Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב מסוג סיטרואן zx ריפלקס 1400 שנת 96,ישנו רעש שמציק לי מאוד מכיוון הקלאצ', כאשר אני לוחץ את הקלאצ' עד לאמצע, הרעש נמצא במצב הכי קולני שלו. וכאשר הקלאצ' לחוץ עד הסוף, הרעש מופחת משמעותית. עלי להוסיף, שבנוסף לרעש, אני גם מרגיש אותו פיזית כאשר אני לוחץ על הקלאצ'. ההרגשה היא כמו "ברזל שנוגע בברזל" משהו כזה. עוד דבר, כשאני בנסיעה והקלאצ' לא לחוץ, אני שומע את אותו הרעש, והוא מתגבר כאשר הטורים עולים. והוא נשמע כמו מכונית על שלט שמתחילה להאיץ. וברגע שאני מכניס את כף הרגל אל מתחת לקלאצ', ומרים אותו למעלה, הרעש כמעט נעלם לחלוטין. מה זה יכול ליהיות? אולי מיסב לחץ? או כיוון לא נכון של הקלאצ'? דרך אגב אני גר בפ"ת (המלצה על מוסך טוב/אמין...)

פורסם

מה תיהיה עלות תיקון המיסב? (בהנחה שזה אכן המיסב) אם אפשר לקבל בבקשה פירוט עבודה+חלקים כולל/לא כולל מע"מ וכו'..

פורסם

כשאתה לוחץ על הדוושה מישהו צריך ללחוץ על קפיצי הלחץ בקלאץ' כדי לשחרר אותו.

מאחר והקלאץ' מסתובב על הגלגל תנופה אין אפשרות לדחוף את הקפיצים באופן ישיר היות והגורם הדוחף (מזלג למשל) הינו סטטי ואז יהיה חיכוך ביניהם. לכן המזלג מזיז את מיסב הלחץ, וזה לוחץ (מכאן שמו) על הקפיצים של ה-Pressure plate בזמן שאלו מסתובבים.

פורסם
כשאתה לוחץ על הדוושה מישהו צריך ללחוץ על קפיצי הלחץ בקלאץ' כדי לשחרר אותו.

מאחר והקלאץ' מסתובב על הגלגל תנופה אין אפשרות לדחוף את הקפיצים באופן ישיר היות והגורם הדוחף (מזלג למשל) הינו סטטי ואז יהיה חיכוך ביניהם. לכן המזלג מזיז את מיסב הלחץ, וזה לוחץ (מכאן שמו) על הקפיצים של ה-Pressure plate בזמן שאלו מסתובבים.

קראתי את התגובה חמש פעמים בסוף ירד האסימון. (בעיה של "קשב וריכוז" עמכם הסליחה) שאכן מיסב הלחץ יוצר את הרעש, בזמן שהוא לוחץ על הקפיצים...למדתי משהו תודה!

פורסם
אגב - אם מחליפים מיסב, אז מחליפים את הקלאץ כולו.

תרשה לי לחלוק עליך, לא חובה להחליף קלאץ קומפלט, בעת החלפת מיסב הלחץ, אם כי בשביל להחליף מיסב לחץ, יש לפרק את תיבת ההלוכים, והשקול להחליף בהזדמנות חגיגית זאת את הקלאץ, היא בהתאם לצורך בלבד, קלאץ במצב של "טוב ומעלה" אין חובה וצורך להחליף.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הורדת גיר בלי קשר לקלאץ היא לפחות 500 שח.אז אם כבר פתחת לא תחליף קלאץ כשהעניין הוא רק עוד 300 שח?{החלפתי לסובארו קלאץ ב850 שח כולל מחזיר שמן בין הגיר למנוע.קלאץ חדש ומיסב לחץ חדש}

פורסם
הורדת גיר בלי קשר לקלאץ היא לפחות 500 שח.אז אם כבר פתחת לא תחליף קלאץ כשהעניין הוא רק עוד 300 שח?{החלפתי לסובארו קלאץ ב850 שח כולל מחזיר שמן בין הגיר למנוע.קלאץ חדש ומיסב לחץ חדש}

300 ש"ח? בפולסווגן מדובר בכ-500-700 ש"ח לקלאץ' גרמני. קשה לי להאמין שבסיטרואן זה הרבה פחות.

לעניות דעתי כמו שצביקה הסביר, אם הקלאץ במצב טוב אין שום סיבה להחליפו. אם הוא תקין לגמרי אך בחצי דרכו הייתי שוקל להחליף אותו. כמובן שבעל הרכב בלבד צריך לעשות את החשבון בהתבסס על הנתונים הבאים:

1. מצב הקלאץ'

2. מחיר קלאץ' חדש.

3. כמה זמן הוא מתכוון להחזיק את הרכב.

4. מצבו הכספי.

כמו כן יש לשקול החלפת מחזירי שמן.

פורסם

בהנחה שמחליפים את הקלאצ', כמה זמן בערך אמור להחזיק קלאצ' מה אורך החיים הממוצע שלו? כמובן בהנחה שנוסעים בצורה רגועה בלי "פתיחות" "סגירות" וכו' :?: כי הקלאצ' במצב טוב עד כמה שנראה לי, למרות שיש בעיה כמעט תמיד להכניס הילוך לרוורס. (מרגיש ,כאילו לא מגיע עד הסוף) אבל גם יכול מאוד ליהיות שזה בעיה של שמן גיר, ותרגישו חופשי לתקן אותי אם אני טועה. האם כדאי להחליף שמן גיר, ואם כן אז לאיזה סוג? מין הסתם זה שמן גיר, ואין צורך להחליף כל שני וחמישי, אז עדיף שמן איכותי.

פורסם

מצמד יכול להחזיק 5000 ק"מ, וגם 500000 ק"מ, תלוי בנהג, ובכבישים שבהם הרכב נוסע.

אם אתה מחכה מספר שניות עם דוושת מצמד לחוצה לפני נסיון השילוב לרוורס, ועדיין יש חריקה, המצמד שלך לא מפריד טוב. לא קשור לגיר.

פורסם
אם אתה מחכה מספר שניות עם דוושת מצמד לחוצה לפני נסיון השילוב לרוורס' date=' ועדיין יש חריקה, המצמד שלך לא מפריד טוב. לא קשור לגיר.[/quote']

חנן ואלעד,

אני לא מכיר את הסיטרואנים מקרוב אבל אני יודע שבצרפתיות בדר"כ אין בעיה להכניס (לרוורס :-) ).

לעומת זאת, ויתכן שזה גם המקרה אצלך, בגרמניות הרוורס מאד בעייתי. לפעמים לא משנה גם אם תחזיק קלאץ' לחוץ שעה בעמידה מוחלטת, הרוורס לא יכנס עד שלא תשלב לראשון, תשחרר קלאץ' עד לנקודת מגע, תזוז אפילו מילימטר ואז תשלב לרוורס. כך שאלעד, אל תתרגש מהרוורס. נסה את שהצעתי, אוליי זה יעבוד גם אצלך.

פורסם

לכל החברים המגיבים:

אכן אין חובה להחליף קלאץ בעת החלפת מיסב הלחץ.

א-ב-ל רוב הסיכויים הם שמיסב הלחץ וותיק והקלאץ גם כן לא כ"כ צעיר. אם במצב הזה מפרקים גיר, אז רוב הסיכויים שעדיף יהיה להחליף גם את הקלאץ.

לכך התכוונתי.

שבת שלום!

• תוכן חדש...