Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מראש עלי לציין כמה דברים (סליחה מראש על ההתפלצנות, זה בשביל המצפון) :

1. אני מאמין שרוב האנשים שמבקרים פה אינם צריכים את ההסבר הזה, אבל די בכך שפתחתי את עיניו של אדם אחד שאולי ינצל בעתיד בזכות זה.

2. אין להסיק מסקנות ולחרוץ את דינם של אנשים מהעובדות שאביא כאן. כל מה שאכתוב הוא על-סמך מה שאני ראיתי, וכידוע לכולם אני אדם מהשורה, לא בוחן תנועה ולא שום דבר אחר בסגנון. אל לנו להפריע למשטרה בביצוע עבודתה.

לעסק:

לפני כשעה הגעתי הביתה. כבר בכניסה לרחוב הבחנתי בתנועה לא רגילה של אמבולנסים. בהתחלה חשבתי על עוד איזה ניסיון חיסול, אבל די מהר הבנתי שמדובר בעוד תאונת דרכים שהתרחשה בצומת שממש מתחת לבית שלי. פורד מונדאו חדשה פנתה שמאלה תוך אי-מתן זכות קדימה לניסאן אלמרה שהגיעה מולה, נהג הניסאן לא הספיק לבלום ונכנס במונדאו חזיתית.

ממה שהצלחתי לראות, נהג האלמרה יצא עם פגיעה קלה ביותר: היו לו כמה טיפות דם על החולצה שלו אבל באמת לא משהו רציני, אבל אני לא יודע מה עלה בגורל נוסעי המונדאו (למרות שנראה שהנזק של המונדאו הוא קל יחסית לנזק של האלמרה).

כמה עובדות יבשות על המקום:

מדובר בכביש עם שני מסלולים לכל כיוון, רחב ומואר כאשר באמצעו יש שטח הפרדה (אי תנועה בנוי). השעה היתה מתישהו לפני 19:00 (כי אני הגעתי בערך בשעה הזאת), מה שאומר שגם היה די אור ובכל אופן לא היה חשוך יותר מידי.

המהירות הממוצעת של רוב העוברים בקטע נעה בין 40 ל-60 קמ"ש עם סטיות קלות לכאן ולשם.

אם נחזור לתאונה, לאחר שסיימתי להציץ במכוניות, הדבר הבא שעניין אותי היה סימני הבלימה, וכאן באה האכזבה הגדולה. למה אכזבה? לפני שאמשיך, אפנה אתכם לסעיף 2 בהקדמה. קראתם? יופי, מכאן מה שאני כותב זה פרשנות שלי בלבד.

לדעתי התאונה הזאת היה מיותרת ונמנעת. היא היתה יכולה להגמר בלא יותר מבלימה אחת בריאה, קצת צפצופים, כמה קללות עסיסיות והיידה.

בכל אופן, מקור האכזבה שלי נעוץ בכך שסימני הבלימה של האלמרה החלו כשניים עד שלושה מטרים בלבד מקו הכניסה לצומת.

גם אם נקח לרגע מקרה היפותטי שבו האלמרה נעה ב-40 קמ"ש, אין מצב שהיא היתה במרחק של עשרה מטרים מהצומת ונהג המונדאו יצא, אלא אם היה תחת השפעה של משהו.

לדעתי יש בעובדה הזאת כדי ללמד שנהג האלמרה זיהה את הסכנה ממרחק גדול יותר, החל בבלימה פרוגרסיבית ורק כאשר הבין שאינו יספיק לעצור בזמן הגביר את עוצמת הבלימה כך שגלגליו ננעלו והשאירו סימנים על הכביש.

אם היה בולם באופן נסוג, אני בטוח שהיה נמנע מהתאונה!

ואם לא די בכך, באה אכזבה נוספת: סימני הבלימה מראים הפניה ברורה של ההגה לכיוון ימין - הוא כיוון הנסיעה של המונדאו (שבאה ממול ופנתה שמאלה), מה שמלמד שנהג האלמרה אף לא ניסה לחפש דרך מילוט אלא פשוט ריכז את כל תשומת הלב שלו באובייקט שלפניו.

