Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישפחתית חדשה ב170-180K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה407 מאוד צפופה מאחור, בעלת תא מטען קטן ולא יעיל, חרטום ארוך המקשה בחניות ולזכותה עומדת תדמית אמינות בעיתית.

לאקורד מנוע+גיר נפלאים, צריכת דלק טובה אבל היא נופלת מהמתחרות גם במפרט הבטיחותי וגם בתוצאות מבחני הריסוק שלה תוסיף לזה מפרט איבזורי מעליב ותקבל מכונית שהתמורה לכסף שלה בעייתית.

המאזדה נפוצה מאוד על הכביש (לדעתי חיסרון, בטח בקטגוריה הזו) היא נוחה יותר מההונדה ומהנה יותר מהפיז'ו היא מציעה נוסחה עדיפה על שני המתחרות. היא מאובזרת עד הגג ובעלת תדמית אמינות וסחירות גבוהה. החיסרונות שלה נעוצים בעובדה שהיא ממש רועשת ולא נותנת תחושה איכותית, ציוני הבטיחות שלה, נמוכים מהמקובל (למרות שהמפרט הבטיחותי שלה די גבוה) וכאמור, ניתן לראות אותה בכול קרן רחוב.

לדעתי גם המונדיאו וגם הB4 מציעות תמורה עדיפה (עפ"י רוב הפרמטרים שהבאת) והם יהיו קנייה טובה יותר. מבלי שום קשר ואולי בעצם עם, אל תבחר אף רכב לפני שאתה עורך נסיעת מבחן ארוכה וממצה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

מבין האופציות שהועלו ע"י פותח השרשור, נראה כי האקורד תעמוד בדרישותיו באופן הטוב ביותר (הB4 שהוצעה הינה גם כן אופציה ראויה). עם זאת, יתכן וכדאי יהיה לבדוק גם את הטויוטה אוונסיס שכנראה תתעלה בפן הבטיחות אך תהיה פחות חסכונית מהאקורד.

פורסם
שלום עידן,

תתחדש .

כרכב לנהיגה, המליבו גרועה מכל החמשיה הנ"ל . יתרונות המליבו כמו שאמרת- גודל, אבזור ומנוע גדול/מיושן/צמא.

על פי מה אתה קובע את העובדה שהמליבו גרועה כרכב לנהיגה מכל החמישיה? נסעת במאליבו? או שאתה כמו שאר האנשים ש"שמעו מהחבר של החבר".

בדקנו כמעט את כל המכוניות האפשריות (לרבות מזדה שלא באה בחשבון) לרכישה במחיר של המאליבו והגענו למסקנה שהמאליבו תשרת אותנו בצורה הטובה ביותר.

אני מעדיף פי כמה וכמה לעלות על המאליבו מאשר על האקורד לדוגמא שקיימת במשפחתי!

בקשר למנוע ה"מיושן,גדול,צמא".

מיושן? וי6 24 שסתומים שעושה ~8 שניות ל-100 זה לא מיושן לדעתי. לא כמו הלה-קרוס שרצינו בתחילה לקנות שלה יש מנוע מיושן למיטב ידיעתי (וי 6 3800 12 שסתומים).

צמא? תלוי מה הרגלי הנהיגה שלך! אם תיסע במהירות החוקית ולא תשתולל עם האוטו אזי הוא יצרוך דלק בדיוק כמו משפחתית רגילה ואף פחות ממנה (וזאת על פי בדיקה שערכנו עם מאליבו נוספת).

פורסם

יש לי סי5, ואני יכול להעיד ממקור ראשון שזה לא לכל אחד. זהו הרכב הכי משפחתי שיש, מבחינת בטיחות, נוחות, שימושיות, צריכת דלק וכל פרמטר לא-ספורטיבי אחר.

אבל התקלות קשות לתיקון, וגם היועצים הצרפתים מתקשים להתמודד עם התחלואים. וזה לא נכון שהדגם החדש או ה- 407 זה סיפור אחר. כמי ששוהה הרבה במוסך אני נתקל בהמון רכבים כאלו עם תקלות מוזרות שלא מצליחים לסדר אף פעם.

האוטו שלי עכשיו פעם רביעית במוסך בגלל תקלת כיבוי שלא מצליחים לסדר. גם הסי4 של אחותי כבה לא מעט, וגם שלוש 407 שאני מכיר. זהירות.

פורסם
על פי מה אתה קובע את העובדה שהמליבו גרועה כרכב לנהיגה מכל החמישיה? נסעת במאליבו? או שאתה כמו שאר האנשים ש"שמעו מהחבר של החבר".

