Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה טכנית פיאט 850

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה עם החלק הזה:

0a_1.JPG

היא שבתוך הטבעת הפנימית יש חלק יותר קטן עם מיגרעת ושגם שתופס את הפולי שיסתובב ולא יחליק על הציר...

תודה:

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

המלצה שלי - מצא פיאט 133 לחלקים (מיכניים). קשה אולי למצוא - אבל אפשר לקנות בגרושים.

בשירשור "גרוטאות" הופיעה אחת (מושב ליד צריפין), שזוהתה בטעות כפיאט 126 (ולכן נסעתי

למצוא אותה, ר' החתימה שלי). לדעתי, גם המשאבה משותפת לשני הדגמים.

אגב, שיפור מומלץ ל-850 הוא פולי קטן יותר, שגורם לסיבוב מהיר יותר של שאבת המים והמאורר,

ופותר את הנטייה להתחממות.

:turn-l:
פורסם
אגב, שיפור מומלץ ל-850 הוא פולי קטן יותר, שגורם לסיבוב מהיר יותר של שאבת המים והמאורר, ופותר את הנטייה להתחממות.
היי יובל,

בגלל שלמכונית שלי יש נטיה להתחממות, חקרתי את הנושא הזה לעומק. :-)

אני חבר בקבוצת דיון של בעלי 850 ספיידר, ונועצתי בחבריה בנוגע ליתרונות והחסרונות של השיפור.

טענת רוב המומחים היתה שהקטנת הפולי מטפלת בסימפטום ההתחממות, במקום בתקלה שגורמת לה.

כאשר מערכת הקירור תקינה ומיוצבת, אין סיבה להתחממות. המכוניות הללו מתפקדות היטב במדינות עם אקלים דומה לשלנו מבלי להתחמם.

הקטנת הפולי כאשר הרכב נוטה להתחממות אכן יכולה להשפיע לטובה, אך במחיר שחיקה מוגברת של מיסבי המשאבה.

דרך אגב, בדיוק מסיבה זו, במהלך חיי הדגם פיאט דווקא הגדילה את הפולי, כדי להקטין את מהירות הסיבוב של המשאבה והמאוורר.

לעתים קרובות, בעלי 850 עם נטיה להתחממות מפרקים את הפאנלים בתחתית תא המנוע, מתוך מחשבה שהדבר יאפשר קירור טוב יותר.

בפועל, הפאנלים הללו מסדירים את זרימת האוויר סביב הרדיאטור, והסרתם מחמירה את בעיית ההתחממות.

פורסם

שלום ארנון כתבת על הפנל בתחתית המנוע ,כנראה הבעלים הקודמים באמת חשב שאם הוא יריד את הפנלים האוטו יתחמם פחות . יש לך אולי סקיצה של התחתית ? ממה הכי טוב לעשות ?

פורסם

בזמנו, כשעבדתי במוסך מורשה פיאט, היינו מבצעים פתרון טוב לבעית התחממות בפיאט 850:

את כנפי המאורר המתחבר אל מש' המיים החלפנו לזה של פיאט 600 ואז השתנה כוון יניקת האויר שנלקח מקדמת הרכב, דרך הרדיאטור ואל תא המנוע. (בצורה המקורית האויר נלקח מפתחים במכסה המנוע, דרך תא המנוע והרדויאטור ואל תחתית הרכב). את הדלתית להוצאת האויר שמתחת למכונית והייתה מכוונת לכוון אחורי הרכב, סובבנו שתפנה לכוון קדמת הרכב ובכך תשמש ככונס אויר ממהירות הנסיעה.

שינוי זה בצענו רק במכוניות הרגילות ולא נתקלנו בבעית התחממות בספיידר.

את דיסקיות הפולי למש' המיים נסה להשיג אצל "מוסך ש. קובלנץ ובניו" שבת"א,

טל' 03-5468898 ובקש את נתי. הוא עבד הרבה על מכוניות אלו ואולי יש לו משהוא (מש' מיים אני זוכר שיש לו).

דרך אגב, במשך שנות שווק הפיאט 850 קבלנו במוסכנו בולטין טכני מפיאט איטליה שנכתב בסגנון דיפלומטי בערך כך:

כדי לשפר את קרור מנוע הרכב מומלץ להחליף את פולי מש' המיים לפולי קטן יותר.......