והרי, לו היה מחפש נתיב מילוט הוא היה מוצא אחד. ואם היה מוציא אחד ומתרכז בו, הוא היה מפנה אליו גם את ההגה. ואם היה עושה זאת, בינתיים המונדאו היתה חוצה לכיוון השני ולא היתה כל תאונה...

אבל לא. נהג המונדאו לא נתן זכות קדימה, נהג האלמרה לא הבין שעליו לבלום בצורה נסוגה ואף לא הבין שעליו לעקור את מבטו מהמונדאו ולחפש מקום אחר להמלט אליו.

אני לא מאשים אותו. יגידו שהוא נסע מהר מידי, יאשימו (ובצדק) את נהג המונדאו שלא נתן זכות קדימה, יאשימו את הצומת שבנוי מחורבן (אף שלא כך הוא הדבר). יאשימו את כל העולם.

רק את עצמם לא יאשימו. אף אחד לא יאשים את התוכנית הדפוקה שלפיה מכשירים נהגים פה בארץ - תוכנית שמזמן עבד עליה הקלח, תוכנית שרלבנטית רק לעגלונים עם חמורים (גם לא) ושכל כך מסתמכת על תרבות ה"יהיה בסדר" הכל כך ישראלית.

אם לפחות אחד מהנהגים האלה היה עובר קורס נהיגה מתקדמת, היום היתה פחות תאונה לסטטיסטיקה. חד וחלק.

שיהיה לכולנו המשך חג שמח ובטוח בכבישים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיוק מה שאתמול לימדו אותנו במסלולים, במצב חרום פשוט לבעוט בדוושה בעוצמה ולדחוף עצמך עם רגל שמאל על המדרס, ולא בהתחלה לבלום רגיל ואז לקלוט שמתקרבים מהר מדי להתנגשות ובסוף רק נזכרים לבלום חזק כשזה כבר מאוחר. ובנוסף המבט, אך המבט כמה שהוא חשוב, כמה זה חשוב לעקוב עם העיניים לנתיב ההמלטות.

שאלה קטנה ולא קשורה: אתמול לימדו אותנו כיצד לצאת מהיגוי יתר, הם אמרו לנו שפשוט ללחוץ בחוזקה על הבלמים (ברכב ללא ABS זה אומר לנעול גלגלים), ולא להשתמש בהיגוי נגדי ומכת גז, משום שהיגוי נגדי ומכת גז מסובכת יחסית ומיועדת לנהגי מרוצים. אני מבין שהסכנה במכת גז לא נכונה היא מטוטלת הולכת וגדלת מצד לצד עד שבסוף המכונית תעשה ספין. השאלה שלי היא, מה בעצם נכון יותר לנסות, לתת היגוי נגדי ומעט גז או כמה שצריך גז, או פשוט לבלום בחוזקה ולנעול גלגלים, ובכך להקטין את המהירות למקסימום? דבר נוסף הוא בתת היגוי אם אני אעזוב את דוושת הגז, או אקטין את הלחיצה עליה כדי לצאת מתת היגוי ואפילו בתת היגוי קיצוני אלטף את דוושת הבלם, האם אני לא אעבור למצב של היגוי יתר? מכיוון שכעת המשקל יעבור לגלגלים הקידמיים?

בהזדמנות זו, אני רוצה להביע תודה לכל צוות המדריכים שלימדו אותנו, לגל התותח ולאדם שישבו איתי באונו ללא מזגן וסבלו :), לשגיא AKA הסטיג :) שברגע שהוא יצא לסיבוב הדגמה וישבתי איתו במאזדה 3 הבנתי מה זה נהיגה נכונה ומושלמת, וכמה אני רחוק מכך (ידעתי את זה עוד הרבה לפני כן, אבל זה רק המחיש עד כמה), ותודה לעוד 2 מדריכים שאאל"ט לאחד קראו עודד והשני לא הציג עצמו. תודה לכולכם באמת למדתי המון, ואני שמח שהשקעתי את זמני וכספי ויצאתי מרוצה מאוד.

ROOONEEYY

פורסם

האמת, נשמע כאילו זה יצא הרגע מעלון פרסומת של מקום מסויים...

