Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל תותחי האלקטרוניקה : אני צריך לבנות מעגל שמדליק לדים לפי התנגדות....

זאת אומרת : יש לי חיישן כלשהו שמציג התנגדות של 2 קילו אום, ויורד בהתאמה למה שהוא מודד עד 0 קילו אום (אני מעריך...אבל זה לא משנה לצורך העיניין אני אבדוק את זה אחרי זה.......)

בקיצור החיישן הזה יכול לקבל 12 וולט אז מה שאני חשבתי זה דבר כזה : בצד אחד להכניס לו מתח 12 וולט וככה בצד שני אני אקבל עוצמת מתח משתנה - לפי ההתנגדות שהוא מציג

עד פה - אם יש למישהו השגות בנושא למה זה לא יעבוד אני אשמח לשמוע

ברגע שיש לי לדוגמא 12 וולט שעוברים דרך התנגדות 2K מה הדרך הפשוטה ביותר לעשות שכל נגיד ירידה של 200אום ידלק לד אחר ?

מקווה שהבינו אותי - בתודה עתיד (אם אין פה מי שיודע - אני אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי לפורום מתאים)

פורסם

אני יכול לחשוב "בשליפה" על שתי דרכים לבנות מעגל כזה.

שתיהן מתבססות על עיקרון מחלק המתח, שזה בעצם העיקרון שחשבת עליו לבד. שני נגדים בטור, האחר משתנה והשני קבוע. מודדים בכל פעם את המתח שנופל על הנגד המשתנה, כאשר יחס המתחים תלוי ביחס ההתנגדויות. אפשר למצוא נוסחה פשוטה שתיתן את המתח בכל רגע ורגע.

השיטה הראשונה - הדיגיטלית:

את המתח שנופל על הנגד המשתנה דוגמים דרך ממיר אנלוגי לדיגיטלי. הממיר הזה יודע לקבל בכניסתו טווח מתחים מסוים, ולהוציא במוצא מילה דיגיטלית (בינארית,0 או 1 לוגי). את המילה הדיגיטלית מכניסים למיקרו-בקר פשוט, ועם טיפ טיפה קוד - מדליקים לדים בהתאם למילה שנקראה.

השניה - אנאלוגית:

שוב, דוגמים את המתח שנוצר על הנגד המשתנה, רק שהפעם משתמשים במשווה מתח כדי לבדוק האם המתח שנוצר על הנגד עבר סף מסוים או לא. אם עבר - משווה המתח יוציא מתח חיובי שידליק לנו את הלד.

זה ממש על קצה המזלג. אפשר לבנות סקיצות כלליות של המעגלים הללו די בקלות, לא מדובר במעגלים מסובכים.

לדעתי - אם יש לך קצת ידע באסמבלי או בתכנות - בחר בשיטה הדיגיטלית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כאשר אתה רוצה להדליק מספר רב של לדים

בהרבה יותר נוח להשתמש בשיטה הדיגיטאלית

הבעיה הכי גדולה פה היא המיקרו בקר

אתה צריך להשיג אחד עם ROM פנימי

ולפחות בעל שני פורטים.

וגם שיהיה לבקר אפשרות לצרוב עליו בקלות(דרך הפורט הסיריאלי של המחשב) וללא צורך בצורב מיוחד שעולה הרבה כסף

מה שכן אם לא למדת אסמבלר פרוש עכשיו

כי אסמבלר זה לא פשוט.

ואם החלטת להמשיך, אל תשכח לחבר לכל יציאה של המיקרו (רק היציאות שמדליקות את הלד)

טרנזיסטור, בגלל שהזרם שהמיקרו מוציא מהרגלים שלו ממש קטן והוא לא ידלק את הלד.

את הלד יש לחבר לטרנזיסטור לCOLECTOR

פורסם

כל הנושא של התוכנה ממש לא בעיה - יש לי מי שיתקתק לי את זה תוך כדי שינה...

הקטע האלקטרוני יותר מסובך לי...טוב נראה מה נעשה כבר

• תוכן חדש...