Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניב, אז איך אתה מסכם את הנהיגה עם הגה לא מתוגבר?

האם זהו שינוי שתישאר איתו?

האם היה שיפור בזמנים שלך, שאתה יכול לייחס לשינוי הנ"ל?

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נצל"ש - אחרי קריאת השרשור הזה [שעשה חשק לנסות] וקריאת אין-ספור שירשורים אחרים בפורומים של E30 החלטתי לנסות גם אני.

עשר דקות עבודה, שחרור שני אומים 13 מ"מ והרצועה למטה.

אצלי הקראנק מניע את האלטרנטור, מאוורר ויסקוזי ומשאבת הגה כוח ברצועות נפרדות, כך שנחסכה לי התאמה \ שינוי מהלך של רצועות.

בינתיים הרושם כזה:

מורגש שיפור בסל"ד נמוך, הסרק השתנה גם הוא [ירד] והתגובות גם מרגישות מעט חדות יותר [עד כמה שאפשר לחדד תגובות דוושה בE30 עם מנוע 1.6

ההבדל הגדול יותר ניכר בהגה. איזה שינוי מהותי - זה פשוט לא נתפס, הכל מרגיש חי יותר ואת המחיר כמובן משלמים כשהואטו עומד[אז למעשה, אי אפשר כמעט לסובב את ההגה]

כרגע השינוי הוא בניתוק המשאבה בלבד - אתן לזה שבוע-שבועיים להרגיש ולבדוק את צריכת הדלק וההתנהגות.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
ניב, אז איך אתה מסכם את הנהיגה עם הגה לא מתוגבר?

האם זהו שינוי שתישאר איתו?

האם היה שיפור בזמנים שלך, שאתה יכול לייחס לשינוי הנ"ל?

ובכן בקשר לזמנים ממש קשה לי לומר. הרגשתי בכוח נוסף בסל:ד הביינוני אבל מהצד השני הפרסה היתה קשה לי יותר וגזלה ממני זמן. בשל העובדה שנאלצתי להחזיק את ההגה בשני הידיים ולסובב לא יכולתי למשוך בבלם היד ולפרסס כמו שצריך :-)

חידוד הרגש ברכב מאוד מאוד משפיע לטובה, אני נהנה מאוד מהעובדה שכל איבודון אחיזה וכל תגובה של הצמיגים מועברת ישירות לידיים שלי. את הסיבוב ירידה לאשדוד עדיתי במהירות שיא מבחינתי, 150 קמ"ש במינימום, עקב היכולת להבחין בכל שדר מהגלגלים ...

להשאיר. כנראה שלא אשאיר את ההגה במצב זה מסיבה אחת ויחידה - המזגן. בינתיים אין לי מזגן וזה דבר קשה בארצנו החמה. אני אבדוק עם המהנדס את האפשרות של החלפת הפולי בלאגר ואז אני כנראה אסיר את הגה הכוח סופית...

פורסם
...אבל מהצד השני הפרסה היתה קשה לי יותר וגזלה ממני זמן. בשל העובדה שנאלצתי להחזיק את ההגה בשני הידיים ולסובב לא יכולתי למשוך בבלם היד ולפרסס כמו שצריך :smile:
דווקא שימוש בבלם-יד מצריך הכי מעט עבודת הגה. עניין של רבע סיבוב ובמהירות סבירה, בניגוד להרבה הגה במהירות אפסית אם אתה עושה את הפרסה בלי הבלם-יד...
פורסם

אני אבדוק עם המהנדס את האפשרות של החלפת הפולי בלאגר ואז אני כנראה אסיר את הגה הכוח סופית...

בטח אני המטורף היחיד בשרשור הזה, אבל מה שיש לי להגיד

הלוואי והיה לי הגה כוח :mm_shocke

פורסם
דווקא שימוש בבלם-יד מצריך הכי מעט עבודת הגה. עניין של רבע סיבוב ובמהירות סבירה, בניגוד להרבה הגה במהירות אפסית אם אתה עושה את הפרסה בלי הבלם-יד...

נסה לסובב צמיגים ברוחב 205, במהירות נמוכה, בזמן בלימה ללא הגה כוח :-(

גם הרבע סיבוב מצריך שני ידיים...