בכל מקרה, הכל נכון ואני לגמרי מתומכי הקורסים האלה אבל אסור לשכוח שהם לא מהווים תעודת ביטוח ויכול להיות אפילו שהנהג הזה כן עשה קורס כזה ואפילו שניים ועדיין "פישל" (הצטרפתי להנחות שלך לגבי השתלשלות האירועים והפרשנויות שעשית למרות שיש לא מעט ניחושים...).

אני די בטוח שרוב הנהגים שיצאו מקורס ונתקלו במצב חירום שהצריך שימוש במה שהם למדו עדיין עשה טעויות ולא ביצע את הדברים הנכונים בצורה מלאה. זה כמובן לא אומר שהקורס לא אפקטיבי, זה רק אומר שחייבים לעשות עוד תרגולים כדי להתגבר על הרגלים רעים.

ניר

פורסם

אני מניח שמה שקרה זה שהנהג עם המונדאו ניכנס לנתיב של הנהג עם הניסאן. נהג הניסאן בלם רק קצת(או שבכלל לא) כי היה בטוח שנהג הפורד ימשיך לנסוע ויפנה לו את הנתיב, אז התברר לנהג הניסאן, שנהג המונדאו לא מתכוון לצאת וכשגילה את זה היה מאוחר מידיי והוא בלם חזק מאוחר מידיי.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

פליקס, אני חושב שענית לעצמך. אני גם מניח ששאלתם אותם בדיוק את השאלה הזאת אתמול והם גם הסבירו.

בלי התנסות רצינית בהיגוי-יתר ובתיקונו עדיף לנהג הלא מיומן פשוט לבלום עד הסוף, להוריד מהירות ובשאיפה לסיים את זה בזול. זה יהיה הרבה יותר טוב מהתוצאות האפשריות של נסיונות ההשתלטות בעיקר בגלל שזאת תהיה כנראה ההתנסות הראשונה של הנהג עם זה...

ולגבי התת-היגוי, כן, אם זה יהיה מספיק חריף יש מצב לעבור מתת-היגוי להיגוי-יתר. זה עדיין דורש ברוב המקרים, פעולות קיצוניות או רכב עם זנב שמח :wink:

ניר

פורסם
שאלה קטנה ולא קשורה: אתמול לימדו אותנו כיצד לצאת מהיגוי יתר, הם אמרו לנו שפשוט ללחוץ בחוזקה על הבלמים (ברכב ללא ABS זה אומר לנעול גלגלים), ולא להשתמש בהיגוי נגדי ומכת גז, משום שהיגוי נגדי ומכת גז מסובכת יחסית ומיועדת לנהגי מרוצים. אני מבין שהסכנה במכת גז לא נכונה היא מטוטלת הולכת וגדלת מצד לצד עד שבסוף המכונית תעשה ספין. השאלה שלי היא, מה בעצם נכון יותר לנסות, לתת היגוי נגדי ומעט גז או כמה שצריך גז, או פשוט לבלום בחוזקה ולנעול גלגלים, ובכך להקטין את המהירות למקסימום? דבר נוסף הוא בתת היגוי אם אני אעזוב את דוושת הגז, או אקטין את הלחיצה עליה כדי לצאת מתת היגוי ואפילו בתת היגוי קיצוני אלטף את דוושת הבלם, האם אני לא אעבור למצב של היגוי יתר? מכיוון שכעת המשקל יעבור לגלגלים הקידמיים?

מה שכתבת זה לא "איך לצאת מהיגוי יתר" אלא "איך לעשות ספין". אם אתה כבר בהיגוי יתר (יותר מקליל) וכל מה שתעשה זה ללחוץ על הבלמים בחוזקה, אתה לא תצא מהיגוי יתר אלא תמשיך אותו עד לעצירה מוחלטת. (ב-30-40 קמ"ש זה לא רציני, במהירות גבוהה יותר זה כן). לעומת זאת, אם היגוי היתר הוא קליל או רק בתחילתו, לרוב יישור ההגה יחזיר את הרכב למסלולו.

