Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חבר טוב הגיע עם צמת ג'ינג'ס חאן לגיבוש צוללות

אמור לי מי חבריך, אומר לך מי אתה :shock:

שיישאר באמריקה, יעשה כסף ויתלהב איך הוא זיין את המערכת.

גבר גבר.

Passt scho...

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הרשה לי לחלוק על דעתך המלומדת. זה שהאינדיבידואליזם ורצון הפריט הרימו את ראשיהם במדינת ישראל היה רק עניין של זמן, ובכל זאת, צבא אינו דבר שנסבל על ידי כולם, רצון טוב או לא.

אלו החיים, תרצה או לא. כמובן שאפשר לשבת ולבכות על כך עד סוף הימים, או לגלות פרגמטיות ולחשוב מה הלאה.

קח את הקיבוצים כדוגמא, שעולמם חרב עליהם בגלל תופעות דומות. מי שהשכיל להתאים עצמו, הצליח, מי שלא, עמוק בזבל. הצבא במצב דומה, אם ירצו ואם לא.

בכל מקרה, אני בטוח שיש אנשים שתוכל לשכנע - ואם לא בטיעונים, אז בלהט ותשוקה פאתטיים - שקיום מדינת ישראל ושלום הפרטים שבה תלויים בשירותו או אי שירותו של פקיד כזה או אחר. לשמחתי, המצב שונה, ובכלל, בהנחה שאותו בחור יחזור לארץ, הוא יועיל הרבה יותר כרופא.

זה נשמע כל כך טוב. אינדיבידואליזם, חירויות הפרט, החופש להתפתח, רצונה של הנפש האנושית להסיר מעליה את הכבלים ולהיות חופשית כציפור.

ממש מרגש.

מצטער, לא קניתי. הרבה מילים יפות ואידאלים דה-לה-שמעטע לא יסתירו את העובדה שמדובר בהתנהגות פסולה ושלילית.

איזה אידאלים מצדיקים שקרים, ניצול ציני של מערך בריאות הנפש תוך פגיעה באלו שבאמת זקוקים לו, התנערות מכל סוג של אחריות חברתית ובגרות אישית - וכל זה בשירות אינטרסים ילדותיים ומפונקים?

אני עוד לא מדבר על כך שמדובר בעבירה מודעת על החוק.

אם יש לך בעיה עם השירות בצבא - לך כמו השמאלנים הקיצוניים שמסרבים להתגייס מסיבות מצפוניות. אותם אני מעריך, אצלם האידאלים אמיתיים והם מוכנים להלחם עליהם.

לשקר ולהתחמק כמו גנבים דרך מערך בריאות הנפש זו לא הדרך בה אידאליסטים נלחמים, זו דרכם של פחדנים ומפונקים. וזה פשוט מגעיל אותי.

ושלא תבין אותי לא נכון, אני מאוד בעד שמי שיש לו בעיה נפשית שיטופל בהתאם ויקבל את הפטור שלו. יש לי שני חברים טובים וקרוב משפחה אחד שלא שירתו בצבא בגלל בעיות נפשיות אמיתיות. אבל מדובר באנשים שהיו מטופלים תרופתית ופסיכולוגית. לא במפונקים, ובטח שלא במפונקים שמנסים להסוות את זה באידאלים.

פורסם
הרשה לי לחלוק על דעתך המלומדת. זה שהאינדיבידואליזם ורצון הפריט הרימו את ראשיהם במדינת ישראל היה רק עניין של זמן, ובכל זאת, צבא אינו דבר שנסבל על ידי כולם, רצון טוב או לא.

אלו החיים, תרצה או לא. כמובן שאפשר לשבת ולבכות על כך עד סוף הימים, או לגלות פרגמטיות ולחשוב מה הלאה.

קח את הקיבוצים כדוגמא, שעולמם חרב עליהם בגלל תופעות דומות. מי שהשכיל להתאים עצמו, הצליח, מי שלא, עמוק בזבל. הצבא במצב דומה, אם ירצו ואם לא.

