רכבי אספנות
הכניסה למכוניות מגיל 30 ומעלה בלבד! פורום אספנות מרכז המלצות לבלי מקצוע, פרסום וסיקור מפגשים, פרוייקטים, ותמונות של מכוניות נדירות כמו ש"כבר לא עושים היום".
27,354 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היום (יום ה) הגענו ארבעה בעלי ענתיקות וגידי אשכנזי אחד על מנת ללמד את הנערים על עיצוב רכב שחורג קצת ממשאיות הריו שבסדנה. עיקר ההרצאה היה על עיצוב מכוניות (דבר שגם יבשיל למאמר באבטומוביל הקרוב) ובעיקר על ההשראה שנתנו המטוסים, בוכנה וסילון וכן הטילים והחלל על מתכנני המכוניות בשנות השלושים - ששים. אז יחזקאל כהן עם הקדילק 59, אבי ש"ץ עם השבי 56, עבדכם הנאמן עם המוס 66 ומשה גיא עם הסיטרואן דה אס הביאו את הדוגמניות וגידי נתן שיעור בכיתה עם מצגת ואחר כך יצאו הנערים החוצה וראו את כלי הרכב מזוית קצת אחרת. אז תודה לגידי ותודה לחברים שבאו. זה היה סיום נחמד ומרגש לתקופה בה יזמתי את תחום הקהילה במועדון ושימשתי כאחראי קהילה. זה התחיל עם אורט ידין, נמשך עם רמת הדסה ועכשיו מתח…
הודעה אחרונה מאת idipidi, -
-
הפעם אף אחד לא מתחמק, נצא ביחד כולם לפיקניק להתפנק! בשבת הקרובה ב10 וחצי בצומת יגור נפגש, ליערות מנשה נצא ונעשה על-האש. כל אחד את חלקו יתרום כדי שכולנו ביחד נוכל להינות ולטעום!
הודעה אחרונה מאת idipidi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, הרכב: וולוו 244 GLE, גיר ידני (4 + הילוך 5 אלקטרוני), קרבורטור, מנוע 2300, מודל 83, 224K ק"מ בספידומטר אבל לא הייתי סומך על זה. בנסיעה בתנאים הבאים הגעתי לחישוב של 7.3-7.5 ק"מ/ליטר: מרחק: 265 ק"מ, 90% בין עירוני במהירות של 90-95 קמ"ש 10% עירוני, 60% מהמרחק עם מזגן האם צריכת דלק לא גבוהה מידי? (שימו לב שהגיר ידני) כמה ניראה לכם שהרכב צריך לצרוך? תודה
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מהיא מידת הצמיגים שאפשר לאשר למיני לגאנט מידה 12"
הודעה אחרונה מאת Sagie Keinan, -
היי כולם, אני שמח להודיע שהקמנו את מועדון הרכב האיטלקי, הבית לחובבי הרכבים מארץ המגף. ראובן
הודעה אחרונה מאת guy gtv, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב. ברשותי וולוו 240 מנוע 2300 שנדמה לי שבמקור המנוע היה 1800 ,שאלתי היא: האם הקרבורטור המורכב באוטו שהוא מסוג סטומברג מתאים למנוע 2300 ? או שמא "ביצועי הרכב" ניפגמים בשל כך? נ.ב : בעת החלפת המנוע הורכבו בחזרה הסעפת והמאייד של המנוע הישן שתואמים גם למנוע 2300 .