אם אתה מרגיש מספיק בטוח להתאמן ביציאה מהיגוי יתר, הבלמים לא יעזרו לך כלל, אלא יישור ההגה ונתינת גז (לא בהכרח עד הסוף). זה לא "לנהגי מרוצים" אלא לנהגים מיומנים.

בתת היגוי - עוזבים גז או נוגעים בבלמים - כל עוד זה נעשה באופן שקול ומדויק מבחינת התזמון, לא תכנס להיגוי יתר (או שהזנב יברח קלות בלבד).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, אתה צודק. כמובן שאם אני אבלום בהיגוי יתר ואנעל גלגלים, ההיגוי יתר ימשיך עד שאני אעצור לגמרי.

בתרגולים מדובר היה על מהירות לא גבוהה של כ40-50 קמ"ש גג, ובאמת כאשר המדריכים הרימו את ההנד ברייק ונתנו בלימה חזקה המכונית נעצרה לאחר מספר מטרים. משום מה כתבתי נהגי מרוצים, התכוונתי לנהגים מיומנים. :)

כתבת יישור, כלומר לאו דווקא הפניית ההגה לצד הנגדי, כלומר לעיתים מספיק גם פשוט ליישר את ההגה ולתת מכת גז במינון הנכון? הפניית ההגה לכיוון הנגדי או פשוט יישור ההגה תלויים בקיצוניות של היגוי היתר, הבנתי נכון? כמו כן מה עושים בהיגוי יתר קיצוני? ומה לדוגמה עושים אם המכונית חלשה ואין מספיק כוח כדי להחזיר את הרכב לאחיזה?

כלומר ההמלצה שלהם לנהג לא מיומן (כמוני) בהיגוי יתר לבלום חזק היא נכונה?

וכן אני מתכוון להתאמן במגרש סגור וסטרילי בהיגוי יתר וכיצד לצאת ממנו, בכל מקרה צריך להתאמן ולתרגל את מה שלמדתי בקורס.

תודה על התשובה לך ולNMP. :)

ROOONEEYY

פורסם

אני מסכים עם רוני.

לומר שבמקרה של היגוי יתר צריך לבלום בכל הכוח ... זה דבר מטופש למדי. אם לא תלמדו איך לשלוט בחיים לא תדעו.

אני ערכתי קורס לכמה מחברי לפני מספר ימים ובהם הדרכתי אותם מספר תרגילים כמו בלימה נכונה (כולל הסתכלות במראות), התחמקות ממכשול ושליטה על תת היגוי והיגוי יתר.

לפי כמה ימים קיבלתי טלפון מאחי שבו נאמר שהקורס בעצם חילץ נהג מתאונה, באמצעות היכולת לבלום נכון - לראות שמיההו מאחוריו עומד להכנס בו ואז לבצע סטיה מהירה לנתיב נגדי.

אני חושב שחשוב מאוד לדעת את הדרכים האמיתיות להתחמק מהצרות הנ"ל ולתרגל אותם. רק ככה הדברים יעבדו גם בעולם האמיתי.

מפתיע אותי שבמקום כמו מסלולים ויתרו על לימוד של פריט זה . כנראה בשל הקושי בביצוע הדברים עם הרכבים שהשתתפו.

ובקשר לשליטה על היגוי יתר - טריוואלי למדי ברכבי הנאה קדמית. גז :!: בניגוד לברקס שיעביר את כל המשקל קדימה וימנע חזרה לשליטה הגז מחזיר את האחיזה לגלגלים האחוריים ולרכב בכלל ...

היגוי נגדי וגז עושים את העבודה נפלא.

אני מאוד בעד קורסים לנהיגה בטיחותית וחבל לי לשמוע שבקורס כזה של מסלולים לא מלמדים את כל הדברים שלדעתי נחוצים ...

פורסם

ובקשר לשליטה על היגוי יתר - טריוואלי למדי ברכבי הנאה קדמית. גז :!: בניגוד לברקס שיעביר את כל המשקל קדימה וימנע חזרה לשליטה הגז מחזיר את האחיזה לגלגלים האחוריים ולרכב בכלל ...

\..

