Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם כאשר מבקשים רשיון יבוא מישהו בודק אם הרכב שמתכוונים לייבא הוא סטנדרטי או שעבר שינויים כלשהם?

ונניח שאת רשיון הייבוא מקבלים, אבל כשהרכב מגיע לארץ, רואים במשרד הרישוי שהבעלים הקודם הגביה / הנמיך את הרכב או הגדיל / הקטין צמיגים לרכב ועוד... דברים שמותרים במדינה ממנו הרכב הגיע (במקרה זה ארה"ב) אבל כנראה לא מותרים בארץ.

מה קורה אז?

נניח אפילו שכל השידרוגים כתובים ומאושרים ברשיונות המקוריים של הרכב המיובא.

האם הרכב יקבל רישוי בארץ?

האם יבקשו ממני "לשנמך" את הרכב למצבו ה"מקורי"?

"מקורי" לפי אילו אמות מידה? מה שכתוב בספרים בארץ? המצב בו נמכר הרכב בארה"ב לפני 30+ שנים?

תודה לעוזרים.

פורסם

בוודאי שבודקים.

הבוחן בעמדה 1 לוקח את הטפסים ורישיון היבוא ומשווה לרכב בפועל.

לגבי צמיגים - חייבת להיות התאמה בין רישיון היבוא לצמיגים על הרכב.

לא כדאי להגיע למצב שאין התאמה .

פורסם

datsun

תהיה התאמה בין רישיון הייבוא (אם יתקבל) למידה שמורכבת על הרכב. העניין הוא שהמידה שתהיה על הרכב אמנם חוקית בארה"ב לרכב הנ"ל אבל כנראה שבארץ לא. (לדוגמא צמיגי 35 על ג'יפ)

אני ינסה לתת דוגמא ספציפית: ייבוא של טויוטה לנדקרוזר 73 שעבר שדרוג מסיבי בארה"ב אבל הכל רשום ברשיונות האמריקאים והוא חוקי לכביש שם. לדוגמא בולמים וקפיצים שמגבהים את הרכב ב - 9 אינטש, צמיגי 35 או אפילו 37. לחלק מהרכבים החליפו את המנוע למנוע שברולט 8 צילינדרים (שוב הכל חוקי שם וברישיוןן)

האם תהיה בעיה להביא רכב כזה לארץ?

פורסם
datsun

תהיה התאמה בין רישיון הייבוא (אם יתקבל) למידה שמורכבת על הרכב. העניין הוא שהמידה שתהיה על הרכב אמנם חוקית בארה"ב לרכב הנ"ל אבל כנראה שבארץ לא. (לדוגמא צמיגי 35 על ג'יפ)

אני ינסה לתת דוגמא ספציפית: ייבוא של טויוטה לנדקרוזר 73 שעבר שדרוג מסיבי בארה"ב אבל הכל רשום ברשיונות האמריקאים והוא חוקי לכביש שם. לדוגמא בולמים וקפיצים שמגבהים את הרכב ב - 9 אינטש, צמיגי 35 או אפילו 37. לחלק מהרכבים החליפו את המנוע למנוע שברולט 8 צילינדרים (שוב הכל חוקי שם וברישיוןן)

כן.

כשמדובר על ייבוא רכב, הרכב אמור להיות תואם לנתוני היצרן כפי שהיה ביום שעזב את המפעל.

בארה"ב תחליף מנוע, גלגלים, צבע, פנים הרכב, כלוב התהפכות ועוד, לא צריך לרשום את זה בכלל בשום מקום (ברוב המדינות) וכל עוד שאתה עומד במספר תקנות בטיחות וזיהום אוויר (תלוי בשנתות), הכל טוב.

בקיצור, ככל הנראה לא יהיה פשוט להכניס כזה רכב לארץ כפי שאתה מתאר אותו...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
datsun

בארה"ב מה שיש ברשיון הרכב הוא שנת היצור, דגם, צבע ומספר שלדה.

במדינות מסוייימות יופיע גם מספר המיילים בטסט האחרון.

מה לא תמצא ברשיון אמריקאי: מידת צמיגים, נפח מנוע, סוג דלק, וו גרירה, כננת, חלון גג, מס' נוסעים מורשים, בעלים קודמים ועוד קשקושים שקיימים רק בישראל.

