Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

לחבר יש מזדה 121 (94 מוזרקת, 1300, 16שסתומים, אוטומט) ויש לו בעיה כזאת: כאשר המנוע קר לאחר התנעה במקום שהטורים יעלו קצת מעל הרגיל הם יורדים ו מתיצבים על 500 בלבד, כאשר מדליקים מזגן אז המנוע בכלל מתכבה. לאחר שהרכב מתחמם לטמפ עבודה הטורים עולים ל 800 בערך ואז המנוע עובד רגיל כולל עם מזגן. המד חום עובד רגיל בהתחלה מחוג על קר ואז עולה עד שמגיע לטמפ עבודה. ממה שהבנתי גם לפעמים אם מדליקים מזגן כאשר מנוע חם הטורים קופצים רגעית ל 2000 ואז מתייבים חזרה, לא יודע עם זה קשור.

ממה זה יכול להגרם? ומה כיווני בדיקה אפשריים? אולי מנוע צעדים או חיישן טמפ ?

תודה.

פורסם

נשמע כמו בעיית ייצוב סיבובים, תתכן בעית הצתה, דליפות אוויר ועוד.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני לא זוכר בדיוק אבל נראה לי שבדגם הזה יש שסתום תרמי להנעה קרה ובדכ' הוא לא מתפקד.(נתפס) כמו כן יוניט טמפ' בהחלט יכולה לגרום לתקלה .

בברכה !

KamiTech

פורסם

לדני הבעיה קיימת רק בעת שהמנוע קר וזהו. כמו כן הטורים גם אם נמוכים הם יציבים.

ואיך נקרא השסתום הטרמי באנגלית מכייון שבדקתי ב AUTODATA ויש לרכב די הרבה שסתומים ווסטים למיניהם לא כולם נמצאים בכל דגם אך ניתן לבדוק עם רב מודד לפחות את אלו שנמצאים. אז באיזה כיוון ללכת עם זה מכיוון שהבעיה יכולה לנבוע מהרבה מקורות יחסית ממש לא רוצה לשלוח אותו למוסך וזאת כי הרכב בירושלים ואני לא מכיר בעיר הזאת אף בעל מקצוע אמין בתחום ההזרקות. ורוב הסיכויים שסתם יתחילו להחליף דברים עד (אם בכלל) שהבעיה תיפתר.

פורסם

היום בדקנו, המנוע כאשר לא משולב הילוך עובד רגיל טורים עולים קצת ואז יורדים לתחום עבודה כאשר מנוע מתחמם. אבל ברגע שמעבירים לD או R הטורים נופילם ל 500 כל זה קורה כאשר המנוע קר ברגע שמתחמם התופעה נעלמת. הבעיה היא כנראה בגיר או שאולי פשוט צריך להחליף שמן גיר, היה צריך להחליף לפני 15K אך לא ידוע אם הוחלף האם זה יכול לגרום לבעיה. כמו כן האם קיים פילטר שמן גיר לרכב זה כי לא ראיתי שמזכירים אותו איפשהו בספרות הטכנית.

פורסם

מקפיץ.

ומאוד מעוניין בחוות דעת על התקלה הזאת האם זו בעית גיר או שמן גיר בלבד.

הבחור התקשר למוסך מורשה בירושלים וקיבל הצעה של 500 ש"ח על החלפת שמן גיר, סכום אבסורדי או שהם מכניסים שם זהב או שהם טעו המחיר.

תודה בכל אופן.

פורסם

מחיר של 500 שקל כולל עבודה זהו מחיר יחסית סביר ביחס לעלות החלקים:

2 גלונים (אולי קצת פחות) במצב שמחליפים את כל השמן גיר יוצא 100 ש"ח

פילטר גיר ואטם בא כקיט ללאנטיס עולה סביב ה 120 כנראה שזה המחיר גם לגיר שלך

עבודה של שעה פלוס מינוס (200 שקל בערך)

תעשה חישוב וזה בערך יוצא המחיר.

בכל מקרה

אני לא מאמין שהשמן גיר הוא מהות התקלה אלא חיישן טמפרטורה תקול, יכול להיות דליפות ואקום, בעיית הצתה, ועוד.

אני במקומך ל-א הייתי מחליף שמן גיר בשביל לפתור את הבעיה כי זה לא יפתור אותה!

צריך ללכת למכונאי מקצועי ואמין שיבדוק ויאתר את מקור התקלה.