בדקנו כמעט את כל המכוניות האפשריות (לרבות מזדה שלא באה בחשבון) לרכישה במחיר של המאליבו והגענו למסקנה שהמאליבו תשרת אותנו בצורה הטובה ביותר.

אני מעדיף פי כמה וכמה לעלות על המאליבו מאשר על האקורד לדוגמא שקיימת במשפחתי!

בקשר למנוע ה"מיושן,גדול,צמא".

מיושן? וי6 24 שסתומים שעושה ~8 שניות ל-100 זה לא מיושן לדעתי. לא כמו הלה-קרוס שרצינו בתחילה לקנות שלה יש מנוע מיושן למיטב ידיעתי (וי 6 3800 12 שסתומים).

צמא? תלוי מה הרגלי הנהיגה שלך! אם תיסע במהירות החוקית ולא תשתולל עם האוטו אזי הוא יצרוך דלק בדיוק כמו משפחתית רגילה ואף פחות ממנה (וזאת על פי בדיקה שערכנו עם מאליבו נוספת).

הדגש הוא על אתה ... אתה זה לא אומר כלום.

נסעתי על המליבו, ובכל הצניעות אומר לך שחוץ מהאבזור והגודל ... הכל גרוע.

אוטו פרימיטיבי ומיושן. אם הוא מתאים לך זה לא אומר שהוא טוב.

חוץ מזה הרגלי הנהיגה שלי נאותים בהחלט. אתה יכול להיות רגוע.

באשר לנתונים השטוטיים שלך .. אז תעיין בבקשה במפרט הטכני של רכבך ותכין שיעורי בית לתגובה הבאה ... בבקשה

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
הדגש הוא על אתה ... אתה זה לא אומר כלום.

נסעתי על המליבו, ובכל הצניעות אומר לך שחוץ מהאבזור והגודל ... הכל גרוע.

אוטו פרימיטיבי ומיושן. אם הוא מתאים לך זה לא אומר שהוא טוב.

חוץ מזה הרגלי הנהיגה שלי נאותים בהחלט. אתה יכול להיות רגוע.

באשר לנתונים השטוטיים שלך .. אז תעיין בבקשה במפרט הטכני של רכבך ותכין שיעורי בית לתגובה הבאה ... בבקשה

גבר אני רואה שאיתך זה לא ילך אז כמה מילים(מהסוף להתחלה ברשותך):

א) התבלבלתי אולי בקשר למנוע בשברולט (וכנראה שאתה מאלה שתופסים על פרטים קטנים) אך הכוונה שלי היא עדיין זהה!! המנוע הוא אחד שהוכיח עצמו בעבר ואין סיבה שלא יוכיח עצמו בדגם המאליבו וכשדיברתי על מנוע הלה-קרוס התכוונתי שזהו מנוע מלפני כמעט עשור שמייצר פחות כ"ס לסמ"ק-זה הכל(למרות שמנוע זה הוכיח עצמו גם כן!).

ב) לא יודע מה הרגלי הנהיגה שלך ולא נכנס לפרטיות. רק ציינתי עובדה!

ג) אוטו פרימיטיבי ומיושן הוא בהחלט לא! מבוסס על שילדת אפסילון שמשרתת את הוקטרה ואת הסאב 9-3 .

ד) צודק, מה שמתאים לי לא בהכרח מתאים לאנשים אחרים. אני לדוגמא אוהב להאיץ כמה שיותר מהר וכנראה שאם בחרתי במאליבו האוטו מתאים לדרישותיי ואם בחרת אתה בלגאסי 1.8 בטוח שגם לך יש דרישות מהאוטו.

ה) בהמשך לפרימיטיבי ומיושן- לאוטו יש מספר טכנולוגיות שמגיעות בחבילת הבסיס שאפילו בב.מ.וו לא מקבלים כמו הנעה מרחוק (טוב לקירור בקיץ או לחימום בחורף),חימום מושבים,חישמול מושבים

ועוד כמה דברים שאם תרצה עליהם הסבר מפורט אשמח להסביר ולהדגים לך אודותיהם.

ו) נכון הדגש הוא עלי וכנראה שלדעתך דעתי לא חשובה. בגלל זה חשוב לשמוע את דעת בעל ה-

legacy 1.8 כי כנראה שהוא יודע יותר על האוטו המדובר מאשר בעליו יודע

עוד כמה דברים:

ז) אציין פעם נוספת שלדעתי האוטו נראה מעולה בקטגוריה שלו (לדעתי)- לא עוד מזדה שרואים אלפים על הכביש .

