Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית שלום לכולם.

במהלך נסיעה קלה בשעות הערב פתאום הופיעו יללות בשעת נסיעה. אני אנסה לתאר: גלשתי קצת בניוטרל, ולפתע הופיעו מעין יללות כאלה כאילו דבר מתחכך בדבר נוסף, נעצרתי לחלוטין ואין רעשים, נתתי גז בניוטרל ואין רעשים. התחלתי נסיעה ושוב הופיעו אותן יללות, אבל הפעם בצורה חלשה יותר (אני מתאר לעצמי שבשעה שההילוך משולב ולוחצים על הגז שומעים יותר את המנוע ולכן קשה יותר להבחין ביללות, אולם הן עדיין קיימות, לדוגמה בהילוך שני ללא גז יש את אותו רעש החיכוך ומרגישים בו). הרעש מופיע הן בלחיצה על הקלאץ בגלשיה, הן בגלישה בניוטרל, והן בנסיעה בהילוך.

סיפרתי לאבא שלי את מה שקרה, והוא אמר שלפני כן הוא לא שמע את הרעש ושהוא יבדוק, ושהוא חושב שזה רעשים מהגיר. למחרת הוא נסע ברכב ושוב היו רעשים, הוא אמר שכנראה זה מייסב גלגלים גמור ולא רעש מהגיר. כמו כן הוא ערך איזושהי בדיקה שאין לי מושג לגבי מהימנותה. הוא נגע בבורג האמצעי בכל גלגל ובדק את הטמפ' שלהם, הגלגל השמאלי קידמי היה מאוד חם יחסית לכל השאר, ולכן החשד הוא על מיסב שמאלי קידמי גמור.

לא יודע איזה בדיוק בורג זה אבל בתמונה להמחשה הנ"ל, אם איני טועה זהו בורג מספר .1139

flathead_frontwheel_to48.jpg

מספר שאלות לי אליכם:

האם זה אכן רעש מהמייסב? ראוי לציין שבשעה שהרכב קר (בבקרים לדוגמה) אין שום רעשי חיכוך והכל בסדר, ולאחר מכן יש רעשים.

האם צריך להחליף את המייסבים בזוגות, כלומר להחליף גם בצד ימין וגם בצד שמאל?

והאם הבדיקה שאבא שלי עשה מהווה אינדיקציה למשהו, והאם היא נכונה?

ואיך עוד ניתן לאבחן מייסב גמור ללא הרמה על ליפט של הרכב (הרמה על ליפט אני יודע, לסובב ולאתר חריקות ורעשים, או פשוט להבחין בשמיניות שהגלגל עושה)?

הרכב הוא פיאט אונו דור ראשון 1.3 שנת 90.

תודה לעונים.

ROOONEEYY

פורסם

אופציה נוספת שעליך לבדוק: הקליפר לא משתחרר והרפידה כל הזמן נוגעת בדיסק.

אצלי זה נפתר כשהוחלפו צינורות הבלם.

אתה יכול לבדוק את זה ע"י בלימה חזקה. אם הרכב מושך לאחד הצדדים, כנראה שזה זה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא צריך ליפט בשביל זה, פשוט תרים את האוטו על ג'ק ותבדוק את הגלגל. אם המיסב גמור, סביר להניח שיהיה בו חופש. נסה לאחוז בו מלמעלה ולמטה ולנענע אותו, כנ"ל מימין ושמאל.

מנסיוני, מיסב שחוק עושה רעש כמו של מטחנה.

אבל יכול להיות שזה הרפידות בלמים דווקא.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ראשית תודה על התשובות.

לגבי הבלמים, ישנה גם תופעה מוזרה איתם.

כשהרכב קר (בבוקר לדוגמה) והצמיגים לא חמים, בעת בלימה ברטוב בחצי דוושה או יותר (בלימה חצי חזקה וחזקה יותר), התחת נזרק קלות ומאבד אחיזה, כלומר כאילו כמו בהרמת הנד ברייק קלה. זה קורה ברטוב כשהצמיגים לא חמים.

בכביש לא רטוב כשהצמיגים קרים לחיצה על הבלמים בחצי חוזק גורמת לנעילת בלמים מהירה יחסית, כלומר הבלמים ננעלים מוקדם מהצפוי ובעת בלימות לאו דווקא חזקות. אולם כאן אין איבוד אחיזה וזריקת תחת קלה. לאחר שהצמיגים מתחממים המצב כשורה, והבלמים ננעלים רק ממש בעת לחיצה חזקה ואגרסיבית, כנ"ל לגבי כביש רטוב, בעת שהצמיגים חמים התחת לא מאבד אחיזה והתחת לא נזרק.

הצמיגים הקידמיים הם גודיייר GT3, בני משהו כמו שנה שנה וחצי, אחוריים של אולסטאר בני שנה או פחות מכך. אמנם הצמיגים לא משהו, אבל בכל זאת דיי חדשים.

הלחץ אוויר בסדר, ועומד על 28-29 PSI.

יכול להיות שזה קשור? התופעה של הבלמים שציינתי קרתה עוד לפני שהתחילה היללה שתיארתי. וכמו כן אם הקליפר אכן תפוס, איך זה שביבש לאחר שהצמיגים חמים וכנ"ל ברטוב אין כל בעיה בבלימה?

