Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת על מגבר phase evolution OPUS 150.4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מתכוון לסט סופרימו? , כי אם כן אז באמת המגבר חזק מאוד ויחסית עומד בהצהרות אבל בשביל סט כזה איכותי לדעתי אתה צריך לבחור מגבר טיפה יותר טוב ויותר איכותי, לדוגמא האודיסון VRX הליקס A4 ,ג'נסיס, בקיצר מה שאני בא להגיד שכאשר הסט הוא בכזאת רמה גבוהה המגבר צריך להיות באותה רמה, האופס יותר מתאים להייבריד אוביישין גג לאילייט 2 חלקים וגם זה בספק, שוב זאת דעתי האישית ואתה יכול להיות הכי מרוצה בעולם מהמגבר אבל אם הלכת על הטופ של הסטים (יחסית כן) אז אתה לא צריך להיתפשר על מגבר

פורסם

זה מגבר מעולה! שמעתי אותו אצל dj-uri על סט של אילייט, צליל נקי מאוד ויש לו רזרבות ענקיות של כוח לשים בצד - הוא צריך להרים את הסופרימו בלי בעיות בכלל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

השאלה היא איך הוא שולט טוויטרים? והאם יש לו דאמפינג פאקטור מספיק גבוה כדי לשלוט על הטוויטר סופרימו בצורה טובה

שמתי לב שיש לו באנד-פאס וכולי , מגבר עתיר אפשרויות [ביחס למחיר] שנראה אופציה באמת מאוד ריאלית להגברת סט סופרימו אקטיבי.

כנראה שעד שנבדוק לא נידע איך הוא יושב על הטוויטר :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

גם אני שמעתי את המגבר אצלי אורי,ובעוד רכבים במספר קונפיגורציות, אין ספק שזה מגבר מעולה ביחס למחיר והכוח שהוא מספק פשוט עצום, אבל! לדעתי האישית לחבר מגבר כמו האופוס לסט כמו הסופרימו זה עלבון לסט ברמה הזאת , כי אם כבר כיוונת כל כך גבוהה אז ההגברה צריכה להיות בהתאם, והשאלה,elik0, היא לא אם המגבר מתמודד טוב עם הטוויטרים כי הוא מתמודד איתם טוב מהבחינת העוצמה, אלה אם הוא מתמודד טוב עם הוופרים מבחינת האיכות והדאמפינג פאקטור, ד"א אם אתה באמת הולך להוציא את המקסימום מהסט אז מנסיון של אדם אחר שאני מכיר אתה צריך להעביר חוטי 6-8G בשביל שהם יקבלו עוצמה מלאה גם עם מגבר חלש , ובנוגע לטוויטרים אתה בטוח תשמע בהם הבדל באיכויות הצליל בין האופוס לכל אחד מהמגברים שציינתי אפילו אם חלקם הם """רק""" 85-110 RMS

פורסם

בנוגע לשאלה שלי

אמנם אני מכוון גבוה עם הרכיבים

אבל אני לא מתכוון להוציא הון מיותר .

מגבר בסה"כ צריך להגביר את האות שהוא מקבל

מגבר טוב ניחן בזה שהוא עושה כלום למוזיקה

מגבר של 925956 אלף שקל אולי יעשה את העבודה הזו כמו שצריך

אבל גם מדבר סדרה גבוהה של חברה ידועה ומוכרת יעשה את העבודה בצורה סבירה.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

הפייז מעולה, תקרא ביקורות עליו בחו"ל ותראה שהוא פצצה.

המחיר לשונוח יחסית בארץ והוא ללא ספק עומד ברמתו של הוספרימו . ללא שום קשר למגבר איזה HU יש לך כי לסט כמו הסופרימו לנצל אותו חשוב HU איכותי ביותר יותר ממגבר.

בברכה,

קורווין.

פורסם

תשמע אם אתה מחפש מגבר שיעשה עבודה סבירה אז זה מגבר מצויין, הוא יעשה עבודה יותר מסבירה עבודה טובה אפילו, אבל לא מעבר לזה

... יעשה את העבודה בצורה סבירה
פורסם

היתי רוצה להוסיף בנוסף לקודמי שאני באמת הופתעתי מהיכולות של המגבר הזה. בהתחלה קניתי אותו בכוונה שזהו יהיה לא יותר ממגבר חלופי למגבר אכותי אחר שיש ברשותי T15004 של רוקפורד. אך לאחר בחינה שלו אני יכול להגיד לך שבאמת הופתעתי מאוד לגלות שהעלות מול תועלת של המגבר הזה עצומה ואולי אחת הגבוהות ביותר בשוק.

לא היתי רוצא לשלול מגברים אחרים "הנחשבים" אולי למותגים בעלי שם טוב יותר בשוק, אך אם זאת בו נומר שאכות הסאונד לטעמי מגיעה לרמה כזאת ב OPUS שקשה יהיה אף מאוד להתחרות בא בצורה של הבחנה בהבדלים ניכירים בהשוואה למגבר הנחשב אכותי יותר.אם אכן קיימים הבדלים כאלה אתה יכול להיות בטוח שהם זניחים ולא מצדיקים את העלויות וההפרשים העצומים.

מבחן התוצאה מוכיח שאין צורך להשקיע 10K+ כדי להנות מתוצאות הגברה מעולות. אגב היתי נורא קרוב להשקיע כ 15K על האודיסון VRX 4.300 (לאלו שכל כך אוהבים להתווכח על מחירים שיריצו חיפוש לפני כי זה עוד מחיר מעולה בשבילו) .

אני שמח על היום שניר שיכנע אותי שה OPUS מעולה ומספיק.חיסחון של ממש!

