Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הנפח יהיה קטן מידי המידים לא ירדו נמוך - אין חוכמות אין קיצורים

אם אתה לא מצליח להשיג נפח מספיק גדול - תאטום ותסתפק בזה - זה גם יתן תוצאה מעולה.

לגבי המחיצה - תוותר עליה כי היא תגזול לך נפח קריטי.

אני פורש להלילה - לילה טוב לכולם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לך תדע ותמצא נתונים של XTANT.

תראה בזמנו טענו בפניי שהמיד מקביל להייבריד (הישן) ככה שלא נותר אלא להסתמך על נתונים של ההיבריד הישן. יש לך את הנתונים שלו? נפח מינימלי?

סימון,צריך לבדוק עם הנתונים של המידים שלך.

3 ליטר ככל הנראה יהיה קטן מעט.

SPL - 143.6DB

"

פורסם
ראיתי הנושא אכן עלה לאוויר - למרות זאת, אבקש להתייעץ אתכם.

נשים את שיקולי העלות בצד. האם ומהם החסרונות / יתרונות של בניית תיבה למידים על הדלת, במקום התקנה קונבנציונלית עם איטום.

הרי לא ניתן יהיה לעולם להשיג איטום מלא לחלל הדלת, ובעצם נוצר מצב עבודה כמעט זהה לFREE AIR.

האם החברות (במקרה הזה - Xtant של מורל מתכננות את המיד לעבודה במצב של איטום, ולכן התקנה קונבנציונלית מורידה את איכות השמע ובמצב הזה התקנה בתיבה אטומה אמורה לשפר פלאים את איכות הסאונד של המיד - או שמא מתאימים ומתכננים את המיד לעבודה במצב FREE AIR ואז הוא לא יעבוד טוב ב"תיבה" אטומה? מה אתם אומרים?

בנוסף ללא שיקולי עלות, מה לגבי מצבר נוסף בתא מטען. האם הקרבה שלו למגברים אכן תשפיע לטובה על מערכת החשמל או שזה מיותר לחלוטין? (ללא קשר לשדרוג האלטרנטור).

החסרון הגדול מכולם בעצם - בעיה לקבל IMAGE נכון מהם.

לא תוכל לכוון אותם באופן מקסימלי כלפיך.

חוץ מזה - אין שום חיסרון משמעותי - כל עוד שאתה מוכשר בבניות...

(ולמיטב הבנתי - אתה לא רע בהן בכלל)

פורסם

גל,

אתה צודק במה שאתה אומר אבל שים לב למה שעשה ויטלי אצלו בפולו,

הוא פתר את הבעיה הזו בצורה מעולה והצליח לכוון את המיד אליו בצורה די פשוטה ויעילה.

פורסם

תמונות של הבניה של ויטלי בפולו? anyone?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

קודם כל תודה על המחמאה.

לגבי הכיוון הפיסי של הרמקול. זו דווקא לא אמורה להיות בעיה. הקצה התחתון של התיבה יהיה ארוך יותר מהעליון, וכך תיווצר הזוית כלפי מעלה. הבעיה תהיה ביצירת זווית כלפי הנהג. בעצם במימד הגובה לא תהיה בעיה, אבל כן המימד האופקי.אבל אני מקווה שגם את זה אפתור איכשהו.

החשש העיקרי שלי הוא מנפח קטן מדיי של התיבה, וכתוצאה מכך איבוד של טווח תדרים קריטי. נאמר 60-90. אלו תדרים שאני לא אוהב לקבל מהסאבים, לפחות לא בעוצמה גדולה, אלא מעדיף אותם מהמיד-וופרים. אני חושש שנפח קטן לא יאפשר להפיק את התדרים הנמוכים של המיד כראוי. השאלה היא איך אני בודק את זה?

לגבי עבודה של שני אלמנטים באותה התיבה, זו לא אמורה להוות עוד בעיה נכון.?

SPL - 143.6DB

"

פורסם
סימון סליחה ששוב אני סוטה מעט מהנושא[אגב אתה שואל שאלות ארוכות מדיי ומעייף לענות]

בכ"א ,שמעתי עקצת את אלי היום עם עוד סט של אקסטנט [נו עכשיו יש 2 סטים מקבילים להיבריד]

גם שמעתי מי יחליפו את הL7 ויצטרפו לשאר מקהלת הCVRרים]...

