Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב ב170K כרגע, הוחלף טיימינג ב125K, אז בטיפול הבא צריך להחליף.

בכל אופן, החום הכניע אותי היום ונפלתי למשכבי במזגן.

מחר בבוקר אני אפרק, אני עדיין אשמח לעזרה לפני.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראה , אם אתה מתעקש אז יש לי עצה אחת בשבילך :

עשה את הטיפול ונהג בזהירות מרובה במגרש נטוש למשך כמה זמן ,אח"כ תעבור לקצת יותר אגרסיבי.

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

עיצה הכי טובה שלי :

מכיוון שאתה כל כך עקשן (לפעמים זה טוב)

ביום ראשון קח את הרכב למוסך.

בקש מהמכונאי להתלוות אליו.

ובקש ממנו לבצע את עבודה לבד תוך כדי השגחה אישית שלו.

ללמוד זה לא זול:? .

ירון מאיר

פורסם

רעיון נחמד. נראה לי שיהיה קצת קשה למצוא מישהו שיסכים אבל שווה לנסות.

תכלס שזה קלי קלות להחליף ברקסים, אבל שוב-רק כאשר יודעים זה קל. אם לא יודעים אז הפרבולה הופכת להיות שלילית ומסוכנת ביותר...

פורסם

אני מבקש ממך חבר ומתחנן אל תחליף דסקיות בילום לבד

ישנם המון סימפטומים שהמכונאי יוכל לזהות ולמנוע אסון מבעוד מועד ובקסנטיה הנושא מועד לפורענות ישנם לא מעט מיקרים של התפסות של קליפר צינור בלם סתום גומיות אבק יבשות צלחת בילום מזוגגת צינורות בלם יבשים תותבי קליפר עקומים או שחוקים דיסקיות שצריכות פאזה ועוד הרבה תקלות שקצרה היריעה מלפרט, ככל שזה נראה פשוט וזה אכן פשוט ואני בטוח שאתה תצליח לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר אל תקח את האחוז המיזערי הזה ותסכן את חייך וחיי הנוסעים אתך בכביש

המדריך של היינס הוא מדריך למכונאי מדופלם אשר מקבל אינפורמציה ספיציפית עבור רכב מסוים ולא מהווה תחליף למכונאות של יום יום

אז בבקשה עמוד ליד המכונאי תסתכל ותהנה אפילו תעזור לו ,אבל לא לבד

יגאל

פורסם
בוא נעזוב לרגע את החלפת הרפידות וכל סיפור הבטיחות.

יש לך מספיק נסיון כדי לדעת אם הצלחות זקוקות לחריטה / החלפה?

כן, יש לי.

אני מודה לכולכם על התשובות והדאגה, אני אנסה, סביר להניח שאני אצליח, פאזות כנראה שאני אצטרך לעשות, אבל זה בעיה קטנה, יש לי את הכלים לעשות את זה... כבר עקבתי מקרוב מספר פעמים וראיתי ובחנתי איך מוסכניקים עושים את זה, אין סיבה שאני לא אצליח בדיוק באותה מידה.

תודה על התגובות.

פורסם
אני מבקש ממך חבר ומתחנן אל תחליף דסקיות בילום לבד

ישנם המון סימפטומים שהמכונאי יוכל לזהות ולמנוע אסון מבעוד מועד ובקסנטיה הנושא מועד לפורענות ישנם לא מעט מיקרים של התפסות של קליפר צינור בלם סתום גומיות אבק יבשות צלחת בילום מזוגגת צינורות בלם יבשים תותבי קליפר עקומים או שחוקים דיסקיות שצריכות פאזה ועוד הרבה תקלות שקצרה היריעה מלפרט, ככל שזה נראה פשוט וזה אכן פשוט ואני בטוח שאתה תצליח לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר אל תקח את האחוז המיזערי הזה ותסכן את חייך וחיי הנוסעים אתך בכביש

המדריך של היינס הוא מדריך למכונאי מדופלם אשר מקבל אינפורמציה ספיציפית עבור רכב מסוים ולא מהווה תחליף למכונאות של יום יום

אז בבקשה עמוד ליד המכונאי תסתכל ותהנה אפילו תעזור לו ,אבל לא לבד

יגאל

זה אמנם עניין של בטיחות אבל אנשים, נראה לי שהגזמתם מעט...

