ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,572 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מנסה להחליט: קורולה 2004 - 2005 GLI 1600 ארבע דלתות הונדה סיוויק אותן שנים 1600 - מאזדה לאנטיס 2004 1600. אני יודע שכולם לועגים ללאנטיס אבל אני רוצה להתעלם משיקולי אופנה וממש לא איכפת לי להיות "כמו כולם". (בפירוש לא מעוניין מזדה 3 או בפוקוס) דרישותיי העיקרויות: אמינות, בטיחות, חסכון בדלק ובתחזוקה, מרווח מאחור, מזגן טוב. פחות חשובה לי "חוויית הנהיגה" כל עוד זה סביר (מעדיף אוטו לא רועש מדי). לא איכפת לי אם האוטו נחשב "מיושן" או "משעמם". בנושא "סחירות" - מהמחירון של לוי יצחק נראה לי שכל הדגמים הנ"ל שומרים טוב על ערכם. אני מתכוון להחזיק את הרכב 3 - 5 שנים. המאזדה מפתה כי מודל 2004 עולה 77,000, פחות משמעותית (10,000 ש"ח ויותר) מהסיוויק והקורולה. ה…
הודעה אחרונה מאת silver-mr2, -
- 5 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
לאחר די הרבה שינויים באימפרזה הנוכחית שעברה משהו כמו 4 מתיחות פנים שכוללים שאר עדכונים כמו אימיול וקאזה. בינהם יש את הגירסה שהייתה במודלים 2005 עד 2006 כאשר מאחורה רשום INT, במה היא בעצם שונה מהמודלים האחרים של האימפרזות חוץ מפנים האוטו ששונה ממש לטובה ונראה יחסית טוב. האם זה מנוע 1.6 ליטר רגיל 95 כ"ס??? והאם למישהו יש איתה ניסיון ויכול לחוות עלייה דעה אני מאוד אשמח לשמוע את עצותיו/עלויות/צריכת דלק ושאר נתונים. תודה לכל העוזרים.!!
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחר שבפעם האחרונה לא יצאה הרכישה לפועל, כנראה שאנחנו שוב מחפשים רכב לבת זוגי. אני נוסע לתקופה לחו"ל והיא (בנתיים) תשאר כאן ללא הדיפנדר, אבל עם רכב אחר. חזרתי וקראתי השרשור הזה: בטיחותי, גדול, כמה שיותר חדש ו.... עד 10K מקסימום אותו אני פתחתי לפני כחודשיים. בפעם האחרונה כתבתי: מה השתנה מאז? התקציב נמצא כעת בין 10K ל-15K. בנוסף, שאלתי את עצמי, למה לא אמריקאית? מעיון בלוחות, בתקציב שלי אפשר למצוא וולבו 940 מתחילת שנות ה-90 או לחלופין שברולט קורסיקה / פונטיאק טמפסט (תאומות?) מאותן השנים. מה אתם אומרים? האם ההשוואה הוגנת? באמריקאיות, האם יש עדיפות למנוע ה-2.2 או ל-3.1? האם יש עדיפות לאחת על השניה (שברולט מול פונטיאק)? עד היום, ניזונתי מ…
הודעה אחרונה מאת Arik TG, -
-
סקסו 3 דלתות
מאת מיצובישי- 2 תגובות
- 934 צפיות
שלום לכם, האם קיים דגם 3 דלתות של סקסו שאינו דגם ספורטיבי? (גרסת 1.1 או 1.4 לא משנה לי)
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני לקראת קניה איביזה שנת 2001 מנוע 1.6 100 כוח סוס ידנית 3 דלתות. 88 אלף.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 קילומטראז אבל.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 יש לה גג נפתח לא סאן רוף.אלא יותר גדול לאורך כל הגג לא חלון זכוכית אלא כמו עור כזה.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 משהו מיוחד אבל אני חושש... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 פריצות... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 מישהו מכיר את הרכב וייכול לתת חוות דדעת עליו?
