רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,578 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
עד מתי ?
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, כשבבוקר ראיתי את המחזה המוזר של הרכב הזה החלטתי להתעלם, אך כשחזרתי מקודם הביתה הבחנתי שהוא עדיין עומד שם. מישהו יודע מה הפשר ומה הקשר? האם מדובר בניידת סמויה כדי לקלוט (אולי) רכבים שחוצים את הצומת באור אדום? (המצלמה מכוונת לצומת) אשמח אם תאירו את עיניי. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת elik-belik, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אהלן חברים, היה לי דיון עם חבר. אני הסברתי לו שחוקי התנועה חלים על כל דרך, בין עם שביל, חניה, חניון, עפר, אספלט, פרטי עירוני וכו'. הוא טוען שבשטח פרטי, מגודר כראוי, בבעלותי ועל שמי בטאבו,ללא שום גישה לאדם אחר. זכותי לעבור על חוקי התנועה, מותר אך ורק לי עצמי לבעל השטח. כלומר אני יכול לקנות חניית אספלט על שמי ולהשתולל שם עם הרכב. נשמע מפגר, האם זה נכון? מישהו מוכן לשפוך אור על הוויכוח ולהביא לפה את הכתוב בחוק?. תודה רבה ושבוע נפלא
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- 9 תגובות
- 18.9 אלף צפיות
אני מעוניין לשכור רכב רק אין בירשותי כרטיס אשראי אך יש בירשותי את הכסף כולל הכסף לערבון מה ניתן לעשות?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
השכרת רכב?
מאת toyota man- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קודם כל עשיתי חיפוש ולא מצאתי מה שאני מחפש.. אז ככה: 1)מאיזה גיל אפשר להשכיר רכב? 2)מה המחירים כולל ביטוח? 3)האם יש מגבלות מסויימות על נהג חדש וצעיר? תודה לכולם ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת גיל ולנסי, -
קסנון ברכב חדש 1 2
מאת IBIZA FR-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אפשרי להזמין רכב עם קסנון מהחברה למשל סיאט איביזה?
הודעה אחרונה מאת IBIZA FR, -
-
- 1 תגובות
- 3 אלף צפיות
חבריי יש לי שאלה דחופה.... למיצובישי איקלפס מודל 97 מאיפה ניתן להשיג חלקים ושיפורים...ועוד שאלה קטנה מה לגבי גיר רגיל ואיפה אני יכול להשיג אחד?... בכוונותי להתחיל פרוייקט ענק באיקליפס עם השקעה ייחודית האם כדי ? ... אבל לפני כן צריך כמה בירורים...והכי חשוב לגבי הגיר תשתפו אותי בקישורים גם תודה ויום טוב XD
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אהלן בקרוב אני ומשפחתי נוסעים לארה"ב ורציתי לעשות רישיון בינלאומי כך שגם אני אוכל לנהוג שם קצת. אני נהג חדש ובתחילת אוגוסט ייגמר לי המלווה, כך שזה יוצא חודש לפני הטיסה. באתר של משרד התחבורה לא כתוב מאיזה גיל אני יכול להיות עם רישיון בינלאומי, לכן רציתי להתייעץ כאן אם מישהו עשה את זה. מהן ההגבלות? תודה אופיר
הודעה אחרונה מאת MrFinger, -
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
ראשית כל, הלינק : http://www.youtube.com/watch?v=bku1A6VcwUQ&feature=g-u-u דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. עכשיו, רוב הסרטון הוא משווה את הולוסטר טורבו למתחרותיו בארה"ב; כמובן, ה-GTI , ומשום מה, הונדה סיוויק Si. שורה תחתונה, הולוסטר טורבו איננה ממש ההוט האצ' שהיא מתיימרת להיות. מדוע? אני אתן לסרטון לדבר.