לא צריך להיכנס ללחץ, אפשרי בהחלט לבצע את העניין לבד אם יודעים ממה להישמר ולהיזהר ועל מה להסתכל.

בנוסף, לא כל פעם שמחליפים רפידות צריכים להחליף צלחות, ואפשרי גם לשאול ולבדוק מה העובי המינימלי של צלחת, וגם לא קשה לראות בעין ע"פ הרפידות אם ישנה בעיה באופן השחיקה, ארז ביקש טיפים אז אפשר לעזור לו ולא צריך להפחיד.

הטענה שהמדריך של היינס מיועד למכונאי מדופלם בלבד אינה עומדת במבחן המציאות, הרבה אנשים (כולל אני) נעזרים בו בהצלחה מרובה.

דבר אחרון - "בקסנטיה הדבר מועד לפורענות"? מאיפה הבאת את השטות הזאת?

בריאות לכולם!

פורסם

תראה חבר יקר

מבחינתי רכב הוא כמו אקדח טעון שההדק הוא סיבוב גלגל ההגה לכיוון הלא נכון

השתתפות בשרשור כזה המעודד עבירה על החוק כמוה כמו התקנת ממסר פחת בלוח החשמל בבית

תיקונים כמו טיימינג החלפות מנוע מערכת חשמל קירור מיזוג אין לי שום בעיה לעזור ככל שאוכל כדי שאותו אדם יזכה למידע ויחסוך כסף לפעמים הרבה ויזכה לאותה תחושת סיפוק של תיקון שהצליח

מכאן ועד התעסקות בבלמים או שירשור הבא יהיה שיפוץ מסרק הגה הידראולי בבית המרחק הוא עצום

כולנו שותפים לאהבה שלנו למכוניות אבל צריך להיות איזשהו קו אדום ואני מתחתי אותו כאן

לגבי הבעיה בקסנטיה נתקלתי לא מעט בבעיות בלמים בסיטרואן בכללי כולל ברכבים חדשים לגמרי

הקסנטיות היו גם פעם מוניות כך שהמידע שנצבר הוא לאורך זמן

אין באפשרות אף אדם לעסוק במקצוע המכונאות ללא ניסיון ראה תנאי קבלה ללימודי תעודה

רק בעלי ניסיון בשילוב בעלי האינפורמציה יוכלו לעסוק במכונאות רכב כלומר על כל פועל יהיה מנהל מקצועי אשר יפקח עליו

יגאל

פורסם

יגאל אני מצטער, אני לא יודע למה אתה חושב שאני אעשה עבודה פחות טובה ממוסכניק, לזכותי עומד הנושא שאני קשור לאוטו ואכפת לי ממני וממנו, למוסכניק אין את העניין הזה.

הרי לא מדובר פה בהטסת מטוס לראשונה.

פורסם
תראה חבר יקר

מבחינתי רכב הוא כמו אקדח טעון שההדק הוא סיבוב גלגל ההגה לכיוון הלא נכון

השתתפות בשרשור כזה המעודד עבירה על החוק כמוה כמו התקנת ממסר פחת בלוח החשמל בבית

תיקונים כמו טיימינג החלפות מנוע מערכת חשמל קירור מיזוג אין לי שום בעיה לעזור ככל שאוכל כדי שאותו אדם יזכה למידע ויחסוך כסף לפעמים הרבה ויזכה לאותה תחושת סיפוק של תיקון שהצליח

מכאן ועד התעסקות בבלמים או שירשור הבא יהיה שיפוץ מסרק הגה הידראולי בבית המרחק הוא עצום

כולנו שותפים לאהבה שלנו למכוניות אבל צריך להיות איזשהו קו אדום ואני מתחתי אותו כאן

לגבי הבעיה בקסנטיה נתקלתי לא מעט בבעיות בלמים בסיטרואן בכללי כולל ברכבים חדשים לגמרי

הקסנטיות היו גם פעם מוניות כך שהמידע שנצבר הוא לאורך זמן

אין באפשרות אף אדם לעסוק במקצוע המכונאות ללא ניסיון ראה תנאי קבלה ללימודי תעודה

רק בעלי ניסיון בשילוב בעלי האינפורמציה יוכלו לעסוק במכונאות רכב כלומר על כל פועל יהיה מנהל מקצועי אשר יפקח עליו

יגאל

לא נשמע לך מעט סותר?

