Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביקור צוות BSA

BURZUM
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלנו בחברה ביקרו, אבל זה לא שהם באים עם צו בימ"ש ובודקים ישר מחשבים, הם באים עם טפסים ומבקשים מהאיש סיסטם למלא להם רשימה של כל התוכנות הקיימות + מס' רישיון.

נכון להיום הבוס שלי אמר לו לא למלא כלום כי זה יקח לו הרבה זמן ואם הם רוצים אז שישלמו לו על הזמן הזה.

איציק.

פורסם
אצלנו בחברה ביקרו, אבל זה לא שהם באים עם צו בימ"ש ובודקים ישר מחשבים, הם באים עם טפסים ומבקשים מהאיש סיסטם למלא להם רשימה של כל התוכנות הקיימות + מס' רישיון.

נכון להיום הבוס שלי אמר לו לא למלא כלום כי זה יקח לו הרבה זמן ואם הם רוצים אז שישלמו לו על הזמן הזה.

איציק.

מה, ככה זה עובד, דוגרי?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

הם באים בהתחלה "בטוב"... השיטה היא לקחת את רשימת העסקים שיש בישראל ולעבור על הגדולים... ואחרי זה על הקטנים... ללא כל קשר אם יש לה רישיונות או לא... לא שמעו עם "מסדי נתונים" שם... לא נורא...

בכל אופן, לרוב הם שולחים מיכתב שהם יגיע בתאריך מסויים ולרוב באמת מגיעים, מבקשים לראות את הרישיונות שיש לתוכנות (מה שמעניין אותם זה תוכנות OFFICE ומערכות הפעלה מבוססות $M). הבדיקה שהם עושים היא מידגמית, ולא בודקים לך כל מחשב ומחשב..

אתה לא חייב להכניס אותם לעסק שלך... אבל רצוי שכן אחרת תיכנס ל"רשימה השחורה" שלהם... וזה לא ממש כדאי... כאן, אחרי שהם יוציא צו, הם יבדקו לך כל מחשב ומחשב...

אני מאמין שעוד כמה שנים, ואחרי "מתן בסתר" לכמה ח"כים, אנשי "בילי הנער" יוכל להיכנס לכל עסק וליבדוק מה שהם רוצים... תרבות כוחניות של $M בהיתגלמותה... אירגון שבודק רישיונות לתוכנה שממומן ע"י $M....

זה הזמן לעבור לתוכנה חופשית!!! אם לא עכשיו אימתי....

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אצלנו במפעל הם גם ביקרו לא מזמן לפני שבועיים

הם בדקו כל מחשב שיש, ולא מצאו כלום אז הם נתנו מין תעודה כזאת ציון לשבח

את האמת זה קצת דיבילי לדעתי לבוא לבדוק חברה כמו שלנו "ידיעות אחרונות"

פורסם
אצלנו במפעל הם גם ביקרו לא מזמן לפני שבועיים

הם בדקו כל מחשב שיש, ולא מצאו כלום אז הם נתנו מין תעודה כזאת ציון לשבח

את האמת זה קצת דיבילי לדעתי לבוא לבדוק חברה כמו שלנו "ידיעות אחרונות"

ממש לא... הם מעדיפים לנסות "אצל הגדולים" קודם... אחת מכל 7-8 חברות גדולות מיתעסקת בקקי... אז נניח שמי שרגיל לשקר יצליח להעלים את העובדות מהם.. בוא יניח 50% יצליחו...

זה ניראה טוב בפני הביג בו$... אחרי זה הם ניטפלים לקטנים, וכאן יש מלא "חרטטנים" וההצלחה מובטחת...

חכו, זה עניין של זמן עד שיגיעו בצורה חוקית עם צווים לבתים שלכם לראות אם שילמתם "מס גזל" על המערכת הפעלה שלכם... העונשים, ככל הנראה, יהיו כמו של מי שלא שילם אגרה (שהיא מבחינתי גם סוג של "מס גזל"!, הרי אני לא רוצה ליצפות בערוץ 1 או 2... למה אני חייב לשלם להם?!)... המחשב יוחרם או משהו בסיגנון... או יותר גרוע, מחשבים לא ימכרו ללא מערכת הפעלה ב ר י ש י ו ן!!!! (וכולנו יודעים איזו מערכת הפעלה זו תהיה :x )...