הודעה אחרונה מאת killerbinn, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, ביום שישי בערב נסעתי מכיווון ת''א באיילון צפון, 110 קמ''ש, כ 300 מטרים לאחר מחלף קק''ל פתאום שמעתי מכה חזקה ועצומה ואיבדתי שליטה על הרכב, במזל לא היו מכוניות בנתיבים הימינים. מיד עשיתי בלימת חירום לשוליים וראיתי כי 2 גלגלים מצד ימין, הן האחורי והן הקדמי היו ללא אוויר, הגאנטים היו עקומים, אחד מהם היה עקום לגמרי, ושפשוף רציני מתחת לפנס הערפל. (פנס הערפל הימני לא עובד כעת, ומהעצמה של הבלימה האור של פנים הרכב אינו יושב במקומו) לא הספקתי להבין אפילו מה קרה, חטפתי מכה חזקה בצוואר ועד עכשיו ישנן מעט סחרחורות. חבר בא לעזור לי במהירות, והיה נראה שיש בור באיזור בו עפו הטאסות של רכבי. יש לציין לטובה את משטרת ישראל (2 ניידות עברו ועצרו) שעזרו והתעניינו וני…
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מתחילת שנות ה90 GMC ושברולט הנחמדות ייצרו רכבים זהים, תחילת שנות ה2000 זה כבר הגיע לפיג'ו סיטרואן עם המסחריות פרטנר וברלינגו. ועכשיו ה107, C1.. הקרייזלר 300C החדשה והלאנצ'יה תמה החדשה. זה רק דוגמאות (בטוח שהיו עוד דגמים שכאלה). אם אחת הבחירות לגבי הרכב היא גם איך שהוא נראה, מה המטרה בלייצר רכבים דומים ממש או זהים לחלוטין? אני מנסה להבין את זה כבר תקופה.. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 730 צפיות
שלום, אני מנסה "לפצח" שלושה מושגים בתחום הרכבים: 1. Rear trac-lock differential- אני יודעת שמדובר ב"נעילת דיפרנציאל אחורית". 2. Self-sealing radials 3. anti theft ignition אינני זקוקה להסבר המושגים, רק כיצד מנוסח המונח בעברית. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Grace, -
הערה: המכתב להלן נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות. אדון נכבד, היום בשעה 11 חלה אזכרתו של חבר טוב ויקר שנפל במהלך שירותו הצבאי. באופן טבעי כל החברים הקרובים עשו מאמצים כבירים בכדי להגיע מכל חלקי הארץ לחיפה בכדי לחלוק לו כבוד, להתייחד עם זכרו ולשמח את הוריו שאיבדו את בנם היחיד. גם אני עשיתי מאמצים, יותר מכבירים. אבל לא הגעתי. בוא ואני אספר לך למה. בשעה 9:50 ירדתי לאופנוע שלי, החונה כחוק בחנייה השמורה לאופנועים ואופנועים בלבד. לחוסר שביעות רצוני, מצאתי שהחניה חסומה לחלוטין בידי מכולה של פסולת בניה - שמונחת במקומה כבר מספר ימים - ובידי הרכב שלך. שחונה בכחול לבן אמנם אך בצורה אלכסונית, מרושלת, בלתי מתחשבת ברכבים אחרים, לא מתחשבת בי וחונה באופן שלא מאפשר לאף רוכב לחנ…
הודעה אחרונה מאת dny, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 728 צפיות
כידוע לכם עם התיישנות הרכב ומזג האויר האלים בארצנו לא עושים טוב לגומיות ברכב וגורמים להתייבשות הגומיות. במאזדה 323F בין השנים 96-98 אין משקופים לדלתות ועם התייבשות הגומיות של משקופי הרכב משתחררת האטימה של החלון וכתוצאה יש רעשי רוח בנסיעה. בניסיון לפתור את הנושא על הרעיון של הכנת הגומיות באופן עצמאי אצל מומחה לגומי. בירור העלה כי יש יש ליצור 'תבנית' לגומי ולאחר שיש תבנית העלות לרכב היא מאוד נמוכה. התאגדות של כמה בעלי רכבים יכולה לעשות את הענין למשתלם ואפשרי. עלות ה'תבנית' היא בערך 1000$ האם יש מישהו שיתעניין?