חוץ מזה, שמר? מישהו? פה מעודדים לעבור על החוק?

יש פה לא מעט אנשים בעלי נסיון וידע, מדובר בסה"כ על החלפת רפידות בלימה ולא על שיפוץ הגה הידראולי, למרות שגם את זה כבר עשיתי. בנוסף, בעובדה שלבעל המוסך יש הכשרת מכונאי אין משום הוכחה למקצועיותו, ולא תמיד הוא זה שמטפל ברכבך.

אני נתקלתי בכל מיני רכבים עם בעיות בבלמים, אז מה? ואני גם לא ממש זוכר קסנטיות שהיו מוניות, אולי היו מעטות, אתה מתכוון לקסארות אולי? לא היו 4 סיטרואנים ולא היו לי בעיות בבלמים באף אחת מהן, תמיד החלפתי בעצמי את הבלמים הקדמיים.

בריאות לכולם!

פורסם

1. יש ב-PSI פרויקט שלי על החלפת רפידות קדמיות וצלחות בילום של 306 שנת 98.

2. בטיחות סבבה, אם אתה לא מבריק (במילים מאד מאד עדינות) אל תעשה, אבל בשורה התחתונה זה ממש לא מורכב, ואפשרי מאד. צריך הרבה סבלנות וקפדנות יתרה - ראה פרויקט.

3. עם כל הכבוד, אני לא חושב שמשחק עם משאבת דלק, או כל נוזל אחר פחות מסוכן.

מספיק שאתה מחליף גלגל באוטו (דבר בסיסי, לא?) ובטעות מלכלך בשמן את הצלחות אתה מסכן את עצמך לא פחות מאשר להחליף רפידות.

4. בשלב זה אשתוק.

5. דעה אישית - אני לא עושה דברים מבלי לשגע את העולם קודם (כשאני לא יודע) אבל עדין כשאני עושה אותם אני בטוח שההשקעה שלי לא פחות טובה משל כל עובד מוסך אחר, למה? כי לי אכפת מעצמי.

בברכה, יחיאל.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

חבר'ה תודה רבה, הרפידות הוחלפו, כצפוי ללא שום תקלה.

בוצע טיפול שמן+פילטר שמן, פילטר אויר (למרות שעוד לא הגיע הזמן, אבל הבטחתי למי שיקנה את האוטו שהוא יהיה אחרי טיפול),

הוחלפו רפידות מקדימה ומאחורה, לא סיפור גדול, עכשיו למדנו גם את זה.

אלעד, עוד לא התעסקתי עם המזגן, זה כבר יותר מידי ליום אחד... החום שוב ניצח.

ולמרות שלא היתה הענות חיובית לעניין, אני מודה לכם על הדאגה.

פורסם

אני שמח שיצא לך סבבה ארז...

סתם שאלה, לפני שהתחלת לפרק והכל פתחת את מכסה מילוי נוזל הבלמים כדי שהבוכנה תזוז יותר בקלות? (והוצאת נוזל מהמיכל כדי שהנוזל לא יגלוש החוצה בעת דחיפת הבוכנה?)

עוד שאלה: איזה רפידות ואיזה צלחות שמת? (סתם סקרן)

ושאלה אחרונה: ביצעת על הדרך החלפת נוזל בלמים כמו שצריך בסוף העבודה?

עכשיו נשאר לך לזכור בשבוע הקרוב לא לקרוע את הברקסים, לבלום מבעוד מועד לאט לאט ואתה כבר תרגיש תוך כמה ימים שהבלימה משתפרת משמעותית.

• תוכן חדש...