החופש שלכם לא חשוב לכם? ואני מיתכוון לחופש הבחירה...

גילי

פורסם
יחרימו לי את המחשב? על מה ? אני יפרמט , ושילכו להזדיין הם והWINBL0WS שלהם.

את המחשב שלי קניתי (יש שניה מחבר) לפני 4 שנים... אז הוא עלה לי 1000 ש"ח... ועד היום הוא משרת אותי טוב מאוד....

אני מעריך שהוא שווה משהו כמו שנתי חבילות של בזוקה וקרטיב "קרח"... אבל החומר שיש לי עליו... שווה יותר מכסף...

לפרמט זו לא ביעה, וגם לשחזר... בכל אופן, אנחנו מדברים על עיקרון. מונופול ושימוש לרעה בכוח ובמעמד.. בוא לא נישכח את הדורסנות...

מי שרוצה להיות חלק מזה, בבקשה..

גילי

פורסם

קודם כל הנה זמני הביקורי

http://www.bsa.org.il/index1.html

יש שם לשונית כזו..

BSA זה לא מיקרוסופט !

זה אירגון של מספרק חברות שביניהם מיקרוסופט,

כלומר אם יש לכם לפחות אחת מתוכנות המיוצרות ע'י חברות אלו אתם איפשהו על הכוונת

Adobe

Apple

Autodesk

Avid

Bentley Systems

Borland

Cadence Design Systems

Cisco Systems

CNC Software/Mastercam

Dell

Entrust

HP

IBM

Intel

Internet Security Systems

Macromedia

McAfee, Inc.

Microsoft

PTC

RSA Security

SAP

SolidWorks

Sybase

Symantec

Synopsys

The MathWorks

UGS Corp.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
קודם כל הנה זמני הביקורי

http://www.bsa.org.il/index1.html

יש שם לשונית כזו..

BSA זה לא מיקרוסופט !

זה אירגון של מספרק חברות שביניהם מיקרוסופט,

כלומר אם יש לכם לפחות אחת מתוכנות המיוצרות ע'י חברות אלו אתם איפשהו על הכוונת

Adobe

Apple

Autodesk

Avid

Bentley Systems

Borland

Cadence Design Systems

Cisco Systems

CNC Software/Mastercam

Dell

Entrust

HP

IBM

Intel

Internet Security Systems

Macromedia

McAfee, Inc.

Microsoft

PTC

RSA Security

SAP

SolidWorks

Sybase

Symantec

Synopsys

The MathWorks

UGS Corp.

מוזר, לא רואים שם את אורקל, SUN, וכו'...

למה? התוכנות שלהן לא נפוצות מספיק? לא יקרות מספיק (שנות אדם)? (משהו יודע כמה עולה אורקל אפליקיישן?!)...

איך בכל זאת החברות האילו מיתקיימות? אולי זו הדרך ולא מעשי ביריונות...

בעידן שאנחנו חיים בו, שבו ניתן "להוריד" כל דבר מהאינטרנט, התפיסה צריכה להישתנות... דיסקים של אומנים צריכים לעלות פחו, תוכנה צריכה לעלות פחות (אם ביכלל)...

אם אנחנו מדברים על יצור מוצר, בואו נשווה את זה לחלקים לרכב... חלק של רכב שמושקעים בו תיכנון ופיתוח נימכר. אבל יש גם את תהליך היצור שלו. תהליך שגוזל זמן, כסף ומשאבים... להבדיל מיצור של דיסק תוכנה שעלותו אפסית... הפיתוח נעשה פעם אחת (בואו לא נכליל עידכונים) והמכונה מתחילה "להדפיס כסף"... בדיוק כמו שאומן מוציא דיסק ומוכר אותו ב 80 ש"ח... למה אומן אחר מוציא דיסק ומוכר אותו ב30 ועדיין מרוויח טוב וחי מצויין?

מעשה של BSA היא פשוט דחייתו של הקץ (אני מקווה). זה עניין של אבולוציה פשוטה. נקודה למחשבה...