כמו כן אני אשמח לתשובה לגבי הבדיקה שאבא שלי ביצע, טובה לא טובה, מראה על משהו וכ"ו.

תודה לעונים.

ROOONEEYY

פורסם

מכיון שמדובר בבעיות בטיחות, אל תנסו לאבחן ולתקן לבד אלא לגשת למוסך כדי שיבדקו את מיסבי הגלגלים וגם נזילות נוזל הידראולי ממשאבות בלם אופן אחוריות שיתכן וגורמות להידבקות הבלמים ולנעילת גלגל מהירה. המצב בשתי התקלות עלול גם להחמיר אך הבעיות לא יפתרו מעצמן.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לא ניסיתי לתקן, לאבחן כן. ללכת למוסך זהו אמנם פתרון אולם אני רוצה גם להבין מה הבעיה וממה היא נובעת. מובן שאבא ילך למוסך, ממילא אין לו כוח לתקן לבד.

ד"א נוזל בלמים לא חסר, ככה שלא הגיוני שישנה נזילה (הרי אם הייתה נזילה היה נעלם נוזל, לא?).

תודה.

ROOONEEYY

פורסם
ראשית תודה על התשובות.

לגבי הבלמים, ישנה גם תופעה מוזרה איתם.

כשהרכב קר (בבוקר לדוגמה) והצמיגים לא חמים, בעת בלימה ברטוב בחצי דוושה או יותר (בלימה חצי חזקה וחזקה יותר), התחת נזרק קלות ומאבד אחיזה, כלומר כאילו כמו בהרמת הנד ברייק קלה. זה קורה ברטוב כשהצמיגים לא חמים.

ככה:

הצמיגים הקדמיים שלך אמורים להיות (לפחות על הנייר) איכותיים יותר מהאחוריים. יתכן ופה נעוצה הסיבה שבגללה האחוריים ננעלים מהר יותר: יש להם פחות אחיזה.

זה אומנם לא מוחלט, אבל אם רמת ה-treadware של האחוריים גבוהה יותר - זה מבסס את ההנחה שלי.

בכביש לא רטוב כשהצמיגים קרים לחיצה על הבלמים בחצי חוזק גורמת לנעילת בלמים מהירה יחסית, כלומר הבלמים ננעלים מוקדם מהצפוי ובעת בלימות לאו דווקא חזקות. אולם כאן אין איבוד אחיזה וזריקת תחת קלה. לאחר שהצמיגים מתחממים המצב כשורה, והבלמים ננעלים רק ממש בעת לחיצה חזקה ואגרסיבית, כנ"ל לגבי כביש רטוב, בעת שהצמיגים חמים התחת לא מאבד אחיזה והתחת לא נזרק.

קשה לי לענות על סמך קריאה. צריך לראות את זה במציאות.

הצמיגים הקידמיים הם גודיייר GT3, בני משהו כמו שנה שנה וחצי, אחוריים של אולסטאר בני שנה או פחות מכך. אמנם הצמיגים לא משהו, אבל בכל זאת דיי חדשים.

הלחץ אוויר בסדר, ועומד על 28-29 PSI.

יכול להיות שזה קשור? התופעה של הבלמים שציינתי קרתה עוד לפני שהתחילה היללה שתיארתי. וכמו כן אם הקליפר אכן תפוס, איך זה שביבש לאחר שהצמיגים חמים וכנ"ל ברטוב אין כל בעיה בבלימה?

אם הוא תפוס, הרכב עדיין יבלום, אך עוצמת הבלימה לא תהיה זהה בשני הצדדים ומכאן נובעת הסכנה (הרכב 'יזרק' לצד שבו הנעילה חזקה יותר).

כמו כן אני אשמח לתשובה לגבי הבדיקה שאבא שלי ביצע, טובה לא טובה, מראה על משהו וכ"ו.

תודה לעונים.

ספר כשיהיו התפתחויות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז יש התפתחויות,היית צריך להקשיב לך. :)

היום הוחלפו מייסבים קידמיים והם דווקא יצאו במצב סביר, ביחד עם משולשים ובולמים קידמיים. לאחר נסיעה קצרה עדיין הורגש שהגלגל השמאלי קידמי מתחמם הרבה יותר מאשר הימני קידמי. בדיקה קצרה העלתה שהקאליפר הקידמי שמאלי תפוס, זה כנראה מסביר את הזריקת תחת לצד ימין בעת בלימה חזקה. :\

למען הסר ספק, האוטו כעת במוסך. סתם לשם שאני אדע להבא, איך מטפלים בקאליפר תפוס? האם פשוט מחליפים קאליפר, או יש איזשהי דרך לגרום לו לא להיתפס (כגון WD40 או משהו כזה, נראה לי משום מה שWD40 ובלמים לא הולך ביחד) ? בנוסף, קאליפרים מחליפים בזוגות או שניתן להחליף קאליפר בודד? כמו כן האם התופעה יכולה לנבוע מכך שנוזל הבלימה הינו ישן, וספג אליו לחות ואוויר, ולכן הקאליפר נתפס? אבא אמר שכנראה ליכלוך חדר לקאליפר ולכן הוא נתפס...

תודה לעונים.

ROOONEEYY

• תוכן חדש...