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
- 1 תגובות
- 950 צפיות
אני צריך ייעוץ בקשר לקניית רכב לא להרבה זמן רק ללמוד לסוע כמו שצריך לצבור ניסיון וזה... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 משהו אמין, חיסכוני (דלק), קל לתחזוק מכייוון שאני עדיין לומד ואין לי הרבה כסף.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 אבל שגם תהיה לה צורה נורמלית שאני לא יסע בתוך איזה טלוויזיה חח.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 בקיצור הבנתם אני מקווה, הסכום שאני מוכן להוציא זה עד 7500 שקל.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 אני מקווה שתוכלו לעזור לי בתודה, אלי
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
- 5 תגובות
- 5 אלף צפיות
האם למשהו יש אינפורמציה מניסיון אישי או ממקור אחר כגון אתר אינטרנט לגבי אמינות רכבים יד שניה, בכלל ולגבי רנו סניק בפרט, כוונתי באמינות היא יכולתו של הרכב להשאר מחוץ למוסך (לא כולל טיפולים תקופתיים )
הודעה אחרונה מאת yossi1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב לנהג חדש, רכב ראשון, עד תקציב של 50 אלף שקל. דרישות: הרכב צריך להיות אוטומטי, נאה במידה[כמובן שזה עניין של טעם, בואו נגיד שאני סומך על הטעם שלכם], הוא לא צריך להיות גדול מדי, אפשר גם מיני[בסגנון הסיאט איביזה], רצוי שיהיו לו 5 דלתות אבל זה לא חובה, אם אפשר שיהיה מנוע 1600.. אבל גם 1400 יכול להיות בסדר. הייתי רוצה לפחות 100 כ"ס אבל אם זה לא עקרוני אפשר גם קצת פחות.. יש הצעות? תודה מראש, אבי.
הודעה אחרונה מאת nVIDIA, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
1. יש הבדל גדול בצריכת הדלק? 2. יש הבדל גדול במהירות ובכח בין שני המנועים? ** אם אתם יודעים עוד הבדלים פרטו
הודעה אחרונה מאת יבין, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
רכב לבחורה ,היא תהיה הנהגת היחידה פעם בשבוע הרכב יסע עם 4 אנשים ממרכז הארץ לחדרה חוץ מזה הנסיעות הן בעיר לרוב קצרות מאוד מי מהמכוניות יותר מתאימה? מחפש חיסכון בדלק ויותר מזה אמינות התקציב הוא 25k אם ישנן המלצות שנות אשמח לשמוע תודה..
הודעה אחרונה מאת kobos, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, אני בקרוב מתכנן להגשים תחלום שלי וליקנות רכב קבריולט זה הרכב שאני רוצה ליקנות: יצרן: ב.מ.וו דגם: קבריולט נפח: 2,800 שנה: 1999 מחיר: 60,000 ¤ יד: 3 ת. הילוכים: אוטומט רציתי לדעת…
הודעה אחרונה מאת kavkazi classic, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני בעל פיאט טיפו 1.6 מודל 95 לאחר החלפת מנוע, חבר שלי מציע לי את הרכב שלו כיוון שעבר לליסינג.... הרכב הינו פיז'ו 306 XN 1.6 מודל 97. לרכב 117000 ק"מ יד שניה. הרכב עבר את כל הטיפולים אך ישנה בעיה שנורית ההזרקה דולקת ומרגישים את התופעה בזמן שנותנים גז. המחיר לחברים 20,000 ש"ח חשבתי לשדרג , האם מומלץ ?? או אולי להשקיע יותר וללכת על משהו טוב יותר?? לא הייתי רוצה להיסחף יותר מידי בהוצאות אז אני שם תקרה של 30000 ש"ח תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת jink, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול אילו אבזורי בטיחות יש בפיאט בראבו, מודלים 97-00 האם יש כריות אויר, ABS וכמה כוכבי ריסוק? האם בכל הדגמים יש אביזרי בטיחות או שבעבר הם היו כאופציות. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת FiatBravo, -
התלבטות בבחירת רכב מליסינג.
מאת Guest TALOR- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה בדקתי את הדפים האחרונים אבל עדין אני לא סגור על מה אני רוצה. הרכבים:שברולט אוואו 1.4 ל' 4 דל'. יונדאי אקסנט 1.4 ל' אוט'. שברולט אופטרה MORE 1.6 אוט'. מיצובישי לנסר 1.6 . טיוטה קורולה סאן 1.6 אוט'. מאזדה 3 אקטיב 1.6. פוקוס 1.6 4 דל' אוט'. רנו קליאו 1.4 אוט'. יש הגבלה של דלק ושל ק"מ. מהרשימה הזו נהגתי עד עכשיו על המאזדה והמיצובישי. בלנסר אהבתי את התיבה שמאפשרת תפעול ידני ומהירה יותר מהתיבה שבמאזדה. במאזדה לא אהבתי את הדשבורד הענק הזה, הרגשתי לא מחובר לאוטו. מבין שתיהן אני מעדיף את הלנסר. אז ככה אני לא נעול מה אני רוצה לדוגמא משפחתית כמו קורולה או קטנה כמו רנו, לכ…
-
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, האם ניתן למצוא Z4 או Z3 במחיר עד 110 אלף שקלים משנתון 2000 ומעלה? אם כן, יש מודועת איפה שהוא ברשת? אשמח לקבל. כמו כן אשמח לשמוע אם ישנם אלטרנטיבות כמו מרצדס וגם מכוניות יוקרתיות פחות, חובה ספורט ובתקציב. תודה מראש !!!
