רכבי אספנות
הכניסה למכוניות מגיל 30 ומעלה בלבד! פורום אספנות מרכז המלצות לבלי מקצוע, פרסום וסיקור מפגשים, פרוייקטים, ותמונות של מכוניות נדירות כמו ש"כבר לא עושים היום".
27,352 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היום כמידי יום שישי הגיעו חברים למפגש. אני הגעתי באיחור. גם נמרוד רחמימוב כיבד אותנו ובא לביקור עם פיאט IX/9
הודעה אחרונה מאת ג'קלין, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המפגש החודשי של מועדון החמש בדרום יתקיים במלון גני דן ביום שבת 09.11.13 המפגש ייערך ברחבת החנייה הראשית של מלון גני-דן , בין השעות 10:00-12:30. לחברי מועדון החמש נשמר מקום מיוחד לתצוגה בחניית המלון. למעוניינים- ארוחת בוקר עד השעה 10:00 , בעלות 60 ש"ח לאדם. לבירורים יש לפנות אל צביקה מרגלית בטל' 2592839- 050. בברכה סמדר- מועדון החמש Tel:03 7318818 Fax:03 7319059 mailto:[email protected]
הודעה אחרונה מאת zvika52, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום מי יכול לומר לי מה החומר הזה ומהיכן יש לי אותו? למה שימש .
הודעה אחרונה מאת דורון סגל, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם במסגרת השיגעון הידוע, הבאתי לארץ עוד רכב אספנות (עוד יגואר, הפעם XJ6C ) משנת 1975. הרכב שוחרר מהמכס והגיע אחר כבוד אל מקם משכנו. האוטו הזה זקוק לשיפוץ מקיף ואני עוד לא סיימתי עם רכב אחר. השאלה שלי. האם אני מוגבל בזמן לרשום את הרכב בעמדה 1? הוא לא במצב נסיעה ובקושי במצב גרירה, לא ניתן להניע אותו (מכלי דלק סתומים) בכוונתי להתחיל לשפץ אותו רק בעוד כשנה. אודה לתשובות מוסמכות. במשרד הרישוי לא כל כך ידעו לתת לי תשובות. רכב אחר שהבאתי לפני שנתיים היה במצב נסיעה ואפשר היה לבצע את הרישום מייד. בברכת סוף שבוע נעים גדעון קדרון
הודעה אחרונה מאת gdiil, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום חברים, התחלתי פרוייקט שיפוץ פיאט granluce 1200 מודל 1959
הודעה אחרונה מאת trek10, -
-
- 7 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בחודש שעבר הזדמן לי לטייל בטוקיו ביחד עם המשפחה. היות שכל אחד מבני המשפחה חיפש את הריגושים שלו, הריגושים שלי כמובן קשורים לרכב בכלל ולתעשיית הרכב היפנית בפרט. בגלל קוצר זמן לא הצלחתי להגיע למפעלי הרכבים אבל הצלחתי להגיע ל'טויוטה מגה ווב' (http://www.megaweb.gr.jp/) שבאודייבה ליד טוקיו (חצי שעה ברכבת מלב טוקיו) המקום נראה מבטיח, עם פעילות לכל הגילאים. התכנון היה להתחיל באולם התצוגה הענק של טיוטה. משם לרדת למסלול ולבחור טויוטה לסיבוב מתוך מבחר כל רכבי הטויוטה (בעלות סמלית של 3$ לסיבוב) אחרי שבחנתי את GT86 וגם את הfj cruiser ללכת עם הילדים לאזור הקארטינג ולסיים בחנות ומוזיאון שימור המורשת והשחזור של טויוטה. אלוהים החליט להריץ עלי דאחקות ומצאתי את עצמי ליד שלט …
הודעה אחרונה מאת oldcar, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 936 צפיות
בקרוב אני מקווה שהגדול (פולקסווגן קראוול GL אוטומטית 1989) יעלה שוב לכביש ולאחר שביטלתי את הביטוח הקיים שהיה - אני רוצה לברר היכן כדאי לבטח את הרכב ובאיזה חברת ביטוח הוא יזוהה כרכב פרטי M1 ולא מסחרי ?
