Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אז אחרי שקראתי את המאמר המעניין של דניאל, ואחרי שביליתי עוד שעה בערך לקרוא את כל השרשורים על ממירים משנת 2002 :shock:

בפורד סיירה גיאה שלי (1993) קיים ממיר קטליטי (מנוע 2 ליטר הזרקה). מהכרותי עם הבעלים הקודם (אני יד 2) אני לא מאמין שהוא אי פעם החליף ממיר ברכב, וגם אם כן זה לא היה בשנים האחרונות.

אני רוצה להוריד את הממיר, והשאלות הן כדלקמן:

1) האם יש בעיה אם ויזואלית הממיר "נעלם" מתחתית הרכב? איך הבוחן בטסט זוכר בכלל באילו דגמים\מודלים קיים ממיר? כלומר, זה גם רכב משנת 93 (שאני לא בטוח שיש חובה לממיר בשנתון הזה), וגם בהתחשב בדגם- 99% מהסיירות הן קרב' וללא ממיר, ככה שהבוחן בבור רגיל לראות סיירה מלמטה ללא ממיר. התוכנית היא להחליף את הממיר בצינור פליטה רגיל, אך ללא דוד דמה (ויש לכך סיבה) בתקווה שזה לא יעורר בעיות בטסט. מה דעתכם ?

2) האם הסרת הממיר תיצור בעיית זיהום אויר? ושוב השאלה היא בגלל הטסטים. האם ברכב שנת 93 יש לכך חשיבות ?

3) האם הסרת הממיר תצור תקלה כלשהי ברכב? שמעתי בעבר, ולא טרחתי לבדוק זאת, שהסרת ממיר ברכבים מסויימים עלולה לצור תקלה במחשב, כיוון שיש חיישן/ים שמקבלים קריאה מהממיר. לא ראיתי שדנו בזה כלל.

תודה מראש, ואם יש המלצות חמות על בעלימקצוע בתחום - בה"פ בבקשה.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אני לא מכיר את החוק היבש לגבי הסרת ממיר של משרד התחבורה אם קיים כזה בכלל.

בכל אופן יש נתונים בהם הרכב חייב לעמוד בבדיקת המבחן השנתי, אך לפני זה, הסרת ממיר תשאיר "סימנים" והבוחן עלול להכשיל אותך על זה, תלוי על איזה בוחן "תיפול".

מה שידוע לי שיש שעושים זה פשוט פירוקו ,ניקוי פנימי...., והחזרתו למקום.

הרכב צריך שלא לעבור 0.5% מבחינת CO .

בעתיד הלא רחוק הבדיקות בטסט יכללו גם נתון למדה ואולי עוד משהו.

אם ברכב אצלך הכל תקין אז יתכן ולא יעבור 0.5 אחוז CO

בכלל, לפני הסרת הממיר אם בכלל, אני מציע לך לחבר אותו למכשיר 4 גזים ולבדוק את מצב המערכות.

ברכב משנת 93 לא סביר שיהיה חיישן "הבודק" את מצב הממיר, כך שפירוק הממיר או ניקויו הפנימי לא אמור להשפיע בצורה מהותית, אבל האוטו יתכן וירעיש יותר.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

גרשון,

בסיירה המדוברת קיימת חובת ממיר קטליטי, אולם בפרקטיקה, אינני מאמין שמישהו יכשיל אות בטסט אם תוריד אותו.

לגבי בדיקות זיהום מחמירות יור, אלו יחוייבו לשנת ייצור 1995 ומעלה, ויכללו בדיקה בסל"ד סרק, ובדיקה בסל"ד שיוט ללא עומס, 2000 עד 2500 סל"ד. אינני יודע האם יתייחסו לארבעת הגזים ולערך הלמבדא, או רק לחד תחמוצת הפחמן (CO) כמו שמקובל היום.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

כרגע לא מתייחסים לארבעת הגזים.

בחוברת, ירחון - ה"מוסכים" , הובהר חד משמעית כי אופן בדיקת זיהום האוויר הולך להשתנות, וכי יצא מכרז לגבי איזה מכשיר בדיקה ישתמשו בטסטים- הרישוי השנתי, וגם שם יש זוכה שיספק את המכשירים האלה למכוני הרישוי (בתשלום שלהם כמובן)

יש בבדיקה משהו מן ה"יחודיות" , אני לא זוכר בדיוק מה, אני יכול לבדוק אם זה מעניין מישהו.

כמו גם מועד תחילת השינוי באופן הבדיקה, אם זה רשום שם ,ואני חושב שזה רשום גם .

