ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,572 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני תר אחר רכב בסיסי, אמין (עד כמה שרכב בתקציב שלי יכול להקרא אמין), חסכוני בדלק כבר לא מעט זמן. עיקר ההתלבטות שלי הייתה בין מיני הפיז'ו השונים בעיקר. אך לאחרונה שמתי לב שיש בפניי אפשרויות כדוגמת הרנו קליאו והפונטו מהשנתונים הראשונים. האם אלו אופציות שקולות? התקציב הוא 10K עם אפשרות לסטייה מעלה ומטה. רציתי לדעת מאילו שנתונים מגיע ה205 עם מנוע מוזרק ולא קרבורטור (או שאין חיה כזאת?). ובקשר לרנו, האם ניתן לפזול לכיוון דגם הRSI שניתן למצוא לא הרבה מעבר לתקציב שהצבתי לעצמי. כמו כן, אם לרכבים מסוימים ישנם תקלות חשמל, סטודנט לאלקטרוניקה עם הציוד המתאים יוכל לטפל בהן?
הודעה אחרונה מאת yuraskor, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מבקש כמה שיותר פרטים. נתונים על הרכב, מהיריות, הספקים, מחלות, גודל של ג'נטים מקוריים וכו' תודה מראש
הודעה אחרונה מאת IbIza20, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, בעקבות התאונה שהייתה לי והשבתת הרכב (גולף 94' 1.8CL), אני מחפש מחליפה ראויה. החיפוש העיקרי הוא עבור אותו דגם (צורה) רק משנתון מתקדם יותר. משנה מסוימת ישנם גם רכבים עם מנועי 1.6 ליטר ו-100 כ"ס (לעומת רכבים כמו שהיה לי עם 1.8 ליטר ו-90 כ"ס). איזה מנוע יותר אמין? איזה רכב מרגיש יותר חזק? מה בנוגע לצריכת דלק? האם בכלל עדיף לחפש רכב אחר מבית VAG בתקציב של בערך 30K, כדוגמת סיאט (איביזה,לאון) או פולו? תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אנשים, אני צריך עזרה בבחירת רכב בליסינג תפעולי בעבודה. אני לא רוצה לחרוג מקבוצה 2, והדרישות שלי מהרכב הן (לפי סדר חשיבות): 1. הכי חשוב - 5 דלתות (אפשר גם 3). 2. שתהיה נוחה ומפנקת בנסיעות בין עירוניות (רוב הנסיעות שלי). 3. לא עגלה (אני היום נוהג על אסטרה 1600 אוטומטית, ביצועים דומים יספיקו). 4. בטיחות 5. תנאי לא הכרחי אבל רצוי - שלא יהיה רכב חרוש או מכוער (נמאס מ 206). לאחר שהתלבטתי די הרבה, התמקדתי על האפשרויות הבאות: Toyota Yaris SOL 1.3 Citroen C4 SX 1.6 Peugeot 307 X-Line 1.6 Hyundai Getz GLS 1.6 Volkswagen Polo Energy 1.4 Suzuki Swift GLX 1.5 Ford Focus 5D Trend 1.6 חשוב לציין דבר נוסף, זה ליסינג, לכן תחזוקה, אמינות, סחירות ממ…
הודעה אחרונה מאת MaxN, -
- 26 תגובות
- 3 אלף צפיות
אז ככה נגמר לי המלווה עוד חודש ואני מתחיל לחפש רכב. אני עושה קורס נהיגה מתקדמת שבוע הבא במסלולים ואני ישתתף בליגת ה MDC אז אני מחפש רכב עם ביצועים טובים. הדרישות: - ידני - שנת 2000 או יותר - בנזין - התנהגות טובה - לא רכב פוזה כמו ( A3,Golf וכו) - לא צרפתי על מה להתסכל? על מה אתם ממליצים? אני עבדתי בשביל כל שקל של הכסף הזה אז אני רוצה את הרכב הכי טוב שאני יכול לקנות בסכום הזה.
