ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,572 נושאים בפורום הזה
-
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן לכולם אני רוצה לקנות פיג'ו 106 XSI שנת 93 ידנית הבחור שמוכר אותה מוכן למכור לי במחיר של 7 אלף שקל אבל יש בעיה (כנראה) עם המשאבת דלק האוטו לא מניע כמה בערך עולה לתקן משאבת דלק לאוטו מסוג ושנה כאלו...?!
הודעה אחרונה מאת idb1, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ... אני מעוניין לקנות פונטו HGT מהשנים 2001 - 2002 ... מישהו יודע מהשו ספציפי שאני צריך לחפש ברכב ? אני מדבר על בעיות ספציפיות של הרכב המדובר !
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לקנות פיאט בראבו שנת 2000 ומעלה. אני בדקתי את כל ההודעות על הרכב הזה בפורום הזה ובפורומים בחו"ל לפני שאני שואל. ראיתי המון אנשים שמתלוננים שהרכב זולל דלק בצורה בלתי רגילה, אני מדבר על 8 ק"מ לליטר בממוצע ואני מדבר על מנוע 1.6 ידני. הנתון נראה לי קצת מוזר מכיוון שהמנוע רגיל והרכב לא כבד, ידני. אני אודה למי שיוכל לעזור לי בנושא צריכת הדלק ברכב זה ואולי קצת עצות כלליות על הרכב. דרך אגב אני מדבר על הדור השני של הבראבו שנת 2000 ומעלה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ebari, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום! הייתי מעונין בבקשה לשמוע פרטים על המכונית הזו. איך היא בשנתון הזה? יש לה מחלות כלשהן? איזה גרסאות איבזור יש לה בשנתון הזה? תודה מראש, אבי.
הודעה אחרונה מאת SEAT FR, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום, אני מחפש בזמן האחרון סוזוקי איגניס לקניה. נתקלתי באיגניס שנת 2002, עברה טיפולים רק במוסך ללא עבר של תקלות מלבד החלפת ראש מנוע. הבעלים לא שם לב למים והלך לו ראש מנוע. הוא החליף לחדש במוסך החברה. השאלה שלי - עד כמה זה חמור שהחליפו לו ראש מנוע? זה מוריד מהמחירון? זה פתח לצרות??? מצד אחד זה ראש מנוע חדש אז אולי זה טוב. מצד שני אולי עוד משהו שם הלך..... ברור שאם אני קונה אני לוקח אותו לבדיקה לפני. אשמח לשמוע עצות תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת ronenlev, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש רכב חסכוני בדלק זול ואמין אשמח לקבל המלצות על רכבים רטנים וגדולים במחיר שלא עולה על 25000 תודה .
הודעה אחרונה מאת shacohen, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
או 2000 ומעלה סמ"ק, התקציב כרגע 35K (אפשר למתוח עוד מקסימום 5K אם צריך). מחפש מכונית קטנה אבל שיהיה מקום מאחורה. שתיהיה אמינה ובלי הרבה מידי דלק. רוב הנסיעות הן עירוניות- ביעירוניות קצרות, מידי פעם גרירה. עם יהיה לה התנהגות כביש טובה זה ++. מה האופציות שלי? בתודה אור
הודעה אחרונה מאת יבין, -
תא מטען ביפנומטיות 1 2
מאת giladsh-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאחר 8 שנים אני חושב להחליף את הרכב שלי (סיטרואן C15 נאמנה אבל מתפרקת מבפנים ורועשת) ליפנומטית מודל 99-00 (רוצה אמינות, איכות וראש שקט, לא מחפש ריגושים בנהיגה). קראתי את רוב המידע בנושא ומעניינות אותי בעיקר ניסן אלמרה ומיצובישי כריזמה. כל העניין הוא פשרה, מכיוון שאני זקוק לתא מטען גדול ולצערי בארץ לא אוהבים מכוניות סטיישן וממש קשה למצוא כאלה, במיוחד יפניות. החלטתי להתפשר על סדאן עם אפשרות לקיפול המושבים והרחבת תא המטען. אתמול יצא לי להציץ באלמרה (מהמודל החדש) והתאכזבתי לראות שיש בין תא הנוסעים לתא המטען מחיצה ממתכת, עליה נשען המושב, שיש בה אמנם פתח, אך מאוד קטן, מה שמאוד פוגע בשימושיות עבורי. האם מישהו יודע אם בדגם הישן גם קיימת המחיצה, והאם בכריזמה המצב שונה? ממש התבאס…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אנ מעוניין לקנות רנו קליו ב שנת 2001 עם גיר ידני מנוע 1400 האם הרכב אמין? איזה בעיות אופייניות יש לרכב? מה דעתכם על הרכב באופן כללי?
