Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית תודה רבה לכולכם אתם עזרתם לי מאוד להכנס לעינינים

בנושא צמיגות השמן לרנו קליאו שנת 95 התקשרתי ליצרן ושם אמרו שצריך שמן סינטטי 15w40

האים אפשר לסמוך עליהם לדעתכם כי נדמה לי שהם לא היו בטוחים במה שהם אמרו אחד שאל את השני ואז שינהם החליטו שזה סוג השמן

תודה

הכונו לביאת המשיח!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
התקשרתי ליצרן ושם אמרו שצריך שמן סינטטי 15w40
תתקשר שוב לוודא הריגה, אני לא מאמין שהם אמרו סינטטי מלא, זה פשוט לא יתכן הרי.

הסבר:

מנוע שהספיק לעבוד בחייו תקופה מסויימת על שמן מינרלי או סינטטי למחצה יצר מרווחים גדולים בין החלקים הנעים עקב שחיקה, את המרווחים הללו יאטום היטב השמן המינרלי. בנוסף השמן המינרלי יגרום לבוצה ומשקעים שיאטמו כל מיני חללים שנפערו עם הזמן ולמעשה יהפכו לממש לחלק מהמנוע.

תכונתו המעולה של השמן הסיטטי היא לאסוף אליו את כל הטינופת שנוצר ולהשאיר את פנים המנוע מצוחצח. במידה ותקח מנוע משומש, תרוקן אפילו (אני כבר לא מדבר על עירבוב) את כל השמן, תחליף פילטר והכל, מלא שמן סינטטי, תכונתו המעולה של מוצר זו תצחצח את פנים המנוע ותעלים את כל הבוצה והמשקעים שנוצרו שם. למעשה נתת תרופה והיא תקפה את החולה כיוון שעכשיו במנוע גם יש מרווחים עצומים אך בהעדר השמן המינרלי שאטם אותם היטב ופעולת השמן הסינטטי (המאוד דליל) שקולט אליו את כל הבוצה ומסיר אותה, נשאר מנוע נקי ומבריק ועכשיו המרווחים יעשו את מה שמרווחים יודעים לעשות, וזה החל מהזעות יתר דרך אטמים כלפי חוץ דרך איבוד לחץ דחיסה דרך המרווח שבין טבעות הבוכנה לבין הצילינדר ועד לנקישות בעקבות חופשים מיותרים.

כלומר במידה ואתה רוצה להתחיל להשתמש בשמן הסינטטי מה שנחוץ לך זה מנוע דנדש או מנוע משופץ לתפארת מדינת ישראל.

תקשר לוודא שוב, מעבר לכך שצמיגות 15W40 לא אופיינית לסינטטי מלא (ובהחלט אופיינית לחצי סינטטי), הם מסווגים בספרות נמוכות יותר.

אופנוען

פורסם

למעשה איזה שמן אני קונה מי יודע ?

1 איזו צמיגות

2 איזו חברה של שמן,

אני מוכן להשקיע בשמן את מה שהייתי מפסיד בטיפול במוסך

תודה מראש

הכונו לביאת המשיח!

פורסם

עצה: לך למוסך מורשה ותבקש שיראו לך איזה שמן שמים, ובאיזה תקן+צמיגות השמן צריך לעמוד ורק לאחר מכן תרכוש את השמן הנ"ל.

יכול להיות שמדובר בסינטטי מלא 5w40 ויכול להיות שהתכוונו למינראלי 15w40 ואולי לעוד מליון סוגי שמנים. גם בשירות הלקוחות של צ'מפיון קיבלתי תשובה כזו ובסוף התברר שהם טעו לחלוטין (עד שהלכתי למוסך לבדוק בעצמי).

פילטרים: אני משתמש ב- Mann Filters, עוד חברות טובות הן Denso ו- ac delco וכן Purflux.

פלאגים: חברות טובות הן בוש, דנסו, NGK. על הדרך הייתי בודק מתי הוחלפו חוטי הצתה.

לגביי מערכת הקירור: אני ממליץ לך ללכת לאדם המבין במערכות קירור (רפי ושאר המומחים כבר ימליצו לך) ולבצע ניקוי יסודי למערכת הקירור והרדיאטור וכמובן החלפת נוזל קירור, נוזל קירור תרכוש במוסך המורשה, עוד כמה גרושים וזה משתלם.

אם יש לך צורך בבלמים, הנושא נטחן בפורום אבל החברות הטובות העיקריות הן: Ate, Lucas, OMP, Mintex,Textar, Fereodo. (אל תתפתה לחברות קש כגון Beser ו- Samko ועוד חברות קש, לא משתלם בעליל!)

נוזל בלמים- אם הוחלף לפני יותר משנה וחצי-שנתיים, זו ההזדמנות להחליף, עלותו זולה מאוד, בדוק מה אתה צריך (דוט 3 או דוט 4, זה חשוב!). אם אתה מחליף נוזל בלמים היזהר ממגע עימו ומגע שלו בצבע הרכב, זהו חומר חזק.

בכלל, הייתי ממליץ לך טיפול ראשון אם אתה לא מבין ואין לך את הכלים, לבצע במוסך אפילו לא מורשה ושאתה תביא את החלקים. חבל שתעשה טעויות שיעלו לך ביוקר. מקסימום אחרי שתראה פעם-פעמיים איך המוסכניק מבצע ויהיו לך הכלים וכל אביזרי הבטיחות והידע (הדגש הוא על בטיחות, אין להכנס מתחת לג'ק ללא תמיכה- "בוקים").

אגב, מאיזה איזור אתה? (שנוכל להמליץ לך על מוסך/חנות לחלקי חילוף)

איתמר ג'ורג'.

פורסם
בקליאו 95' שלנו אני משתמש כמעט 4 שנים בAC DELCO 10-40.[החלפה כל 5K].

לדעתי אתה פועל חכם בכך שאתה מחליף כל 5K שמנים, זה לא סיפור יקר וככה אתה תמיד שומר על קו מאוזן בניקיון המנוע ואיכות השימון בו.

אני רק מקווה שאתה לא מחליף פלאגים כל 5K, מספיק בשביל כל 5K רק שמן ופילטר והראש שקט.

אופנוען

פורסם

קניתי כבר את כל הכלים שצריך (תקן אותי אם לא)

1 שני בוקים

2 מפתח לפלאגים

3 מפתח לקרטר

4 מפתח לפלטר שמן

אני מקווה שלא חסר כלום!?

מה שחסר זה הפילטרים הפלאגים והשמן

אם משהוא מכיר חנות טובה בתלפיות בירושלים שלא ירמו אותי ושיהיה להם חלקים מחברות טובות אני

אשמח כי אני מפחד שיגידו לי שאלו חברות טובות ובעצם זה לא!

תודה רבה לכולכם

הכונו לביאת המשיח!

פורסם

לא קראתי את כל הטופיק שלך אבל! עלמנת לפתוח את הפקק השמן המקורי של רנו אתה צריך מפתח מרובע ולא הלן.

בברכה L.A

• תוכן חדש...