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
שלום ארנון כתבת על הפנל בתחתית המנוע ,כנראה הבעלים הקודמים באמת חשב שאם הוא יריד את הפנלים האוטו יתחמם פחות . יש לך אולי סקיצה של התחתית ? ממה הכי טוב לעשות ?
ישנם שני פאנלים המשתלבים יחדיו כדי לתחום את כל תחתית תא המנוע. לכל אחד מהם מגוון מגרעות וקימורים, כדי להתאים למכלולים המכניים.

הזמנתי בעבר דרך ebay שני פאנלים מפיברגלס, שמישהו יצק כתחליף למקור. אני לא משתמש בהם כיוון שהצלחתי להשיג את הפאנלים המקוריים.

הם למכירה, ואתה מוזמן לבחון ולמדוד אותם אם אתה חושב שתוכל לייצר משהו דומה.

דרך אגב, במשך שנות שווק הפיאט 850 קבלנו במוסכנו בולטין טכני מפיאט איטליה שנכתב בסגנון דיפלומטי בערך כך:

כדי לשפר את קרור מנוע הרכב מומלץ להחליף את פולי מש' המיים לפולי קטן יותר.......

היי רפי,

אין חכם כבעל נסיון . :smile:

על פי מה שזכור לך, האם בעיית ההתחממות היתה גם במכוניות חדשות ?

או שהופיעה לאחר זמן כתוצאה מבלאי, ואז שולבו הפתרונות שהצעת כדי לפתור אותה ?

טענת החברים האמריקאים שאיתם נועצתי היתה שאין למכונית נטיה להתחממות כל עוד היא תקינה.

התחממותה יכולה לנבוע מסיבות רבות : תערובת ענייה, הצתה לא מכוונת, מנוע שחוק, פירוק הפאנלים, רדיאטור מלוכלך וכו'.

במקרה כזה, הקטנת פולי יכולה לסייע, אבל היא תחליף לאיתור של הבעיה האמיתית.

כפי שציינתי, לאורך השנים, פיאט דווקא הגדילה את הפולי. בדגמים המאוחרים הוא הסתובב ביחס 1:1 עם המנוע - כלומר הגיע עד ~6000 סל"ד.

לפני כן, הוא היה קטן יותר, והגיע ל ~10,000 סל"ד, וכנראה גרם לשחיקה מהירה של מיסבי המשאבה ושל הרצועה המניעה.

פורסם

ארנון התיבה שלך פשוט מלאה אז אני מצטער מראש שאני רושם כאן, אבל:

ראיתי הבוקר BXGTI ידנית בלוח יד 2

אם אתה מחפש עדיין - שווה בדיקה

HFturbo

פורסם
אם כבר בענייני פיאט 850...

כששיפצתי את המשאבת מים של הפיאט שלי ראיתי שהפולי סדוק....

מישהו יודע איפה אני יכול להשיג אחד (חרשתי את המסגר ושלמה ולא מצאתי...).

משה.

היי משה

דיברנו בעבר על הנושא.

הפולי האורגינאלי פשוט "דפוק" המהנדס שתיכנן אותו לא חשב שהפחיות האלו מאבדות צורה מהחום של הסיבוב והפולי נישחק.

אני שלחתי לחרט שיצר לי פולי מחומר מאוד קל .

לגבי המידה של הפולי יש כמה פירושים:

1. אם הפולי קטן מידי זרימת המיים כל כך מהירה (בסל"ד גבוהה) ולכן המיים לא מצליחים להתקרר ברדיאטור והמנוע מתחמם.

2.אם הפולי גדול מידי רק בסל"ד גבוהה מעבר המיים הוא כמו שצריך ולכן בסל"ד נמוך הרכב התחמם.

*אני לא זוכר את המידה המדוייקת. אבל הפולי שלי קטן מהמקורי בחצי ס"מ ועד מהירות של 80 קמ"ש + בערך הרכב נוסע מצויין .אם אני מעלה את המהירות המנוע מתחיל להתחמם. ושאני מוריד את המהירות הוא מתקרר בחזרה.

(((אני חושב שזה מסביר את התאוריה שלי ))).

***דבר נוסף שיש לבדוק בהרבה מכוניות הוציאו את הטרמוסטט חום שזאת תאוריה לא נכונה ויש להחזיר אותו. ((טרמוסטט של סובארו מתאים למי שמחפש רק צריך לפתוח לו עוד כמה חורים)))

להשתמע

ברנד ירון

• תוכן חדש...