בכל מקרה, אני בטוח שיש אנשים שתוכל לשכנע - ואם לא בטיעונים, אז בלהט ותשוקה פאתטיים - שקיום מדינת ישראל ושלום הפרטים שבה תלויים בשירותו או אי שירותו של פקיד כזה או אחר. לשמחתי, המצב שונה, ובכלל, בהנחה שאותו בחור יחזור לארץ, הוא יועיל הרבה יותר כרופא.

עצוב לראות כל כך הרבה פחדנים שלא מתגייסים.

אפשר לדבר על זה כ"כ הרבה, ממש לכתוב ספרים על זה. אני לא ארחיב ואזיין לכולם את השכל למה כן ולמה לא. כי אין טעם, כל אחד והשיקולים שלו, אם הוא רוצה להרגיש שהוא דופק את המערכת ולרוץ ללמוד משהו כבר בגיל 18 או 19 כי הוא לא יכול לחכות לגיל 21, אז שיבושם לו.

בשורה התחתונה, מי שלא מתגייס לא יודע מה הוא מפסיד, לטוב ולרע.

ול- roee אני בכלל לא רוצה להתייחס, כל פקיד שנותן 3 שנים מהחיים שלו למען המדינה הוא עושה כ"כ הרבה שקשה לאנשים מסוימים להבין. זה שהוא נותן ותורם למדינה 3 שנים מהחיים שלו - זה מבורך, גם לו ושירת דקה אחת בחייו זה כבר משהו, זו דקה אחת יותר מכל משתרמט אחר.

אצל רופא כמו המכר שלך אני מעדיף לא להבדק ולא להיות מטופל שלו, אני מעדיף למות מאשר לקבל טיפול ממנו. חתיכת חוצפן שכמותך, כל אחד ואחת שמתגייסים תורמים למדינה במידה שווה, בצורה שאותו בן אדם יכול לתרום, לא כולם כשירים לשרת בקרבי. עדיף מלהשתרמט. בזכות החיילים בעבר ובהווה המדינה קיימת, אני בטוח שכל אלה שנהרגו בקרבות על המדינה מתו בגלל אידיאלים טהורים בזמן שאנשים כמוך וכמו החברים שלך ישבו במקלטים שלהם ושיחקו קלפים ואכלו ארוחות שחיתות וחיכו שהמלחמה תגמר בזמן שבחצי חיוך הם אומרים שלהם יש פטור.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

עזוב , אל תכניס לכאן פטריוטיזם.

זה לא הנושא.

העניין הוא הצפצוף על החוק והצפצוף על אלה שנושאים בנטל.

אבל עוד יותר גרוע מכך , ההתגאות שיש לאנשים , או חוסר הבושה שלהם לייחס לכל מי שחושב שכולם צריכים לנשוא בנטל - תכונות של פטריוט , מתלהם , פרמיטיבי..אהה וגם פתאטי.

אתה פרזיט? שב בשקט ואל תנסה להצדיק את הקיום שלך בהתקפות על אנשים שבשורה התחתונה עושים עבודה שאתה התחמקת ממנה - בשביל כסף , בשביל להגשים את עצמם ולממש את חלומותיהם.

וממש לא מספק לשמוע שיש סיכוי קלוש שהוא יחזור לכאן להיות רופא , זה דיי אבסורדי למען האמת.

איזה גועל נפש זה לומר לאדם שעוזב את כל עיסוקיו , ומתייצב לחודש מילואים בעזה או לאימון - "שמע אתה יכול להאשים רק את עצמך".

GOT סחוג?

פורסם

איזה גועל נפש זה לומר לאדם שעוזב את כל עיסוקיו , ומתייצב לחודש מילואים בעזה או לאימון - "שמע אתה יכול להאשים רק את עצמך".