הודעה אחרונה מאת KamiTech, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, לפני 5 שנים גיסי קנה פז'ו 205 מסוחר מכוניות, הרכב היה עם קילומטראז' נמוך יחסית, הסוחר היה יד 2 והרכב במצב טוב. אחרי שנה וחצי גיסי החליף מנוע (שדרג ל 1400 מ 1100) והכל סבבה. לפני שנתיים לקחתי אני את הרכב ועשיתי העברת בעלות על שמי. לפני כמה ימים לקחתי את האוטו למוסך מורשה של פז'ו ושם נאמר לי (היה כתוב להם במחשב) שהאוטו היה יד ראשונה של חברת בזק, ושבשנת 2000 לאוטו היו 150,000 ק"מ, והיום המד עומד על 125,000 ק"מ ==> ככל הנראה הסוחר שינה את מספר הקילומטרים בספידומטר. היום אני רוצה למכור את הרכב והשאלה שלי מה אני אומר לקונים הפוטנציאלים (גיסי לא זוכר מה היה הקילומטראז' שהוא קנה את האוטו), ואיך זה משפיע על המחיר? תודה.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 917 צפיות
איננה מופיעה משום אצל לוי יצחק ראיתי בראשון מזמן אחת מי ששמע יכתוב כאן תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
או קיי חברים, עכשיו תורי. בשע"ט החלטתי לעשות מעשה ולחזור לרכב ספורטיבי. אולי ספורטיבי לא המילה הנכונה, אוטו עם אופי תהיה הגדרה יותר טובה הדרישות: מסגרת תקציב 75 אלף ש"ח. מותר פחות. כח סביר ומעלה. ביצועים טובים אבל אין חובה לביצועים מפלצתיים. הנאה מנהיגה - בראש ובראשונה הגה טוב. גיר ידני. מסיעה שני מבוגרים, שני ילדים ותינוק. יש לנו סניק לטיולי משפחה כך שהכוונה היא שאפשר להכניס אותם בשעת הדחק. לא ספרטנית מדי - מזגן טוב חובה. אני גם לא אוהב רעש רוח חזק במהירויות בינעירוניות. הדרישות של אשתי (יו"ר הדירקטוריון): לא מבקר במוסך כל שבועיים, וכשמגיע למוסך לא נשאר שם שבועיים (החלק צריך להגיע מחו"ל) עלויות אחזקה לא חריגות (מותר גבוהות, אסור קיצוניות, כמו …
הודעה אחרונה מאת camir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חברה... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 בקרוב מאוד אבא שלי מתכנן להחליף אוטו וכנראה שוב יקנה לא אוטו מנהלים לא יקר מדי... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 הטווח מחרים הוא גג עד 200 ולא יותר. איזה מכוניות לדעתכם הטובות ביותר בקלאס זה ולמה... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
אוטו ב40 אלף עם אופי 1 2
מאת idanst-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3 אלף צפיות
אשמח אם תמליצו לי על דגמים לפי הקריטריונים הבאים. -אוטו מהנה לנהיגה -הרבה כח, לא מפלצתי, אבל הרבה -יציב על הכביש וזריז למקריים קיצוניים (למשל כשילד קופץ לכביש או משהו בסגנון, לכן גם דורש בלמים טובים) -מזגן -לא יעשה בעיות עם 4 אנשים ומזגן -הרכב לא צריך להיות אמין באופן מיוחד אבל אמינות ממוצעת סבירה. -ידני הרכב ישמש בעיקר את ההורים וגם אותי ואת אח שלי (בני 17) לכן חשוב להורים, שכמו שאמרתי למעלה, שלרכב יהיו מאפייני נהיגה טובים כי אנחנו נהגים חדשים. חשבנו בינתיים על הדגמים הבאים: -לנציה תמה -אלפא 164 -סיטרואן סאקסו -לנציה דלתא (למרות שקשה מאד למצוא אחת) מי שיש לו עוד עצות ודגמים אחרים בתקציב של 40K שיציע בבקשה. (וכמה שפחות יפאניות ) …