הודעה אחרונה מאת ELI_YAHO, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הייתי חייב לשתף. שימרון - תהנה: http://www.haifa-israel.info/files/Historic_Haifa.pps
הודעה אחרונה מאת HUMMER, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3403672,00.html
הודעה אחרונה מאת siera83, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תמונות מאירוע לאחר איחוד העיר... מ-ד-ה-י-ם ! אפשר לראות כמה מכוניות מעניינות.. הנה הקישור : http://rotter.net/forum/scoops1/21251.shtml והנה כמה תמונות שתפסתי תוך כדי.. יש עוד למי שיש סבלנות. מישהו מזהה איזו מכונית זו בתמונה הימנית באמצע ? המכונית ספורט ? זה MG ? SABRA ? TRIUMPH ? תהנו
הודעה אחרונה מאת ravivhaik, -
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני כבר בטוח שהבולמים שלי פשוט גמורים, הבולמים כבר סוגרים מהלך בכל בור קטן בכביש (מפתיע שהאוטו בכלל נשאר על המסלול בנחשונים ) בכל מקרה אני מעדיף נוחות נסיעה על פני ביצועים ספורטיביים אין לי בכלל ויכוח. העניין הוא על מה ללכת? אפשר למצוא באיביי קוילאוברים שלמים שיעמדו בתקציב פחות או יותר, מתכווננים ולטענת המוכרים נוחות הנסיעה זהה למקור. אני רק לא יודע מה הדין לגבי יבוא (מכס וכו') לעומת זאת אני יכול ללכת על מונרו כאן בארץ שיתכן ויתאימו לדרישות שלי, או למצוא את היבואן של הבולמים המקוריים של הגולף (מי זה?) כמה שאני מחפש יותר אני מתלבט יותר :? האם אני צריך להחליף רק בולמים או שגם את הקפיצים ואם כן לא עדיף כבר קוילוברים מוכנים? אשמח לכל עצה קראתי א…
הודעה אחרונה מאת ofurst, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
האלטרנטור בגולף עושה לי בעיות, פעם מטעין ופעם לא, אחרי חיזוק של חוטים רופפים הוא הפסיק להטעין בכלל. ככל הנראה יש בעיית מגעים או פחמים היום פירקתי אותו ולא ממש בא לי לשחק איתו. יש למישהו המלצה על משפץ אמין שלא יקרע אותי באזור המרכז? פ"ת, רמת גן, ת"א... יש למישהו מושג מה צריכה להיות העלות של שיפוץ כזה בלי פירוק והרכבה על האוטו? תודה
הודעה אחרונה מאת abit7, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לשמחתי, מצאתי NORTON 1962 שנח לו בתוך מחסן כמה וכמה שנים האופנוע ללא רישיונות לפני שאני צולל לפרוייקט השיפוץ , רציתי לשאול אם ניתן לשחזר הרישיונות ולהחזיר האופנוע לכביש כרכב אספנות אני יודע שלאחר השיפוץ עלי להגיע לעמדה מס' 1, אבל עם מה ?
הודעה אחרונה מאת frik, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
זהו, אחרי כמעט 4 שנים מהרכישה בארה"ב, אני חוקית על הכביש. היום סיימתי את עמדה 1, את עמדה 6, את הדואר, את הכנת לוחית הזיהוי ואין כמוני מאושר בעולם.... :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D בועז.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי חבר טוב עם אבא יקר שחובב מאוד אספנות בכלל ואמריקאיות בפרט. היו לו שני קאדילקים נדירים: אחת - קאדילאק דוויל 76' נדירה מאוד והשניה פליטווד שנת 81 עם מנוע 8200(!),בקרת שיוט,מערכת חכמה שמווסתת את פעולת הבוכנות בהתאם לתנאי הדרך ועוד ועוד. הנסיעה ברכב הזה לא דמתה לשום רכב אחר שנסעתי בו.פשוט רכב מדהים. עברו שנים, היום במקרה הזדמנתי למקום מגוריו של האב ואני רואה את שני הקאדילקים מכוסים בברזנט דהוי שחצי ממנו קרוע. מתחת לכיסוי פשוט כואב הלב לראות שני מכוניות כ"כ מיוחדות הולכות ונגמרות. ולא,אין שום סיכוי בעולם שהוא ימכור...
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
COBRA
מאת datsun280z- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בארה"ב הרפליקות נוסעות ללא שום בעיה , כנ"ל באירופה. בממוצע כל חודש יש עשרות למכירה ב - EBAY .. בישראל אסור. לאחר שינוי התקנה המדהים לגבי ביצוע רישוי שנתי ( טסט ) לרכבי אספנות רק פעם בשנה, יש בי אמונה שגם בנושא הזה יבוא שינוי. פשוט מדהים.
הודעה אחרונה מאת השושנים, -
אישור לטסט
מאת ariebz- 1 תגובות
- 742 צפיות
מוסך לרכב יכול לתת אישור לאופנוע קטנוע ?