גילי

פורסם
בדיוק כמו שאומן מוציא דיסק ומוכר אותו ב 80 ש"ח... למה אומן אחר מוציא דיסק ומוכר אותו ב30 ועדיין מרוויח טוב וחי מצויין?

כי יש אומן שאנשים ישלמו 80 שקל בשביל הדיסק שלו ויש אומן שאנשים ישלמו 30 שקל על הדיסק שלו

פורסם
מישהו יודע על מישהוא שביקרו אצלו מה-BSA?

יש מצב בכלל או שזה הכל בולשיט?

כאמור, לא חייבים להכניס אותם ולדעתי הם לא מחפשים את העסקים הגדולים והרציניים, אלו עובדים מסודר בכל מקרה. לדעתי, יש להם רשימה של לקוחות והם בודקים מי מהן עוד רשומה אך לא עידכנה את הרישיונות לאחרונה. לנו היה מקרה עם חברת בת שמוזגה וקיבלה רישיונות מחברת האם על שם חברת האם, כך שה-BSA שלחו פקס לחברת הבת (למרות שקיימת רק על הנייר) וחקרו בעניין.

דרך אגב, אני מכיר מישהו שהתקשר ל-BSA והתלונן על הפרת זכויות יוצרים באתר Microsoft (איזשהו ציטוט/קישור או משהו כזה). איך שהם גימגמו לו בטלפון...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לחבר שלי יש בעבודה מחשב, שהוא שלו מהבית, והוא שם את המחשב במשרד, אבל המחשב משמש אותו לצורכים אישיים ולא לצורכי עבודה.

האמת זה גם לא חוקי?

שי. :wink:

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם
מוזר, לא רואים שם את אורקל, SUN, וכו'...

גילי

מוזר או לא, היבאתי את הרשימה המלאה מהאתר העולמי של BSA שליכאורה הוא ניראה מעודכן.

זה בסך הכל תאגיד, אם החברה גדולה זה לא אומר שהיא חייבת להיות חברה בתאגיד הזה, חוצמזה ל SUN ואורקל וכמו הרבה חברות שהם לא אפליקציות ל WIN יש פחות פיראטיות .

נחשוב על זה ככה: תיכנס למישרד כל שהו, סביר להניח שתימצא שם מחשב עם סולאריס או WINDOWS ? , כל התכנות שיהיו מותקנות בו על רוב רובם יכללו ברשימה שכן בתאגיד BSA.

וכדי לאכוף לא חייבים להיות ב BSA, אני יתן דוגמא:

יש חברה שמסיירת בחנויות דפוס, הם מחפשים פונטים ללא רישיון, קלטת ? פונטים !?!? כל פונט שיש להם על ה PC או MAC חייב להיות קנוי עם רישיון.

לא רק זה הם עורכים להם ביקורות כאלו שהם אפיל ומוציאים להם פונטים שבעבר היו ונימחקו ורוצים רישיונות ישנים עליהם.

לכן כל חברה מוצאת את התאגיד שיכול ליעצור את תופעת הפירטיות לצרכיה ואם היא ביכלל צריכה להשקיע בזה .

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אורקל נותנים להוריד דברים מהאתר שלהם ב ח י נ ם ....

יותר מזה? גם SUN... בגלל זה נתתי את הדוגמא הזו... זו לא אפליקציה "ללא בית" כמו לינוקס... לא מפתחים אותה "מיתנדבים" (והגרשיי לא סתם)...

כיום יש אלטרנטיבות טובות לכל מוצר מבית $M.

וזה ש"קונים" דיסק ב 80 ש"ח במקום 30-40? זה לא שלא שהוא שווה יותר או פחות... את הכסף הגדול האומנים עושים בהופעות... 40 ש"ח זה סכום סביר לדיסק, 80 זו הגזמה (בעידן של היום)...

כמו שאמרתי, אבולוציה. גם הדינוזאורים ניכחדו בסופו של דבר למרות שהם היו גדולים וחזקים... מי כן שרד? הג'וקים הקטנים... אילו שידעו להיתמודד עם השינוי שהיתחולל...

גילי

• תוכן חדש...