סתם ציניות, אל תקח את זה קשה מדי.

אין לי כאן דעה קונקרטית לגבי מה נכון ומה לא - כי זה דבר אינדיבידואלי ומשתנה מאדם לאדם, מה שכולכם מסרבים להבין.

אם בנאדם חווה משברים בגלל השירות הצבאי שלו, למשל, ומגיע למצב נפשי קשה - יותר נכון ויותר מועיל שישתחרר מאשר שידפוק לעצמו כדור בראש או יהפך לנטל על המערכת שנע בין בסיס לבסיס, יחידה ויחידה, לא עושה דבר מועיל ומבזבז את כספי משלם המיסים.

אולי התובנה הפשוטה שהמצב הזה ילך ויחמיר - כלומר, האינדיבידואליזם יהרוג את שיטת הגיוס של צה"ל - נראית לכם צורמת, אבל זה רק מתוך חוסר הבנה של המצב. אפילו צה"ל עצמו, גוף שמבין יותר לאט משילד מפגר לומד חדו"א, הבין זאת בעצמו ולכן שאף לשנות את שיטת הגיוס (עד המלחמה, וההחלטה על ביטול השינוי נשמעת אופרטוניסטית משהו).

המשעשע הוא, שניתן, בקצת מאמץ, לראות גם איך ערכי התועלת - של מה אדם עושה בשביל מולדתו - מתערבבים להם בערכי "כור ההיתוך" ו"השוויון". כלומר, ברור שמועיל יותר, בניגוד למה שמקיוסי טוען, זה שלא כולם ישרתו בצבא.

אין שום תועלת בכך שכולם משרתים, בכל מחיר, וכנראה שמדובר בבזבוז כספי עצום - בין אם בהוצאות ישירות על חיילים, ובין אם בהפסד עקיף של שנות עבודה במשק.

אבל אז נכנסים ערכי השוויון וכו', ו"אני אכלתי חרא אז שכולם יאכלו".

בשורה התחתונה, כמו שיש כאלו שמתחתנים ויש כאלו שלא, ויש כאלו שלומדים באוניברסיטה ויש כאלו שלא, ויש כאלו שכל החיים יתרמו למדינה במיסים ויש כאלו שרק יקחו, וכמו שיש את מקיוסי, צריך לקבל את העובדה שלא כולם שווים ושום מסגרת אינה בעלת מכנה משותף מספיק נמוך בשביל להכיל את כולם (אם כי הצבא בהחלט מתמודד ראוי).

למען הסר ספק, הייתי בצבא ותרמתי את חלקי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מחזק את רועי.

יש (לא מעט) אנשים שהמסגרת הצבאית פשוט עושה להם רע ברמה כזו שלא כדאי לאף אחד מהמעורבים שהם יישארו בצבא.

בסופו של דבר אין מנוס וייאלצו לעבור למודל של צבא מקצועי - כבר היום יש יותר מלש"בים מאשר הצבא יודע מה לעשות איתם ויש כמות אדירה של תפקידים מיותרים לחלוטין בצבא.

ברגע שהצבא יצטרך לשלם שכר הוגן לכל העובדים שלו, הוא מיידית ייפטר מכל מי שלא מצדיק את ההוצאה ויישארו רק אלו שבאמת יש צורך בהם.

הבזבוז של שנות אדם בשיטה הנוכחית משווע, מדובר במאות אלפי שנות אדם שיכלו לתרום לצמיחת המשק ולשפר את המצב הכלכלי, ובסופו של דבר גם הביטחוני (בלי כלכלה חזקה גם לא יהיה ביטחון) של ישראל.

ולגבי השאלה המקורית - וואלה נשמע לי קצת חסר אחריות להישאר בחו"ל למרות שיש לך זימון לצו צבאי בלי להסדיר את העניין או לפחות להיות בקשר רצוף עם השלטונות ולנסות להגיע איתם להבנה.