ח) אם כבר נתפסנו על פרטים קטנוניים אז כותבים שטות ולא שטוט אבל לא נורא.

ט) ההודעה נכתבה בשעה 2:15 בבוקר אז אם שוב טעיתי בנתון מסויים-קבל התנצלות!

לילה טוב :) ,

עידן.

פורסם

תודה רבה לכל העונים! עזרתם לי מאוד! בדקתי בקפידה את כל ההצעות שניתנו פה ועוד הצעות שקיבלתי והגעתי למצב שאני מיטלבט בין המאזדה 6 פרימיום לבין הסובארו B4. אומנם ההבדל בינהם הוא 15K אבל ההטלבטות עדיין קשה ולא דווקא ביגלל הכסף. ממבט כללי הסובארו ניראת בטיחותית יותר והמאזדה ניראת מפנקת יותר.

מי לדעתכם עדיפה למישפחה? {ועזבו את עיניין הביצועים, הוא פחות חשוב}

אגב הילדים בוגרים ולכן המקום מאחור צריך להיות סביר.

http://www.benko.co.il

בנקו - יבוא תאורת לד

פורסם

לדעתי הB4 עדיפה המאזדה 6 פשוט משעממת

המאזדה אולי יותר מפנקת אך הB4 מפנקת גם כן אני אישית נמשך לB4 יותר למאזדה לא יודע למה

אז אני ממליץ על ה B4

פורסם

אפרופו בי4, היא נמכרת כעת למועדון חבר בהנחה משמעותית. למה זה חשוב? כי זה אומר שאם אתה משלם עליה מחיר מחירון, יש לאיש מכירות מרווח תמרון כמו טרייד-אין במחיר מחירון ועוד.

עוד שים לב שהיא בדיוק עברה מתיחת פנים, אז שלא יכניסו לך בטעות את הדגם הקודם, שבסך הכל חסרה לו שליטה על הרדיו מההגה ועוד איזה שכלול אלקטרוני או שניים. לפי העיתון לפחות.

פורסם

לאחרונה עזרתי לאבא שלי לבחור רכב מהקטגוריה.

המועמדות הסופיות היו:

B4

טויוטה אוונסיס

פיג'ו 407

לאחר בדיקה יסודית של שלושתן הוכרזה B4 כזוכה, והוזמנה אחת חדשה, 2007 בצבע כחול כהה.

ה407 נפסלה כי היא מאכזבת מבחינת אמינות, על פי מידע פנימי בתוך לובינסקי,

האוונסיס מאובזרת בקמצנות ומשעממת ,המאזדה 6 עבר זמנה וההונדה אקורד זה פשוט לא זה.

C5 נפסל מכיוון שהינו אחד הרכבים המכוערים בנמצא.

ולצערי הרב, פאסאט , פשוט יקרה מדי.

לדעתי B4 היא הרכישה הטובה ביותר בקבוצה, כחבילה מקבלים את התמורה הגבוהה ביותר לכסף .

טיפ קטן: המשלוח הבא בנובמבר, האוניה שהגיעה לא מזמן ארצה, מכורה כולה.

(מעניין אם נקבל את הגרסא אחרי מתיחת הפנים...)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ומילה אחרונה על המליבו.

לאחר נהיגות ממושכות ורצופות במליבו בארה"ב וקנדה, אני מבשר לאומה ולכל מי שרוצה לשמוע שזה אחד הרכבים המהנים והנוחים שנהגתי בהם.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
השבוע קיבלנו את המאליבו החדשה וסה"כ אוטו שנותן את הכי הרבה תמורה לכסף!

ב-170 אלף קיבלנו אוטו שעולה לדעתי מבחינת הכל על מזדות למינהם והונדות- ריפודי עור, חימום מושבים + חישמול מושבים, הנעה מרחוק, מנוע שעוד לא נראה כזה אצלנו במשפחה מגיע ל-100 תוך שניות בודדות.

יש לציין שבמשפחה שלי יש הונדה אקורד החדשה והיא צפופה שאי אפשר לתאר.

עוד דבר מסויים שברצוני להגיב עליו לפני שיקטלו את האוטו-

לפי השירשורים שראיתי פה באתר הרבה אנשים דיברו על ההגה הקל מידי וחסר התחושה של השברולט, ראוי לציין שההגה מבחינתי ומבחינת משפחתי הוא מעולה וטוב שכך, כל אדם עם מה שנוח לו ובמקרה שלנו-אם היה אפשר היינו מחברים הגה של משחק מחשב! :)

.