הודעה אחרונה מאת asafk, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 796 צפיות
איך צובעים חלק של דשבורד שנקנה בצבע לא נכון ולא ניתן להשיג בארץ, האם יש קוד צבע גם לדשבורד ? צובעים בצבע רגיל של רכב ? או צריך מקשר מיוחד ? אשמח לתשובות. מדובר בפאנל של ביואיק לה סברה בת 8 שנים. תודה מראש לעונים רביב
הודעה אחרונה מאת rich98, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברשותי רכב של סבי ז"ל . הרכב הינו וולבו שנת 71 יד ראשונה במצב מצוין נוסע ופעיל. ברצוני להעלותו לכביש על שמי וכן להעבירו להיות רכב אספנות עד כה נתקלתי בעתימות ובירוקרטיה ארוכה מסובכת ומסועפת. סבי הינו סבא חורג וכל ילדיו מתגוררים מאז ומתמיד בחו"ל. לא היו בארץ ולא בכוונתם להגיע לכאן טרם פתירתו של סבי כחודש טרם נפתר העביר לי טופס העברת בעלות חתום ע"י ובנוכחות עו"ד . משום מה לא העברתי את הרכב על שמי וכרג לא נותנים לי לעשות כן היות והוא נפתר. למי יש הצעה?פיתרון?רעיון? הרכב הינו רכב מצוין נוסע שמור היטב ועובד. במשרד הרישוי מבקשים אישור נטוריוני של 3 הילדים המתגוררים בחו"ל. וכל בניו נדרשים ללכת לקונסוליה הישראלית במדינתם הנושא מסובך מידי אין משהו פשוט יותר?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2168061/French-electrician-stranded-Moroccan-desert-rebuilt-wrecked-car-motorbike-drove-civilisation.html
הודעה אחרונה מאת ofurst, -
- 1 תגובות
- 701 צפיות
שלום לכולם, איזה צמיגות ואיזה תקן יתאימו למשאית משנות ה 70? האם נוזל קירור מודרני כדוגמת פרסטון ואחרים יתאים למערכת הקירור של המשאית? האם הנוזל עלול לגרום "לאכילה" ולהרס של אחד ממרכיבי מערכת הקירור? ברור לי שמנוע דיזל ישן כזה זקוק לשמן "עתיק" ולא לשמן מודרני או שמא אני טועה ושמן מהמילה האחרונה יעשה את העבודה בדיוק? איזו צמיגות עדיפה לפי דעתכם? יש מנועים שצריכים 10W-40 ויש מנועים שצריכים 15W-40. איזה לפי דעתכם מתאים יותר למנוע דיזל משנות ה 70? אם אינני טועה, לפי הקבלות שמצאתי משנות ה 80, השמן שהשתמשו במנוע היה שמן חד דרגתי 40. האם יש היגיון בלהשתמש בכזו צמיגות היום? אגב, האם יש התקדמות בנושא הפיכת משאיות עתיקות עם משקלל כולל מעל 16 טון לאספנות? תודה לכולם על העזרה.
הודעה אחרונה מאת Tatra, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמתוכנן, אמיר מהפרלמנט הצפוני, הביא הפעם משקה מיוחד וחם, העשוי ממבחר פירות העונה בתוספות ממיטב היקבים. משקה חם המחמם את הלב והנפש בתחילת הפיקניק ומפגש החברותא הצפוני !! ירון ומשפחתו, מהמושבה מגדל (ליד הכנרת) וסאאב שנת 66 (שתי פעימות) הגיעו והפתיעו. חבר הכנסת איוב קרא, תושב דאלית-אל כרמל, הוזמן ע"י חברנו אהרון כסאר, והתייצב בליווי תקשורת מקומית, בפיקניק הצפוני בחורשת "שער הכרמל". חיים לקח את איוב קרא לסיבוב במוריס 8 מתקופת המנדט, והושיבו במושב השמאלי !! לאחר המשקה החם, אמיר מתחיל במלאכת הבישול !! נורית חופשה מהמטבח !!