שידבר עם לשכת הגיוס ויברר איתם מה הם רוצים ממנו, ואם מה שהם רוצים בעייתי מבחינתו אז אולי כדאי למנות עו"ד שיגיע להסדר כזה או אחר.

מה המעמד של הבחור בארה"ב? אזרח? אם כן - הוא יכול לנסות לוותר על אזרחותו הישראלית ואז הוא יהיה אזרח ארה"ב בלבד וצה"ל ירד ממנו.

אם אין לו אזרחות נוספת והויזה האמריקאית שלו הולכת להיגמר אז נראה שיש לו בעיה רצינית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לוותר על האזרחות הישראלית ? אתה אמיתי ??

בשביל מה ? בשביל להוריד את צה"ל מהראש ? יש דרכים הרבה (הרבה!) פחות קיצוניות מזה בשביל לגמור את הסיפור עם צה"ל.

אגב, לא שזה יעזור אבל מה הוא חשב לעצמו שהבעיה תעלם מעצמה ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

בא נסתכל על העובדות לפי מבחן השורה התחתונה.

האם אני אמור לחייך לאדם ש"לא מתאים לו" לשרת?

האם חתונה ו/או לימודים באוניברסיטה הם בכלל השוואה ראויה?

לשיטתך רועי , אין דבר כזה חמקנים וסרבנים שפשוט לא בזין שלהם לעמוד "בפקק של החיים" כמו חלק גדול של האוכלוסיה , יש מערכת שפשוט לא יודעת להתאים את עצמה אל הפרט.

GOT סחוג?

פורסם

לחייך? חלילה. אני אפילו לא טוען שצריך לגלות כלפיהם אמפתיה - בדיוק כפי שאני לא דורש אמפתיה עבור כל אחד אחר... בסך הכל צריכים להבין שהם קבוצה קיימת וגדלה, ובמצב העניינים הנוכחי היא תמשיך ותגדל.

נכון שיש אנשים ש"לא בזין שלהם לעמוד בפקק של החיים". נו, אז מה תעשה? תכריח אותם להתגייס? האם זה משרת מטרה בטחונית-מקצועית (כלומר, שיפור מערכת הבטחון) או אזרחית-ערכית (כלומר, שיפור פני החברה?) לדעתי, זה לא משפר שום דבר.

אותו טאבו היה פעם לגבי ירידה מהארץ והוא התמוסס לו עם הזמן. אותו הדבר קורה לצה"ל, בין אם רוצים ובין אם לא. האינדיבידואליזם וטובת הפרט מנצחים בסופו של דבר, וזה בכלל לא משנה מה אני, אתם, או צה"ל רוצים שיהיה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

במקום לעשות חור בראש במשך 2 עמודים חהרבה ממשתמשי CF, לא יכל אותו מלש"ב להתגייס לחטיבת חיר רגילה לצאת ליחטיות ולגמור בסיירת בסופו של דבר???

ד"א חייל שמתגייס בגיל מאוחר יחסית- למשל 25 מתגייס לתקופה של 18 חודשים בלבד.

פורסם

לדעתי, אין לחבר שלך כל בעיה. שיגמור את לימודי הרפואה בחו"ל, יחזור לארץ, וישרת חמש שנים כרופא בצבא כמו כל עתודאי.

אם זה מתאים לו - אני בטוח שהצבא יסכים, ואפילו יוותר לו על תקופות המילואים שהעתודאים עושים בחופשות הקייץ מהאוניברסיטה. אם זה לא מתאים לו, שישאר מבחינתי בחו"ל, ללא דרכון ישראלי וללא אזרחות אחרת. מולדת זה לא רק בשביל לקבל.

נמרוד

פורסם

בדיוק, לא בורחים בגלל שלא קיבלו אותו ליחידה מובחרת, יש המון שלא מתקבלים, אבל לא בורחים מחפשים דרך אחרת לשרת במשהו כמה שיותר גבוה.

