Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה שמוליק.

מדבריך אני מבין שמדובר בפולי העליון הימני (בהסתכלות מול הרכב)

הפרוק וההרכבה להגיע לרצועה הנ"ל פשוטים או שעדיף לי לבצע זאת עם מישהו מוסמך :?:

אחרת חשבתי להתיישב מול חנות אביזרי הרכב ולהתחיל את העבודה שם :-)

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יכול לומר שלפחות בלנטיס (עם אותו מנוע כמובן) הפירוק הוא דיי קשה עקב הצפיפות שקיימת בין השילדה לבין הרצועות. והגישה נוחה יותר מלמטה.

במקרה של המיאטה, אני מאמין שהפירוק יהיה קל. שווה לבדוק באילו מפתחות אתה צריך להשתמש.

אם אני לא טועה, יש לך שם בורג מתיחה 14 מ"מ, בורג נעילה 14 מ"מ ובורג שחרור ציר 14 מ"מ

אל תסמוך עליי בנושא מכיוון שמזמן לא התעסקתי עם מיאטות ורכב בכלל.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

ה 14 מ"מ קצת גדול, ה 13 מ"מ קצת קטן, אני כנראה אשתמש בבוקסות, התחלתי לפרק היום אבל בשל בעיית כלים דחיתי את הפרוייקט למחר.

הכיוון של המתיחה נעשה אכן בפולי של ההגה כוח ולכן הפתרון שהוצע לי על ידי המהנדס מכונות של המפעל הוא להחליף את הפולי בלאגר דמוי פולי, ככה שנוכל להשתמש באותה החגורה ובמתיחה מבלי לאבד את הכוח ...

מחר אני הולך לנסות את השלב הראשון של הוצאת הרצועה באופן כללי ונדווח על התוצאות :-)

פורסם

דיווח תוצאות :!:

אומנם רק לפני רבע שעה החלפתי ועשיתי סיבוב של 5 דקות אבל התוצאות בינתיים משמעותיות:

ההגה קשה :!:

מהירות נורמלית סבבה. ההגה קשה אך אפשרי, מהירות נמוכה מאוד - 20 קמ"ש פלוס מינוס ההגה נורא נורא קשה.

המנוע מרגיש חי יותר, חזק יותר , ההגה הרבה יותר אינפורמטיבי. התחושה מצויינת במהירות גבוהה ומוזרה עד בעייתית בנמוכה.

בינתיים אני מרוצה. במהלך היום אני אעבור עוד כמה ק"מ ומחר יש את הגימקנה של מסלולים שתהיה אבן בוחן להרגשה של הרכב בקטע טכני במהירות ביינונית...

דיווחים נוספים יגיעו.

אם למישהו יש שאלות או צריך עזרה אני אעזור בכיף...

פורסם

אוקיי... סע ככה כמה ימים תראה אם אתה מסוגל להתרגל למעבר לנהיגה בלי הגה כוח, אם כן, אני אלמד אותך איך להפוך אותו לקצת יותר קל בלי תגבור כוח - מוציאים את הנוזל ועושים צינור לופ קטן, עניין של כמה דקות נוספות.

מוטי

פורסם

אחראי המכונות הציע לי לעשות פולי כמו של המזגן וככה יהיה אפשר להפעיל את ההגה כוח לפי הרגש

הוא גם הציע לי את הרעיון של ניקוז הנוזל .

נו ננסה ונדווח מחר אחרי התחרות ;-)

לבעלי המיאטה שרוצים לנסות אני מוכן לתת סיבוב בארוע מחר ... מקסימום בסוף לפני תחילת הגימקנה של מועדון הרודסטרים ...

פורסם
אוקיי... סע ככה כמה ימים תראה אם אתה מסוגל להתרגל למעבר לנהיגה בלי הגה כוח, אם כן, אני אלמד אותך איך להפוך אותו לקצת יותר קל בלי תגבור כוח - מוציאים את הנוזל ועושים צינור לופ קטן, עניין של כמה דקות נוספות.

