Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישר ולעניין, בספרינט שלי עקפו את כל המע' חשמל ובנו אותה מחדש, יש כאלה שאהבו את זה ויש כאלה שלא.

לאחרונה עשיתי בדיקה של כל הפיוזים והיו כמה מקומות שהיו חסרים פיוזים אז הוספתי, מקום אחד ששמתי בו פיוז פתאום הפעיל לי את הוונטה (הרכב לא מונע) של הקירור, הנעתי את הרכב וזה הפעיל אותה במהירות עוד יותר גבוה!

ניתן להבין שלמי שבנה את החשמל הייתה מטרה בדבר שיהיה תגבור בקירור של הרכב (המנוע) במצבים של התחממות או במצבים קיצוניים! העניין הוא שלמרות שאין לי בעיות התחממות הייתי רוצה להשתמש ברעיון זה! אבל כל פעם שאני ארצה להפעיל אני לא אצא לשים שם פיוז כי זה הזוי ולא פרקטי!

האם כדאי לאתר את זוג הכבלים שהולכים לפיוז, לקחת אחד מהם ולעשות לו הארכה שיגיע לסלון הנהג ואז ילך לבית פיוזים ובעצם בתא הנהג לבנות לו מפסק שיהיה שימושי פשוט ופרקטי :)

נראה לכם בעייתי? או שלא? כי אם לא אני קופץ לקנות מפסק ומצע את העבודה.

האם יש צורך במפסק מיוחד כלשהו?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

כשהנעת את הרכב האלטרנטור התחיל לפעול ובגלל זה היא הסתובבה מהר יותר,

לא נראה לי שיש קשר לפיוז/תגבור וונטה, ממליץ שתחכה למי שמבין באלפות שיגיד

לך אם יש בכלל לוונטה שתי מהירויות לפני שתעשה שינויים כאלו.

STI 2004

פורסם

תבדיוק אם היוניט של המאוור(על הרדיאטור הוא בעל 3 יציאות (2 מהיריות )

יכול להיות שאצלך המהירות הגבוהה לא עובדת, כי שינו את החיבורים המקוריים.

תבדוק,ותחזור אלינו שנוכל לעזור.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

כל החשמל הוחלף לכן גם מי שמבין באלפות זה זר לו!

החשמל הוחלף ככה שרק כאשר מדליקים את החשמל של הרכב הוונטה מתחילה לפעול, בלי לחכות שהמנוע יגיע לחום מסויים אלה ישר נדלקת!

כאשר שמתי שם פיוז לפי השמיע ניתן לומר שהיא הופעלה באותה מהירות שהיא תמיד הייתה פועלת אך הרכב כלל לא היה מונע ושום חשמל לא היה דלוק (בסויץ'), כאשר מדליקים את החשמל בסויץ' הוונטה התחילה לפעול במהירות גבוה יותר שמעולם לא שמעתי ומעולם לא הכרתי (דרגה שניה כנראה).

אין להתייחס פה לחשמל כמו בכל אלפא כי פשוט בנו את כולו מחדש! השאלה היא האם כדאי לי לעשות מפסק שאני באמת אוכל להשתמש במהירות השניה והאם זה כזה פשוט (לאתר את 2 הכבלים המתחברים לאותו פיוז, להאריך את אחד הכבלים שיגיע לסלון הרכב ושם יהיה לו מפסק, הפיוז תמיד ישב במקומו ולי יהיה מפסק להפעלת המהירות הגבוה יותר של הוונטה).

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

כל החשמל אצלך זה קומבינה אחת גדולה. וונטה לא אמורה לפעול מיד עם הדלקת החשמל ברכב (מצב AC), אלא אם כן המנוע חם. אצלך יוצא שהוונטה פועלת תמידית לא משנה מה המצב, כנראה מישהו ברוב חכמתו כשהייתה בעיית התחממות קיצר את הוונטה ולכן היא פועלת באופן קבוע כאשר יש מצב של AC. אני הייתי מחבר הלכ מהתחלה ומחבר את הוונטה כמו שצריך, קרי שהיא תפעל רק על פי הוראה של היוניט, ולא במצב מקוצר (כלומר פועלת תמידית).

ROOONEEYY

פורסם

בעיית התחממות אני בספק, הרכב תמיד בחום טוב!

אולי ע''י הבניה של החשמל מחדש ביטלו כמה בעיות חשמל שחלק מהאנשים אומרים נפוצות באלפא!

בכל מקרה זה המצב, אני אברר בקשר ליוניט.

אבל שאלתי לבנתיים היא אחרת...

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

קומבינות מהסוג הנ"ל עושים בד"כ (אם לא תמיד) במצב שבו ישנה בעיית התחממות, וונטה אמורה לעבוד בתחום פעולה מסוים, נגיד מטמפ' של 83 מעלות עד 89 מעלות, אצלך היא פועלת תמידית ללא קשר לטמפ'. או שהייתה למכונית בעיית התחממות כלשהי או שהחשמלאי פשוט מטומטם וקיצר את הוונטה במקום לפתור את בעיית החשמל.

אין כאן מה לשאול, הוונטה שלך פועלת כל הזמן, זה לא בריא לא לוונטה ולא למנוע. וונטות גם אל תשכח מעמיסות קצת על האלטרנטור ועל המצבר ועל המנוע, נוסף לכך שאצלך הן פועלות תמידית המנוע גם עובד רוב הזמן בטמפ' נמוכה מזו שהוא מיועד לה. אל תחשוב שהמצב שאתה מתאר הוא מצב נורמלי וככה צריך להיות, כי ככה לא צריך להיות.