זה טריוויאלי לבחור כמוך עם ידע מוטורי ומחשבה על כיצד משפיע העברת משקל קדימה ואחורה בזמן איבוד שליטה.

זה ממש לא טריוויאלי לבחור רגיל מן השורה.

90 אחוז מהאנשים שיכנסו להיגוי יתר ילחצו על ברקס. וזה מה שטריוויאלי.

Back to the original - NC again.

פורסם

יש לי כמה הערות:

* פליקס, יכול להיות קצת קשה לתרגל היגוי-יתר ותיקון שלו ב"מגרש סטרילי" כי צריך מהירויות קצת גבוהות.

* מה קרה לגישה הרגילה של הפורום שלא מלמדים נהיגה בהתכתבות ? גם יציאה מהיגוי-יתר לא ממש לומדים בהתכתבות.

* ניב, כמה אתה לוקח ? :wink:

* לגבי מסלולים וספציפית ההסבר הזה: אני מניח שמדובר בקורס הבסיסי ויש גבול לכמה חומר אפשר להכניס לקורס כזה (שעיקרו תיאוריה/מראות/ישיבה נכונה ובעיקר בלימות חירום עם/בלי abs, התחמקות ממכשול ודברים חשובים אחרים ששווה להשקיע בהם את הזמן) אז לגמרי לא לנגוע בהיגוי-יתר זה מטופש ולהסביר על רגל אחת על היגוי-נגדי בלי תרגול הולם זאת בדיחה גרועה יותר שלא שונה בהרבה מלימוד בהתכתבות שאנחנו עושים פה.

* ניב, עם כל ה-"טריוויאליות" שבעניין, תאמין לי שגם אחרי שנים שהתיאוריה הזאת יושבת לי חזק בראש וגם אחרי הרבה קורסים (והרבה תירגולים של החלקות), במצב חירום אמיתי שהזנב עף לך לקיבינימאט זה פתאום לגמרי לא טריוויאלי לבצע את הפעולה הזאת (במיוחד אם מדובר במהירות גבוהה מאוד, ללחוץ על הגז קצת נוגד כל היגיון בסיסי (או פחד) שיש לך באותו רגע). אז זה בטח לא טריוויאלי למישהו שלא תירגל את זה בכלל.

* אגב, אם לא ברור, אתה מבין שאם אנחנו מתמקדים בשימוש בגז אז אנחנו מדברים פה על היגוי-יתר חמור ? זה לא בדיוק זריקה קלה שעזיבה של הברקס והחזרת ההגה תפתור. אני לא יודע מה מסלולים אמרו, יצאתי מנקודת הנחה שהם כן הסבירו את הטכניקה ה"נכונה" אבל הוסיפו שבמצב שאתה כבר איבדת את הזנב אז עדיף לבלום ולא לנסות לתקן (זאת כמובן עד שתגיע לקורס המתקדם יותר ותלמד איך לעשות את זה כמו שצריך :twisted:).

תנסה להבין ממה מורכב עיקר הקהל של הקורס הבסיסי ועם מה עדיף שהוא ייצא בשלב הזה. אם תחשוב על זה ככה, אז כפתרון (ביניים למי שישקיע עוד בתחום) למצב קיצוני שאיבדת את הזנב אז אולי עדיף באמת לבלום ולא לנסות לתקן אם אין לך את הניסיון.

ניר

פורסם

NMP- מילים כדורבנות.

היגוי יתר שמגיע בהפתעה אינו היגוי יתר יזום.

נהג מיומן שחי ומרגיש את מכוניתו איננו הקהל הטיפוסי בקורסי נהיגה מתקדמת בסיסים.

עדיף להקנות תבניות פעולה פשוטות וחד משמעיות במקרי חירום ולא להתיימר להפוך נהג ממוצע תוך מספר שעות לנהג העלול לאיים על לואב.

המטרות בקורסים בסיסים הם בסיסיות בהחלט וכל נסיון לדחוף עוד חומר ומיומניות נועד לכשלון.

וכן , גם נהג מיומן ומבין עלול ברגע הקריטי להגיב מאוחר, לא בהחלטיות ובצורה שגויה. קורס נהיגה מתקדמת אינו בהכרח תרופה לנהג טיפש.

