Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מנוע חיפוש מצוין תבצעו חיפוש הנושאים האלה נדונו בעבר !

אצלי הוחלף הטרמוסטט מערך של 89 ל-83 מעלות למרות מערכת קירור תקינה לחלוטין הווה אומר רדיאטור במצב מושלם, וונטות, חיישנים וכל הירקות במצב חדש.

בכל זאת בימים חמים מאד ובמאמץ מחוג החום טיפס לערכים גבוהים וקרובים מדי לקצה העליון המותר, זה מפריע ומסיט את תשומת הלב מהכביש.

ב-106 לא נעשתה שום התאמה של היצרן או היבואן של הרכב לתנאי האקלים ומניסיון עם רכבים צרפתיים קודמים היצרן מתכנן את מערכות הקירור שלו בטווחי ביטחון קטנים.

אפשר לראות כבר היום עם ה-206 וה-C3 את גודל הרדיאטור שמשודך לאותם מנועים ולהבין שגם יצרני רכב שוגים בתיכנון.

החלפת טרמוסטט לערך נמוך יותר לא תפתור בעיית התחממות אם מערכת הקירור לא במצב תקין.

הנחת היסוד היא קודם כל לדאוג למערכת קירור תקינה (כל הרכיבים) אפשר להחליף לטרמוסטט בערך 83 מעלות מניסיון המנוע לא מתחמם בימים חמים וימים הכי קרים בחורף הוא מגיע מהר מאד לטמפ' עבודה כמו כן לא חל שינוי לרעה בתצרוכת הדלק.

לא החלפתי יוניט חום לערך תואם, אין צורך בכך.

ואפשר גם לשלב ניקוי וניקוז של מערכת הקירור אחת לחצי שנה (חילופי עונות) ועל הדרך להחליף טרמוסטט מתאים. (רק אם משעמם :wink: )

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

תודה רבה על ההסבר :D .

זה מה שרציתי לשמוע ולדעת.

שאלה אחרונה:

מהו הערך של היוניט המקורי בראלי 106?

יש לציין שמערכת הקירור אצלי נראית במצב תקין מאוד (חיצונית),

אין נזילות ואין בריחת מים, הצינורות תקינים חוץ מאותו אחד שיוחלף מחר. אני משער שבפנים המצב קצת שונה ולכן מחר קודם כל אני מתכוון לעשות ניקוי במוסך ולאחר מכן להחליף את התרמוסטט.

שוב פעם תודה.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

כדאי לפי מה שאתה אומר להחליף את התרמוסטט לערך של 83 מעלות, אך לשהשאיר את ערך היוניט ב-97 מעלות?

מדוע ברכבך לא החלפת את היוניט לערך קצת נמוך יותר?

פורסם
כדאי לפי מה שאתה אומר להחליף את התרמוסטט לערך של 83 מעלות, אך לשהשאיר את ערך היוניט ב-97 מעלות?

מדוע ברכבך לא החלפת את היוניט לערך קצת נמוך יותר?

זה מה שעשיתי ברכב שלי, לא בטוח שזה יתאים למכונית שלך

לא החלפתי יוניט כי השינוי של הטרמוסטט הספיק ולא מצאתי לנכון לשנות עוד רכיב במערכת

פורסם

משהו חשוב לכל בעלי הפג'ואים שמרגישים שהמנוע שלהם עובד חם מדי, ובמיוחד לאלה שצריכים מדי פעם למלא גז במזגן.....

המעבה של המזגן יושב לפני הרדיאטור.

אם יש נזילה של גז מהמזגן, פעמים רבות הנזילה היא במסבך של המעבה.

בגז של המזגן יש גם שמן.

אם יש נזילה במעבה, שמן נוזל על חזית המסבך.

אבק וחול וג'יפה מהכביש ומהאוויר נדבקים לשמן שעל המעבה של המזגן.

הג'יפה הזה חוסם חלק מהמעברים של האוויר במעבה, פוגע בביצועים של המזגן, וגם מונע את זרימת האוויר המלאה לרדיאטור, ולכן גם מערכת הקרור לא עובדת כראוי.

פרקו את הגריל הקדמי, ובדקו איך נראה חזית המעבה. אם הוא מלא ג'יפה, כנראה שצריך להחליף את המעבה, ועל הדרך להקל גם על זרימת האוויר לרדיאטור.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

היום האוטו יצא מהמוסך ואני סה"כ מרוצה.

הוחלף:צינור חימום (101 שקל), תרמוסטט 83 מעלות(90 שקל) ו-2 ליטר מים ירוקים בנוסף לפרסטון שקניתי, הוחלף גם בורג ניקוז בסך 3 שקלים. :lol:

בוצע ניקוי פנימי+ שטיפה.