הודעה אחרונה מאת yonico, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לא ממש קיבלתי מענה בפורום הטכני, ככל הנראה כי מדובר ברכב ישן, אז אני אנסה את מזלי פה: מדובר במיני מיינור 1979 מנוע 998 ידנית. אני מניח שהעיקרון זהה בכל הרכבים, אני שואל משום שנשמע כאילו "החלפת תושבות מנוע" מחייב הוצאת מנוע, אני רוצה לבדוק במה בדיוק זה כרוך. כמו כן, במידה והייתם מחליפים תושבות מנוע, מה כבר הייתם עושים "על הדרך" (לדוגמא, תושבות גיר)? ודבר אחרון, כמה זמן עבודה הייתם מעריכים שתקח עבודה כזו? תודה רבה, נאור
הודעה אחרונה מאת זיו ירושלים, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחרי שמכרנו את הוויליס התגעגנו אילו כל כך אך את הנעשה אין להשיב. מצאנו טנדר אחר מודל 54 4צילינדר 4X4 אחרי משא ומתן עקשני במיוחד ודמעות שזלגו נעשתה העברת בעלות הבעלים הקודמים החזיק את האוטו 22 שנה. אבל אז התגלה שהמנוע תפוס הגה שבקושי זז ושום אמצעי שיעצור את האוטו מלהדרדר. הכלה עברה למקום מגוריה החדש ברצפה התגלו שטיחים מקורים אם הכיתוב וויליס הספסל מרופד עדיין בריפוד המקורי ונושא תווית מיום היצור שלו. המנוע שופץ ומנגן מוצרט ברקסים קדמים עשינו חריטה ספידבנד חדש ומשאבות חדשות מאחורה נתקלנו בקושי לפרק את הדראמים השמאלי יצא אחרי חימום ושימוש באפציר וג'אנט הדראם הימני מסרב בכל תוקף לצאת גם אחרי חימום מסיבי שימוש באלימות ושבירת אפציר מה שלא עשינו הוא לא יוצא והאומים של הגלגל מתח…
הודעה אחרונה מאת volvoforlife, -
- 0 תגובות
- 628 צפיות
שוב שלום לכווולם, רציתי לברר האם מישהו יודע מה ההבדלים בין המודלים של הדגם הנ"ל? אני יודע שהמנוע בשניהם הוא 1500 של פורד V4 אבל לפי מה שראיתי החזית שונה והפנסים שונים, רציתי לדעת מה עוד ההבדלים בינהם מכיוון שיש לי אפשרות לרכוש את שניהם ולהוציא מהם יחד רכב אחד במצב יותר טוב. האם יש חלקים משותפים מבחינה חיצונית\פנימית? אשמח לכל תשובה ומידע על ההשוואה בינהם, תודה ויום טוב, דקל.
הודעה אחרונה מאת dekela, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, יש לי אפשרות לרכוש ג'יפ וויליס מודל 48' במצב סביר, אם טסט. מה המחיר ? תודה אורי
הודעה אחרונה מאת shaig, -
טיול ג'יפים
מאת מצא- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
למי ששכח , היום התקיים, במועדון החמש, טיול ג'יפים. בבוקרו של יום, ליד אנדרטת "יד לשיריון", התקבצו ובאו כ - 10 בעלי ג'יפים מהשנים 42- 56/8 . מדריך הטיול - מורה דרך, איש משטרה לשאר תושב מושב טל-שחר, ידיד של מתניה שהפתיע את המשתתפים באומרו שהמסע היום יהיה בעקבות שמשון הגיבור. הובטח למשתתפים שפע של אטרקציות והפתעות במהלך המסע. כל המשתתפים וותיקים ומוכרים בתחום הג'יפים וזו לא הפעם הראשונה שהם יוצאים יחד לטילי שטח. היה מרנין לראות ג'יפים שבעי קילומטרים ואולי גם קרבות ו/או שירות מילואים, נעים בגאון בכבישי ארצנו בדרך לפגוש את געבור התנ"ך. ממתין לתמונות ולסעיפורי שטח מהמשתתפים עצמם (דורון תמשיך את השירשור).
הודעה אחרונה מאת zvika52, -
משרד הרישוי שלח לי הודעה על גריסת 3 הרכבים שלי זאת פשוט חוצפה שאין דוגמתא דעתי המועדון שלנו צריך להתערב בנושא הזה ואז יבינו שהרכבים שלנו הם נדירים ולא יהיו כאלה יותר ואין להם מה לעשות .
