Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קטלאני, בקסנטיה המערכת בנויה אחרת, למעשה שחררתי את פטמת ניקוז האויר, ואחרי החלפת הרפידות וחיבור מחדש, ביצעתי ניקוז אויר כיאה לקסנטיה, אין מיכל נוזל בלמים, יש נוזל הידראולי שהוא בעצם מפעיל את כל מערכות הרכב: הגה, בלמים, ומתלים.

עדיין אין צורך להחליף אותו, המערכת נוקתה במשך השנה האחרונה.

פילטר דלק הוחלף לפני חודש, פלאגים הוחלפו לפני חודש עקב חשש לבעיה, שלא היתה בסוף, ובעצם כך הסתיים לו עוד טיפול, בטיפול הבא אם הרכב יהיה אצלי, אני אאלץ לעשות גם טיימינג, ואת זה עוד לא החלטתי אם לנסות לעשות לבד.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סתם שאלה, לפני שהתחלת לפרק והכל פתחת את מכסה מילוי נוזל הבלמים כדי שהבוכנה תזוז יותר בקלות? (והוצאת נוזל מהמיכל כדי שהנוזל לא יגלוש החוצה בעת דחיפת הבוכנה?)

זה לא יעזור, אם אתה רוצה שהבוכנה תזוז בקלות תצתרך לנקז את אותו צלינדר, עדיף להפעיל קצת כח, לא יקרה כלום אם תזיע קצת :)

ושאלה אחרונה: ביצעת על הדרך החלפת נוזל בלמים כמו שצריך בסוף העבודה?

.
אין שום צורך להחליף נוזל בלמים בכל פעם שמחליפים רפידות, הבלאי של הרפידות לא קשור בשום צורה לבלאי של הנוזל.

ולסיכום לארז, כל הכבוד שלא נכנעת להפחדות של חברי הפורום, אני שמח שבצעת את העבודה לבד כי אף ערבי בשום מוסך לא ישקיע בשבילך את אותו מאמץ ואותה השקעה כמו רק בעל האוטו מסוגל. אני מחליף באוטו שלי בלמים כבר עשר שנים ללא הכשרה של מכונאי ועוד לא צירפתתי עצים. אמנם נכון שמדובר באביזר בטיחות מהמדרגה הראשונה אבל זו מערכת פשוטה ביותר ואין ממה לפחד (במיוחד כאשר היינס לימינך).

בקיצור כל הכבוד ארז, וירבו כמוך!

יום טוב גם לך

פורסם

לי יצא להחליף רפידות פעמים, בפעם השניה גם החלפתי דיסקים.

את הרפידות קניתי ממוסך מורשה, הם למעשה שלחו אותי לאותו מקום שהם קונים ממנו :???: .

לא ביצעתי ניקוז שתי הפעמים, רק פתחתי את המכסה של מיכל נוזל הברקס כדי לתת לנוזל מקום להתפשט.

את הבוכנה דוחפים בקלות יחסית באמצעות הידיים. חשוב למנוע מנוזל הבלמים להשפך על כל חלק שהוא של הרכב. וכמובן לפמפם אח"כ את הברקסים.

אני השתמשתי בנכיל שלם של נוזל ניקוי לברקסים (תרסיס). על כל המערכת.

חשוב לשמן/לגרז את שני הברגים שלמעשה מהווים מסילה שגוף הבוכנה נע עליהם ואח"כ לסגור עם כיסוי הפלסטיק נגד האבק.

ופשוט לנהוג לאט ובזהירות בהתחלה ולראות שבאמת הכל עובד כמו שצריך.

בפועל אם יש בעיה היא אמורה לצוץ מהר מאד ולא בעיכוב של שבועיים.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אני מסכים עם יגאל בעניין הנוזל בלמים שאין שום צורך לבצע לאחר ביצוע החלפת רפידות אבל אני כאשר אני מחליף ברקסים אני עושה את זה על הדרך.

תמיד טוב לרענן ולהחליף נוזל בלמים.

פורסם

ארז, איך אתה מרגיש עכשיו שעברת על החוק והחלפת בלמים לבד?

ארז...הצלחת לעצור? אתה עדיין איתנו?

בקשר למזגן, אתה יכול לפרק ולנסוע עם זה ככה בינתיים, לא צריך להשבית את הרכב בשביל זה, גם ככה המזגן לא עובד..

בריאות לכולם!

פורסם
ארז, איך אתה מרגיש עכשיו שעברת על החוק והחלפת בלמים לבד?

ארז...הצלחת לעצור? אתה עדיין איתנו?

בקשר למזגן, אתה יכול לפרק ולנסוע עם זה ככה בינתיים, לא צריך להשבית את הרכב בשביל זה, גם ככה המזגן לא עובד..

עשיתי קודם נסיעת מבחן קצרצרה, הברקסים עובדים, אבל יש שוב את ההרגשה שהיתה פעם כשיש אויר במערכת, אני אנקז שוב, חוץ מזה הם עוצרים כמו משאית.