הודעה אחרונה מאת ניסים סוסיתא, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום , יש באפשרותי לרכוש ג'יפ משנת 1974 הבעיה היא שלמוכר אין רשיונות לרכב , מבדיקה שערכתי עם מספר הרישוי עלה בידי לגלות כי הרכב היה שייך בעבר לקיבוץ בצפון הארץ בשיחה עם המזכירות כנראה שהרכב נשלח לגריטה אין אני מעלה את הרכב בחזרה לכביש ואיך אני עושה העברת בעלות ? תודה מראש לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת צ'יף1583435475, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בצער רב אנו מודיעים על פטירתו של אריה נגלר, מוותיקי מועדון החמש, שנפטר לאחר מאבק במחלה. אריה הצטרף למועדון החמש ב-1987 , זכה בפרס גלאי ב-2001 על שיפוץ הקרייזלר ניו-יורקר 1964 ובפרס היוקרתי הבינלאומי של מועדון קרייזלר בארה"ב. יושבים שבעה בבית מש' נגלר, ברח' מלצ'ט 7 קרית אונו , עד יום ו' ב-12:30. למש' נגלר היקרה-שלא תדעו עוד צער! בברכה, סמדר- מועדון החמש.
הודעה אחרונה מאת UniqueZ, -
-
השבוע ביצעתי בדיקות חורף לרכבי האספנות שלי: לידעתכם: מ 1 בנובבמבר חייבים רכבי אספנות שלא עברו טסט בתקופה של 90 ימים לפני 1 בנובמבר (3 בספטמבר), בבדיקת חורף. לא מדובר בבדיקת חורף של מוסך בה מקבלים מדבקה לחלון כאם בבדיקה חורף שבסופה מקבלים אישור כדוגמת האישור שתצלומו מצורף. נסיעה בטוחה! התקנות: [ ]273 ד. (א) רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 10,000 ק"ג, רכב אספנות, רכב עבודה ואוטובוס למעט אוטובוס זעיר פרטי – אשר חלפה שנה מיום שנרשמו לראשונה חייבים בבדיקת חורף שתיערך מ-1 באוקטובר של כל שנה במפעל למכונאות רכב, כאמור בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (מוסכים ומפעלים לכלי רכב), תש"ל-1970, או בתחנת בדיקה כאמור בתקנה 273. [ב) לא ינהג אדם ברכב כאמו…
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
יריד למכירת רכבי אספנות וחלפים-'שוק עתיק' של מועדון החמש בחסות חב' אגד-1.11.13 1 2 3
מאת מועדון החמש- 5 עוקבים
- 42 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
יריד למכירת רכבי אספנות וחלפים- אירוע 'שוק עתיק' של מועדון החמש ביום ו', 01.11.13, בין השעות 09:30 – 13:30. בחסות חברת האוטובוסים 'אגד' ומנהל מוזיאון אגד - מר נח סלוצקי האירוע יתקיים במתחם של אגד חולון צמוד למוזיאון אגד במקום. כתובת האתר – רח' משה דיין, שכונת בן- גוריון, חולון . מתחם המכירות יתוחם ע"י אוטובוסים וביניהם יוקצה שטח למוכרי הרכבים והחלפים ושטחי חניה לרכבי האספנות. עמדות מכירת הרכבים והחלפים תמוקמנה בשתי שורות, האחת מול השנייה כשהתווך ישמש כשדרת הליכה , לטובת הקונים. מתחם המכירות באירוע פתוח לכל חובבי רכבי אספנות/ קלאסיים באשר הם. הכניסה למוזיאון אגד חופשית לחברי המועדון ולקהל הרחב! חשוב לציין…
הודעה אחרונה מאת gluk, -
מדינה ללא צמיגים
מאת טדי-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש כבר מספר ימים צמיגים 165/80/15 בכל הארץ ללא הצלחה אם ידוע אשמח לקבל מידע
הודעה אחרונה מאת טדי, -
-
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם ,לאחר ניסיון להיגמל ממחלה קשה ושמה "אספנות" (מחלה טובה) ולאחר 6 שנים שלא שיפצתי רכבי אספנות, זה קרה שוב ...הפעם זו רנו קראוול שנת 64 הנעה אחורית בלמי דיסק ואין מנוע 1100cc וחסרים המון חלקים . צירפתי מספר תמונות מהרגע שרכשתי את הרכב, בניתי לו חנייה סגורה ועכשיו כל מה שנשאר זה לגייס חלקים ולהתחיל לעבוד. אני אשמח להצעות ועזרה בחלקים. כמו כן דרוש מנוע. תודה רבה, מקווה שתיהנו.