פורסם

אני יבאתי בעבר,

מה שרשום ברשיוןיבוא צריך להיות תואם

אני מתקשה מאוד להאמין שתקבל רשיון יבוא לרכב שעבר שינוויםץ

אם זאת אני יכול לצייןזראיתי אנפילד ששודרג וצלח את עמדה 1

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם
כשמדובר על ייבוא רכב, הרכב אמור להיות תואם לנתוני היצרן כפי שהיה ביום שעזב את המפעל.

לא נראה לי שהבנתם אותו, מי יודע מה נתוני הייצרן ?

לדוגמא אני רוצה לייבא פיאט משנות ה-60, אני רוצה לייבא אותה עם גלגלי 50" ומציין את המידה בבקשה לרשיון ייבוא, מי יכול להגיד לי שזה לא מקורי, מאיפה הבחור שבודק את רישיון הייבוא יכול לדעת מה הנתונים המקוריים ?

והרי אם יאשרו את רישיון הייבוא לרכב כזה אז לא תהיה בעיה בכלל בעמדה מס 1 כי אישרו את הייבוא, לא ??

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
לא נראה לי שהבנתם אותו, מי יודע מה נתוני הייצרן ?

לדוגמא אני רוצה לייבא פיאט משנות ה-60, אני רוצה לייבא אותה עם גלגלי 50" ומציין את המידה בבקשה לרשיון ייבוא, מי יכול להגיד לי שזה לא מקורי, מאיפה הבחור שבודק את רישיון הייבוא יכול לדעת מה הנתונים המקוריים ?

והרי אם יאשרו את רישיון הייבוא לרכב כזה אז לא תהיה בעיה בכלל בעמדה מס 1 כי אישרו את הייבוא, לא ??

מי יודע מה נתוני היצרן ? משרד התחבורה ברחוב המלאכה 6 ת"א.

יש עובד שחלק מתפקידו לבדוק טכנית את הנספח הטכני של רישיון היבוא ( ברשותו חדר מלא ספרים ) ואינטרנט.

ז"א שלא תקבל רישיון יבוא לדוגמא שציינת , פיאט משנות ה - 60 עם גלגלי 50 אינץ..

אתה צודק - אם יתרשלו בבדיקה ותקבל רישיון יבוא של פיאט ( לדוגמא כמובן ) עם גלגלי 50 אינץ , עמדה 1 תעבור חלק.

פורסם

אתה צודק - אם יתרשלו בבדיקה ותקבל רישיון יבוא של פיאט ( לדוגמא כמובן ) עם גלגלי 50 אינץ , עמדה 1 תעבור חלק.

יפה,

אני חושב שזה מה שהבחור רוצה לדעת, וזה גם עונה על דילמה שלי.

פורסם

סליחה שאני מתעלק על השרשור אבל יש לי שאלה שנוגעת אליי,

ברשותי קפרי 1600, אם אני רוצה להשתיל בה מנוע 3000 בחיים לא יאשרו לי דבר כזה,

אם אני מעוניין לייבא קפרי עם מנוע 3000 מושתל (במקור היתה 1600) האם תהיה בעיה ? הרי קפרי יוצרו גם עם מנועי 3000,

מאיפה הבודק ידע שהמנוע לא מקורי ?

האם הוא יתחיל לחפש נפח מנוע לפי מס שלדה ?

פורסם

אם אני מעוניין לייבא קפרי עם מנוע 3000 מושתל (במקור היתה 1600) האם תהיה בעיה ? הרי קפרי יוצרו גם עם מנועי 3000,

מאיפה הבודק ידע שהמנוע לא מקורי ?

האם הוא יתחיל לחפש נפח מנוע לפי מס שלדה ?

כן , לדעתי פענוח של ה VIN ובדיקת התאמה היא אחת הפעולות הראשונות שעושים ,

יותר פשוט להביא אחת עם מנוע 3000

או 2300 כמו כאן

http://cgi.ebay.de/Ford-Capri-2-3-/130389498737?cmd=ViewItem&pt=Automobile&hash=item1e5bd1db71

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...