Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לדעת אם הקלאץ' בסדר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכיבו לי מנוע חדש וכשהמוסכניק פתח את המנוע הוא אמר שהקלאץ' עובד רק ב50% והחליף אותו .

אבל היתה שם איזה פדיחה עם הקלאץ' ולא נראה לי שהוא שם לי חדש , אלא פשוט שם לי את הישן והרכיב חזרה ולקח ממני כסף על הקלאץ'. עכשיו איך אני יכול לבדוק אם הוא החליף אותו .

אני צריך להרגיש איזה שינוי בפדל הקלאץ' ? אני לא מרגיש.

תודה

Daewoo racer 94, Citroen Volcane 2.0 , Alfa Romeo 33 1.7 16V

WhatNext?

פורסם

אתה לא מרגיש שינוי בפדל , אתה אמור להרגיש שינוי בכושר ההפרדה לטובה.

אני לא מבין אתה מכניס רכב למוסך, לשם החלפת מנוע. עבודה רבה, וכסף רב, אבל חושד בו

בהרכבת הקלאץ המשומש שלך , במקום חדש כמובטח, אם אין לך אימון במוסך בקטנות למה אתה מכניס רכב למוסך לשם החלפת מנוע, בהשקעה גדולה יותר?!

אם אין לך אמון במוסך וחושד בכשרים, אל תכנס אליו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אתה כן אמור להרגיש הבדל בפדל.קלאצ' חדש מתחבר בשניה שאתה משחרר מלימטר מהפדאל, ככל שהוא הולך ונשחק, הוא מתחבר כשהפדל יותר גבוה.

אם אתה לא מרגיש שום הבדל בין האוטו לפני ואחרי, כנראה שלא הוחלף אבל אולי כדאי לקפוץ למוסך רציני לקבל חוות דעת שניה רק עפ"י ההרגשה של הקלאצ ללא פרוק.

אם יש לך חשבונית על החלפת קלאצ, גש אליו עם חבר (שיהיה עד) ושאל אותו בפרוש אם הוא החליף לקלאצ חדש. במידה והוא יגיד שכן, תגיד לו שאתה הולך להוריד את הקלאצ הזה ולבדוק אם הוא חדש.

ציין בפניו שבמידה והקלאצ לא חדש אתה תתבע את מלוא ההחזר הכספי ממנו וציין בפניו שזאת גם עבירה פלילית חמורה (הונאה). בדוק את התגובה שלו.

במידה ולא תהיה ברירה, תיאלץ באמת לעשות את זה (בעדיפות גבוהה למוסך מורשה, הם משדרים יותר אמינות בבית המשפט) ואם הקלאץ לא חדש, לתבוע את בעל המוסך על מלוא הסכום (קלאצ+פו"ה+פו"ה לשם בדיקה).

צביקה - בן אדם בצרה בא לקבל עצה על בעיה טכנית שהוא לא מבין בה ואתה נוזף בו? כל הכבוד.

הרי 95% מעם ישראל מכניס את האוטו למוסך ובולע כל לוקש שלבעל המוסך בא להאכיל אותו.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ממתי קלאץ' שנמצא ב50 אחוז הוא קלאץ' גמור???

ואם לא לכך התכוון המשורר, אז מה זה למען השם קלאץ' שעובד רק 50 אחוז?

חצי מהדיסקית מחבר?

היו לך בעיות עם הקלאץ'? אם לא היו בעיות, למה נתת לו להחליף?

קלאץ' הוא לא אביזר בטיחות, אין צורך להסחף, אמנם המנוע כבר היה בחוץ, אבל קלאץ' 50 אחוז יכול לשרוד עוד עשרות אלפי קילומטרים. לא תמיד צריך לנצל את העובדה שמנוע או גיר בחוץ.

זה לא נגדך, זה מעצבן אותי אותי מה שעושים לאנשים במוסכים.

פורסם

תראה, יכול להיות שהמוסכניק המדובר הוא נוכל בן נוכל, מצד שני, יכול להיות שהוא בסה"כ רצה לחסוך לעצמו את הבעיות שעוד 1/2 שנה יגיע בעל הרכב עם קלאצ' גמור ויבוא בטענות שהוא לא אמר כלום וממילא המנוע היה בחוץ ולמה הוא לא אמר ולמה הוא עכשיו צריך לשלם שוב על עבודה שנעשתה לא מזמן.

ראיתי כבר הכל בחיים שלי וזה לא משנה כלום לנושא השירשור.

משנה רק דבר אחד, האם הוחלף קלאצ או לא.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כאשר מוציאם מנוע, המכונאים ממליצים להחליף דיסק ומיסב לחץ של המצמד. הדיסק עולה כ 150-250 ש''ח ו כ 80 -100 ש''ח למיסב לחץ, באים היה מדובר ברכב שלי וכבר הושקע בו מנוע היתי מסכים להחליף, מתוך השיקול שמנוע חדש חזק יותר ,וחבל לפרק גיר בעוד תקופה קצרה כידי להחליף מצמד. אך אם אתה רוצה לבדוק באים זה הוחלף צריך לפרק את הגיר ולבדוק פיזית את מצב הדיסק באים הוא חדש או משומש. באים הכיוון של הדושה תקין לא ניתן להרגיש בהבדל גדול של המצמד.

סוף שבוע שקט לכולם יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
  • תוכן חדש...