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. הרכב אמור לשרת את אימי ואותי(תלמיד ביב'), שנתון הרכב אינו כ"כ חשוב, עדיף מעל שנת 2000. התקציב הוא כאמור, 80 אלף ש"ח. חשוב שלרכב יהיו ביצועים טובים, ומראה חיצוני גם חשוב. צריכת הדלק חשובה שתהיה סבירה שלא תהיה "קורעת",1 ל7 מקסימום. חשבתי על כמה אופציות כגון: אודי איי 3. גולף ג'יטיאיי/V5. או חיפושית חדשה. תביעו את דעתכם לגבי המכוניות הנ"ל, ועם יש לכם הצעות לרכבים בסגנון או מסוג אחר תמליצו. תודה מראש,אסף.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מתלבט בין שני הרכבים הללו. מבחינה מקצועית- מי עדיף? חשוב לציין שהרכב לא ישמש כרכב עבודה אלא כמשפחתי.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני יודע , שהכותרת נראית הזויה מעט, אבל בכל זאת. מדובר ברכב עבור אמא שלי (בת 50+), שכרגע נוהגת ב"חלום מוטורי של כל ישראלי" מלפנ 20 שנה - סובארו DL 1600 , אוטומטית עם הגה כוח , מודל 91. היא מעוניינת בשידרוג הרכב, כאשר אני בוחר אותו, ודואג לכל האחזקה שלו אחר כך. תקציב - מכירת הסובארו (10 אלף ש"ח במקרה הטוב) + עוד 10-15 אלף ש"ח. ברמת היעקרון אין בעייה להקציב יותר ,אבל מאחר והיא נוסעת באיזור 5000 ק"מ בשנה , זה התקציב ואנו לא רואים סיבה להשקיע יותר. דרישות מהרכב : נוחות ופינוק ופאר יחסי מראה סולידי ולא מנקר עיניים. בטיחות. יחודיות מסויימת, לא משהו שרואים באלפים על הכבישים. וכן, מכונית גדולה ולא סופר מיני/משפחתית. כמובון אוטומטית בלבד …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הי מחר אני הולך לראות רנו מגאן 1600 שנת 2001 מה המחלות הנפוצות שלו ולמה לשים לב במיוחד?? על מה להפיל את הקנייה ? תודה
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
-
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני דיי חדש פה. אני מחפש רכב לחברה שלי, עד 55 אלף שתהייה בטוחה, חסכונית, אמינה, לא צרפתית או קוראנית. היא נוסעת כל יום לת"א[כ60 קמ הלוך חזור] ולעבודה לא כל השבוע עוד 30 קמ בערך. אחרי דיונים היא צמצמה את רשימת המכוניות שדיברנו עליהם [כלומר העיפה כמעט את כל המיני שהתאימו לה] ונשארנו עם 5 מכוניות: טויוטה קורולה 1.6 הונדה סיביק 1.6 אופל אסטרה 1.6 מזדה 323 1.6 סובארו אימפרזה 1.6 כולם שנתון 2000 - 2002/3 בערך. הרכב חייב להיות אוטומטי. עזרו לי בבקשה, אגב אשמח לשמוע הצעות אם יש לכם כאלה ואם אפשר קצת מידע על האסטרה מבחינת אמינות ביצועים וכדומה. לא מצאתי שרשור בפורום שהתאים לדרישות שלי אם עברתי על החוק…
הודעה אחרונה מאת PenguinXP, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. חבר טוב מתחיל ללמוד השנה במכללה. הוריו נתנו אור ירוק לרכישת רכב עד 60K גג הסכום הזה הוא בתנאי שנתוני הרכב מצדיקים את המחיר (יד,ק"מ,מצב מכני/אחזקתי) הכוונה היא גם להסתפק ברכב אופציונלי טוב במחיר של 50K או מתחת (מה טוב) הכיוון הוא מכונית מיני (איביזה,306,206,פולו וכו') לבחור אין דעה לגבי אוטומט/ידני והצהיר שאין לו בעיה עם רכב ידני-אז אני חותר לכיוון הידני. חשובה אמינות! (לימודים קשים-אין זמן למוסכים) לא חשובים ביצועים וכו'. מנוע עד 1600 אם כי 1800 במכונית כדאית לא יפסל. הרכב יעשה לפחות כ-60 ק"מ ביום לימודים. מכוניות אופציונליות שכבר הוצעו עבורו: -יאריס(לא מתלהב ממנה) -איביזה -206 (אמינות? מנועים?) -פולו(ממש לא מתלהב) מכוניות ש…