יש לו משפחה בארץ? במידה וכן שמישהו מבני משפחתו יפנה אל לשכת הגיוס הקרובה לביתו ויברר פרטים.

סבירות גבוהה שהוא יקבל עונש, ויהיה חייב בשירות מסוים בצבא.

במקום לעשות חור בראש במשך 2 עמודים חהרבה ממשתמשי CF, לא יכל אותו מלש"ב להתגייס לחטיבת חיר רגילה לצאת ליחטיות ולגמור בסיירת בסופו של דבר???

פורסם
אם בנאדם חווה משברים בגלל השירות הצבאי שלו, למשל, ומגיע למצב נפשי קשה - יותר נכון ויותר מועיל שישתחרר מאשר שידפוק לעצמו כדור בראש או יהפך לנטל על המערכת שנע בין בסיס לבסיס, יחידה ויחידה, לא עושה דבר מועיל ומבזבז את כספי משלם המיסים.
מסכים עם כל מילה. אני מכיר אנשים שהגיעו למצבים של התקפי חרדה ובעיות תפקוד והצבא פטר אותם בצדק. אין עם זה שום קלון, מי שיש לו בעיה נפשית הוא בדיוק כמו מי שיש לו כל בעיה רפואית אחרת.

הבעיה שיש לי היא עם אנשים שמשקרים ומתחזים לבעלי בעיות נפשיות אמיתיות, כשלמעשה הם סה"כ מפונקים ואגואיסטים. ואנחנו כרגע מדברים על אנשים שבחרו בחירה מודעת לשקר ולהציג עצמם כסובלים מבעיה רפואית נפשית, ולא מאלו שבאמת עומדים בקריטריונים הרפואיים לכך.

אולי התובנה הפשוטה שהמצב הזה ילך ויחמיר - כלומר, האינדיבידואליזם יהרוג את שיטת הגיוס של צה"ל - נראית לכם צורמת, אבל זה רק מתוך חוסר הבנה של המצב.
המצב ברור ועגום. איך אמר אברהם שפירא - "זה נוער זה? זה חרא!".

אכן, כמו שאמרת - האגוצנטריות, הפינוק, השחיתות והנכונות לשקר ולרמות יהרסו בסופו של דבר את שיטת הגיוס לצה"ל ואת המדינה והחברה בכלל. אני מסכים.

אני גם מסכים ששיטת הגיוס צריכה להשתנות. אני חושב שאפשר לתת לאנשים להשתחרר על סעיף "חרא של בן אדם", ולשלול מהם זכויות אזרחיות שונות. כמובן שצריך יהיה לתת לאנשים את האופציה לשירות לאומי אחר, אבל אני מאמין שאם שמאלני קיצוני שהיום משתמט ישמח ללכת לעבוד במתנ"ס בעיירת פיתוח, הילד המפונק הממוצע לא יעשה גם את זה.

אז שלא ייהנה מנקודות זיכוי במס הכנסה, שלא יוכל להשתתף במכרזים של אדמות מדינה, שלא יוכל לעבוד במשרות ציבוריות וכו'. אין לי בעיה עם זה ברגע שהדבר הזה יעבור כחוק.

כרגע, אין למי שמחליט שהוא אגואיסט ומוכן לשלם את המחיר על כך מסלול ומסגרת מתאימים.

אז כרגע הוא חייב לעשות מה שאומרים לו. נקודה.

המשעשע הוא, שניתן, בקצת מאמץ, לראות גם איך ערכי התועלת - של מה אדם עושה בשביל מולדתו - מתערבבים להם בערכי "כור ההיתוך" ו"השוויון". כלומר, ברור שמועיל יותר, בניגוד למה שמקיוסי טוען, זה שלא כולם ישרתו בצבא. אין שום תועלת בכך שכולם משרתים, בכל מחיר, וכנראה שמדובר בבזבוז כספי עצום - בין אם בהוצאות ישירות על חיילים, ובין אם בהפסד עקיף של שנות עבודה במשק.

