Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן דני צודק.

יש לי סיפור להמחשה.

מתי שמעתם על מחשב רכב שנשרף בגלל החלפת אגזוז?

לאחי זה קרה.

האגזוזן החכם הלחים עם רתכת חשמלית בלי לנתק את המצבר ובלי להאריק את הרתכת והרכב.

התוצאה - מחשב שרוף.

יומיים של איומים נדרשו עד שהוא הכיר בנזק והחליף מחשב על חשבונו.

החוצפן עוד טען שזו לא אשמתו וזה הצטרפות מקרים כמו שאומר צביקה.

פורסם

האגזוזן החכם הלחים עם רתכת חשמלית בלי לנתק את המצבר ובלי להאריק את הרתכת והרכב.

אז הוא כנראה טבח או משהו, כי בתור אחד שמרתך על רכבים הוא אמור לדעת שזה מסוכן!, זה מסוכן בלי קשר למחשב!

פורסם

אני ייספר לכם סיפור שקרה לי לפני כמה חודשים ואתם תגידו לי אם אני מחזק את דעת אלה שלא מוכנים להניע יותר בעזרת כבלים ואני בינהם.

אז ככה :

לפני בערך חצי שנה שכן שלי היה תקוע עם הרכב לא הניע וביקש עזרה עם כבלים שהיו ברשותו לי אין כבלים לא מחזיק.

כמובו שהסכמתי (בושה שלא) רצוי לציין שברשותי סאאב 95 שנת 99 התנעתי לו את הרכב והכל טוב ויפה.

4 שעות לאחר מכן קיבלתי הודעת תקלה במחשב של הרכב שמוצג על גבי המסך שיש בעיה בטעינה של המצבר ההגה נעשה קשה והאוטו ניכבה.

גררתי את הרכב למוסך העלנו את הרכב על הליפט וגילינו שכל הצמת חוטים שהולכת מהאלטרנטור למצבר היתה חרוכה וכתוצאה מזה נדפק גם האלטרנטור של הרכב.

נזק של צמת חוטים ואלטרנטור בסאב 4000 ש"ח......

היה שווה ? ממש לא אפילו את הספק הקל שאולי זה לא היה מההתנעה של הבוקר.

אבל מאז אני מסרב להתניע עם כבלים רכבים אחרים וממש לא מתבייש לסרב לאנשים במצוקה (לצערי הרב אמנם) אבל אין ברירה.

פורסם

אפשר להוסיף מגן ספייקים לטרמינלים של המצבר ברכב כמו שעושים בבית כדי להגן על ציוד אלקטרוני?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אפשר להוסיף מגן ספייקים לטרמינלים של המצבר ברכב כמו שעושים בבית כדי להגן על ציוד אלקטרוני?
או שאפשר ליקנות רכבים שעשויים מברזל ולא קופסאות פלסטיק על 4 גלגלים... :|

לעניין, איך באמת ניתן להניע רכב שאין לו גיר ידני וכן יש לו מחשב ניהול מנוע או כל מערכת מתוחכמת אחרת?!

האם העידן שלא יהיה ניתן לעשות דבר ברכב שלך הגיע? האם זה הסוף?! :shock:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
מתי שמעתם על מחשב רכב שנשרף בגלל החלפת אגזוז? לאחי זה קרה. האגזוזן החכם הלחים עם רתכת חשמלית בלי לנתק את המצבר ובלי להאריק את הרתכת והרכב. התוצאה - מחשב שרוף.
אתה בטוח שהנזק נגרם בגלל חוסר בהארקה? אולי הרתך חיבר את צבת המינוס לאוזן בגוף (מרכב) המכונית ולא לצינור האגזוז עצמו, כך שמעגל הזרם נסגר דרך סעפת הפליטה וגוף המנוע?

לא צריך הרבה, די בכך שהרתך יקפיץ ניצוץ אחד בצורה כזו כדי לגרום נזק.

גם אם הצבת חוברה כראוי לצינור האגזוז ובטעות הרתך נגע לשנייה אחת בגוף המכונית באלקטרודה, יסגר מעגל הזרם בדרך שתארתי ויגרם נזק.

יתכן שלו הרתך היה מחבר כבל עבה בין גוף הרכב לצינור האגזוז ובסמוך לאיזור הריתוך, גשר מוליך כזה היה מונע נזק גם אם היה מגע מקרי של האלקטרודה במקום הלא נכון.

יוסי

• תוכן חדש...