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה אני מחפש רכב משפחתי עד 35k ורצוי כמה שפחות בוא נגיד שהסכום יותר בסביבות 32-33 אני מחפש רכב אמין חסכוני רצוי שנתון 96 ומעלה חשבתי על סיויק, אבל מסתבר שהרכב יקר וקשה למצוא רכב כזה שהוא שמור יש כמובן את מאזדה לנטיס ואת ניסן אלמרה עד שנתון 97, שמעתי שאלו הם רכבים אמינים לכן הם כרגע מרכז החיפוש שלי רציתי לדעת מה אתם חושבים על הרכבים שאני מחפש ושתתנו לי עוד הצעות של מה אפשר לקנות בתקציב הזה? תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
בצער רב מכרתי את הגולף שלי בגלל שיקולים כלכליים. אני כרגע מחפש דייהטסו טריוס שנראה לי כאוטו נחמד ליום-יום. בתקציב שלי נכנסים שנתונים 2000-2001 חשובה לי הנוחות, האמינות וצריכת הדלק הנמוכה. ראיתי שהטריוס באים עם מנוע 1300 בנזין ככה שזה נראה לי סיוט לא קטן להתמודד איתו בעליות. אני גר בירושלים זה אזור הררי לחלוטין. האם המרכב באמת כל כך כבד למנוע החלש הזה, או שאפשר להסתדר(אל תשכחו שאני יורד מגולף דיזל ככה שאני לא רגיל למהירויות של יותר מ120). אני ממש לא מחפש רכב שיתן לי את האפשרות לעשות רייסים אני מחפא אוטו שישרת אותי טוב ויהיה אמין. אני גם מתכוון להשים בו וו גרירה כדי לגרור איתו אופנוע ים, השאלה אם זה יהיה אפקטיבי הוו גרירה בגלל הסיבה שהמנוע חלש. מה אתם …
הודעה אחרונה מאת dani12, -
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
למה חיפושיות עושות רעש, והאם יש מה לעשות עם זה? אני שוקל לקנות חיפושית במצב טוב ולא להשקיע יותר מדי זמן וכסף כי נשבר לי מאי אמינות (רנו 11, דייהו רייסר, מרצדס 280S משנת 76,גולף III 1.8, והרשימה ממשיכה...). השאלה היא כזאת: הרעש של האגזוז הוא די חזק. יש איזושהי צורה להוריד את רמת הרעש לדציבלים של אוטו נורמלי, שיהיה חוקי, ויחסית זול? (מצטער אם אמרתי משהו מטומטם, בחיים לא הייתה לי חיפושית)
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
- 2 תגובות
- 947 צפיות
לאבי יש מאזדה לאנטיס אוטומטית 1.6 שנת 97. הרכב מתחיל להתנהג כמו טרקטור, ובאופן כללי נמאס לו ממנו. ברצונו להתקדם ליפנית אוטומטית אחרת מתקדמת יותר. מאחר ואין לו יותר מדי להוסיף על המחיר של המאזדה (הוא לא יקבל עליה הרבה. יש לה מכות פח לרוב והיא נקנתה מליסינג ללא ספר טיפולים) ההמלצה שלי הייתה טויוטה קורולה, החל משנת 98 (שאז כידוע היא החליפה צורה לפנסים העגולים). או לחילופין הצעתי לו ללכת על אפלאוז (שכאלו אני נוטה להאמין לא קשה להשיג) או טויוטה קורולה ישנה יותר שמורה ומטופלת, כך שהוא יוזיל את האחזקה הכללית של הרכב (יבטח אותו בצד ג') כשלמעשה, לדעתי אין הבדל משמעותי בין לאנטיס 79 לטויוטה או אלפאוז משנת 93. מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת יבין, -
שאלה בקשר למחירון
מאת mr- 4 תגובות
- 935 צפיות
בקרוב הולכים להכנס דגמים של 2007, האם בעקבות הכניסה תורגש ירידה מעל הממוצע החודשי של הרכב?