אבל אז נכנסים ערכי השוויון וכו', ו"אני אכלתי חרא אז שכולם יאכלו".

אני מסכים ש"אני אכלתי חרא אז שכולם יאכלו" הוא לא טיעון מנצח. אבל הוא גם לא הטיעון היחיד.

אבל בניגוד אליך, אני כן חושב שיש דבר שנקרא צדק, שיוויון וסולידריות חברתית שאסור לוותר עליו כי הוא מעניק חוסן לחברה הישראלית. חוסן שהולך ונעלם, ויחד איתו גם יכולת העמידה שלנו כמדינה.

בשורה התחתונה, כמו שיש כאלו שמתחתנים ויש כאלו שלא, ויש כאלו שלומדים באוניברסיטה ויש כאלו שלא, ויש כאלו שכל החיים יתרמו למדינה במיסים ויש כאלו שרק יקחו, וכמו שיש את מקיוסי, צריך לקבל את העובדה שלא כולם שווים ושום מסגרת אינה בעלת מכנה משותף מספיק נמוך בשביל להכיל את כולם (אם כי הצבא בהחלט מתמודד ראוי).

למען הסר ספק, הייתי בצבא ותרמתי את חלקי.

כאן אתה כבר ממש מראה שאתה לא מבין את מהות השירות הצבאי. בניגוד לחתונה או אוניברסיטה השירות הצבאי הוא חובה. שאני אנקד את זה? ללכת לאוניברסיטה או להתחתן אתה יכול להחליט אם בא לך או לא ולהסתכן מקסימום בלאכזב את ההורים. יש הבדל עצום בין זה לבין חובת השירות הצבאי והבחירה בדרך הלא מוסרית (שקרים וניצול) להתחמק ממנה.

מאיפה אנשים החליטו שהשירות הצבאי הוא רשות והוא נתון לבחירה? זו פשוט חוצפה.

ואגב, אפשר לדעת למה שירתת? אחרי שאתה מציג באור כל כך חיובי את האינדיבידואליסטים האמיצים שבוחרים בחיי תועלת ועשיה ולא מתגייסים - איפה אתה היית כשכל הבחורים הנפלאים האלו ישבו בתור לקב"ן?

מחזק את רועי.

יש (לא מעט) אנשים שהמסגרת הצבאית פשוט עושה להם רע ברמה כזו שלא כדאי לאף אחד מהמעורבים שהם יישארו בצבא.

כפי שכתבתי - נכון ויפה. מי שיש לו בעיה נפשית אמיתית - שישתחרר. אבל אנחנו מדברים פה על מתחזים.

גם לי היה חרא בצבא בתקופות מסויימות, ואני לא רואה בזה בעיה נפשית קלינית אלא תגובה נורמלית למצב מחורבן.

בסופו של דבר אין מנוס וייאלצו לעבור למודל של צבא מקצועי - כבר היום יש יותר מלש"בים מאשר הצבא יודע מה לעשות איתם ויש כמות אדירה של תפקידים מיותרים לחלוטין בצבא.

ברגע שהצבא יצטרך לשלם שכר הוגן לכל העובדים שלו, הוא מיידית ייפטר מכל מי שלא מצדיק את ההוצאה ויישארו רק אלו שבאמת יש צורך בהם.

הבזבוז של שנות אדם בשיטה הנוכחית משווע, מדובר במאות אלפי שנות אדם שיכלו לתרום לצמיחת המשק ולשפר את המצב הכלכלי, ובסופו של דבר גם הביטחוני (בלי כלכלה חזקה גם לא יהיה ביטחון) של ישראל.

רוב האמירות האלו פופוליסטיות. אני מסכים שהמודל של הצבא הנוכחי מתאים לשנות החמישים יותר מלמאה ה-21, אבל עדיין מדינת ישראל לא תעמוד בתקציב ביטחון שצריך להחזיק צבא שכיר, ואחוז החיילים ה"מיותרים" הוא לא גדול כמו שאתה חושב.

