Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה באמת יהיה מעניין לדעת כמה הוא קיבל והאם יש סעיף בחוזה של חברת הביטוח שמדבר על התשלום בפועל עבור רכב חדש.

בדקתי. אשכרה הבן אדם עשה כסף מכל הסיפור. חברת הביטוח החזירה לו לפי המחירון שהיה יותר גבוה מהמחיר ששילם.

emotion of motion

• חודשיים מאוחר יותר...
  • תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסיפור המוזר הזה ממשיך. יש כרגע עשרות מכירות ביד2 של האיביזה שבמבצע, וברוב המכירות אנשים מבקשים מחיר זהה לחדש, ובחלק אפילו גבוה יותר (!)

השאלה שלי היא האם אפשר להתעלם מהתופעה הזו ולהתייחס אליה כאל ניסיון (פתטי משהו) למקור ביוקר מה שנקנה בזול, או שמדובר בבעיה כלשהי עם הדגם הזה שגורמת לאנשים לנסות להפטר מהמכוניות שלהם?

פורסם

זה למה אף פעם לא קונים את הגרסא הזולה והבסיסית של רכב מסויים.

כי סביר להניח שהגרסא הבסיסית והזולה תהיה זו שתגיע למבצע

כי סביר להניח שהגרסא הבסיסית והזולה תגיע לחברות ההשכרה\ליסינג

כי סביר להניח שהגרסא הבסיסית והזולה תגיע לכל כך הרבה לקוחות כי זה בעצם לקנות רכב במחיר של חופשי חודשי ברכבת

את בעל הרכב לא מעניין שסיאט עושה מבצע, על הדלת כניסה לבית שלו לא כתוב "סוכנות סיאט" למרות שזה לא מבצע אלא "מבצע"....אני לא יודע אם אי פעם מכרו את הרכב הזה ב88 אש"ח

אתה רוצה? תקנה, לא רוצה? אל תקנה.

זו הגדולה של השוק החופשי, אף אחד לא חייב שום דבר לאף אחד אחר.

אם בא לי, אני אפרסם את הפאביה שלי במחיר של סופרב.....למה? ככה בא לי...

פורסם

אני לא רואה מה הבעיה לקנות את הגירסה הבסיסית אם היא עומדת בדרישות.

השאלה היא מה גורם לכל כך הרבה אנשים למכור את האיביזה הזו עוד בשנה הראשונה. למיטב ידיעתי זה לא קורה עם אף רכב אחר, וזה לא שחסר בה משהו שקיים בכל המתחרות.

פורסם

אין שום בעיה לקנות את הגרסא הבסיסית, רק אל תהיה מופתע כשתנסה למכור את הרכב....

מה גורם לכל כך הרבה אנשים למכור את הרכב?.....זה מאוד פשוט.

כשיש 50 מכוניות מסוג מסויים אתה לא תרגיש את ה"סחירות" של הרכב הזה....

אבל כשסיאט מוכרת 2500 איביזות ב4 חודשים, אתה לא יכול להיות מופתע כשאתה רואה 100 כאלה בלוחות יד שניה.

לכל זה צריך להוסיף את העובדה שהביטוח לרכב הזה רק עולה ועולה ועולה כי הוא להיט בקרב גנבי הרכב

ולזה צריך גם להוסיף את העובדה שהרכב הזה נרכש בעיקר ע"י אוכלוסיה צעירה שלא תמיד מצליחה לשאת בעול הנטל הכלכלי (למרות היותו במבצע)

לצערנו יש אנשים שחושבים שלקנות אוטו, מסתכם רק בקניה שלו כשבעצם, הקניה זה החלק הפשוט, להחזיק זה החלק הקשה.

פורסם

מוזר אבל המשפט האחרון שלך מזכיר לי משהו לגבי ילדים. אלה בין הייתר שיש לנו נוער ארעס שמשחית מכוניות, דוקר, משתכר לשוכרה ועוד כהנה וכהנה. ברשותך תיקנתי את המשפט שלך.

לצערנו יש אנשים שחושבים שלגדל ילד, מסתכם רק בלהביא אותו לעולם כשבעצם, ההולדה זה החלק הפשוט, לגדל ולחנך אותו זה החלק הקשה

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אין שום בעיה לקנות את הגרסא הבסיסית, רק אל תהיה מופתע כשתנסה למכור את הרכב....