הודעה אחרונה מאת mr, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
הכוונה לרכבים שעוד נותנים כ 06 ואלו של 07 ליסינג תיפעולי כמובן.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אנחנו מחפשים עכשיו רכב בסגנון הברלינגו אבל כמה שיותר מפנק, (למרות שזה קצת מתנגש עם ה'מסחרית') התקציב עד 160-170, עם עדיפות ל6 מקומות ואם מאחורה יש אופציה להכניס אופנוע שטח (לאחר פירוק הספסלים) אז זה יהיה מושלם, אם לא אז נלך על עגלה. לפני 4 שנים היה לנו את הג'אמפי הקודמת והאוטו היה טוב, נהנינו מאוד (הטורבו דיזל שלה - טיל) אבל תא נוסעים מאוד 'ספרטני', מתיחת הפנים שהיא עברה טיפלה בזה? כי שמתי לב שבשנה שנתיים האחרונות יש מגמות של ריכוך המכוניות האלה כמו גם הטנדרים. הפולקסוואגן קאדי החדשה תתאים לדרישות? איך הדובלו 7 מקומות? אם יש עוד אופציות שפיספסתי אז אשמח לשמוע עליהם תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת ALONZO, -
קטנה עד 25K
מאת goldman- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מכונית מיועדת לשני נהגים צעירים, האמינות חשובה בעיקר. האוטו מיועד לנסיעות קצרות (פרדס-חנה- חדרה). רצוי חסכונית בדלק (לפחות 1:12). אחזקה זולה (טיפולים, חלפים). מודל 98+, עדיפות לגיר ידני.
הודעה אחרונה מאת redbaron, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מבקש ייעוץ מבעלי ניסיון , אמינות? מחלות? האם המנוע מרגיש חזק(צריך לעלות יום-יום לירושלים) או שהגיר מסרס אותו? שנת 2002-2003 עומד על הפרק(הדגם שלפני מתיחת הפנים?). אשמח גם לדעה כללית מאנשים שמכירים אישית את הדגם. תודה ג'ורג'
הודעה אחרונה מאת slayear, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
זאת השאלה! אני כרגע מחפש רכב, יש לי בערך 50 K. לאחרונה נתקלתי במס' מודעות מעניינות של חברות ליסינג המציעות רכבים באיכות, בשנתון ובטווח מחיר גבוה יותר ממה שני יכול לחלום להשיג בסכום כזה בתשלום חודשי קבוע לתקופה ארוכה. היתרונות ברורים: 1. אתה נוסע על אוטו שבחיים לא היית יכול לקנות במחיר מלא 2. אתה לא שובר ת'ראש עם מכירה- פשוט מחזיר להם האוטו ושלום על ישראל 3. אתה יכול כל 3 שנים להחליף לאוטו חדש החיסרון היחיד הוא שהאוטו לא שלך אחרי 3 השנים האלה... ואז מה!!! אוטו הוא לא בית, והוא כבר לא ממש שווה משהוא אחרי 8-10 שנים. אז זה לא משנה נראה לי שהיתרונות רבים על החסרונות. אז למה בעצם עניין הליסינג לפרטיים לא תופס בארץ, הרי באירופה ובארה"ב זו השיטה כבר ש…
הודעה אחרונה מאת zvit, -