פורסם

כמו שתיקנתי המנוע עובד תקין במצב קר גם אם מפעילים מזגן הבעיה מופיעה רק כאשר מכניסים להילוך ואז מרגישים כאילו הרכב מתאמץ ברגע שמחזירים ל P המנוע חוזר לסלד תקין.

והאם יש פילטר לגיר לדגם זה?

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
ערב טוב.

לחבר יש מזדה 121 (94 מוזרקת, 1300, 16שסתומים, אוטומט) ויש לו בעיה כזאת: כאשר המנוע קר לאחר התנעה במקום שהטורים יעלו קצת מעל הרגיל הם יורדים ו מתיצבים על 500 בלבד, כאשר מדליקים מזגן אז המנוע בכלל מתכבה. לאחר שהרכב מתחמם לטמפ עבודה הטורים עולים ל 800 בערך ואז המנוע עובד רגיל כולל עם מזגן. המד חום עובד רגיל בהתחלה מחוג על קר ואז עולה עד שמגיע לטמפ עבודה. ממה שהבנתי גם לפעמים אם מדליקים מזגן כאשר מנוע חם הטורים קופצים רגעית ל 2000 ואז מתייבים חזרה, לא יודע עם זה קשור.

ממה זה יכול להגרם? ומה כיווני בדיקה אפשריים? אולי מנוע צעדים או חיישן טמפ ?

תודה.

שלום דני!

יש לי בעיה דומה במיצובישי כריזמה 98. מעניין אותי לדעת איך נפתרה הבעיה אם נפתרה??

פורסם

לבחור עם המזדה, אני מהמר על AIR VALVA CONTROL. בידקו את המגעים של שסתום זה (נמצא מתחת לבית מצערת) ואם זה לא המגעים זה כנראה השסתום עצמו.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

למר שמוליק היקר אין לך מה להמר כי תפסיד

במזדה 121 מע' תיגבור הטורים מותקנת על

קיר האש שני שסתומים מכנים שמקבלים פיקוד חשמלי

ממחשב ניהול מנוע שסתום ראשון להתנעת בוקר

ושסתום שני לתיגבור בזמן עומס(מזגן.שילוב הילוך.הדלקת אורות.וכו")

כל התיגבור בכללי מתבצע ע"י צינורות וואקום ממע' היניקה

לשני שסתומים אלו ישנם בורג וויסות שניתן לשליטה ע"י גורם חיצוני

אך במזדות הנ"ל ישנם תקלות דיי שכיחות

1: שסתום לא ניפתח לאחר קבלת אות פיקוד

2: היותר כבעיה רצינית לא מגיע אות פיקוד להפעלת השסתום המכני

3: נדיר שישנה תקלה בצינורות עצמם ועם ישנה בעי בצנרת (נקרע.נסדק)

לא תהיה בעיה לאבחן לכל בעל מקצוע כי המנוע יעבוד על טורים גבוהים

תאמין לכל מילה שלי ברשותי (לאישתי) ישנה אחת כזאת שלא מוכנה להיפרד מימנה כבר 5שנים

והיתה לי בעיה עם שסתום השני שהסברתי עליו לא הגיע אות פיקוד

הפכתי את הרכב עד שמצאתי נתק בחיווט החשמל

מקווה שהסברתי טוב (על קצה המזלג ישנם עוד אלמנטים שקשורים למע' חישן מצב מצערת וכו')

אך קשה לי לפרט על בורייה על המע' הנ"ל בקיצור לא סיפור גדול

בברכה ניצן ושבת שלום

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם!

לי יש בעייה דומה במקצת (גם מאזדה 121).

התקלקלה משאבת המיים ולא שמתי לב לטמפ' מנוע, הגיע למצב שהמנוע נכבה מהתחממות (למזלי לא הלך ראש) עצרתי בצד וגררתי אותה לתיקון.

הוחלפה משאבת מיים, יוניט מאוורר ושמן מנוע.

מאז הטורים עובדים אחרת ממה שהיה קודם: בהתנעה עם מנוע קר במקום לקפוץ ל- 2000 עולה רק ל- 1500.

מנוע בטמפ' עבודה במקום 900 "רוקד" על קצת פחות ונראה לי יורד קצת בהתחלה של "זינוק בעליה". רעידות מנוע שהיו קודם (רצועות מנוע תקינות אז זה לא זה) תכופות יותר.

למישהו יש מושג מה השתנה ומה ההשלכות?

תודה.

• תוכן חדש...