למעשה, מתוך אותם חיילים "מיותרים", אני מעיז ומעריך שאחוז גדול הוא חיילים בעלי נתונים נמוכים שלא בדיוק יובילו את הכלכלה הישראלית באזרחות. אני בטוח שאתה מכיר איזה שניים שלושה שחבל שהם מש"קי ממטרות במקום להתחיל את הדוקטורט שלהם בהנדסת טילים, אבל בגדול הצבא יודע למיין ולסנן אנשים לפי כישורים.

לעומת זאת, אם אותם חיילים מיותרים ישוחררו ויילכו להוביל באזרחות את שוק דודי השמש וקמעונאות הירקות אבל צה"ל יצטרך לשלם פי עשר עבור שירותי גננות וסבלות במחסנים - תקציב הביטחון יזנק והכלכלה תיפגע.

הטיעון הכלכלי של שחרור חיילי חובה הוא מופרך. המיסים שהם היו משלמים כאזרחים זניחים לעומת עלות העבודה שהם חוסכים למדינה.

בגלל זה ההצעה שאני תומך בה היא הצעה של ברירת שירות לאומי. מי שלצה"ל באמת אין מה לעשות איתו יוכל למלא את חובתו במקומות אחרים. ולא חסר במדינה מקומות בהם יוכלו לנצל טוב מאוד תוספת ידיים "זולות".

וכן, אני כן חושב שלמדינה מותר לדרוש מבן אדם לעבוד תמורת עשירית מהשכר הריאלי למשך שנתיים כחובה אזרחית. זה רק יעשה טוב לכלכלה ולחברה.

פורסם
וכן, אני כן חושב שלמדינה מותר לדרוש מבן אדם לעבוד תמורת עשירית מהשכר הריאלי למשך שנתיים כחובה אזרחית. זה רק יעשה טוב לכלכלה ולחברה.
במשך כל קריאת הדברים שלך הינהתי בראשי בהסכמה, עד שהגעתי לשורה הנ"ל.

למדינה מותר לדרוש מכל אזרח לשרת שירות חובה בצבא? מקובל עלי. מרוב שזה מקובל עלי, הזמן הכולל שהייתי בצבא (לא כולל מילואים) עלה על שלוש השנים המינימליות, ולא ישבתי בכלא.

מפה ועד לומר שזכותה של המדינה לשלם לאלה שהיא כופה עליהם את השירות הצבאי רק כעשירית משכר המינימום? לא ולא! :nono:

המציאות הזאת מובילה למצב שבו לחייל שאין הורים שיממנו אותו אין זכות קיום. ביננו, מה אפשר כבר לעשות עם 350 ש"ח בחודש? לקבל סיוע אין מצב - על החייל להוכיח שהוא ניתק את קשריו עם הוריו וכי אינו מקבל תמיכה כלשהי. כמובן שבמהלך הזמן מרגע הגשת הבקשה לסיוע ועד לאישורה עובר זמן מסוים, במהלכו לחייל אסור לעבוד ולהשתכר בכבוד (אני מכיר מקרוב את הפרוצדורה, למזלי לא היה לי הכבוד לעבור אותה, אבל אני מכיר כאלה שכן ניסו). יוצא קירח מכאן ומכאן.

החייל משתחרר אחרי שלוש שנים כשבאמתחתו מענק שחרור בסך כ-5000 ש"ח ופקדון בגובה של כ-14000 ש"ח. כמה כסף היה אפשר לעשות אילו הוא היה עובד כאחד האדם?

אז נכון, הצבא זאת החובה של כולם ואני אישית אמשיך להטיף לשרת בצבא. זאת עדיין לא סיבה עבור המדינה לעשוק את החיילים.

:evil:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...