הודעה אחרונה מאת CTS, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי.. אני רוצה לקנות פג'ו 206 .. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 מחפש 2001 או 2002 ידני 1600 בעדיפות על 1400.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 חיפשתי בפורום ומצאתי מלא תגובות וכולם שונות . וזה לא עזר לי מכיוון שלא היו תגובות חותכות .. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 אני רוצה את עיצתכם המקצועית לגבי הפג'ו 206 . אם הוא אמין / תקלות נפוצות / צריכת דלק...? http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם. אשמח לקבל ייעוץ לגבי רכב פאר משפחתי עד הסכום הנ"ל אולי יותר אם יהיה צורך. הדרישות שלי מהרכב הם: *לא ג'יפ , יש לי בחילה ממכוניות גבוהות. *ביצועים גבוהים , עדיין חצי מיליון ש"ח. *בטיחות - שני ילדים קטנים , ונוחות נהיגה. תודה רבה , בן.
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, אבא שלי מחפש רכב מנהלים חדש בשבילו - שיראה מכובד ולא מצועצע ועד 180 אלף שקל. כרגע הוא נוהג על מאזדה 3 2 ליטר ומחפש משהו יותר נוח. הוא מאוד מקובע, ואחרי ששכנעתי אותו לקנות רכב עם מנוע מעל 1.6 - הוא מאוד נהנה מהתוספת כוח מן הסתם, ועכשיו עם אופציה לקנות עוד רכב - אין לי מושג לאיזה כיוון לכוון אותו. אגב - צרפתיות וגרמניות פסולות. חשבתי על ניסאן מקסימה, אבל לא ראיתי אותה בקטלוג החברה בארץ. האם אפשר להשיג אותה רק ביבוא אישי? תודה רבה ושבת שלום, נועם.
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
גיר אוטומטי רציף
הודעה אחרונה מאת miki32, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כל יום בבוקר אני עובד עם בן אדם שצריך להוביל מזגנים ממקום למקום עקב כך הוא צריך רכב חזק מכיוון שהמזגנים והמנועים שלהם שוקלים הרבה עכשיו הוא עם ג'י אמ סי מנוע 6500 וזה רכב יותר מידי חזק שוחט אותו בדלק ובעוד מיספר דברים למרות שהוא מאוד מרוצה מהרכב מבחינת עבודה הוא מחפש רכב אחר עם נפח מנוע יותר קטן שישתה לו פחות דלק יש למישהו המלצות?