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
רכב שאני מתעניין בו לאחרונה ממודל 79 רישינו הופקד בעוד היה לרכב טסט ,אשמח לדעת מה ההליך הנכון להעלות אותו בחזרה לכביש ובצורה הנכונה בלי הסתבכויות מיותרות מול משרד התחבורה .
הודעה אחרונה מאת איש שטח, -
-
- 2 תגובות
- 844 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש סעפת יניקה D JETRONIC למנוע M110 של מרצדס, האם למישהו יש במקרה אחת למכירה? או יודע היכן לחפש אחת כזו? תודה.
הודעה אחרונה מאת ravivhaik, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתכבד להציג את הדור הבא למעריצי המוסטנג,ממש' הר-נוי,דודן למאיר ונכד ראשון שלי
הודעה אחרונה מאת adig1971, -
-
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=320177
הודעה אחרונה מאת Avinusha, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, זו היא הודעתי הראשונה בפורום, ובטוחני שאתקבל בברכה. עד כה רק קראתי הודעות, ונראה לי שהבנתי את הראש. הסיפור שלי הוא כזה: התגלגלה לידי (בעקבות ארוע עצוב) לוטוס סופר 7 יפיפיה. היא אפילו נוסעת, אבל במצב רחוק ממושלם. אודה ולא אבוש - על אף חיבתי הרבה לכל דבר ממונע, אין לי הבעירה הפנימית (והידע) הנדרשים כדי לקחת על עצמי פרויקט שיפוץ שכזה, ולכן אני זקוק לבעל מקצוע מהשורה הראשונה, שידע לעבוד בזהירות וברגישות הנדרשות בעבודה עם רכב שיש לו גוף מבוגר, אך נפש צעירה. אני נמצא בת"א, לכן מישהו באזור המרכז יהיה עדיף לגביי. אנא, המליצו רק אם אתם מכירים וסומכים - העניין קרוב לליבי. תודה רבה מראש, עודד.
הודעה אחרונה מאת XOFIRX, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב, המפגש השבועי של מועדון החמש בירושלים בימי שישי יתקיים בקביעות במסעדה ובית הקפה "שמיל במעבדה" (כשר) , החל מיום ו', 14.05.10. כתובת המקום- דרך חברון 28 ירושלים, במתחם הרכבת הישן. טל' 6731629- 02. הכניסה מכיכר הרכבת ברחוב דוד רמז. קישור למפה ומידע על המקום- http://rest.co.il/map.aspx?restID=8549#1. לבאי המפגש תהיה חנייה מיוחדת שתיפתח ע"י רכזי המפגש אילן ורמי. ניתן לשבת גם במרפסת בחוץ , ממנה נשקף נוף מרהיב! שימו לב לשינוי בשעות המפגש: 13:30-16:30! חברי מועדון החמש זכאים ל-15% הנחה בבית הקפה ובמסעדה , כנגד הצגת תעודת חבר בתוקף. חברי מועדון החמש וחובבי הרכב הקלאסי והאספנות מוזמנים ל…
הודעה אחרונה מאת מועדון החמש, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם כאשר מבקשים רשיון יבוא מישהו בודק אם הרכב שמתכוונים לייבא הוא סטנדרטי או שעבר שינויים כלשהם? ונניח שאת רשיון הייבוא מקבלים, אבל כשהרכב מגיע לארץ, רואים במשרד הרישוי שהבעלים הקודם הגביה / הנמיך את הרכב או הגדיל / הקטין צמיגים לרכב ועוד... דברים שמותרים במדינה ממנו הרכב הגיע (במקרה זה ארה"ב) אבל כנראה לא מותרים בארץ. מה קורה אז? נניח אפילו שכל השידרוגים כתובים ומאושרים ברשיונות המקוריים של הרכב המיובא. האם הרכב יקבל רישוי בארץ? האם יבקשו ממני "לשנמך" את הרכב למצבו ה"מקורי"? "מקורי" לפי אילו אמות מידה? מה שכתוב בספרים בארץ? המצב בו נמכר הרכב בארה"ב לפני 30+ שנים? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- 3 תגובות
- 950 צפיות
א. יאשרו החלפת מנוע B20 קרבורטור - ל B200 הזרקה K ב. מה פרוצדורת האישור במשרד הרישוי ? תודה
הודעה אחרונה מאת יעקב סימל,
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 782 אורחים (הצג רשימה מלאה)