הודעה אחרונה מאת tomygun, -
טוב לאחרונה אני חושב לקנות רכב סופר מיני ומתעניין לגבי כמה דגמים אחד הדגמים שהתעניינתי היה סיאט איביזה לכן חוץ מלקרוא פה בפורום נכנסתי גם לאתר יד 2 לראות את מצב השוק התפלאתי לראות אנשים עם רכב חדש כזה שמוכרים כ"כ מהר והדבר השני שהתפלאתי לראות שהרכב נמכר במבצע ב70 והמוכרים מפרסמים מחירים כמו 88 התקשרתי לברר אם הם באמת רוצים למכור נניח קצת פחות מ70 או שהם באמת רוצים לעשות פה קופה ולמכור ביותר יקר ממה שעולה חדש מהחברה התקשרתי למודעה הראשונה סיאט איביזה 2012 ידנית לבנה מראש פינה, כמובן בתמונות רואים שזה דגם 5 דלתות רפרנס מגנזיון חביב לדעתי שואל את המוכר סיבת המכירה המוכר:"מוכר ככה יצא" שואל אותו לפשר המחיר מוכר:"מה זאת אומרת?! זה המחיר" אני מעדכן או…
הודעה אחרונה מאת B&W250, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 742 צפיות
כחלק מסוגיה מעניינת שמתהווה בימים אלו מול אחד המוסכים והיבואנים בארץ, שאלה אחת מיני רבות מטרידה אותי. לא ארחיב כרגע על שאר הפרטים, אבל אני מאמין שזה יגיע בקרוב. בכל מקרה, הורי הגיעו למוסך על מנת לטפל בתקלה ברכבם לפני כשבוע. כחלק מהתיקון, נאמר להם שהם חייבים, כן כן, חייבים להחליף את נוזל הבלמים שברכבם, על חשבונם, לפי הוראה חדשה של משרד התחבורה, לפיה כל רכב בארץ מחויב בהחלפת נוזל הבלמים אחת לשנתיים, בעקבות לקחים מהתאונה הנוראית בצפון שאירעה לא מזמן. אציין שהרכב עבר טיפול, שכלל החלפה של הבלמים (דיסקים + רפידות) והוספה של מעט מאוד נוזל בלמים, לפני כחודשיים, וכמובן שתמיד היה תקין לחלוטין מבחינה בטיחותית. לא יצא לי לשמוע/לקרוא על הוראה שכזו. האם יש אמת בדבר…
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
כן, כן, ברור לי מדוע ייצור המוני של מכוניות קונבנציונליות בישראל הוא לא רעיון עסקי אטראקטיבי. אולם מה באשר למכונית לא קונבנציונלית? מכונית של יצרן בוטיק קטן, המתמחה באקזוטיקה ואשר מייצר "לפי הזמנה" הוא דבר יישים, על פניו. לכמה וכמה מדינות שאינן נמנות על הכלכלות הגדולות בעולם יש כבר מכונית על מייצור דומסטי (פולין היא דוגמא טובה, לאחרונה). את המכלולים העיקריים המהווים אתגר הנדסי בבניית מכונית ניתן יהיה לרכוש מאחת מיצרניות הרכב הגדולות (לוטוס רוכשת מנועים ותיבות הילוכים מטויוטה, לדוגמא), כאשר כל השאר, כולל הגוף, יתוכנן וייצור in house. אני מתאר לעצמי שבכל הקשור לרוח היזמות העסקית וההון האנושי הישראליים, יש חומר גלם טוב לעבוד איתו. מכיוון שהשוק המקומי למכוניות על הוא זע…
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חבר שלי הוא בעלים של פאג'רו קצר שנת 2005. הוא הגיע למסקנה שאין לו שום צורך בג'יפ והוא מעוניין למכור אותו. אני יודע ששוק היד שתיים די במצב לא משהו, מצד שני לא מדובר ברכב רגיל שנמכר גם בליסינג ולכן הוא לא יודע ממש איך לגשת למכירה, ומהו מחיר טוב לרכב הזה. נתונים כלליים: הרכב יד שניה אם אינני טועה. 170 אלף קילומטר אוטומט אבזור מלא של הדגם הקצר כולל מצלמת רברס . הרכב לא שימש כרכב שטח. מהו לדעתכם מחיר טוב לרכב כזה? לפי מה שהוא בדק במחירון יד 2 במחירון הוא 90 אלף. איך מתנהג שוק היד 2 לרכבים בסגמנט הזה
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 980 צפיות
משרד התחבורה גבה אגרה מכ-10,000 נהגים, עבור שירות שהופסק לפני כשבע שנים.
הודעה אחרונה מאת savingangel, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני תוהה לגבי עניין מסוים שאני כמעט בטוח בתשובתו אבל זה עדיין מרתיח אותי, יש לנו שכנים שרכשו רכב חדש, עכשיו יש בבניין מקום חניה גלובלי (שבד״כ אני ועוד איזה דייר אחר מחנים כי לנו אין חניה בבניין) עכשיו השכנים מחנים בחניה הזו ומשאירים את החניה שלהם פנויה לפעמים שמגיעים אליהם וכו׳ (ז״א כל פעם שהחניה הגלובלית ריקה הם יעדיפו להחנות שם!) עכשיו השאלה היא כזאת.. יש משהו לעשות עם נבלות כאלו? אני יודע שהחוק פה לצידם אבל אי אפשר לשלוח לעירייה אולי צילומים שהחניה שלהם רוב הזמן לא בשימוש וגם ככה יש מצוקת חניה באיזור? סתם פורק תסכול...