פשוט תגלית האכות שלו והעוצמה לה הוא מגיע שאינני יכול לנצל את כולה!

אגב אני מגביר איתו אליט 6( 2 חלקים) והייבריד 6( 2 חלקים).

לגבי כיוונים. לא התעמקתי בזה הרבה למעט חיתוך מה שכן לא חסר לו.

לגבי אנשים שיחפשו "שם" בכול מחיר להם אני ימליץ שיקנו בכול זאת את ה VRX יותר פסיכולוגית, לפעמים להרגיש ששומעים הרבה יותר טוב ושיש לך מגבר ש"נחשב" זה גם משהו :-)

פורסם

טוויטר נשמע חזק עם וואטים בודדים. מספיקים 10 וואט כדי לגרום לסופרימו להפיק צליל בעוצמה שצזיקה לשמיעה. עצם העובדה שביכולת הדרייבר לספוג X וואט לא אומרת שהוא "לא ינוצל" עם לא יקבל את ההספק המקסימלי.

כאשר מחברים מגבר מעולה כמו האופוס לטוויטר סופרימו נשארות עתודות כוח משמעותיות ברמה כזו שעבודת המגבר תהיה רחוקה מאוד ממעטפת המגבלות של המגבר ולכן הוא יעבוד בעיוות זניח. קשה לי להאמין שתועלת (אם תהיה בכלל כזו) ממעבר למגבר יקר יותר תהיה מדידה בציוד בדיקה - באוזן היא בטוח לא תהיה מדידה.

כל "שינוי בצליל" בין מגברים מהווה בעצם עיוות. אם שלושה מגברים "נשמעים" שונה אז לפחות שניים מהם מעוותים את הצליל ברמה כזו שזה שמיע - ניתן להניח שכדי ש"עיוות זה יהיה שמיע מד'ובר בTHD מעל 1% שזה הרבה למגבר מודרני. לבוא ולומר שישמעו הבדל בין אודיסון, פייז,הליקס, ג'נסיס ועוד זה כמו לומר שכל אחד מהם מעוות את הצליל באופן שונה. ההבדל השמיע בין המגברים זה לא ה"עיוות" או "הצליל האופיי" שלהם אלא הבדלי העוצמה בניהם שמתבטאים ב- DYNAMIC HEADROOM גדול יותר.

מגבר טוב יהיה מגבר חזק עם אחוזי עיוות נמוכים. כל מגבר חזק מחברה מכובדת מסידרה שאינה " סדרת BUDGET" שלה יעשה עבודה טובה.

את הכסף ש"תחסוך" משימוש בOPUS או מגבר מקביל במקום לקנות אודיסון למשל יוכל לשמש אותך להתקנה איכותית, איטום, פרוססור, רכיבים נוספים או אפילו לשמח אנשים שחשובים לך כמו אישתך/חברתך - לך תקנה לה משהו יפה...

ויכוחים בנושא ציוד "היי אנד" מונעים מתחושות או תפישות של אנשים לגבי מותגים ולא בהכרח מונעים מעובדות בשטח, לפעמים גם מהבדלים פיזיולוגיים או פסיכו-אקוסטיים. כדאי שתקראו את המאמר ממגזין stereophile בשם "Why Hi-Fi Experts Disagree"

http://www.stereophile.com/features/104/index.html

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

שמעתי את המגבר ב סאאב 9-5 שהייתה ב emma לפני שנה בערך (אבל את המערכת לא שמעתי בתחרות עצמה היה שם רועש ) אצל הבנאדם והמגבר פשוט נשמע ליגה! אומנם על קומפוננט של phase גם אבל נשמע מעולה ועוצמתי ...

Hu - 880 prs

Tw - alesis point 7, 4 inch - amp xetec vector

Mids - morel pulse 6 mid bass - amp xetec xircuit

Sub - phase sx 220 - amp hifonics titan mono

פורסם

שמעתי שהמגבר מצויין, לא יצא לי אישית לשמוע אותו.

בלי קשר, בשביל להגביר טוויטר סופרימו, מספיקים גם 90 וואט RMS. אפשר אפילו להשקיע במגבר 2 ערוצים איכותי יותר. אבל אם יש לך וופרים שדורשים את זה וממליא אתה מחליף למגבר חזק יותר, אז שווה להשקיע בכדי לקבל את העוצמה הזו. אבל זו בהחלט עוצמה שלא תשתמש ב 1/2 ממנה בשביל הטוויטר. אלא אם כן אתה עובד בפיזור הפגנות או בהברחת יונים בקרבת מסלולי המראה...:hihi:

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

תשמע אני עדיין שואל לגבי ה HU .

האופוס מגבר נהדר. פשוט ככה. אתה תנצל את הסופרימו מעולה.

אם אתה מתעקש לא ללכת עליו(NO REASON Y???) אז יש לך או jl 450/4 או eton ec500.4

שניהם מגברים המיודעים לסטים מהסוג הזה.

שתיהן חברות hi-end.

אם לא לך על האופוס , לא שמעתי אחד שהתאכזב ממנו.

בברכה,

קורווין.

פורסם

הHU שלי אלפין 9855 לא R בלי כפתורים חורקים או פנאל שלא גולש או אור אדום שלא מפסיק להבהב :)

אמממ נראה לי אני ילך על הOPUS בכל זאת אני לא מאמין שהסט ישמע רק סביר ... עמו שאמרו פה

אודיסון ?QW למה אלוהים ישמור אותי אני קונה אוטו חדש לעבודה במחיר הזה (L200 שנת 94-95) חחח חבל על הכסף !

תודה לעוזרים ועכשיו לשאלה השניה ... איך המונו שלהם ה500.1 ???אותה סידרה

• תוכן חדש...