בקשר לשאלה שלך, סביר להניח (אני לא מתמצא בספרינטים למיניהם) שלוונטה שלך ישנן 2 מהירויות. בכל מקרה אני לא הייתי ממליץ לך ללא ידע בסיסי בחשמל לגעת בחשמל, אתה יכול לשרוף שם לא מעט דברים. סע לחשמלאי שמבין ושיחזיר את המצב כפי שהוא צריך להיות.

ROOONEEYY

פורסם

יש לי הזדמנות לקחת יוניט מקורית אולי, אז אני אקח.

ותבין על הרכב עבר לא מעט! כל החשמל הוחלף ואת זה שעשה זאת כנראה לא ממש עניין איך הוונטה תעבוד!

הוחלף כל החשמל ברכב! הכל! זה לא שנגעו רק בוונטה! אם תראה את הספרינט שלי ואחת מקורית מבחינת חשמל תבין על מה אני מדבר! אני לא אומר שזה לטובה ודווקא אני הייתי מעדיף את החשמל המקורי אבל אין מה לעשות, להחזיר את החשמל למקור זה שטוטי ויקר ולעשות את זה סתם ככה מיותר!

הרכב גם היה של בחור מרדיו סיטי והרכב תוכנן לשאת מערכת חזקה ככה שמע' החשמל תוכננה לזה! הוא עשה עוד מלא שטויות ברכב.

אל תשכח שכאשר הרכב שלי נוסע עם מהירות אחת בוונטה יש רכבים שנוסעים עם 2 מהירויות וכאשר שלי אמורה להסתובב במהירות השניה היא מסתובבת בראשונה ועדיין אין בעיית חום!

ידע בסיסי יש ואין פה יותר מדי מה לדעת בהארכת חוט וחיבור של מפסק, זה מהשטויות באמת אבל מה שכן אני מעדיף לקבל אישור מכם.

ואני מודע טוב טוב שככה לא צריך להיות אבל מה לעשות, כרגע זה סביל בהחלט ואין בזה שום רע ברמות שזה ממש מזיק! המנוע מגיע לחום העבודה הסביר יחסית מהר ועד אז פשוט נוסעים בסל''ד נורמלי.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

כל החשמל קומבינה אחת גדולה.

אין באפשרותי להתייחס לבעיה ברצינות.

אנני מכיר את מערכת החשמל החדשה.

מקווה שיסתדר

המלצה: תחזיר למצב מקורי וטפל בבעית ההתחממות.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

שוב אומר זאת שאין בעיית התחממות ברכב?

גם בנסיעות ארוכות כאשר הוונטה מסתובבת במהירות אחת ולא במהירות השניה כמו שצריכה להיות החום עדיין נורמלי והמנוע לא מתחמם! אני מדבר על נסיעה של שעתיים ביום חם בשילוב של פקקי ת''א וכביש מהיר.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מה אתה רוצה ? תשובה מקומבנת .

זה מה אנחנו חושבים.

איך אפשר להגיב למערכת חשמל משופצרת. שאתה לא זה ששיפצר אותה.

לא מכירים אותה לכן היכולת לעזור מוגבלת.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

עצתי לך, כל עוד העסק עובד כמו שצריך, אל תיגע, יכול להיות שמי שתכנן לך את החשמל של מערכת הקירור עשה זאת תוך כדיי בדיקות אלה ואחרות ,תוך כדיי חשיבה לטווח רחוק, או שזה סתאם חאפר, את זה אתה לא יודע ולכן, אל תיגע.

לנושא הפיוז,קח קאטר ותחתוך את בית הפיוז, תמשוך 2 חוטים מהפיוז עצמו (מהחוטים שחתכת תאריך אותם ) תאריך אותם לתא הנהג, קנה מפסק 10-15A ,את הפיוז תשים לפני שאתה מחבר את המפסק(בתא הנהג במקום נגיש) וסע לשלום, יש לך גיבוי במקרה הצורך או יותר נכון ייעול למערכת הקירור בשעת צורך.

פורסם

סוף סוף תגובה עניינית!

גם ביקור הבא אצל איציק כנראה העניין יסודר.

והחשמלאי היה דיי חאפר אני חייב לציין, את העבודה עשו הרבה לפניי וזה היה בגלל שתכננו להתקין מערכת ''מטורפת'' ברכב שתשמש גם לתצוגות :(

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

"והחשמלאי היה דיי חאפר אני חייב לציין".

אז במקום לבצע דברים בדרך הנכונה אתה ממשיך את דרכו " עבודה חפרית.

אני אומר תחזיר את המערכת למצב מקורי וטפל בבעיה ולא בסימפטום.

עבודת מנוע בטמפ' לא נכונה גורמת לבלאי עצום וצריכת דלק גבוהה יותר.

לשחזר מערכת קירור מבחינה חשמלית זה לא כזה בעיה .

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

אם תתחיל להתעסק עם כל החשמל שם,ותנסה להחזיר הכל למצב המקורי שלו, אתה לא תצא מזה ובנוסף תגלה בעיות אלו ואחרות שיעלה לך אלפי שקלים לתקן, לכן,כל עוד העסק דופק כמו שצריך, עזוב אותו , חבר מאוורר לגיבוי וזהו.

ביום מין הימים כשתחליט ,אם תחליט לשפץ את כל החשמל עם כל מה שמשתמע מכך, אז זה כבר משהו אחר,ועדיין, אף אחד לא אמר שמה שמקורי הוא הכי טוב.

• תוכן חדש...