הודעה אחרונה מאת Avia, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
**נערכה ההיסטריה, אין צורך להציב לוח זמנים למי שעוזר לך מרצונו החופשי** שלום, לקחתי היום רכב לבדיקה בקומפיוטסט ת"א והנה הנתונים.אשמח לקבל חוות דעת בזמנכם החופשי. הרכב:קסארה SXHDI דיזל אוטומטית שנת 2004 מליסינג עשתה 140000. תוצאות הבדיקה: מנוע בלוק מנוע=רעש יתר,נזילת שמן,נזילות יתר החלף תומכים בוכנות=תצרוכת שמן מהצילנדרי מערכת תיזמון=רעש שסתומים,החלף רצועת זימון לפי הוראות היצרן מערכת קרור מערכת קרור מנוע=צנורות פגומים,קורוזיה\אבנית\סתימות ברדיאטור,לתקן משאבת מים. סרן קידמי ומערכת היגוי מיתלה קידמי=רעידות יתר מערכת היגוי=צינורות פגומים.נזילת שמן שלדת מרכב מצב פנימי=חלקי פלסטיק פגומים צבע מר…
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש מליבו יפה ושמורה שנת 99 מנוע 2.4 הרכב נראה יפה ומטופל טוב כנראה אך אני עדיין רוצה לבדוק אותו במכון בדיקה ליתר ביטחון . בהנחה והרכב יוצא נקי ושמור ואין בו בעיות ומטופל כראוי , באיזה מחיר שווה לקנות אותו ? המליבו עשתה 120000 ודרוש 51K עבור הרכב שהוא מחיר המחירון למליבו נכון לעכשו . האם שווה לקנות את המליבו במחיר מחירון אם הרכב יצא טוב בבדיקה או מחיר השוק של המליבו פחות יותר ממחיר המחירון ?
הודעה אחרונה מאת gaditoyota, -
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
האם זה נכון שכל שנה הערך של סיאט איביזה יורד בצורה משמעותית קרוב ל8 אלף בשנה,או שכל המכוניות ככה? האם יש הבדל בין סיאט אביזה שנת 2001,לרנו מגאן קופה שנת 99? מדובר בירדית הערך השנתית. תודה.מאור
הודעה אחרונה מאת PenguinXP, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נתונים: פיאסטה מודל 95, עברה 58 אלף ק"מ, יד 3, 1300 סמ"ק, מוכנה להתקזז על תיקוני מכות פח, לא עברה תאונה רצינית. מוכנה למכור ב9000. דייהטסו שרייד, מודל 93, יד 1, עברה 97 אלף ק"מ, טסט לשנה ב11 וחצי אלף ש"ח, לא מוכנה להתגמש. נאמר לי (ע"י מכר) שהיתה בעיה בפס הייצור של פיאסטה 95, עם האלטרנטור שהיה צורך להחליפו כל כמה חודשים בגלל קצר עם המזגן. האם מישהו מכיר את זה? בכל אופן, מה עדיף לקנות?
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- 1 תגובות
- 876 צפיות
היי אני בן 23 נוהג על קאייה פרייד 97 אוטו' ולפעמים על רנו מגאן 2002, גם אוטו', של אמא, והחלטתי שאני צריך להחליף את הרכב שלי למשהו שאני יאוהב ויהנה ממנו כל עוד אני יכול... אני מחפש משהו ספורטיבי, אמין ודי חסכוני (לפחות מבחינת חלקים אם לא הדלק). הדרישות הם: ידני, מנוע 1800, קטן יחסית, מינימום שנת 2000, יפה (בפנים ובחוץ) בעיקר רכב שאני יהנה לנהוג עליו, ויותר מזה שכשאני אשטוף את האוטו יעלה לי חיוך טיפשי כזה על הפנים (: אני נוסע יחסית הרבה (בסביבות ה350 ק"מ בשבוע)... אה ויש לי בעייה נוספת זה ממש מרגיז אותי לנסוע על רכב שיש אותו כמעט לכולם... בנתיים חשבתי על: אאודי A3 טורבו (אני יודע שהיא לא עומדת בתקציב של חסכוני מבחינת חלקים...) גולף GTI (אני יודע יש אותו לכול…
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
רובר 214/216
מאת יגאל- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ראיתי שמחירי העלות של דגמי 98-99 הם ברצפה. ואני באמת חשבתי שמדובר ברכב חביב, האם מישהו יכול להמליץ על האוטו? האם יש איזה דרך להשוות את מחירי הטיפולים והבעיות שעלולות להיווצר ליפנית קטנטנה, או שמדובר יהיה בקריעת כיס של ממש?... תודה.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום,אם תוכלו לעזור לי בכמה שאלות? מה כדי פיאט פונטו 2001 צורה חדשה נפח 1250 או רנו קליאו 2000-2001 צורה חדשה נפח 1400 ? מה כדי קניית רכב מליסינג או מהיבואן? מה החסרונות מרכבים מליסינג ,ואם כדי ללכת לחפש משהוא במגרשי מכוניות? תודה!!!