לאחר שבוצע ניקוז ובדיקת קומפרסיה על מנת לבדוק אם הכל תקין שילמתי סכום נאה של 533 שקלים, סכום סביר ולא כואב לכיס יותר מידי.

העבודה עלתה כמו החלקים :lol: .

יצאתי לנסיעה והרושם הוא שהמד חום מזייף קשות וזאת מכמה סיבות.

1)כשאני מושך את הרכב לסל"ד גבוה המנוע לא מתחמם, אך כאשר אני נוסע רגוע הוא עולה לאיזור השלוש תרבע.

2)בעבר אחרי שכיביתי מנוע לאחר נסיעה של 30 דקות לוונטות היה לוקח 5-2 דקות להפסיק את עבודתן, לעומת זאת היום לאחר נסיעה ממשוכת שכללה פקקים הוונטות לאחר דקה וחצי הפסיקו את עבודתן, יש להודות שבפקק האוטו רגוע ולא מתקרב בכלל לאיזור השלוש תרבע, גם עם מזגן.

סה"כ הטמפ' בהווה נמוכה משמעותית מבעבר וזה מרצה אותי.

אני זוקף זאת לתרמוסטט החדש. אגב הישן פורק ונלקח על ידי, מצבו מעולה והוא ממש כחדש (מישהו מעוניין בתרמוסטט 89 מעלות)? 8)

סיכום:

הגעתי למסקנה שהרדיאטור שלי כבר עשה את שלו, מקורי לראלי עולה כ-1250 שקלים וזה היעד הבא שלי.

אני ממליץ לכל אלה שסובלים מבעיות חום בצרפתיות שלהן לשקול מעבר לתמוסטט בעל ערך נמוך יותר בכמה מעלות בודדות.

כמו שאמרתי סה"כ אני מרוצה, עלות החלקים מאוד נסבלת והעבודה הייתה מקצועית ואדיבה, ממש כמו בפעם הקודמת.

פורסם
הגעתי למסקנה שהרדיאטור שלי כבר עשה את שלו, מקורי לראלי עולה כ-1250 שקלים וזה היעד הבא שלי.

ואולי תנצל את ההזדמנות ותשים רדיאטור יעיל יותר? כי לפי מה שאני מבין מכל בעלי ה106 רעלי בפורום, המקורי לא מי יודע מה מככב בלהפטר מחום המנוע.

קשה לי להמליץ לך איזה רדיאטור מתאים פיזית כי אני לא מכיר את תא המנוע שלך, אבל בטוח יש משהו שמתאים יותר, ואם לא - אם אני זוכר נכון, בקיבוץ נחשונים מייצרים רדיאטורים עם מעברים משופרים לפי הזמנה. באיטלקיות זה פתרון לא רע ולא מעט עשו אותו.

מישהו ממומחי הTU לדורותיו יכול לאשר או לשלול את הרלוונטיות לפיז'ו?

פורסם

כבר ראיתי התקנה של רדיאטור "משופר" ב106 ראלי.

לפי ההתרשמות שלי ממד חום השמן והמים לא רק שהוא לא שיפר אלא הוא החמיר את המצב והמדי טמפ' עומדים על נקודה גבוהה יותר מאשר עם הרדיאטור המקורי.

היתרון היחיד של אותו רדיאטור הוא במשקלו הנמוך יותר מהרדיאטור המקורי, לפי דבריו של היצרן.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

ואולי תנצל את ההזדמנות ותשים רדיאטור יעיל יותר? כי לפי מה שאני מבין מכל בעלי ה106 רעלי בפורום, המקורי לא מי יודע מה מככב בלהפטר מחום המנוע.

קשה לי להמליץ לך איזה רדיאטור מתאים פיזית כי אני לא מכיר את תא המנוע שלך, אבל בטוח יש משהו שמתאים יותר, ואם לא - אם אני זוכר נכון, בקיבוץ נחשונים מייצרים רדיאטורים עם מעברים משופרים לפי הזמנה. באיטלקיות זה פתרון לא רע ולא מעט עשו אותו.

מישהו ממומחי הTU לדורותיו יכול לאשר או לשלול את הרלוונטיות לפיז'ו?

ראשית הנחת יסוד נכונה - תמיד קיים רכיב טוב יותר ויעיל יותר (למרות מה שישי אומר וחושב)

בראלי דור 2 לפחות, מערכת קירור תקינה מספיקה אם כי בימים חמים מ-א-ד ובשילוב של נסיעה בעומס מד החום יטפס לקצה העליון המותר, אפשר בהתקנה של טרמוסטט שנפתח מעט מוקדם יותר לשפר את המצב.

• תוכן חדש...