Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לשאול אתכם האם לצמיג ספורטיבי יש סממנים חיצוניים?

או משו שלרוב מאפיין צמיג ספורטיבי ?

לדוגמא הצמיג הנ"ל,האם אפשר לראות על פי הסוליה שלו האם הוא ספורטיבי?

תודה.

tire-20050404.jpg

פורסם

מה שמאפיין צמיג ספורטיבי זה קודם כל גומי רך יותר כדי לספק אחיזה טובה יותר על חשבון אורך חיים.

לא תמצא הבדל חיצוני (פרט אולי לדירוג המהירות שמוטבע עליו) בין צמיג סיני דרג ז' לצמיג ספורטיבי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה,

אז בעיקרון בואו נניח שאני מתלבט בין 2 דגמים של צמיגים,האם יש מאפיין חיצוני של סולייתם שכדאי לי להתייחס אליו בהשוואה בין השניים?

פורסם

על כל צמיג יש אותיות שנותנות לך מידע עליו

כגון איכות, מהירות מירבית, מידה, תאריך ייצור וכ''ד

ולפי זה ניתן להשוות בין צמיגים ולדעת איזה צמיג איכותי וטוב יותר.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

בזמן בחירת צמיגים חדשים שים לב לפרמטרים הבאים:

1. תאריך ייצור מופיע בקוד של 4 ספרות במבנה של WWYY למשל 1606 יהיה השבוע השש עשרה של שנת 2006. לא לקנות צמיג בן יותר משישה חודשים.

2. קוד מהירות וקוד עומס בק"ג. יופיע לדוגמא באופן הבא V91 שמציין מהירות של עד 230 קמ"ש (V) ועומס של 610 ק"ג (91). אין לרדת מהנתונים המקוריים של הצמיג (למעט קוד מהירות שלעתים בתנאי הארץ ניתן להסתפק בפחות).

3 פרמטרים כגון TEMPERATURE ו- TRACTION - יש לשים לב שיהיו ברמה A (כתוב על הצמיג).

4. ולבסוף לא להתבייש ולבקש חוות דעת על דגם הצמיג.

בהצלחה

פורסם
על כל צמיג יש אותיות שנותנות לך מידע עליו

כגון איכות, מהירות מירבית, מידה, תאריך ייצור וכ''ד

ולפי זה ניתן להשוות בין צמיגים ולדעת איזה צמיג איכותי וטוב יותר.

ידוע,

תודה.

שאלתי לגבי מאפיינים של הסוליה.

פורסם
בזמן בחירת צמיגים חדשים שים לב לפרמטרים הבאים:

1. תאריך ייצור מופיע בקוד של 4 ספרות במבנה של WWYY למשל 1606 יהיה השבוע השש עשרה של שנת 2006. לא לקנות צמיג בן יותר משישה חודשים.

2. קוד מהירות וקוד עומס בק"ג. יופיע לדוגמא באופן הבא V91 שמציין מהירות של עד 230 קמ"ש (V) ועומס של 610 ק"ג (91). אין לרדת מהנתונים המקוריים של הצמיג (למעט קוד מהירות שלעתים בתנאי הארץ ניתן להסתפק בפחות).

3 פרמטרים כגון TEMPERATURE ו- TRACTION - יש לשים לב שיהיו ברמה A (כתוב על הצמיג).

4. ולבסוף לא להתבייש ולבקש חוות דעת על דגם הצמיג.

בהצלחה

מאיפה הבאת את זה?

לפותח השרשור -

מאפיינים ספורטיביים חיצוניים הם בד"כ חתך הצמיג וציון המהירות כמו שידידי כתב בסעיפים 2 ו 3

הכל תלוי בשימוש שאתה מייעד לסט הצמיגים שלך!

קח דגם מדוייק - קרא חוות דעת באתרים כמו http://www.tirerack.com/ ותחכים.

לגבי צורת הסולייה - יש לך באתר מבחני ראש בראש של רוב הצמיגים הספורטיביים ,

מעניין במיוחד וקשור לשאלתך היא ההשוואה בין הצמיג המדהים F1-GSD3 חיצונית וביצועית לבין מישלין SP2 שנראה כמו אליאנס ביום רע:)

מקום ראשון ושני דרך אגב....

רוי

פורסם

אני הייתי נוהג להסתכל על "treadwear" ככל שהוא נמוך יותר הייתי לומד מזה שהגומי רך יותר.

קחו בחשבון שהנתונים הללו כמו האחרים שצוינו כאן נבחנים ע"י החברות עצמן.