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמה כללי ברזל ברכישת רכב: *.אף פעם אל תקנה רכב ללא בדיקת מומחה. *.אף פעם לא תקנה רכב שעבר תאונת שלדה(שאסי)אפילו עם זה קצה שלדה או שפשוש בשלדה או המחיר המאוד נמוך שמוכר דורש עליו(תאונת שלדה יכולה לפגוע במערכות חשובות ברכב) מומלץ מאוד לא להתקרב לרכב פגוע שלדה!!! *.אף פעם אל תקנה מהשכרה או ממחברות ממשלתיות או כונס נכסים כיוון שהרכבים המוצאים מהמקומות הנ"ל נשחכו מאוד בגלל שימוש מסיבי!! *.אל תקנה רכב שעבר את ה-170,000 ק"מ כיוון שגם ערך הרכב יורד וגם בגלל שיוכולות להופיע הוצאות עתדיות של (החלפת מנוע,החלפת גיר,או עשיית אוברול לרכב) *.אל תקנה רכב שעבר את ה-25,000 ק"מ לשנה, גיל הרכב/ק"מ הרכב=ק"מ לשנה. *.מומלץ לקנות רכב עד יד שלישית ולא יותר מכך !!!! כמה טיפים בפגישה…
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
- 1 תגובות
- 784 צפיות
**תוכן ההודעה נמחק**
סיאט איביזה
מאת אלעד הנהג- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה אתם חושבים על סיאט איביזה מודל 94'?? מה היתרונות והחסרונות שלה?? תודה!!
הודעה אחרונה מאת SEAT FR, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין ברכב מסחרי קטן . מה ממליצים פיאט דובלו רנו קנגו פורד קונקט? התקציב עד 70000 שח. מבחינת נוחות אמינות ויוקר טיפולים.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מדובר על השנתונים 2001-2003. הפונטו בעלת מנוע ה1.3 ו60 כ"ס(דגם FUN) והקורסה עם 1.2 16V ,לשתיהן תיבות ידניות. מי מהן עדיפה מבחינת: 1.מרווח(מלפנים ובעיקר מאחור) 2.חסכון מבחינת צריכת דלק. 3.אחזקה כללית. 4.איכות נסיעה ונהיגה.(שתיהן לא מזהירות-ידוע, ובכל זאת מי עדיפה?) לקורסה יתרון מוחלט בזריזות "על הנייר",אך האם הפונטו מפצה על כך בצריכת דלק עדיפה בהרבה?
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
דבר ראשון, שלום, אחרי הרבה מאוד זמן בתור משתמש שקט, ואחרי שעברתי בערך על כל הארכיון החלטתי לשאול שאלה, ואני מאמין שיעזרו לי בפורום הזה.. אני סטודנט בן 24, יש לי כבר 3 שנים פונטו ספייס (מליסינג), חסכתי כסף והחלטתי לשדרג את עצמי. בהתחלה חשבתי לכיוון של משהו ספורטיבי, אבל אחרי שקראתי את כל ההערות ירדתי מזה, כי למרות שיש לי כסף להחזיק אוטו, כנראה שעדיף לא להיכנס להוצאות של אוטו ספורטיביף במיוחד אם הוא לא חדש. ההתלבטות היא האם למשוך קצת את התקציב וללכת על פולו חדשה (90,000), שלא מצאתי שום הערות עליה בחיפוש, מבחינת דלק (ברור שלא כמו הפונטו, או שאני טועה), מבחינת אמינות, מחירי טיפולים וכו'. ראיתי שממליצים על היפניות הקטנות, לי אישית, הן ממש לא עושות את זה, אז בבקשה…