נשמע לי שאתה עושה הנחה גדולה למוכרים.

אין שום קשר לגרסה בסיסית או גרסה סופר מאובזרת הכלל הבסיסי הוא שאם אתה מוכר את הרכב במחיר לא ריאלי סביר להניח שלא תמצא קונה.

בקיצור מי שמפרסם במחירים כאלה הוא מוכר לא רציני וזהו זה.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
נשמע לי שאתה עושה הנחה גדולה למוכרים.

אין שום קשר לגרסה בסיסית או גרסה סופר מאובזרת הכלל הבסיסי הוא שאם אתה מוכר את הרכב במחיר לא ריאלי סביר להניח שלא תמצא קונה.

בקיצור מי שמפרסם במחירים כאלה הוא מוכר לא רציני וזהו זה.

אני לא עושה הנחה לאף אחד.

הנקודה כאן היא שכאשר אתה רוכש גרסא בסיסית סביר להניח שה"תחרות שלך" כשתרצה למכור את הרכב יכולה להיות חברת הליסינג הקרובה למקום מגוריך או הסוכנות שמכניסה את הדגם הספציפי הזה למבצע כל הזמן.

כשהרכב שברשותך לא עבר "היסטוריית מבצעים" תהיה לך פחות בעיה להתמקח עם קהל הלקוחות הפוטנציאליים המעוניינים לרכוש ממך את רכבך.

עשה בדיקה והשווה כמה סיאט איביזה 1.4 ידני עומדות למכירה וכמה סיאט איביזה TSI1.2 DSG עומדות למכירה, אני מבטיח לך שתמצא פערים אדירים למרות שאני אישית, לא טרחתי לבדוק.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
עשה בדיקה והשווה כמה סיאט איביזה 1.4 ידני עומדות למכירה וכמה סיאט איביזה TSI1.2 DSG עומדות למכירה, אני מבטיח לך שתמצא פערים אדירים למרות שאני אישית, לא טרחתי לבדוק.

אני מניח שמעבר להבדלים בכמויות שבהן נמכרו שתי המכוניות, יש פחות פער בין המחירון של ה-TSI לבין המחיר שלה כחדשה לבין המצב האבסורדי שקורה עם ה-1.4 הידנית (שבה מחירון לוי יצחק למודל 2012 משומש גבוה ב-10,000 ש"ח ממחיר המכונית חדשה מהסוכנות). כנראה שהמצב הזה גורם להרבה אנשים לחשוב שהם יימצאו פרייאר שייקנה מהם את המכונית ביותר כסף ממה ששילמו עליה חדשה. מעניין אם באמת יש פראיירים כאלה.

פורסם
אני לא עושה הנחה לאף אחד.

הנקודה כאן היא שכאשר אתה רוכש גרסא בסיסית סביר להניח שה"תחרות שלך" כשתרצה למכור את הרכב יכולה להיות חברת הליסינג הקרובה למקום מגוריך או הסוכנות שמכניסה את הדגם הספציפי הזה למבצע כל הזמן.

כשהרכב שברשותך לא עבר "היסטוריית מבצעים" תהיה לך פחות בעיה להתמקח עם קהל הלקוחות הפוטנציאליים המעוניינים לרכוש ממך את רכבך.

אתה לא כ"כ צודק ,ואני אסביר לך למה,

קודם כל צריך להשוות את אותו הדגם והכוונה גם לאותו מנוע,אל תשווה 1.4 ל1.2.

כאשר עוד שנתיים תבוא למכור את הדגם של 1.6 עם מגנזיום ומערכת טובה קצת יותר או שיהיה לך אפשרות לקנות רכב שטיפה יותר חלש ,אבל...הוא חדש בניילון,עם אחריות ,שאתה היד הראשונה ועוד.. ובאותו מחיר יהיו הרבה שיחליטו לקנות את החדש.

בדיוק כמו שקורה היום עם כאלה שקנו את הדגם 1.6 משנים 2009 או 2010.

נכון, יש מקרים שהפער בין הדגם הפשוט למאובזר כחדש היה כמה אלפים או אפילו 20K שקל והיום לאחר 3 שנים הפער הוא כמה אלפים בודדים,נניח 5K ואז התאוריה שלך נכונה ואני מסכים איתך,אבל זה לא המקרה עם האיביזה.

אביב8)

• תוכן חדש...