הודעה אחרונה מאת shaylis, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
ערב טוב. מישהו יודע אם קיים חניה או חניון בחינם צמוד לתחנה המרכזית החדשה ת"א? תודה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בוקר טוב ושבוע טוב לחברי הפורום. מישהו מכיר חברה אשר משכירה טנדר 4*4 לתקופה של כחודש? לחברות הגדולות יש בעיקר 2*4. בשנה שעברה שכרנו מאלדן, ולמיטב הבנתנו צומצם הצי שלהם ביותר מחצי. אולי נציגי חברות ההשכרה בפורום יוכלו לעזור מעט יותר? כמו כן, במידה ומישהו הציע (בתקווה שזה יקרה, ואני מאמין שזה יקרה) אל תתביישו לזרוק עוד שמות של חברות (בעיקר קטנות) שאתם מכירים שיש להם בנמצא רכב כזה, תחרות תמיד תועיל לנו. הדרישות: ארגז פתוח, מס' נוסעים: 1+4, תפוח גרירה. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת yoni_la, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לפני כחודשיים, קיבלתי את הרכב החדש שלי - יונדאי וולוסטר ידנית. הרכב מפנק מאוד לטעמי, ואחרי שנים ארוכות על רכב ישן, זו חוויה אחרת לגמרי בכל היבט אפשרי! האבזור, הנוחות, ה"לוק", ואפילו הכוח! (כן כן, עכשיו יקומו כל המתריסים ויגידו שהוולוסטר הוא "כבש בעור זאב" וכל שאר האמירות). לצורך העניין - רציתי רכב שיהיה עם לוק ספורטיבי, אבל שלא יעניש אותי בסוף היום עם החשבוניות של הדלק והמוסכים, וכמובן יתאים במידה זו או אחרת לפוטנציאל הרחבת המשפחה מתישהו בזמן הקרוב (ע"ע דלת שלישית מצד ימין). והרכב הזה היה הפשרה המושלמת בשבילי. אבל לצד התלהבותי מהרכב, גיליתי פרט קטן אבל דיי מציק בנושא העברות ההילוכים - או ליתר דיוק העברה בין הילוך ראשון לשני (בשאר ההילוכים אין את הבעיה הזא…
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://imgur.com/a/5n3xI
הודעה אחרונה מאת redhorse, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 728 צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000767569 "עליית מחיר הנפט בעולם והתחזקות שער הדולר בחודש האחרון יביאו לזינוק במחירי הדלק בסוף החודש. בענף מעריכים כי מחירו של ליטר בנזין 95 אוקטן יעלה ב-30-35 אגורות לליטר." בקושי ירד וכבר עוד פעם עולה...
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו מכיר או למד בבית ספר "קרן" או בבית ספר "קפלר" בפתח תקווה?? איך הם, איזה בית ספר יותר טוב, או שתיהם באותו רמה בערך (מתכוון ליחס של המורים ולימוד על מעשי)
הודעה אחרונה מאת TORNADO, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ב"פרטי עורך ההודעה" הוא לא רשם את המספר האישי שלו, אלה : "1111111" האם אני יכול לבטל את הדוח? תודה רבה וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
אז ככה ב31 לחודש אני נוחת בברצלונה,ביקרתי כרגע באתר הזה : https://www.dectane.de/product_info.php?info=p72249_cardna-taillights-seat-leon-lightbar-05-09-1p-black-smoke.html&XTCsid=558f931b10aa6d1dd73496d4345fb24f https://www.dectane.de/product_info.php?info=p16626_dayline-headlights-seat-leon-1p1-05-09---drl-optic---black.html&XTCsid=558f931b10aa6d1dd73496d4345fb24f אני מעוניין לקנות את הפנסים האלה,כמו שרובכם יודעים סיאט מיוצרת בספרד,אם אני רוצה לקנות למשל את הפנסים האלה ועוד כמה חמוצים,איפה אני יכול להשיג את זה שם? מישהו כבר עשה זאת בעבר? מן הסתם גם יהיה הגיוני שבספרד זה יהיה הרבה יותר זול. על איזה אביזרים אתם ממליצים לי ששווה לי לקנות אם אני…
הודעה אחרונה מאת viper05, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם רכשתי רכב חדש ואני מחוייב להתקין מערכת איתור רוצה לדעת איזה מערכת איתור עדיפה מניסיונכם האישי ואם אפשר מדוע היא העדיפה 1. איתוראן 2. פוינטר 3. קוברה 4. גבריאל תודתי מראש לכולם
הודעה אחרונה מאת davidsh3, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 30 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
לאחרונה ארעו לי כמה מקרים שונים בהם החניה הפרטית שלי בבניין נתפסה על ידי מכונית (אפילו לא ע"י מישהו מהבנין או אורח שלו). מדובר על מכוניות זרות לגמרי, אנשים שמבקרים אצל רופא השיניים בבניין ליד ואפילו שני בעלי מקצוע חצופים שבטח עמדו בחניה כל היום. מה אתם הייתם עושים? נראה לי שמעשה נקמנות רק יגרור השחתה של הרכב שלי בהמשך מכיוון שהם תמיד יכולים לחזור לחניה ולראות את הרכב שחונה שם ולעשות לו נזק.
הודעה אחרונה מאת eli_85, -