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה. שלום לכל נכבדי הפורום! אאחל לכולכם תחילה בריאות. זה הכי חשוב בחיים. בהמשך לשירשור שפתחתי מקודם, הזמנתי את יונדאי האקסנט מסוכנות יונדאי. קיבלתי על הרכב הישן סכום הוגן מאוד בטרייד אין שבחברה. עכשיו, מה שמטריד אותי בקשר למחר: הצבע. אני הייתי רוצה צבע כסף, או תכלת (זה תכלת כסוף כזה.) אני מעדיף מבחינת המראה את הצבעים הבהירים, וגם מבחינת החימום של האוטו בקיץ. למרות שהעובדה שקנינו אוטו חדש, המצב הכספי הכללי בבית לא משהו, ואני מעדיף לצמצם את השימוש במזגן לטובת חיסכון בדלק. יש אפשרות לקבל רכב מהסוכנות, כסוף או תכלת, אבל שישב בתצוגה. אבל לא, הרכב לא ינתן בהנחה. מצד שני, הבלאי שעבר עליו בתור רכב, הוא אפסי ובמילא הוא בלאי שנגרם בשימוש של שבועיים ברכב. (פ…
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול במה מתבטא ההבדל ברמות הגימור ב-405? יש את ה-GL, GR, SRI וגם סיגנטור (האם פספסתי משהו?) בכל מקרה ממה שאני זוכר היה פעם איזה דגם מפואר שלה עם דיפוני עץ וכו', מישהו זוכר איזה מהם זה? כמו כן באיזה שנה היא עברה את המתיחה פנים? בגדול אני מתכוון לשנים חדשות ככל האפשר (95 ומעלה).
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום ידידים חבר המליץ לי הפורום ואני מקווה ומודה לכם מראש על תגובה מקצועית. ובכן: הצרכים שלי הם כדלהלן: ממוצע נסיעה ביום - שעה ורבע, מתוכה שני שליש בין עירוני והשאר עירוני/פקקים וכו'. הדרך עליות וירידות. תקציב: בסביבות 23000 ש"ח. ציפיות רצויות מהרכב: הילוכים: אוטומט חובה. צריכת דלק: לפחות 10 ק"מ לליטר ביטחון: ABS והגה כח חובה אמינות: חשוב במיוחד שלא יתקע לי בדרך, מוכן לבצע תיקונים מסודרים אבל לא סובל הפתעות. עלות תיקון/חלפים וכו': ממוצע מינוס שנת ייצור: 1998 ומעלה יד: 2 לכל היותר מרווח תא נוסעים: 2 נוסעים קדמיים מרווח, ספסל אחורי לא חשוב. הערה: כתבתי פחות או יותר את הצרכים שלי, אני מבין שהכיוון הוא מכונית אירופאית משהו כמו סיטרואן סקסו או …
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
מצאתי אחד שמור מאוד למכירה המוכר דורש 34 אלף ש"ח. הרכב הוא יד ראשונה של בנאדם מבוגר. יש מנוע חדש (20,000 ק"מ) ועל האוטו יש 180,000 ק"מ. הרכב הוא שחור עם אזעקה רצינית מערכת נחמדה והכי חשוב הרכב ידני. מה אתם יכולים להגיד לי? מומלץ? או להתרחק?
הודעה אחרונה מאת rodon, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
קיבלתי הצעה לקניית דייהטסו גרנד מוב 1.5 ליטר אוט' , 98, יד ראשונה, 95K ק"מ. הבעלים הוא אדם מבוסס ואמין, שטיפל היטב ברכב. יש קבלות על טיפולים. אם אני מבין נכון אז המחירון של הרכב הוא 28K ש"ח. מהו מחיר השוק של כזה רכב? מתחת למחירון? מחירון? הרכב אמין? התיבה האוט' אמינה? מה הקילומטראז' הממוצע שהיא שורדת עד לשיפוץ? האיכויות הדינמיות של הרכב לא מעניינות אותי, וכנ"ל לא הצורה שלו. תובנות נוספות? תודה.
