Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מפה ועד לומר שזכותה של המדינה לשלם לאלה שהיא כופה עליהם את השירות הצבאי רק כעשירית משכר המינימום? לא ולא! :nono:

החייל משתחרר אחרי שלוש שנים כשבאמתחתו מענק שחרור בסך כ-5000 ש"ח ופקדון בגובה של כ-14000 ש"ח. כמה כסף היה אפשר לעשות אילו הוא היה עובד כאחד האדם?

אז נכון, הצבא זאת החובה של כולם ואני אישית אמשיך להטיף לשרת בצבא. זאת עדיין לא סיבה עבור המדינה לעשוק את החיילים.

:evil:

אתה יודע כמה כסף המדינה לקחה ממני בצורת מס הכנסה? אם ב 17 שנים שאני עובד מאז השחרור לא היו לוקחים לי כל כך הרבה מס הייתי יכול לקנות פורשה חדשה.

השירות הצבאי הוא לא עבודה אלא חובה אזרחית ולכן אין עליו שכר אלא דמי כיס. כיום חייל משוחרר מקבל סכום סביר כמענק ועוד אפשרות ללמוד מקצוע במימון חלקי של המדינה כך שהמדינה גם דואגת למשרתיה.

אישית שירתתי שירות סדיר מלא כלוחם ועד לפני שנתיים גם שירות מילואים פעיל כלוחם (החלק הפעיל הופסק לפני שנתיים בגלל פציעה קשה ולא מבחירה שלי או של הצבא) ולמרות המחיר הכלכלי ששילמתי עליהם אני לא מצטער לרגע. כשאדם בוחר לחיות במדינה מסויימת ורואה בה את הבית שלו הוא צריך לקבל את העובדה שצריך לשלם מיסים ולתפעל את המדינה גם אם לפעמים זה לא הכי נוח ועולה לו כסף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה ראית פעם אחת בדברים שכתבתי שאני מעודד אי תשלום מסים? :roll:

אם לא הייתי ברור, אבהיר את עצמי בשנית: אין לי בעיה עם החובה לשרת בצבא. יש לי כן בעיה עם זה שהצבא אינו משלם לחיילים שלו את השכר לו הם ראויים.

לא רוצה לשלם לחיילים מינימום? בסדר. אל תשלם להם 350 - שלם להם 1000. עדיין לא הגענו לגובה שכר המינימום וכבר תרמנו לרווחתם במידה רבה (ובו זמנית הקטנו את הישענותם על הוריהם).

אין להסיק מכך שאני קורא להשתמטות מהצבא, מהמילואים או מתשלום מסים, נהפוך הוא.

אבל ההגינות צריכה להיות דו-כיוונית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא אמרתי ואפילו לא התכוונתי לרמוז שאתה קורא להשתמטות ואני מתנצל אם ככה הובנתי.

מה שהתכוונתי זה ששירות צבאי הוא מעין מס בדיוק כמו מס הכנה. ברור שהיה עדיף אם החיילים היו מקבלים גם 10,000 ש"ח אבל המציאות בה המדינה נמצאת היא כזו שאין למדינה אפשרות כזו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הטענה הזו שזה בסדר שהמדינה תעסיק אזרחים בתנאי עבדות במשך שנתיים בכפיה ותשלם להם 300 שקל בחודש - מקוממת.

זה מתאים למדינות קומוניסטיות או דיקטטורות אחרות.

אם למדינה יש בעיה לשלם שכר הוגן אז שתגייס כסף נוסף ע"י העלאת מיסים או קיצוץ בתקציבים מיותרים.

לא מדובר על כל כך הרבה כסף - 3000 שקל כפול אולי 100000 חיילי חובה זה 3.6 מליארד שקל בשנה. לא מעט אבל בהחלט בתחום הריאלי שניתן לתקצב מתקציב המדינה.

יעילות הקצאת המשאבים במשק היא מקסימלית אם כל אחד ישלם את המחיר הריאלי על שירות או שעות עבודה שהוא צורך. כולל המדינה.

להעסיק מתכנתים בעבודות גינון (גם בתנאי עבדות כפויה של שקל לשעה) זה לא פרודוקטיבי כי במקום 10 כאלו ניתן להעסיק גנן מקצועי אחד שיתן תוצאות הרבה יותר טובות ויעלה נניח 45 שקל לשעה - אבל 10 מתכנתים ירויחו בשוק הפרטי 20K בחודש כל אחד ורק מס הכנסה שלהם יכסה הרבה יותר מהמשכורת של הגנן.