באמת מקווה שיצא לך טוב,שמעתי מאלי היום עבדתם על חיווט +דינמייט..

מעניין. אני בעצמי עוד לא שמעתי מי יחליף/ו את ה L7...

כ ןהיום התחלתי לעבוד על האוטו, ולכן הת'רד הזה. מחר אני בונה את התיבה לרמקולים... נקווה שיילך חלק.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

טוב חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי שום נותן שיכול לעזור לי לחשב לך את הנפח

הדרוש למיד באסים,אנחנו מדברים על אלה נכון:

http://www.xtant.com/html/products/XSC24_25_26_2.cfm

http://www.xtant.com/html/products/XSC24_25_26.cfm

מה שאומר שאם באמת תרצה לבנות להם תיבות תצטרך לעשות זאת בשיטת הניסוי והתהייה\טעייה.

אני הייתי מנסה לבנות להם תיבה של 7 ליטר או לפחות 5.

אם לא אפשרי גם איטום כמו שצריך של הדלת ובנייה של תושבת לרמקול כמו שצריך תתן תוצאה

טובה(אבל עדיין הייתי מעדיף את התיבה האטומה).

פורסם

עד כמה שאני יודע... זה סט מקביל לדוטק - תתקשר למוראל תגיד להם שיש לך דוטק ואתה צריך נתונים לגבי תיבות מומלצות למידים שלהם... - זה פחות או יותר אותו הרמקול...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תרשו לי לחדד כאן שתי נקודות שכמעט לא היתה התייחסות אליהן, מהו בעצם איטום ומה היתרון הכי גדול של תיבה על הדלת.

1. האיטום לא אוטם הרמטית בניגוד למה שהרבה חושבים. בלתי אפשרי (ובלתי מומלץ) לאטום את הדלת לחלוטין. היא בנוייה מפח ובעלת הרבה חורים, חרירים, מנגנונים ופלסטיקים מעצבנים כך שלמעשה הדיינמאט לא "אוטם" מלשון ואקום, אלא אוטם מבחינת הורדת הרזוננס של הפח, בידוד טוב יותר של רעשי דרך, הפחתת "גלים חוזרים" מהרמקול אל הפח וסתימת חורים גדולים שיש בדלת הרכב, כביכול כדי ליצור "תיבה אטומה". אבל היא לא, ממש לא.

תיבה אטומה זו תיבה שהאוויר כלוא בה. בדלת האוויר לא כלוא.

2. היתרון נהכי גדול של תיבה על הדלת הוא בעצם שכל מה שמפורט מעלה בטל בשישים. אין בעיות ויברציה של הפח, אין פלסטיקים מרשרשים, אין מנגנונים בועטים ואין כלום.

בנייה נכונה וטובה עם הפרדה מוחלטת מחלל הדלת יכולה להביא לתוצאות הרבה יותר גבוהות מדלת אטומה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

טוב -עדכונים מהשטח.

אכן נבנית תיבה אטומה. אטומה אני מתכוון - בסיס עץ על הדלת, ועליו בונים את הפלטה העליונה, שבעצם תיצור מימד של נפח. בנוסף המידים יהיו בזווית כלפי מעלה ו"פנימה" כדי ליצור IMAGE נכון.

אני רק מקווה שהנפח יספיק ולא יחתוך את טווח התדרים (בעיקר נמוכים של המיד). מדובר על נפח של לכל היותר 8-9 ליטרים. לשתי מידים. אי אפשר יותר. אגב, בהנחה שלא יספיק, תמיד אפשר ליצור חור קטן ואז זו בעצם תיבה פתוחה...

שאלה חשובה: מה לגבי מחיצה - אני ככל הנראה לא יכול להשתמש במחיצה. האם הדבר יכול להזיק, בהנחה שמדובר באותם המידים, ובאותו המגבר שמגביר אותם?

SPL - 143.6DB

"

פורסם

במקרה שלך זה לא יזיק,

בדיוק כמו בתיבה לסאבים המחיצה נועדה להגן על האלמנטים במקרה שאחד האלמנטים נשרף או אז

המיד מנגן בנפח כפול ממה שהיה כשהיו שני מידים,במקרה שלך הנפח הוא בסדר ומידים יודעים

לנגן גם כ-FREE AIR מבלי להינזק לכן זה בסדר בניגוד לתיבה של סאבים למשל.

• תוכן חדש...