פורסם

ולגבי התת-היגוי, כן, אם זה יהיה מספיק חריף יש מצב לעבור מתת-היגוי להיגוי-יתר. זה עדיין דורש ברוב המקרים, פעולות קיצוניות או רכב עם זנב שמח :wink:

ניר

משהו קיצוני? מספיק קורולה על בולמים גמורים ול.א טיפה נמוך :)

פורסם
אני מסכים עם רוני.

לומר שבמקרה של היגוי יתר צריך לבלום בכל הכוח ... זה דבר מטופש למדי. אם לא תלמדו איך לשלוט בחיים לא תדעו.

אני ערכתי קורס לכמה מחברי לפני מספר ימים ובהם הדרכתי אותם מספר תרגילים כמו בלימה נכונה (כולל הסתכלות במראות), התחמקות ממכשול ושליטה על תת היגוי והיגוי יתר.

לפי כמה ימים קיבלתי טלפון מאחי שבו נאמר שהקורס בעצם חילץ נהג מתאונה, באמצעות היכולת לבלום נכון - לראות שמיההו מאחוריו עומד להכנס בו ואז לבצע סטיה מהירה לנתיב נגדי.

אני חושב שחשוב מאוד לדעת את הדרכים האמיתיות להתחמק מהצרות הנ"ל ולתרגל אותם. רק ככה הדברים יעבדו גם בעולם האמיתי.

מפתיע אותי שבמקום כמו מסלולים ויתרו על לימוד של פריט זה . כנראה בשל הקושי בביצוע הדברים עם הרכבים שהשתתפו.

אני מאוד בעד קורסים לנהיגה בטיחותית וחבל לי לשמוע שבקורס כזה של מסלולים לא מלמדים את כל הדברים שלדעתי נחוצים ...

כנראה שפליקס היה בקורס המקוצר שכולל בעיקר בלימות והתחמקות. בהמשך של אותו קורס (גם אני עשיתי אותו) למדנו לצאת מתת היגוי ולהשתלט על היגוי יתר (אבל לנו אמרו לא לעשות נעילה נגדית,אלא לתת מכה בגז כאשר ההגה נמצא באותו מצב ואז לשחרר את דוושת הגז בפרוגרסיביות ואת ההגה לישר. קשה לי קצת להסביר במילים :oops: ).

וגם אצלי לפני כמה ימים קרה מקרה שבו מה שלמדתי בקורס היה מועיל מאוד.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

כמה אני לוקח :?:

תלוי כמה אנשים מגיעים. ברמת העיקרון כיוון שאין לי מגרש אני יכול לעשות קורסים במקומות כמו ערד. ככל שיש יותר אנשים ככה זה יוצא זול יותר. תלוי גם כמה מדריכים אני מספק איתי ...

הנהג הנורמלי לא יגיע כל יום למצב היגוי יתר קיצוני אבל בהחלט יכול להגיע למצב של היגוי יתר קליל. החמרת התופעה תלויה בהרגלים שלו, בקורס שאני ערכתי רוב האנשים הבינו בקלות את ההיגוי הנגדי וככה שלטו על ההחלקה, עצם העובדה שהם לא נתנו גז גרם לכך שההחלקה המשיכה אבל בשליטה בזכות ההיגוי. ברקס חזק היה יכול לגרום להחמרה מיידית.

TB. הקורס מנסה ללמד אותך להתנהג אחרת מהנהג הנורמלי, אם אתה רוצה להתנהג נורמלית אל תקח קורס, תחליף את המיאטה במזדה 3 אוטומטית וסע רגוע.

דבר אחרון בקשר להיגוי יתר - בתור נהג על היאריס T, הייתי נכנס להיגוי יתר כל כמה זמן וזה נכנס הגיע לי באופן טבעי.

כיום אני בכלל מתאמן על היגוי יתר כמה פעמים ביום. בכל מצב שיהיה, בכל רככ שאני אנהג בו התנהגות של היגוי יתר כבר טבעית. בפועל ככמות האימונים ככמות היכולת האינטואטיבית...

• תוכן חדש...