הודעה אחרונה מאת oldcar, -
- 7 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלומות, את היום הפנוי שלי היום ניצלתי לפירוק מע' הקרור של המיני שלי. לצערי, בעל הרכב הקודם לא ממש הבין את הנזק בשימוש במי ברז ונסיעה ללא תרמוסטט- מה שכן, זה פתר לו את בעית התחממות המנוע... בקיצור, משאבת מים ירדה (מי שקרא מקודם יודע ששבוע הבא תגיע אחת חדשה מSIR), אלטרנטור שגם ככה היה מחובר שם באיזור גם ירד לטובת בדיקה, פילטר אויר וקרבורטור כבר בדרך לניקוי וככה נשארנו אני והבלוק. לאחר מאבק לא קטן גם הראש נערף ואז גיליתי בעיה... אפשר לשתול שם גרניום מרוב אבנית וחול! השאלה היא עם מה מותר להשתמש כדי למוסס את האבנית- בחיי חצי מקוטר המעבר מים בבלוק סתום מאבנית. הבלוק והראש עשויים מברזל מה שעושה לי רושם שזה יהיה עמיד יותר לחומרים קשוחים. כשניקיתי את הרדיאטור עשיתי…
הודעה אחרונה מאת frik, -
היתה פעם למורה שלי ביסודי מכונית ישנה,צבע טורקיז בהיר,עם חלון צד עגול (ז"א,המכונית היא בעלת 2 דלתות+חלונות צד עגולים). מישהו יודע/מכיר/זוכר ? חיפשתי בגוגל ולא מצאתי
הודעה אחרונה מאת E.L, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
בחודש האחרון אני מחפש מקום כדי להחליף את המספר הקיים בלוחית חדשה עם תוספת "רכב אספנות". להפתעתי, הזכות הזו עולה לא פחות מ100 ש"ח. א. לא ידעתי שאילו המחירים- זה היה הכי זול, היו כאלה שדרשו הרבה יותר. האם אין מחיר אחיד?! ב. האם מישהו מכיר מקום זול יותר? ג. זה לא אמור להיות מסובסד או משהו באחריות משרד הרישוי/תחבורע (לא, זו לא שגיאת כתיב)?! בתקווה לימים יפים יותר אדם.
הודעה אחרונה מאת tomi1975, -
לאחר שאני כבר לקראת סיום ה127, ולא מוצא לי 128. אז הגיע אלי החשק לריטמו דור 1 בכל מצב. עכשיו השאלה: מי יודע? מי שמע? מי ראה? תודה ושבת שלום גיא.
הודעה אחרונה מאת גיא127, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נוסעים קבוצה די גדולה, מבטיחים לעדכן בתמונות ורשמים. הקישור לאתר התערוכה: http://www.autoemotodepoca.com/
הודעה אחרונה מאת [פנדוב, -
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום! חבר טוב מעבודה קנה אלפא רומיאו ספרינט, שנת 88. אנחנו צריכים עזרה של חברי הפורום - יש בעייה במערכת הדלק - מיכל הדלק מלא בחלודה לאחר הנעה כל הליכלוך סותם את מערכת הדלק. פירקנו את המיכל מהרכב. עכשיו מה ניתן לעשות? האם יש שיטה כלשהי לנקות את המיכל הקיים? האם קיימים עוד מיכלי דלק מתאימים מרכבים יותר נפוצים שניתן למצוא בחלקי חילוף. אולי מישהו יודע היכן ניתן להזמין כזה מיכל דלק מפלסטיק? אנחנו לא יודעים איך להמשיך מכאן, ממש נתקענו. נישמח לכל עצה. תודה
הודעה אחרונה מאת N.Y, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 858 צפיות
נסעתי היום לגרוט את הרכב הישן שלי ( ניסאן סאני) ולהפתעתי ניגמר התקציב תוך כמה שעות, לידיעתכם. נדב.
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מפגש שישי צפוני - נעים, רגוע וחברותי.