בברכה

דני-

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

עם זיכרוני אינו מטעה אותי, עבור הרכב המדובר אין הגבלה של 0.5 עבור CO מכיוון שמראש FORD הגדירה שהפליטה היא סביב 1.0 CO

אני מניח שCO עד 0.5 תקף משנת 95 והלאה עקב חובת התקנת ממיר

פורסם

הבעיה היותר רציני היא ויזואלית, אצלי אין ממיר ועברתי בדיקת זיהום ללא הממיר, בכל זאת הכשילו אותי על זה שאין לי ממיר ונאלצתי להתקין רק כדי להראות להם ויזואלית שזה קיים.

וזה היה במכון דרום אזור התעשיה רחובות.

היה חשוב להם מאוד שיהיה לי ממיר כי זה כנראה יותר בטיחותי מהצמיגים העל הפנים שהיו לי בזמנו והבולמים הגמורים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר, באמת אינך מבין שהבדיקה בטסט היא בסרק וכלל אינה מייצגת את זיהום האוויר בתנאי נסיעה ממשיים, או שאתה מיתמם?

לדעתך השינוי הצפוי בתקנה לבדיקת זיהום נובע מהתנדבות מישהו במשרד התחבורה לפרנס יבואן ציוד בדיקה?

גם אם המנוע מכוון להפליא ורמת הזיהום בסרק אפסית, בהאצות ובעומס תהיה התמונה שונה ואז אתה זקוק גם זקוק ליכולות הממיר להשלים ריאקציות כימיות ולהקטין זיהום.

סוף סוף יעשה צעד בכוון נכון (בדיקה בסל"ד מוגבר), למרות שהיה עדיף להריץ כל רכב על דינמומטר שילדה, אבל לזה נגיע כנראה רק כשהמשיח יבוא.

אני מקווה שגם הבדיקה החלקית הצפויה תכריח חלק מהמאלתרים להרכיב ממירים שהוסרו ולהחליף ממירים לא תקינים, והלואי ולא אתבדה.

יוסי

פורסם

אני בלי ממיר כשנתיים- אין בעיות בטסט... או עם שוטרים- ויש לי דוד זרימה חופשי של ITC(יעודי לרכב עובר טסט)

בכל מקרה גם בבדיקה של בוחן רכב (אלה שעומדים בצד) לא הפריע הקטע של בלי ממיר- ( יש לציין שיש לי ממיר חדש בבית ששוכב רק לכל מקרה שלא יהיה)

בכל מקרה אני בלי ממיר אין לי בעיות.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אני ניגש לטסט- בודקים את הרכב (לא מוותרים בגלל הקיט יניקה והקיט קירור ברכב במנוע-הם רק שואלים מה זה כל דבר לא מכשילים.- מבקשים אישור לאגזוז- יש אישור- מסתכלים למטה וזהו-

יש לציין שבמקום ממיר יש לי צנרת שלמה שיוצאת מהסיעפת אל הדוד האמצעי ז"א אין סימני חיתוך או ריתוך- הכל תודות ל"משתיק" שיש לו מכונת כיפוף ובנה את הצינור קומפלט.

בכל מקרה אני לא נותן שוחד או שטויות כאלה פשוט ניגש וזהו.(ציפור קטנה לחשה לי פעם שלדגמי רנו הממיר גם ככה לא אפקטיבי בבדיקה כי המנוע לא מזייף- אין חיישן לאחר ממיר יש רק לפני את הלמדה.

בסריקה של מחשב מנוע אין שום הודעה על ממיר - הכל תקין

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

טוב אם אף אחד לא יודע אם יתעוררו בעיות עם המחשב, אני אשאל משהו אחר: מה אני אמור לבדוק לפני הסרה בכדי לוודא שלא יהיו בעיות? האם אחרי הלמדה אין עוד חיישן לאורך צנרת הפליטה זה מספיק ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

(1)חובת הימצאות ממיר הוא מאופן ייצורו של הרכב.

(2)אין בנמצא, בתקנות, שלילת אפשרות הסרת ממיר(אלא אם תתייחס לתקנה 380א'-שינוי מבנה).

(3)כמות ה-CO ברכבך, בסל"ד סרק, לא תעלה על 1%

(4)תיקון תקנה 318-מניעת זיהום אויר-לרכבים משנת יצור 95'(כולל) ואילך.

(5)התקנה תיכנס לתוקף ב-01.03.06(הייתה אמורה להיכנס ב--01.01.06).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מבדיקה עם שעון של AIR/FULE

וסריקת מחשב- CO גבוה ברכבי הזרקה זה עודף של דלק רוב הזמן נגרם מחיישן למדה או חיישן אוויר שמזייף והרכב מנסה לפצות כדי לא להגיע למצב של חוסר דלק ( מצב חמור לרכב).

• תוכן חדש...