מוטי

מעניין !

תוכל להסביר בבקשה ?

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
מעניין !

תוכל להסביר בבקשה ?

שמוליק

בקלות,

עכשיו מה שקורה הוא פשוט - אין סירקולציה של הנוזל, וכשהוא מסובב את ההגה הוא חייב לדחוק את הנוזל [המשאבה לא מסתובבת זוכר?] במעברים - מה שמגביר למעשה את הקושי בתנועה של המסרק.

אם תרוקן את נוזל ההיגוי ותיצור לופ - מעגל סגור של תנועת הנוזל במזרק, שעוקפת את המשאבה, אתה למעשה חוסך שלב בתנועה של הנוזל, ובעקבות זאת - אתה מקל את תנועת המסרק, שוב, מבלי לפגוע במשאבה.

* יש טענות שאורך זמן, תנועת הנוזל במערכת כשהמשאבה אינה מסתובבת לא בריאה למשאבת ההגה כוח ולמסרק - כי היא מפעילה לחץ מיותר על האטמים כאשר אתה מסובב את ההגה ודוחק את הנוזל, למעשה, לנוע דרך משאבה עומדת.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לבעלי המיאטה שרוצים לנסות אני מוכן לתת סיבוב בארוע מחר...

נרשם.

אני רוצה (ולא בשביל הסיבוב, בשביל לראות איך זה באמת. אולי אני אעשה גם את השינוי אצלי).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

חן חן לך רון, אני רואה שעניין הלופ מוכר לך.

מאוד פשוט לביצוע.

בעניין הטענות לגבי נזק לאורך זמן, אכן, ההגיון אומר שאכן ייגבר הבלאי, במציאות לא קורה להם כלום.

אבל ממש, כלום.

אם זכורני נכונה, את משאבת הגה הכוח של המיאטה היא חולקת דווקא עם הניסאן סקייליין, החלק אמור לעמוד בעומסים הרבה יותר גבוהים ממה שהמיאטה מסוגלת להעמיד אותו.

לגבי המסרק, האטם שכביכול אמור להתבלות הוא אטם מתכתי מסיבי ביותר, שיהיה לכל מי שלא מנסה בהצלחה בלעשות עליו רושם... רק אם תחתוך אותו פיזית עם מסור, אולי, תעשה עליו רושם.

לכן אמרתי, בתיאוריה כן, במציאות לא.

מוטי

פורסם

מוטי,

אתה שוכח שאצלי מדובר באטמים אירופאיים עצלים ועייפים ולא באטמים יפניים איכותיים עם מוסר עבודה של סמוראי...

[בכל מקרה, בסופ"ש הקרוב עוד מישהו פה הולך לוותר על הגה הכוח שלו כדי לבדוק מה יקרה, זה אולי יחזיר לי חלק מהסוסים החסרים, אם ההשפעה על מנוע 1.8 חדש על מיאטה ניכרת כל כך, אני לא יכול להתאפק מלחשוב מה ההשפעה על ה1.6 העצל שלי]

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אם הלופ הזה הוא כל כך פשוט אז למה לא לבצע כרגע :?:

האמת שהיום אני אוהב את ההגה הקשיח אבל תנועת הגה במהירות נמוכה היא מאד מאוד קשה. ניסיתי היום לבצע פרסה זריזה וזה היה קשה. דבר שגרם לי לפחוד מביצועי הרכב בגימקנה של מחר.

מה בדיוק צריך לעשות ואיזה כלים אני צריך לשם כך :?:

ובמחשבה נוספת, אם אני פשוט מרוקן את נוזלי ההגה כוח (שואב אותם עם מזרק) אני לא פותר את הבעיה הזאת ויוצר מצב שבו אין נוזל שאני צריך לדחוק :?:

פורסם

עכשיו כשאני חושב על זה, ריקון הנוזל יכול למנוע בעיות בטסטים. הרי טסטרים רואים נזילות והם מיד מכשילים.

שמוליק

• תוכן חדש...