בקשר למזגן,

אין לי יכולת נפשית לעמוד בחוץ בחום הזה ולפרק... (כן כן אסור 3 נקודות)

פורסם
עשיתי קודם נסיעת מבחן קצרצרה, הברקסים עובדים, אבל יש שוב את ההרגשה שהיתה פעם כשיש אויר במערכת, אני אנקז שוב, חוץ מזה הם עוצרים כמו משאית.

בקשר למזגן,

אין לי יכולת נפשית לעמוד בחוץ בחום הזה ולפרק... (כן כן אסור 3 נקודות)

בעניין הברקסים; בכל פעם שמחליפים ברקסים חדשים התחושה בדוושה הופכת כהה עד שעוברים כמה ימים (או מאות קילומטרים) והרפידות עוברות "הרצה" ומתאימות עצמן 100% לדיסק. אני הייתי מחכה עם ה"אויר במערכת" עוד שבוע בשביל להיות בטוח שזה אכן זה.

בעניין החום בחוץ - מסכים איתך ב 100%.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אגב, לקסנטיה שלך אותן צלחות קדמיות כמו בברלינגו, מה שאומר שעלותן זעומה - לא הרבה יותר מ-100 שקל לזוג.

אם אתה יודע שיש לך צלחות אירופאיות איכותיות ותקינות אכן שווה לשמור אותן במידה וניתן, אבל אם ממילא אתה נוסע על זבל סיני, שנהיה פופולרי מאוד בשנים האחרונות, שווה לפחות שזה יהיה זבל סיני חדש.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

יופי שי

עכשיו בוא חמודי ותסביר לי למה בגלל שהסינים מייצרים חלפים המוצרים שלהם "זבל"

לא יהיה מאושר ממני אם תתן לי תשובה מבוססת!

פורסם
יופי שי

עכשיו בוא חמודי ותסביר לי למה בגלל שהסינים מייצרים חלפים המוצרים שלהם "זבל"

לא יהיה מאושר ממני אם תתן לי תשובה מבוססת!

מנסיון אישי, ומשיחה עם כל איש חלפים או מכונאי עולה כי איכות החלפים הסינים, לפחות אלו שמיובאים ארצה, נמוכה מאלו של חלפים המיוצרים במקומות אחרים. אם אתה חושב אחרת, אשרייך.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אפשר לדעת למה החלטתם שאני משתמש בחלקים סיניים?

הרפידות של לוקאס.

ולגבי ההחלפה, הייתי שמח אם מישהו יוכל להסביר את הדרך הנכונה בקסנטיה, מאחר והייתי צריך לסובב את הבוכנה לא מעט על מנת שתכנס, ואני לא יודע אם זאת הדרך

תודה.

אגב, הקסנטיה נמכרה היום, יום אחרי הטיפול.

פורסם
אפשר לדעת למה החלטתם שאני משתמש בחלקים סיניים?

הרפידות של לוקאס.

ולגבי ההחלפה, הייתי שמח אם מישהו יוכל להסביר את הדרך הנכונה בקסנטיה, מאחר והייתי צריך לסובב את הבוכנה לא מעט על מנת שתכנס, ואני לא יודע אם זאת הדרך

תודה.

אגב, הקסנטיה נמכרה היום, יום אחרי הטיפול.

גם אני לא הצלחתי למצוא דרך אחרת מלבד הסיבוב. זה האוטו הראשון שאני נתקל בשיטה הזו.

ומזל טוב - אני מניח...

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
חבר'ה תודה רבה, הרפידות הוחלפו, כצפוי ללא שום תקלה.

בוצע טיפול שמן+פילטר שמן, פילטר אויר (למרות שעוד לא הגיע הזמן, אבל הבטחתי למי שיקנה את האוטו שהוא יהיה אחרי טיפול),

הוחלפו רפידות מקדימה ומאחורה, לא סיפור גדול, עכשיו למדנו גם את זה.

אלעד, עוד לא התעסקתי עם המזגן, זה כבר יותר מידי ליום אחד... החום שוב ניצח.

ולמרות שלא היתה הענות חיובית לעניין, אני מודה לכם על הדאגה.

איך בדיוק הכנסת את הבוכנות הקליפר חזרה למקומם /לגבי הקליפרים שמפעילים גם את בלם היד?

נתי

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם
מאחר והייתי צריך לסובב את הבוכנה לא מעט על מנת שתכנס, ואני לא יודע אם זאת הדרך

ומיד לאחר מכן נשאל -:-)

איך בדיוק הכנסת את הבוכנות הקליפר חזרה למקומם /לגבי הקליפרים שמפעילים גם את בלם היד?

נתי

פורסם

יש לי מכשיר הברגה שיודע לכווץ את הבוכנה תוך כדי סבוב. מאוד נפוץ ברכבים אירופאים.

"I want to die like my grandma, Peaceful in her sleep Not like the 4 other passengers in her car..."

• תוכן חדש...