הודעה אחרונה מאת katya88, -
מועדון החמש מזמין להשקת דודג' קורונט קופה משנת 1949 במפגש המרכזי בנוקיה ב-01.11.13 1 2
מאת מועדון החמש- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
מועדון החמש מזמין להשקת דודג' קורונט קופה משנת 1949 היחידה מסוגה בישראל! (התמונה להמחשה) Dodge coronet coupe הרכב שופץ ע"י חבר מועדון החמש – יעקב אלעזר ההשקה תתקיים במפגש מועדון החמש בסמוך להיכל הספורט נוקיה, שכ' יד אליהו תל אביב, ביום ו', 01.11.13, בשעה 16:30, לאחר אירוע שוק עתיק. נאום פתיחה וברכות- יו"ר מועדון החמש, נחום קדמיאל. סקירה היסטורית – קובי מילוא. בעלי רכבים מתוצרת דודג' מכל שנות הייצור מוזמנים להגיע עד השעה 16:00 לתצוגה. לבירורים יש לפנות אל מתניה הלוי, אחראי נוקיה, בטל'- 4472256- 052. בברכה סמדר- מועדון החמש Tel:03 7318818 Fax:03 7319059 mailto:f…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
מזמן לא ביקרתי כאן, ואני רואה שאני צריך לשים בצד הרבה שעות פנאי כדי להתעדכן... בכל אופן, הפורשה 944 מודל 84 שלי במצב חיצוני די עצוב, ולא השקעתי בו בכלל כי אני מעדיף להשקיע בחלקים שגורמים לו לנסוע יותר טוב/מהר. אבל הג'נטים עשו לי כל כך עצוב שהרגשתי שאני חייב לעשות משהו. מדובר בג'נטים 15" מקוריים תוצרת ATS הידועים בכינוי Cookie Cutter, וניכר ששלי עברו כמה צביעות נוספות לאורך ההסטוריה - אבל צביעה פרימיטיבית מעל הצבע הישן. יש לי זוג ג'נטים נוסף כך שיכולתי להתחיל בשיפוץ בלי להעמיד את האוטו על בלוקים, וטוב שכך: את תחילת העבודה עשיתי בחודש מרץ, בפעם הראשונה שהשמש ההולנדית הראתה סימני אביב בסופ"ש, אבל אחרי אותו סופשבוע כל סופי השבוע הבאים היו קרים וגשומים, ומאחר ואין…
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אחרי החלפת בוקסות ובולמים הרכב עדיין נוסע דרעק, ולכן החשד עובר למוטות הפיתול. בבדיקה עולה שצד שמאל נמוך יותר מימין. לא זוכר את המידה המדוייקת כרגע אבל זה משהו שלא נראה בעין. זה כן תואם לעובדה שפנייה שמאלה מרגישה נכון אך בפנייה ימינה הרכב ״נשכב״ וההגה מתקשה. בנוסף בשיבושי כביש הרכב מקפץ בשמיניות... בקיצור נסיעה לא מאוזנת בעליל. בהסתכלות ויזואלית על הליפט לא רואים בעייה מיוחדת והמוטות נראים ישרים. מכונאי שהתכופף מתחת לאוטו כשהו על הרצפה טען שדווקא הימני עם בטן ונוגע ברצפה. מה שמוזר פה זה שהרכב עם 128 אלף קילומטרים. קצת מוזר לקבל עייפות חומר כזו מאסיבית בקילומטראז כזה נמוך מה עוד שבעין שלי לא ראיתי משהו יוצא דופן. נסעתי בעבר על אלפות סטנדרטיות עם המון קילומטראז ולא נת…
הודעה אחרונה מאת gtv11636, -
דוושת בלם נמוכה 1 2
מאת ברברון- 20 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום חברים דוושת בלם נמוכה לטעמי. יש לה מהלך ארוך ורק בסופו ...כשני סנטימטר לפני המפגש עם הריצפה נעצרת. אין אוויר במערכת ,כל המשאבות שופצו,סנדלים ותופים במצב מצוין, וגם עשיתי כיוון(ריגולז) מדובר במיני 83 רעיונות?
הודעה אחרונה מאת בני ל,