מסובכת?

אין לי כלים מתאימים לבדיקת מיקום הרצועה אבל אני יכול לעקוב אחרי ההוראות וגם לסמן את המיקום של גלגלי השיניים.

האם יכול להיות שבסה"כ אטם המשאבה הלך לעולמו והמשאבה בסדר?

בקשר למוסך; הייתי היום במורשה, אמרו לי שזה יכול בקלות להגיע ל 2K עם טיימינג, מותחנים וכו'. לעומת זאת דיברתי עם המורשה ברמת ישי והם טוענים ל 700 ש"ח כולל עבודה לא כולל טיימינג.

לדעתי רצועת טיימינג עולה בסביבות 100-150, משאבה בסביבות 300.

לסיכום, מה דעתכם? אפשרי לבד או שניסע למוסך?

בריאות לכולם!

פורסם

דעתי: בחישוב נטול רגשות, לך למוסך. (עלות העבודה) נמוכה מעלותו של (מנוע משופץ * ההסתברות לתקלה חמורה כשמישהו חסר נסיון מבצע את ההחלפה).

אני אוהד נלהב של טיפולים עצמיים, אבל במקרה של רצועת טיימינג יש לא מעט דברים שיכולים להשתבש, ולחלקם לא תהיה מודע גם אחרי שתסיים את ההחלפה בהצלחה, לכאורה.

מוסך מחוייב לתת אחריות כלשהיא על טיב עבודתו. אם בעקבות עבודתך יקרוס מותחן בעוד חודשיים, זה יהיה סתם חבל.

פורסם

זה אולי לא הטיפול הראשון שהייתי מנסה בבית, אבל עם הכלים הנכונים וספר הדרכה טוב מאוד (והיינס הוא לא אחד כזה לטעמי), אין שום בעיה לבצע.

כדאי שלמי שיינסה יהיה ניסיון קודם בעבודות קטנות יותר.

מוטי

פורסם

ניסיון בעבודות קטנות וקצת יותר מקטנות יש לי אבל ספר טוב/אחר אין לי, רק היינס ושם עם כל הכבוד זה לא הכי ברור שיכול להיות.

האמת שארנון נראה לי צודק, לפחות לפעם הראשונה. אני אנסה להתעלק על המוסכניק ולראות בדיוק מה הוא עושה ואיך.

הבעיה היא לבחור מוסך מתאים למשימה - עם כל ההערכה שיש לי למקצוע, קשה לי לסמוך על מוסכניקים (גם על הכי נחמדים שביניהם) וזאת ע"פ כמה ניסיונות עבר, שהאחרון בהם קרה לא מזמן; החלפתי בוקסות משולש במוסך כי לא היו לי הכלים המתאימים וגם כי אף פעם לא ראיתי איך עושים או מה בדיוק עושים, מסתבר שהמוסכניק (שאני די אוהב אותו, ולא בציניות ולקח לי זמן למצוא מישהו כזה) לא השתמש בכלי ייעודי לחילוץ הבוקסה אלא בדיסק לחיתוכה ובפטיש ואיזמל להוצאתה. אני אישית לא אובה לראות מישהו עומד עם פטיש גדול ודופק לי על האוטו, במיוחד כשיש כלים מתאימים להימנעות מדבר כזה.

בכל מוסך, אם מנהל המוסך/האחראי הראשי עסוק, אז נותנים למישהו שקצת פחות מבין לעשות את העבודה והוא עלול גם לגרום לנזק. את זה גם אני יכול לעשות. ההבדל הוא שאצלהם אמורה להיות אחריות על העבודה.

דרך אגב, איזה ספר הדרכה יש לסיטרואן מלבד היינס?

בריאות לכולם!

פורסם
דרך אגב, איזה ספר הדרכה יש לסיטרואן מלבד היינס?

מה זאת אומרת ? אם היית טורח להסתכל בחתימה שלי, היית מזמן עולה כבר על 3 ספרים מצויינים, כ"א מטפל בתחום אחר.

מערכת החשמל - הקוראן .

מערכות מכניות והיקפיות - הברית החדשה.

המערכת ההידראולית - תנ"ך.

פורסם

אז אני צריך את הברית החדשה?

לפי מה שאתה אומר - בתנ"ך משתמשים הכי הרבה..

לי אין אמונה ולכן לא אוכל להשתמש בספרים אלה :twisted: The devil is my friend.

בכל זאת, יש משהו אחר?

בריאות לכולם!

פורסם

135 סוסים תיאורטיים.

קיבלתי 3 הצעות מחיר לטיימינג+משאבת מים;

1. מוסך מורשה יבואן - 2000 ש"ח +-

2. מוסך מורשה של חברה אחרת - 1490 ש"ח.

3. מוסך מורשה יבואן ברמת ישי 1150 ש"ח.

האפשרות של אוטודאטה מתחילה לקסום לי.

בריאות לכולם!

פורסם

חלקים מקוריים יעלו לך בערך 700 שקל לדעתי (משאבה+ שני מותחנים + רצועה) - נדמה לי ששכרו של המוסך ברמת ישי שווה לך את הלימוד בפעם הראשונה לפחות.

איזה מנוע יש לך (דגם) ?

פורסם

אם אתה בענין של מוסכים לא מורשים, אבל בהחלט טובים. תאמר מהיכן אתה ואולי תקבל המלצה טובה.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

טוב חברים, הזמנתי אוטודאטה אצל חבר, נראה מה נקבל כשיגיע בערב.

נראה לי שנפל הפור; אני כנראה אקח את הרכב למוסך בקרית שמונה.

מה דעתכם, המוסכניק יתעצבן אם אני אדחף לו עם מצלמה בכל פירוק/ הרכבה שיעשה?

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...