הודעה אחרונה מאת Civic_EX, -
-
חצאיות לרכב
מאת izhak-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
שאלה למבינים מה אתם אומרים יש לי מיצובישי גאלאנט 1994 מנוע 2000 אני רוצה לעשות לרכב חצאיות טמבונים ספויילר כונס ופחחות וצבע המחירון של הרכב 25000 אבל אני מנסה לימכור את הרכב ולא מצליח בהתחלה ביקשתי על הרכב 17000 ולא הצלחתי לימכור אחרי זה ירדתי ל15000 וגם לא הצלחתי לימכור השאלה שלי זה עים אני יוכל אחרי כל השיפוץ הזה לבקש על האוטו 30000 ועים אנשים ירצו ליקנות את הרכב במחיר הזה תודה למגיבים
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם יד 3 לרכב כזה זה דבר ידוע ומקובל או שעדיין צריך לחשוב פעמיים לפני שקונים רכב יד 3 ומעלה..? חשוב לי לדעת על מנת שלא תהיה לי בעיה במכירת הרכב.. תודה .מאור
הודעה אחרונה מאת AleroBlack, -
-
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש לי הצעה לקניה של פיז'ו 206 cc יד ראשונה מודל 2003 ידנית, שמורה לחלוטין עם 15 אלף קילומטר בלבד. הרכב עם כל התוספות האפשריות ומטופל בחברה עם ספר טיפולים. בקיצור, רכב חלום. בעל הרכב (שהוא גם חבר) מבקש מחירון משוקלל (על הקילומטראז' הנמוך והיד הראשונה) כלומר כ-115 אלף ש"ח. האמת היא שאין לי מושג ירוק ברכבי ספורט, אבל אני יודע שאי אפשר למצוא רכב במצב טוב יותר מזה, ואני מאוד אוהב את המראה שלו. מה דעתכם על ההצעה? זה רכב עם שוק? רכב שנמכר במחירון? אודה לחוות דעת מושכלת על העסקה המוצעת. יש לי כמה ימים להחליט לפני שהוא מפרסם את הרכב.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב! רציתי לשאול מה אתם אומרים לגבי 306 משנת 95 ועל דגמיו הרבים, אשמח לקבל פירוט עליהם ומפרט תכני . ואיזה דגם אתם מציעים לי לרכוש בתקציב של עד 20000 אלף ש"ח ..עדיפותי הן מנוע 1600 ומעלה ידני וכו' תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת יבין, -
- 1 תגובות
- 858 צפיות
אהלן חברים. כן, ביצעתי חיפוש, הרכב אנונימי, חיפשתי ולא מצאתי הרבה מידע. מלבד העובדה שלרכב אין שוק, ושאפשר לקנות אותו במחיר נמוך יותר. יש למישהו עוד מידע על האוטו ? - איכות הרכבה ? - אמינות ? - נוחות ? - מיזוג יעיל ? - מערכת קירור מעולה ? - לרכב יש נטיה להתחממות ? - האם הוא "יפני" ?! (כמו סובארו וטויוטה לדוגמא)
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הרכב שנת 03 ידני עם 90 אלף קילומטר תתחשבו בעובדה שזה ישירות מליסינג המחירון של האוטו הוא 48 השיכלול זה 45 ואני מביא אותה ב40-39 וזה בגלל שאנחנו קונים ממננו את הרכב השלישי כבר אז יש הוא עושה לנו מחיר.. אני לוקח את הרכב מסוכנות פרי למי שמכיר לוקחים שמה את הרכב בלי התחייבות נוהגים עליו יום יומיים אם רוצים קונים אם לא אז לא.. מה דעתכם על הדיל שווה או לא? ובכלל איך הפונטו בשנים האלה תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 1 תגובות
- 803 צפיות
מאזדה לנטיס 323 2000 נפח 1800 או פורד פוקוס שנת 2001 נפח 1600 ? אני בדילמה 1!!!
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ההתלבטות שלי הייתה בין פיאט פונטו לבראבו , כנראה שהבדל בינהם הוא במראה הויזואלי פחות או יותר. בכל מיקרה , מה אתם חושבים על המפרט הבא : בראבו שנת 98' נפח 1400 יד 3 קילומטרז' 140000 מחיר 17 K. הפחד שלי זה הקילומטרז' שהאוטו עבר. תסלחו לי על הבורות ,אבל עד כמה מחזיק מנוע בנזין ( בהנחה שהוא מטופל כמו שצריך ) , כי כפי שאני הבנתי זה עד 250,000 ואז צריך להחליף מנוע ... בבקשה עזרה . ועוד שאלה לגבי הצריכת דלק . יש לכם מושג כמה ק"מ לליטר הבראבו 1400 עושה ?
הודעה אחרונה מאת mohen, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
התקציב כ-60K+-, קו יומי יהוד-ת"א + גרירות מידי פעם, לא משהו כבד כ"כ. מחפש משהו ספורטיבי (יחסית) ואמין, שיהיה 5 מושבים, מעדיף מנוע ידני 1800 סמ"ק+. חשבתי על פג'ו 206/306. כדאי? איזה שנתונים נכנסים בטווח מחירים? עוד דגמים מומלצים? תודה
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- 26 תגובות
- 4 אלף צפיות
מחפש רכב שישמש אותי לעבודה ולימודים חשוב: שהרכב יהיה אמין ביטיחותי לא יקר יחסית להחזקה, שהרכב יהיה אם אפשר עם זיקה ספורטיבית ואם לא שלפחות יהיה די חזק.לא ממש משנה לי ידני או אוטומט .
הודעה אחרונה מאת BmsKlane,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 895 אורחים (הצג רשימה מלאה)