ואל תגידו שזה לא קורה - בבסיסי יחידות המודיעין/קשר מועסקים חיילים כעובדי רס"ר בעבודות גינון, ניקוי וכו' שעושים עבודה מחורבנת, במקום לבצע את התפקיד האמיתי שלהם. החיילים אמנם מתחלפים בתורנות אבל בכל רגע נתון יש 10-15 כאלו שעושים עבודות רס"ר ככה שהחישוב שהראיתי למעלה עדיין נכון.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מה לגבי הערכים שכל חייל סופג בזמן הצבא ובמיוחד בטירונות?

כל הקטע של הביחד, עזרה הדדית, לעשות דברים שאני לא רוצה אבל חייב לעשות כי זו פקודה, לנקות את החרא שאני מחרבן, לשטוף את הצלחת שאני אוכל ממנה, לשבת על דיונה ולחלוק קופסת טונה באמצע המדבר? יש בצבא ערכים שבונים הרבה אנשים ומשנים לטובה המון המון אנשים ואי אפשר לזלזל בזה, אני לא מדבר בכלל על הפן הכלכלי, את זה אני משאיר לכל מי שקיבל 100 ב5 יחידות בגרות בתיכון וחושב שהוא כלכלן ורואה חשבון ויכול לחשב ששעת עבודה של איש מודיעין שווה יותר משעת עבודה של אפסנאי בשריון. כי יש בן אדם שהוא נחות וזה בסדר לתת לו לעבוד בגננות, לנקות את השירותים ולצחצח כלים במטבח ויש בן אדם שלכאורה עדיף להזמין עבודה מבחוץ בשביל לחסוך ממנו את הייסורים והיגון שבעבודה הזאת ולתת לו להמשיך לשבת במזגן בתוך המשרד שלו, כי לצבא בטח לא שווה להפסיד שעות עבודה שלו.

שירתת בכלל בצבא תגיד לי? ואם כן, איפה למדת ששעת עבודה של איש קשר שווה יותר משעת עבודה של מכונאי טנקים?

אתם שוכחים שבשורה התחתונה כולנו בני אדם, מצחיק איך שאנשים חיים בדעה מקובעת וחושבים שהם יודעים הכל.

במקרה ואם אני לא מובן אז אני אסכם : בצבא כולם שווים, כל אחד תורם בצורה שהוא יכול, כל תרומה היא מכובדת, זה שיש אנשים שהם אולי יותר אינטיליגנצים והם יודעים לפתור תרגילים מסוימים טוב יותר מאחרים זה לא עושה אותם יותר מועילים בצבא או פחות.

אי אפשר להשוות בין חובש קרבי לבין חייל ששומר כרגע באבט"ש על התנחלות באזור יהודה ושומרון לבין אפסנאי לבין נהג תחזוקה לבין נהג מבצעי לבין פקידת שלישות לבין פקידת קישור, וכן הלאה וכן הלאה. כולם שווים, כולם תורמים לצבא, הם כולם ביחד בונים את המערכת הזאת שקוראים לה "צבא הגנה לישראל". ועל זה אי אפשר לענות בעזרת תרגיל זול בחשבון.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

תתפלא, אבל אפילו הצבא הבין שהוא צריך להתייעל והתחיל להזמין קייטרינג במקום להעסיק טבחים לדוגמא

במקרה ואם אני לא מובן אז אני אסכם : בצבא כולם שווים, כל אחד תורם בצורה שהוא יכול, כל תרומה היא מכובדת, זה שיש אנשים שהם אולי יותר אינטיליגנצים והם יודעים לפתור תרגילים מסוימים טוב יותר מאחרים זה לא עושה אותם יותר מועילים בצבא או פחות.

למה שאתה קורא קוראים קומוניזם, תסתכל מה קורה בעולם בנושא הזה

מישהו העיר בנושא הקיבוצים (שזה בעצם סוג של קומוניזם) שהתאימו את עצמם עם השנים לשינויים, הבעיה היא שהצבא נשאר הרבה מאחור

פורסם

אני לא טענתי בשום מקום שאדם א' נחות מאדם ב'.

פשוט היעילות המירבית מושגת כשכל אחד עובד במקצועו, איכות העבודה שמושגת כאשר לוקחים אפסנאי ונותנים לו לשמור היא נחותה מאשר ש.ג מקצועי שיודע את העבודה שלו היטב.

