Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשרפה לי נורה ללא בסיס ("ביונט") המאירה את החיווי של ידית ההילוכים (P-R-N-D-3-2-1).

פתחתי את הקונסולה ליד הבלם-יד וידית ההילוכים, הוצאתי את הנורה - אך להפתעתי ראיתי שמדובר בנורה בעוצמה של 1,7W.

אני מחזיק נורות חדשות רזרביות של 5W עבור אורות החנייה מקדימה ונורות זהות של 3W עבור הלוח שעונים (קניתי לפני כמה חודשים חבילה של 10 ונשארו לי איזה 5-6).

בינתיים שמתי את הנורה של ה 3W ובהחלט שמים לב שהיא יותר חזקה (עכשיו שכבר לילה רואים את זה מצויין).

עד היום טרם נתקלתי בעוצמה כזו של נורות מהסוג הזה (תמונה מצורפת למטה), יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג נורה כזו ?

שימו לב - מדובר בנורה ללא בסיס מהסוג הגדול יותר ולא ההכי קטן שיש. יש קטנות יותר בעוצמה של 1,2W והן מיועדות ללוח השעונים או לקונסולה המרכזית (כמו ב 205 ושות') - כאן מדובר על גדולה יותר ובעוצמה של 1,7W.

תודה

איציק

Bulb.jpg

Bulb2.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מוזר, בחיי לא נתקלתי בכזו נורה. העובי שלה כמו של ה5 וואט או כמו של 1.2 וואט?

לי לפני שנה נשרפה הנורה באימפרזה (אצלי זה 5 וואט - כמו של אורות חנייה)

היא בגודל זהה לזו של ה 5W וה-3W אבל המקורית של האוטו היתה 1,7W.

עכשיו שמתי את ה 3W וזה נראה כאילו תקעתי שם פרוז'קטור שמאיר חצי אוטו :D :D :D

בעבר יצא לי להחליף נורה כזאת גם באימפרזה, בדיוק באותו המיקום, אבל לא זכורה לי העוצמה שהיתה שם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

:-) גם אני אף פעם לא נתקלתי עם 1.7W ללא בסיס

היפניים לא טפשים והם בטח ידעו שנורה 3 ווט עם הזמן תשרוף את הפלסטיק או את הניילות איפה האותיות כי היא ממש קרובה כמעט נוגעת אני איבדוק לך אם יש באיזור שלנו למרות שלא נתקלתי אף פעם :wink:

פורסם

עדכונים:

במוסך המרכזי של סובארו בהצליה אין להם כזו נורה במחסן וגם לא שמעו על כזה דבר. חיפשתי באינטרנט בכל מיני אתרים שמוכרים נורות, קיימת נורה כזו בהספקים נמוכים יותר.

הנורה נקראת WEDGE BULB בגודל 3.25 (הקטנה יותר היא בגודל 1.25).

דיברתי עם החשמלאי הבכיר במוסך, לטענתו אין שום בעיה לשים נורה של 3 או 5 וואט. העלתי בפניו את הסוגיה שאולי יגרם נזק לפלסטיק, לטענתו (לא יודע אם להאמין או לא) לא יגרם כל נזק.

נראה לי שבינתיים אני אשאר עם ה 3W...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סתם מחשבה - יתכן שמישהו החליף את זה לפניך? או שאתה יד ראשונה?

כפי שאמרו כאן לפני תוכל להפחית את ההספק ע"י נגד, אבל ההתחממות שלו יכולה להיות יותר בעיתית מהנורה...

...Carpe Diem

פורסם
סתם מחשבה - יתכן שמישהו החליף את זה לפניך? או שאתה יד ראשונה?

כפי שאמרו כאן לפני תוכל להפחית את ההספק ע"י נגד, אבל ההתחממות שלו יכולה להיות יותר בעיתית מהנורה...

אני לא יד ראשונה, אבל עושה רושם שהנורה מקורית לגמרי. היה קשה מאוד להוציא אותה (נשברה במהלך ההוצאה) אך הכיתוב עליה היה ברור לחלוטין - הסתכלתי עליו לפני שפירקתי.

בנוסף, למה שמישהו ישים נורה מיוחדת שאין להשיג ? (מאיפה הוא השיג ? :p) מיילא אם היתה שם נורה של 3W או 5W - אז אפשר היה לחשוב שמישהי כבר החליף... אבל לא.

למשל בלוח שעונים אני יודע שהחליפו כי גם גרמו לי לכמעט נזק שם.

איזה דביל, לך תדע איפה ומתי, החליף שם נורות (בתוך הלוח שעונים) ושם 5W.

אחרי שקניתי את האוטו, פתאום אחרי כמה חודשים האור בלוח שעונים לא נדלק.

אחרי חיפושים קדחתניים מצאתי שהחיבור באחד הקונקטורים שמתחבר ללוח שעונים, אותו קונקטור מעביר פלוס ומינוס לתאורה, התפחם (נהיה שחור) כתוצאה מעומס יתר - ונוצר שם נתק.

לקחתי נייף שיוף מים, ליטשתי קלות את האיזור (עד שחזר לצבעו המקורי: נחושת) והחזרתי חזרה. הכל היה טוב ויפה עד שזה חזר על עצמו אחרי שבועיים.

כאן כבר התחלתי לחקור מה גורם לבעיה - וגיליתי שהחליפו את כל הנורות הגדולות (יש גדולות ויש קטנות) לנורות של 5W - מה שיצר עומס על החיבור הזה.

קניתי חבילה של 10 נורות (ליתר בטחון) של 3W והחלפתי את כל הנורות (סה"כ 4).

ניקיתי שוב את המגע כמו שצריך - ומאז עברה כבר שנה ו(טפו טפו טפו) עובד מעולה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני בעד נגד - נגד עולה שקלים בודדים הפלסטיקה של ההילוכים עולה יותר

אם תשיג בכלל !

ובקשר לחשמלאי של יפאנוטו דבר אחד : במילים אחרות הוא אמר לך "שמע גבר טוס לי מהעיניים אין לי כח...וגם אם יתפחם על הזין שלי"

אני לא הייתי משאיר 3 וואט....זה יפחם לך את זה הצבעים של האור יהפכו עכורים ובסוף הכל יהיה מעפן

פורסם

עתיד אל תשכח זה סובארו :-P ולא פלסטיקה צרפתית. בואנה ה*ונות האלה מפוגי יודעים לעשות פלסטיקה, אנשים נכנסים לי לאוטו ונדהמים שהדש לא דהה אפילו טיפה והכל שלם. בסובארו מהשנתונים האלו איכות ההרכבה ואיכות החומרי גלם היא יוצאת דופן, בחדשות קצת התלכלכו אבל עדיין סביר.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
עתיד אל תשכח זה סובארו :-P ולא פלסטיקה צרפתית. בואנה ה*ונות האלה מפוגי יודעים לעשות פלסטיקה, אנשים נכנסים לי לאוטו ונדהמים שהדש לא דהה אפילו טיפה והכל שלם. בסובארו מהשנתונים האלו איכות ההרכבה ואיכות החומרי גלם היא יוצאת דופן, בחדשות קצת התלכלכו אבל עדיין סביר.
איכות החומרים היא לא יוצאת דופן - אלא עמידות החומרים יוצאת דופן

האיכות זולה ואפורה במיוחד ואין בה טיפה תחושה יוקרתית או מפנקת....ככה ש....מי שקנה סובארו בשנים ההם קנה אמינות וזהו לא פינוק מיוחד לא יוקרה לא סמל סטטוס לא גאדג'טים כלום - אמינות...סוס עבודה נטו !

• תוכן חדש...