האיבזור במאליבו אכן גבוה. עיצוב הפנים והחוץ, ביחד עם הנדסת החומרים ואיכותם, נופלים משמעותית מרוב מתחרותיה. המנוע גדול והמרווח גם כן, אך הביצועים בפועל לא טובים משמעותית מהרבה מתחרות (עקב תיבת הילוכים איטית, ארוכה ומרובעת הילוכים) והמרווח גם לא משמעותית גדול יותר - אין לי מושג מה זה בשבילכם מרווח אבל הונדה אקורד עובדתית לא צפופה ביחס לאף אחת מהמתחרות שלה, אולי קצת יותר מהמאליבו, אבל רק קצת.

ודבר אחרון - ההגה במאליבו הוא לא הרעה החולה היחידה. הרכב מאוד אמריקאי באופיו וככזה הוא מחייב נהיגה מאוד רגועה ובכל דרישה טיפה מעבר לזה הוא מוריד לנהג את הביטחון, וזה לא רק בגלל ההגה, אלא גם בגלל השלדה והמתלים. מעבר לכך, נוחות הנסיעה פשוט לא טובה ביחס למתחרות (ובכלל), גם בשיוט רגוע בכביש מהיר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
האיבזור במאליבו אכן גבוה. עיצוב הפנים והחוץ, ביחד עם הנדסת החומרים ואיכותם, נופלים משמעותית מרוב מתחרותיה. המנוע גדול והמרווח גם כן, אך הביצועים בפועל לא טובים משמעותית מהרבה מתחרות (עקב תיבת הילוכים איטית, ארוכה ומרובעת הילוכים) והמרווח גם לא משמעותית גדול יותר - אין לי מושג מה זה בשבילכם מרווח אבל הונדה אקורד עובדתית לא צפופה ביחס לאף אחת מהמתחרות שלה, אולי קצת יותר מהמאליבו, אבל רק קצת.

ודבר אחרון - ההגה במאליבו הוא לא הרעה החולה היחידה. הרכב מאוד אמריקאי באופיו וככזה הוא מחייב נהיגה מאוד רגועה ובכל דרישה טיפה מעבר לזה הוא מוריד לנהג את הביטחון, וזה לא רק בגלל ההגה, אלא גם בגלל השלדה והמתלים. מעבר לכך, נוחות הנסיעה פשוט לא טובה ביחס למתחרות (ובכלל), גם בשיוט רגוע בכביש מהיר.

רוני

א) אינני יכול להשוות בין הנדסת החומרים במאליבו לאקורד או רכב אחר מכיוון שאת זה אוכל לדעת רק לאחר שימוש של תקופה מסויימת. מניסיון שלי עם רכבים אחרים לאחר שנה בערך ניתן לחוש אם החלקים מתחילים לקרקש ולהרעיש או שצבעם דוהה. בקשר להנדסת החומרים בהונדה- בין המוצלחות אין מילים (מניסיון של 3 שנים).

ב) הביצועים בהחלט משמעותיים ומהווים עבורי קפיצת מדרגה, כעת לפני עקיפה לא אצטרך לחשוב פעמיים.

ג) נכון אתה צודק, ההונדה לא קטנה, היא קלסטרופובית!

ד) עד עכשיו נוחות הנסיעה איננה יורדת מהאקורד אולי להפך, אך אתה צודק כשאתה אומר שהרכב "אמריקאי באופיו". לדעתי צריך לאהוב את התנהגות הרכב, אני מסכים שלא לכל אחד זה יתאים.

פורסם
ג) נכון אתה צודק, ההונדה לא קטנה, היא קלסטרופובית!

ד) עד עכשיו נוחות הנסיעה איננה יורדת מהאקורד אולי להפך, אך אתה צודק כשאתה אומר שהרכב "אמריקאי באופיו". לדעתי צריך לאהוב את התנהגות הרכב, אני מסכים שלא לכל אחד זה יתאים.

ג) אתה מדבר על האקורד החדשה? למה יש לי תחושה שלא? מניסיון לא מועט עם האקורד החדשה, קלסטרופובית היא בטוח לא, ואפילו די מרווחת.

ד)במבחן של מגזין אוטו המכונית הציגה נוחות נסיעה גרועה ביותר, עם קפצוצים מעצבנים גם בכביש חלק יחסית. מבחינת התנהגות פרופר - מן הסתם מדובר במשהו נחות מרוב מתחרותיו. כמובן שאם זה לא משנה לך, זו לא באמת בעיה (אם כי אפשר להתווכח על זה)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...