כנ"ל כשלוקחים מתכנת ונותנים לו לעבוד בגננות. (למה בכלל הצבא משקיע כח אדם בגננות, אם כבר? מה זה תורם לביטחון המדינה?)

והשוק החופשי מלמד אותנו ששעת עבודה של מתכנת כנראה שווה יותר משעת עבודה של מכונאי. מה לעשות, אלו החיים במדינה קפיטליסטית.

והתשובה לשאלה שלך היא כן, הייתי בצבא. לא רואה צורך לפרט מה עשיתי שם או באיזו יחידה שרתתי. זה לא רלוונטי לדיון. למען גילוי נאות אפרט שהייתי שם קצת יותר משנה, כלומר השתחררתי לפני הזמן. לא יכולתי לסבול את המערכת הזו מיותר מבחינה אחת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
הטענה הזו שזה בסדר שהמדינה תעסיק אזרחים בתנאי עבדות במשך שנתיים בכפיה ותשלם להם 300 שקל בחודש - מקוממת.

הנה שורש העניין. המדינה לא מעסיקה אותך, היא מטילה עליך חובת שירות לצרכיה.

חובה שממנה השתמטת כעבור זמן מה, וגם זה מקומם.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כמלש"ב שמתגייס בעוד שבוע וחצי אני מוכרח לציין שזה אחד הת'רדים המעניינים ביותר שקראתי בפורום.

Debate של ממש:idea: .

לילה טוב

פורסם

כוסאוחתו סעמק ערס כולכם, השרשור הזה שוכב מת שבוע, אני יוצא לסקי בכריסטמס וישר שלושה עמודים של כיסוחים וזיוני שכל.

לכל מי שטוען שהוא רימה את המערכת הצבאית ודפק את מי שצריך את שירותי בריאות הנפש, אני מבין שהייתם מעורבים אישית בתכתובת ובשיחות שלו. הוא אמר לקב"ן שהוא רוצה יחידה מובחרת בלבד, ואחרי הרבה התעקשויות הקב"ן החליט פשוט לתת לו זמן לחשוב על זה. כן, הקב"ן מטומטם, אבל זה מה יש.

אצל רופא כמו המכר שלך אני מעדיף לא להבדק ולא להיות מטופל שלו, אני מעדיף למות מאשר לקבל טיפול ממנו. חתיכת חוצפן שכמותך, כל אחד ואחת שמתגייסים תורמים למדינה במידה שווה, בצורה שאותו בן אדם יכול לתרום, לא כולם כשירים לשרת בקרבי. עדיף מלהשתרמט. בזכות החיילים בעבר ובהווה המדינה קיימת, אני בטוח שכל אלה שנהרגו בקרבות על המדינה מתו בגלל אידיאלים טהורים בזמן שאנשים כמוך וכמו החברים שלך ישבו במקלטים שלהם ושיחקו קלפים ואכלו ארוחות שחיתות וחיכו שהמלחמה תגמר בזמן שבחצי חיוך הם אומרים שלהם יש פטור.

יוסי, הגיעה הפעם המליון להוציא אוויר מהבלון שלך. תשתדל להפסיק לראות במצב בו אתה נמצא כרגע את האמת המוחלטת. כמו שהפנמת (בסוף) שסובארו DL היא לא הרכב המושלם לכולם, גם לעשות בדיוק מה שאתה עושה לא תמיד מתאים לכולם. למען הסר ספר, אני יודע מה אתה עושה ואיפה, שירתתי באותה יחידה בתפקיד אחר. תנסה לפתוח את העיניים קצת.

היות ואתה לא מכיר אותי, אני אודה אם לא תכליל עלי הכללות, ותדבר על "אנשים כמוני". מי שמכיר אותי כאן יודע כמה זמן הייתי מחוייב לשרת, וכמה שירתתי בפועל. אם תחלק ביניהם, תקבל Error: Division by Zero.

אגב, אתה מוזמן למות עקב סירוב לקבלת טיפול רפואי. פקה פקה.

שלא ישתמע שאני בעד מה שהוא עשה, כעסתי עליו מאוד וניסיתי לשכנע אותו לוותר על זה, אבל בניגוד לרבים פה אני לא חושב שיש טעם לכפיה על אנשים נחושים עד כדי כך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...