Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך פועל ביטוח גרירה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנוי בזברה שירותי רכב.

בזמנו, הייתה לי תקלה ברכב בשעות מחוץ לפעילות במוסך, אז גררתי את הרכב הביתה.

בוקר למחרת, רציתי לגרור את הרכב למוסך,אז פשוט אמרתי שיש לי תקלה אחרת, והגרירה שוב הייתה בחינם.

אני מרוצה מהם מאוד, בשני הגרירות הם הגיעו בדיוק בזמן שהבטיחו לי, והגיעו לקחת את הרכב שלי ראשון, כמו שביקשתי (כדי שהרכב יהיה על הגרר, ולא יגרר מאחור).

פורסם

החברת גרירה מבקשת לראות קבלה או אישור תיקון רק על בעייה חוזרת.

נניח שהמצבר מת בגלל אלטרנטור דפוק. גוררים לך את הרכב לחשמלאי שמסדר את הבעייה. לאחר שבוע אתה נתקע שוב בגלל מצבר מת ואתה מזמין גרר.כעת, הגרר יבקש ממך להציג אישור תיקון על התקלה הקודמת אחרת תצטרך לשלם על הגרירה.

ה"מחלצים", לפחות בשגריר ובאיילון, הם מכונאים לכל דבר. יצא לי אפילו לפגוש כמה מחלצים שהיו בעלים של מוסך וכעת לקראת פנסיה הם העדיפו לקבל משכורת קבועה ולעבוד עם פחות דאגות.

לרוב החברות ישנם מגרשים שבהם ניתן להשאיר את הרכב לחניית לילה, במקרה שהמוסך סגור בעת שעת הגרירה. לי עוד לא יצא להיתקל במקרה של חיוב נוסף עבור החנייה אצלהם, אפילו לא בסוף שבוע.

תמיד יש גם את האפשרות של להשאיר את הרכב ליד המוסך ולהגיע לשם בבוקר עצמאית עם המפתח.

לצערי יש לי הרבה ניסיון עם חברות גרירה, גם בגלל הרכבים שיש בבית רנו קנגו ופיאט אונו (המרצדס עד כה לא עושה בעיות) , וגם בגלל החברה הקודמת שעבדתי בה שהיו שם הרבה רנו קנגו.

אסף

פורסם

יום שבת 21:35 בערב. אני בדרכי לעבודה וכבר באיחור. באחת הישורות מאיץ לאזור 140+ ואז נורת ה-stop "קורצת" לי מס' פעמים:? . מרפה מדוושת הדלק ומנסה להבין ממה זה נבע. "אולי היא מנסה להתחיל איתי" (הסתבר שכן):idea: ? מגיע לצומת חורשים ופונה ימינה לכיוון קסם. איך שאני מתחיל להאיץ, הבליינדר נדלק. לוקח איזה 3 שניות לעכל (פעם ראשונה שהוא מצפצף מזה שנה – באמת תודה שהוא החליט להודיע שהוא עובד), והעיניים מחפשות את הניידת:bugeyed: . אין בנמצא. מכבה ומדליק מחדש. לאחר כ-10 שניות עוד פעם ציפצוף. איך שאני מכבה אותו, נורת ה-ABS וכרית האויר נדלקות. אחרי שנייה ה-Service מצטרף לאורגן האורות שמתחיל ובמקביל הרדיו מת. בהיותי מתפלל להגיע לעבודה, אני מגיע לרמזור. כאן כבר הרכב התחיל לגמגם ומייד אחרי הרמזור עצרתי וכיביתי. יוצא מהרכב, מדליק סיגריה ומודיע שהאיחור לעבודה בלתי נמנע.:| מרים טלפון לדני זומרשטיין ובני ל. ושניהם מחזקים את דעתי בכך שהאלטרנטור כנראה מת. מרים טלפון ליורופ אסיסטנס ומבקש לשלוח לי גרר. בהיותי בן אדם כנה וישר, מודיע להם שהלך האלטרנטור ומדגיש שיש צורך בגרר. לאחר מס' דק' חוזרת אלי המוקדנית ואומרת לי שגרר עוד מס' דקות מגיע. שמח שלפחות לא אצטרך לחכות הרבה עוצר לידי טנדר מאזדה והבחור שיוצא מהרכב מודיע לי שרוצה לתת לי כבלים ושהוא מיורופ אסיסטנס. אני מתחיל להתעצבן ואומר שאינני מעוניין בכבלים ובסה"כ רוצה גרר. פה מתחילה הבעייה. לאחר דיבור חריף עם אחראית משמרת, הנ"ל מסרבת לשלוח לי גרר בטענה שניתן להניע את הרכב והשיקול אם לגרור הוא לא שלי אלא של החברה. :conf:

המום מן התגובה שלה, היא מוסיפה ואומרת שאם אסרב להסתייע בכבלים – לא אוכל להשתמש בשירות שלהם במשך חודש (אפילו משטרת ישראל לא הצליחה להעניש אותי ולקחת את הרישיון למשך חודש). חושב לעצמי מה לעשות ובסוף מחליט להסתייע בכבלים. אחרי חצי שעה הרכב מניע ואני מתחיל בנסיעה לכיוון הבית ומתפלל לא להיתקע שנית. מגיע הביתה, מחנה ולוקח רכב של אימא. לעבודה מגיע רק ב-00:00.

למחרת במשך היום לאחר בירור מחירים והתייעצות עם בני ל., מחליט לגרור אליו את הרכב למחרת. חוזר מהעבודה בערב ומתקשר ליורופ אסיסטנס על מנת לגרור את הרכב בבוקר. בקול תרועה חגיגי, מודיעה לי המוקדנית שאין לי אפשרות לקבל שירות במשך שבועיים מכיוון שלפני יום קיבלתי שירות. המום מן התשובה אני כבר לא מתאפק ומתחיל להתעצבן. כמובן שאני מדבר לקיר... בחיים לא נתקלתי בכזאת אטימות.

השעה 00:00 ואני לא יודע מה לעשות. פתאום אני נזכר שיש לי אלטרנטור שירד מהרכב לפני מס' חודשים בטענה שהפולי שלו לא תקין. פותח היינס ומתחיל לקרוא את אופן החלפת האלטרנטור.

עייף ומאוכזב מחליט שאקום למחרת מוקדם ואנסה לפרק לבד את האלטרנטור.

למחרת קם ואחרי בירור מחירי גרר והתייעצות עם בני, מחליט לנסות לפרק לבד. 40 דק' עבודה לאחר מכן והאלטרנטור בחוץ. מאושר משלב א' של התיקון, אני מחליט ללכת לחשמלאי הכי קרוב ופשוט להחליף בין הפולים של האלטרנטורים. שעתיים אחרי ו-80 ¤ פחות אני מתחיל להרכיב את האלטרנטור בחזרה. הפעם זה לוקח שעתיים אך משתלם לי מאוד. במקום הוצאה של 1500 ¤ לפחות זה עלה לי 80 ¤ ו-5 שעות.

Veni Vidi Vici

פורסם

לקחים ועצות:

אף פעם על תגידו לחברת הגרירה מה התקלה גם אם אתם יודעים. עדיף לנתק מס' חוטים ולהכריח אותם לגרור. באותה מידה יכל גם הטיימינג ללכת ואז ניסיון התנעה היה גורם לנזק כספי עצום.

(במיוחד עם צרפתיות)

בסופו של דבר, אחרי שבוע הלך לי המצבר. כנראה הטענה של חצי שעה וותק של 5 שנים גמרו את המסכן...

**המון תודה לדני זמורשטיין ובמיוחד לבני ל. על היותו סבלן כלפי ושאלותיי.

Veni Vidi Vici

פורסם

אם אתה לא מעוניין בניידת חילוץ פשוט תגיד שהרכב לא מניע, שאתה לא סומך על המכונאי שלהם ולאנשים זרים אין אישור להתעסק עם רכבך,הרכב מטופל במוסך קבוע ולכן אתה חייב גרר.אסף

פורסם

אסף... ניסיתי, באמת שניסיתי הכל. החברה הודיעה לי בלי בושה שזאת לא החלטה שלי ואם אסרב לסיוע בכבלים אז לא אקבל שירות במשך חודש.

לא נורא, למדתי משהו חדש... פעם הבאה גם אם יתהפך העולם הרכב לא יניע ויצטרך גרר.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...