פורסם
נסה לסובב צמיגים ברוחב 205, במהירות נמוכה, בזמן בלימה ללא הגה כוח :-(

גם הרבע סיבוב מצריך שני ידיים...

נסה לבצע את הלופ שמוטי דיבר אליו לפני שתיים-שלוש הודעות, קלות סיבוב ההגה תשתפר פלאים [גם ללא הגברה]

רון.

oo==00==00

פורסם

לעניות דעתי האופציה הטובה ביותר למי שחשקה נפשו בהגה לא מתוגבר

מבלי לסבול יתר על המידה (הגה מתוגבר מנותק קשה יותר מהגה לא מתוגבר רגיל)

פשוט תזמינו מסרק הגה מקוצר-ככה כם תחסוך מישקל,ההיגוי ישתפר (אבל יהיה קשה משהו בן ז***)

פורסם
לא בדיוק הבנתי איך לעשות ומה לעשות במדויק

אתה עשית את הלופ??

אני עוד לא ביצעתי את הלופ האמור, אחה"צ אני מקווה לרוקן את המסרק משמן ואז הוא לא ידחוף סתם דרך המשאבה.

הלופ הוא די פשוט - אתה פשוט

"מקצר" את הצינורות שיוצרים מההגה - ובאותו אופן אתה "מקצר" את הצינורות שיוצאים מהמשאבה - כך שנוצרים לך שני מעגלים נפרדים של תנועת הנוזל

1. של תנועת נוזל במסרק - ומצד אחד לצד שני

2. תנועה של נוזל במשאבה - בין הכניסה ליציאה.

במשאבה זה פחות קריטי - היא גם ככה לא מסתובבת

אבל הלופ שתיצור במסרק עצמו יקל עליך מאוד את הסיבוב של ההגה כי התנועה בתוכו [של הבוכנות] תהיה עם ה-ר-ב-ה פחות התנגדות.

ולבחור שהציע מסרק מקוצר - יש סתירה פנימית בתוך המשפט שלך

הגה מקוצר אומר יחס גבוה יותר של תנועה - הגה\מסרק, יחס גבוה יותר בהכרח צורך יותר כוח לסובב את ההגה [עקרון זהה להילוכים של אופניים - ברמת העיקרון] כך שהגה מקוצר לא ייתן פה שום ייתרון למעט הגה זריז יותר

ובכל מקרה, המטרה פה לא היתה לקבל הגה זריז יותר.

רון.

רון.

oo==00==00

פורסם

זה נראה לי קצת מעבר לרמת המכונאות שלי.

אני אתן לך לנסות ומקסימום תגיד לי איך הלך או שאם זה יהיה אפשרי נפגש איפשהוא שיתאים לך ותוכל להדריך אותי :-)

פורסם

זה באמת שטויות.

רק הגישה קצת קשה אני מאמין.

בגדול, תצטרך שתי צינורות קטנים ללופ, שפיץ פלייר מכופף אני מאמין, חבקים (באנדים) עם הברגה (כי המקוריים נחלשים אחרי שפותחים אותם פעם אחת) וקצת רצון וכח.

כמו שאמרתי, יכול להיות שהגישה קצת לא נוחה.

השאלה מאיזה כיוון כדאי להגיע לשם. מהגלגל (שזה בספק), מתחת לרכב (שזה הכי הגיוני), מלמעלה (לא נראה לי שיש סיכוי).

נראה לי מלמטה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אם מחליפים את הגלגלת של ה"כ בגלגלת של מזגן, עם קלאץ' חשמלי, אולי בעצם אפשר להתקין באוטו מפסק ON/OFF להגה-כח?

מופעל בנסיעה עירונית ובחניה, מופסק בנסיעה קרבית...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אחראי המכונות הציע לי לעשות פולי כמו של המזגן וככה יהיה אפשר להפעיל את ההגה כוח לפי הרגש

הוא גם הציע לי את הרעיון של ניקוז הנוזל .

נו ננסה ונדווח מחר אחרי התחרות ;-)

WIL כמו שאתה רואה הרעיון עלה בשירשור זה. נראה מה יהיה לאחר ביצוע הלופ ולאחר מכן נחליט.

שמוליק, האם בביצוע הלופ אני הורס חלקים שיהיה בעיה להחזיר אותם למצב כשירות לאחר מכן :?:

• תוכן חדש...