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, קראתי הודעות קודמות בפורום אך לא מצאתי אחת שמתאימה לצרכים שלי (אם כי היו קרובות). אני זקוקה לרכב בתקציב של בערך 60 אלף פלוס מינוס. אני נוסעת המון בכל רחבי הארץ, ולכן מחפשת רכב שיהיה (לפי סדר חשיבות) בטיחותי חסכוני בדלק לא מתקלקל הרבה ואם כן, לא יקר מידי לתיקון פחות חשוב לי אם הוא אוטומטי או ידני, וכן אני לא צריכה עיצוב מרהיב דווקא. כמו כן, לא חשוב לי גודל הרכב אם כי נראה לי שרכב קטן מידי יהיה פחות בטיחותי. אין לי נטית לב לשום אוטו, אלא חשוב לי לקבל את התמורה הטובה ביותר לכסף. אשמח מאוד לשמוע המלצות על רכבים מתאימים. תודה רבה
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום לכולם. שכן שלי אמר לי שהיתה כתבה לפני שבוע בידיעות אחרונות שאיזה חברה שנתקעה עם צי של 2000 רכבי מאזדה 3 חדשים 0 ק"מ ורוצה להפטר מהם ב 15000 ש"ח פחות לרכב. שממש שווה לשקול קניית רכב מליסינג. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 אם מישהו קרא את הכתבה יכול בבקשה לומר לי באיזה חברה מדובר? וגם האם אין סיכון בלקנות מאזדה 3 ספורט קומפורט מחברה כזאת... ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
- 5 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
האם משהו מכיר השוואה כזו? מה חסכני יותר? מה שומר על ערכו למשך זמן ארוך יותר? מה אמין יותר? תודה!
הודעה אחרונה מאת romer-, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום. אני בן 18 יש לי רישיון כבר שנה. יש לי הצעה על סוזוקי סמוראי 84 1000סמ"ק פתוח במצב טוב עם מנוע חדש במצב טוב בדקתי את האוטו פחות או יותר נסעתי עליו בקיצור אחלה אוטו.. השאלה שלי היא ככה אני גר באילת האם הרכב יחזיק לי נסיעות ארוכות למרכז? אני יודע שהרכב הוא לא חזק במיוחד ויהיה לו קשה להחזיק נסיעה ארוכה גם בגלל הגיל שלו..אבל מצידי אין בעיה לנהוג על 60 קמ"ש כל הדרך בערבה. זה הרכב הראשון שלי בעיקר אני יהיה איתו בעיר ובשטח לפעמים אבל גם לפעמים אם לצאת איתו מהעיר למרכז זה יהיה אפשרי? או שלרדת מהרעיון הזה ולחפש רכב יותר חזק לנסיעות כאלו? דרך אגב התקציב שלי הוא בערך 8 אלף ...{רק לרכב}
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, ברצוני לירכוש רכב בטווח מחירים 170-180 אלף שקל, חדש מהחברה אוטומט, המיועד למישפחה בת 5 נפשות. חשובה ביותר האמינות, הבטיחות, צריכת הדלק ומרווח סביר מאחור. כרגע אני מתלבט בין מאזדה 6 פריום,ניסן פרמירה, הונדה אקורד ופז'ו 407. מה אתם ממליצים? מה הכי כדאי? האם יש עוד מכוניות בתווח הזה ששוה להסתכל עליהם?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות סיאט איביזה TDI ספורט אולי מישהו יוכל לספר לי איך האוטו? ואולי למצוא לי אחד למכירה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, אני צחי, חדש פה בפורום.. יש לי אבא נכה שיש לו פטור ממס על הרכב שהוא קונה. הרכב ינהג רק על ידי ועל ידי אחותי, ולא על ידיו. בכל מקרה, אנחנו בעליים של קרייזלר נאון 97. אבא די חולה עכשיו אבל אנחנו רוצים להחליף את הרכב הזה. בכל מקרה, אין לנו הרבה פנאי וזמן למכור את האוטו, מסתבר שהאוטו בכלל לא שכיר ומאוד קשה למכירה.. למרות שהאוטו עצמו הוא לא רע בכלל, עשה פחות מ60 אלף קילומטר (שזה מכובד מאוד יחסית לעשר שנים..) בכל מקרה, רוב סוכניות המכוניות שפנינו אלהם לא ממש נתנו לנו טרייד אין. ולנו אין זמן וכוח להתעסק עם מכירת הרכב. יונדאי, דווקא כן נתנה לנו הצעה, 25 אלף שקל על הרכב (שהמחירון שלו אגב הוא 31) והצעה על האקסנט החדשה שלה. הדרישות שלי מהרכב הם כאלו : צריכ…
הודעה אחרונה מאת רפי לין,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 893 אורחים (הצג רשימה מלאה)