Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תופעה מגעילה (שמירת חניה)

Tricepz
שימו לב! השרשור הזה בן 4159 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

אני תוהה לגבי עניין מסוים שאני כמעט בטוח בתשובתו אבל זה עדיין מרתיח אותי, יש לנו שכנים שרכשו רכב חדש, עכשיו יש בבניין מקום חניה גלובלי (שבד״כ אני ועוד איזה דייר אחר מחנים כי לנו אין חניה בבניין) עכשיו השכנים מחנים בחניה הזו ומשאירים את החניה שלהם פנויה לפעמים שמגיעים אליהם וכו׳ (ז״א כל פעם שהחניה הגלובלית ריקה הם יעדיפו להחנות שם!) עכשיו השאלה היא כזאת.. יש משהו לעשות עם נבלות כאלו? אני יודע שהחוק פה לצידם אבל אי אפשר לשלוח לעירייה אולי צילומים שהחניה שלהם רוב הזמן לא בשימוש וגם ככה יש מצוקת חניה באיזור?

סתם פורק תסכול...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם החנייה הפרטית היא מתחת לבניין?

אולי הם רוצים לשמור קשר עין עם הרכב?

אני אישית גם מעדיף לחנות בחנייה הפתוחה מול החלון ולא מתחת לבניין.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החניה שלהם היא בין עמודים מתחת לבניין.

אין לי בעיה שיחנו מול החניה שלהם אבל גם את זה הם לא עושים הם מחנים במקום הציבורי ויוצא שהחניה שלהם פנויה (גם שאין רכב שעומד להגיע אליהם) זה ניהיה מן מנהג של נוחות על חשבון אחרים, אני יודע שאני לא הייתי עושה את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי, כמו שאמרת אין מניעה חוקית למה שהם עושים ולכן, לדעתי הפתרון הטוב ביותר (ואולי היחיד) הוא לדבר איתם על זה, בסה"כ יחסי שכנות זה דבר חשוב וחבל להסתכסך על רקע כזה, לפעמים כמה מילים נכונות זה כל מה שצריך בשביל לגרום לאנשים להתחשב :wink:

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זכותם להחנות שם כמו שזכותך, ויכול להיות עוד מיליון סיבות למה הם בוחרים להחנות שם ולא בחנייה שלהם (מקום מוצל\קשר עין עם האוטו\לכלוכים מהעצים ציפורים וכו')..

לא נראה לי שיש לך מה לעשות חוץ מלמצוא שיטות לתפוס את החניה לפניהם :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השכנים מארחים כל יום?

לנו יש שתי מכוניות בבית ורק חניה אחת בטאבו. מי שמגיע ראשון, חונה בחניה חופשית ושומר את החניה הפרטית לאדם שמגיע אחריו.

אין מה לעשות - חניה חופשית זו חניה חופשית.

אתה יודע מה? זה אפילו לא עניין של כסף - אף אחד לא רוצה למכור את החניה שלו (ויש כאלו שאין להם בכלל מכוניות פרטיות) ולכן אנחנו תמיד נאלצים לשמור מקום, כי רוצים את המכונית קרוב לבית.

שורה תחתונה, לדעתי בלבד, זו ממש לא חוצפה.

אם כבר, אני לא אוהב את זה ששכנים מרחוב מקביל, מחנים אצלנו, אבל כמובן שכל עוד החניה חופשית, כולם שווים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כנראה שהאמרה לא תצפה לא תתאכזב תופסת גם כאן.

בסופו של דבר החוק אכן איתם אבל מבחינתי זו אגואיסטיות ויחסי שכנות טובים זה אכן חשוב אבל יש אנשים ויש אנשים, מבחינתי זוהי התנהגות גועלית נטו, אבל כל אחד והתנהלות שלו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לג׳וקר, הם ממש לא מארחים כל יום!

אולי פעם בחודש.

בכל אופן אני רואה שזה דיי נפוץ התופעה הזו חשבתי לתומי שזה מצטייר באור דיי שלילי כנראה שטעיתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יותר מזה אני יכול לספר לך סיפור ממקור ראשון,

גם אצלנו יש חניה דומה שהיו 3 דיירים שהיו מחנים בה ואני אחד מהם.

יצא שכל פעם מישהו אחר תופס והכל היה בסדר,

עד שיום אחד קלטתי שאחד השכנים תופס את החניה עם רכב אחד ויותר מאוחר כשהרכב השני שלו מגיע הוא מחליף בין המכוניות (יש לו חניה אחת בטאבו).

אני רק יכול להצטער בשביל אותו דייר שלא לקח בחשבון שאצלנו במשפחה יש 4 רכבים, ככה שמאז שהתחלתי לשחק לפי הכללים שלו יוצא לו להחנות שם בערך פעם בחודשיים וגם זה רק כשאין לי כוח להתחיל להזיז את הרכב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

idany88, נראה לי שאני הולך לאמץ את השיטה שלך, מה שנקרא יחס גורר יחס, יש לנו עוד רכב בבית, מהרגע שאני אתפוס עכשיו את החניה כל פעם אני אכניס את הרכב השני (שגם ככה לא נוסע הרבה) אומנם זה יהיה קצת טרחה / קצת מרגיז אבל אין מה לעשות. :-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכל בניין יש "תקנון" אשר בין היתר ניתן למצוא בו התייחסות באשר לחלוקת נטל ושימוש ברכוש המשותף.

נסה להשיג את המסמך הזה.

זה עשוי לתת לך תשובה לגבי כללי המשחק שנקבעו עם הקמת הבניין.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את הרכב שלא נוסע הרבה תחנה בחניה הציבורית.

ג'וקר אם החניה הציבורית אצלכם הוא במתחם של הבניין ולא ברחוב, אסור לרכבים שלא של דיירי הבניין (או אורחים שלהם) להחנות במתחם הזה. זה מתחם ציבורי לדיירי הבניין, לא לכל העולם. יש לא מעט בניינים כאלה ששמים שלט בכניסה וכתוב שהחניה מותרת לדיירים בלבד.

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חניה חופשית - היא לכולם. כל אחד יכול לחנות איפה שבא לו. נכון. גם אותי מרגיז ששכן שיש לו צי פרטי תופס חצי מהרחוב עם הרכבים שלו, אבל אין לי מה לעשות חוקי נגד זה. הגרוטאות עומדות שם בזכות. יש להן טסט בתוקף. אין לי מה לעשות נגד זה, חוץ מלתפוס מקום בעצמי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4159 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...