Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איכות החומרים היא לא יוצאת דופן - אלא עמידות החומרים יוצאת דופן

בוא תלמד את ההבדלים:

איכות = עמידות לאורך זמן.

זול ואפור = גימור.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצטער מאוד....בלקסיקון שלי איכות זה סוג החומר (מבחינת מרקם) בו משתמשים, גימור זה עיצוב החומר ע"י היוצר

ועמידות זה יכולת החומר לשמור על האיכות והגימור שלו לאורך זמן

במכוניות היפניות יש עמידות נפלאה שמחזיקה שנים על גבי שנים - מחזיקה את האיכות והגימור הזול ואפור !

מצטער אם מישהו מנהגי היפאניות נפגע - זה לא על רקע אישי !

פורסם

איציק, נסה למצוא מנורה "גדולה" של 3W (בגודל המקורי), שעובדת על 24V ולא 12V.

אם תרצה, אני יוכל לעזור לך בזה (בשביל מה אבא חשמלאי אוטובוסים?)

No worries 8)

פורסם
איציק, נסה למצוא מנורה "גדולה" של 3W (בגודל המקורי), שעובדת על 24V ולא 12V.

אם תרצה, אני יוכל לעזור לך בזה (בשביל מה אבא חשמלאי אוטובוסים?)

וזה יהיה בסדר ? לא תיגרם בעיה או עומס מיותר על המערכת ?

רוב הסיכויים שיש לי מהיכן להשיג נורה כזו (אם קיימת).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי לא אמור להיגרם כל נזק מבחינה חשמלית, להלן ההספק החדש שחישבתי שיצא (לפי V=IR, P=VI, והוריאציות):

למנורה המקורית יש הספק של 1.7W, ומתח של 12V. כלומר עובר במקור זרם של 0.14A.

במצב הנוכחי, עם מנורה 12V בעלת הספק של 3W, עובר במעגל זרם של 0.25A.

למנורה של 24V, עם הספק 5W, יש התנגדות של 115.2 Ohm.

ברגע שתפעיל אותה על 12V הזרם יעמוד על 0.104A וההספק החדש יעמוד על 1.25W. טיפה חלש יותר מהמקורית.

No worries 8)

פורסם

לא בדקתי את פרטי החישוב, אבל ההתנגדות של חוט הליבון איננה קבועה והיא תלויה בטמפרטורה שלו, וחישוב אומי פשוט איננו מדויק.

יש לי הצעה אחרת ששימשה אותי לא מעט פעמים בבעיות בעלות אופי דומה:

חבר בטור לנורה כמה דיודות מסוג 1N4001 או דומות. דיודה כזו (על בסיס סיליציום, צורן) מפילה על עצמה 0.7 וולט, ושרשרת טורית של כאלה תבזבז בכפולות של מפל המתח הנ"ל. כמעט ואין תלות של מפל המתח בזרם בפועל, וכל עוד אתה בטווח סביר מבחינת הדיודה אין בעיות. היות וכל דיודה מבזבזת על עצמה הספק יחסית נמוך, אין גם בעיית חימום מיוחדת. ע"י שינוי במספר הדיודות הטוריות אתה יכול לווסת את עוצמת ההארה של נורת ה-3 וואט לטעמך. אומנם האמינות פוחתת לפי מספר הדיודות בטור אבל אורך החיים הצפוי גבוה מאד, במיוחד אם אין חימום משמעותי.

יוסי

פורסם

אתה לא מבין את הבעיה - איציק רוצה להפוך את הרכב לאספנות בעתיד ולשמור אותו עד גיל 55, אז הוא רוצה שכ-ל הרכב ישאר מקורי לחלוטין

פורסם

מצנפת קריאת המחשבות שלי ביום טיפול, אז אינני יודע מה התוכניות שלו לעתיד.

העצה פרקטית מאד ועשויה לשמש לא רק אותו ואת המקרה הספציפי.

אם לא שמת לב, הרעיון שתארתי מכיל גם תובנה לגבי התנגדות תלוית טמפרטורה, ומידע לגבי מפל מתח על חצי מוליך מסיליקון. בודאי ברור לך שאין צורך בפרטים אלה כדי לפתור את בעית ההארה והם נועדו לפתח את יכולת ההסתכלות והניתוח של הקוראים ע"י הפניית תשומת לב לפרטים שאינם מובנים מאליהם.

צר לי אם התייחסתי בכובד ראש להערה הומוריסטית.

יוסי

פורסם
מצנפת קריאת המחשבות שלי ביום טיפול, אז אינני יודע מה התוכניות שלו לעתיד.

העצה פרקטית מאד ועשויה לשמש לא רק אותו ואת המקרה הספציפי.

אם לא שמת לב, הרעיון שתארתי מכיל גם תובנה לגבי התנגדות תלוית טמפרטורה, ומידע לגבי מפל מתח על חצי מוליך מסיליקון. בודאי ברור לך שאין צורך בפרטים אלה כדי לפתור את בעית ההארה והם נועדו לפתח את יכולת ההסתכלות והניתוח של הקוראים ע"י הפניית תשומת לב לפרטים שאינם מובנים מאליהם.

צר לי אם התייחסתי בכובד ראש להערה הומוריסטית.

יוסי

בואו נשים לרגע בצד את עניין הדיודות כי אני לא מתלהב מהרעיון של חיתוך החיווט והלחמה/חיבור של דיודות שם בפנים.

השאלה היא; האם שימוש בנורה של 24V 5W תעמיס יתר על המידה את הקו או שאין שום הבדל ובסה"כ הנורה תאיר בערך כמו 12V 1,7W ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מבחינה חשמלית החישוב של צחיקו נשמע הגיוני ביותר.

אמנם התאורה קצת חלשה, אבל מחינת זרמים זה קרוב מאוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...