יחד עם זאת, ישנם סגנונות סוליה שנחשבים ספורטיביים יותר, לפי מה שראיתי בדר"כ מדובר במעין "וי" על הסוליה.

צמיג ספורטיבי אמור להיות בעל פרופיל נמוך.

בדר"כ 50 ומטה.

וישנם יצרני צמיגי ספורט מובהקים כגון "יוקוהמה".

תריץ חיפוש באינטרנט.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

מה מובהק בצמיגים של יוקהומה שהם ספורטיבים ?

כאמור יש ויש.

לדוגמא הA539 הוא לא רע - אבל בטופ הוא ממש לא.

בגדול - תעיף מבט בTIRERACK באמת - הם מחולקים לפי קטגוריות - כאשר הגבוהות הן בפרוש טובות יותר מהנמוכות (כאשר ULTRA HIGHT או MAX הם המינימום מבחינתי לצמיג שיעלה על רכב ספורטיבי אצלי)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

רוב הצמיגים הספוטיבים נראים רעים יותר (רוב)

כמו שהוזכר פה קודם מן צורת V

זה לא משהו שאתה אמור להסתכל עליו- איך שהצמיג נראה אין קשר לאחיזתו

ישנם הרבה צמיגים סיניים שנראים ממש ספורטיבים ובפועל הם ממש זבל

מעבר לעומס של הצמיג, תוקף, ועוד שאר פרטים תסתכל תמיד על מספר השכבות והרכבן!

בדר"כ כלל זה 2 שכבות ברזל 2 פוליאסטר ו1-2 ניילון

דופן הצמיג בדר"כ הוא 2 שכבות פוליאסטר

בקיצר, שאתה קונה צמיג אל תייחס למראה חשיבות לא חסרים צמיגים שיש להם המון חוות דעת אני משהו שאני אוהב לעשות זה ללכת למספר פאנצ'רמאכרים ולשאול אותם מספר שאלות ולהשוות בין התשובות.

מן הסתם פאנצ'רמאכר שמוכר מישלן יגיד על השאר זבל אבל יש כמה הגונים ביניהם

שווה בדיקה

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם

מניסיוני רוב הידע של הפענצ'ערמאכרים מסתכם בלנסות לכוון אותך למה שיש לו במלאי ושהרווח עליו בשבילו הכי גדול.

אז כדאי לעשות שיעורי בית מבעוד מועד.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה חבר'ה,

ואם אפשר לנצל את השרשור- אני מחפש צמיגים לקאוואליר 2000,במידה 195/65/R15

צמיג רך ונעים,מומלץ נוחות גבוהה ובטיחותי כמה שיותר.

אחיזה הכרחית,לא בהכרח אחיזה ספורטיבית,אבל שיצליח לנקז את הגשם ושאר המפגעים היטב.

תודה.

פורסם

כשמודדים אחיזה של צמיג לא מודדים אותה בחלוקה לאחיזה ספורטיבית ולאחיזה לא ספורטיבית :idea:.

לאחיזה יש מדד שרשום על הצמיג - Traction.

הרייטינג של האחיזה נקבע ע"י מבחן עם פרמטרים קבועים מראש ומודד את יכולת הבלימה של צמיג על בטון יבש ועל בטון רטוב, הציון הוא הממוצע שלהם והוא זה שכתוב על הצמיג.

הדירוג הגבוה ביותר הוא AA.

מוטי

פורסם
כשמודדים אחיזה של צמיג לא מודדים אותה בחלוקה לאחיזה ספורטיבית ולאחיזה לא ספורטיבית :idea:.

לאחיזה יש מדד שרשום על הצמיג - Traction.

הרייטינג של האחיזה נקבע ע"י מבחן עם פרמטרים קבועים מראש ומודד את יכולת הבלימה של צמיג על בטון יבש ועל בטון רטוב, הציון הוא הממוצע שלהם והוא זה שכתוב על הצמיג.

הדירוג הגבוה ביותר הוא AA.

מוטי

אני מבין,חשבתי שיש הבדלה מסווימת טעיתי.

עם הצמיגים הנוכחיים של קומהו,מערכת בקרת המשיכה לא מצליחה להתמודד אתם והרכב מפרפר .

ובכל איבוד אחיזה הכי קטן המערכת נכנסת,אני מחפש צמיגים שלא יגרמו למערכת להשתגע.

צמיגים שהאחיזה שלהם היא גבוהה גם ככה,לא מחפש למטרות ספורטיביות אלא בטיחות נטו.

תודה.

• תוכן חדש...