Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מתחילת שנות ה90 GMC ושברולט הנחמדות ייצרו רכבים זהים,

אכן תמיהה ישנה שלי, ותודה לחן פרחי על התשובה המפורטת. ואם אפשר לחדד את השאלה כמופיע בציטוט:

שברולט אסטרו ו-GMC ספארי, שלמראה עיני הם אותו הדבר בדיוק, האם יש בארה"ב הבדלי מעמד לגבי הרוכשים?

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כבר הרבה שנים, כל המכוניות נראות דומות. חברות המכוניות בטח עושות סקרים וקבוצות מיקוד כדי להגיע לצורת הרכב שתמכור כמה שיותר יחידות... וכולם עושים את אותה צורה מינסטרימית... כמו דולפין.

פורסם

אלו חברות עלית,עם מסורת משלהם,לאהחושב שהם יעשו משהו משותף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מילא הדוגמאות של אותו יצרן כמו GM או VAG, אבל זה קיים כבר שנים בעיקר בסגמנט של המסחריות, למשל מרצדס ספרינטר ופולקוואגן קרפטר (אולי התבלבלתי בשמות הדגמים), או פיג׳ו J5 ופיאט דוקאטו.

פורסם

אני חושב שאנחנו קצת מערבבים: יש קונצרנים שמאגדים כמה חברות (פיג׳ו/סיטרואן, ג׳נרל מוטורס שזה ביואיק שברולט אולדסמוביל ז״ל וקאדילאק וסאטורן, פורד/לינקולן/מזדה/מרקורי, סקודה/פולקסווגן/סיאט/פורשה/שכחתימיעוד, וכו׳) שם רכב אחד נמכר תחת שמות שונים ובמיצוב שונה משיקולי שיווק ומיתוג. אבל יש גם שיתופי פעולה בין חברות שונות כמו קראפטר וספרינטר, סקודו וג׳אמפי, j5 ודוקאטו/בוקסר והרקולס. כשחברות עובדות על פרוייקט משותף כשלכל אחת יש יתרון יחסי, הן נהנות מהשקעה פחותה בהרבה וגם אם המכירות המשותפות לא יגדלו הרווח כן.

פורסם

יש הרבה דוגמאות,

פורד ריינג'ר (בדורות הקודמים) זאת מאזדה BT עם חזית יותר נחמדה וסמל שונה, זה הכל!

אותו דבר גם בGMC כבעל GMC SIERRA אני יכול לומר שכל חלק למנוע שאני רוצה אני יכול למצוא

ברוב השברולטים עם מנועי ה5.7 הGMC שלי פרט לחזית זה שני טיפות סילבראדו של אז,

(בתמונות - הבלייזר והג'ימי K5 שחולקים את אותה פלטפורמה של הטנדרים)

Chevrolet_K5_Blazer_--_09-07-2009.jpg

1985%20GMC%20Jimmy-01_jpg.jpg

אפשר לראות את זה גם בדגמי ה-S של שברולט/GMC

P1020921.jpg

אבל לא רק, זה היה עוד מימי קדם, - הינה דוגמא של CHEVY/GMC משנות ה50:

762371081.jpg

Chevy%20Truck%201955%20white_494_5.jpg

למה עושים את זה? הוזלת עלויות פיתוח ויצור,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
אתה מדבר על מיתוג ושיווק. זה בדיוק על אותו משקל כמו שהיונדאי קופה שנמצאת בארצנו הקטנטונת, נקראת בחול TIBURN.

אני מדבר על משהו אחר. על זה שיש שתי מכוניות בארץ למשל, או בכל מקום אחר, שפשוט מעוצבות בדיוק אותו דבר,

הדוגמא היא כמו ה107 והC1, ועכשיו האייגו הצטרפה...

מה שקורה זה חיסכון בעלויות, אבל זה גם מוריד במכירות, אני טועה?

אם עכשיו יש 20 אנשים שאוהבים את פיג'ו וסיטרואן, וסיטרואן מוציאה רכב שונה מפיג'ו,

יש סיכוי ש20 האנשים ילכו או לסיטרואן או לפיג'ו. אם הרכבים זהים, הלקוחות פשוט יתחלקו ביניהן, לא?

דוגמה מצוינת ליכולת השכלית המעט מוגבלת של הצרכנים ויכולת היצרנים להבחין בה. פז'ו וסיטרואן לשווקים, בעיקר המקומיים, המגלים לוקאל פטריוטיות וטויוטה למכורים לאמינות היפנית העודפת. זה שכולנו יודעים שמדובר באותו אוטו בדיוק, בכלל לא משנה שהרי אנחנו גם "יודעים" שיהיה יותר קל למכור אייגו משומשת מאשר C1 משומשת. ואנחנו עוד סבורים שכך אנחנו מנצחים את השיטה בעוד שכל שאנחנו עושים הוא מאמץ נאה להנציח אותה.

פורסם

זה קורה אצל הרבה יצרנים,

הונדה ורובר למשל:

הסיביק הבריטית 98 ורובר מסדרת 400 זה אותו הרכב בדיוק (פנימית ובמנוע) חוץ מהבדלים בפח מקדימה ומאחור.

כזכור יש גם חברות שהפלטפורמה זהה והמכלולים שונים - ראו וולו S40 ומיצובישי כריזמה - פס יצור משותף שהחל ב 98

קובי

:-)

פורסם
זה קורה אצל הרבה יצרנים,

הונדה ורובר למשל:

הסיביק הבריטית 98 ורובר מסדרת 400 זה אותו הרכב בדיוק (פנימית ובמנוע) חוץ מהבדלים בפח מקדימה ומאחור.

כזכור יש גם חברות שהפלטפורמה זהה והמכלולים שונים - ראו וולו S40 ומיצובישי כריזמה - פס יצור משותף שהחל ב 98

הונדה ורובר ידועות גם באקורד 95 וברובר 620I אם אני לא טועה, המנועים אמנם היו בחלקם שונים ובחלקם דומים..

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תוכן חדש...